FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1026

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 gru 2009, 17:42

jezeli barcelona zagrala wczoraj przecietnie to jak zagral real tydzien temu?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2009, 17:50

Dramatycznie słabo lub tragicznie. Nie jestem pewien. Bardziej poważnie w drugiej połowie na pewno nie była to dobra gra. W pierwszej była, ale głównie w destrukcji, a sam mecz był wyrównany.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2009, 18:30

brylancik pisze:Nie myślisz chyba że spędzę całą niedzielę sprawdzając wszystkie mecze Barcy w których straciła punkty po błędach Valdesa jak jestem pierwszy raz od pół roku na weekend w Polsce
Napisałej jak ktos kto zobaczyl interwencje Valdesa w spotkaniu z Valencia kilka sezonów temu i ciagle tym zyje, bo z meczami Barcy ma tyle wspolnego co TVP z transmisja NBA.
RealFan pisze:Po drugie - Depor grało dużo poniżej możliwości w pierwszej połowie, więc miałem powody by sądzić, iż mogą się poprawić.
RealFan pisze:Tylko wczoraj nie było to zasługą Barcelony, która prezentowała się przeciętnie.
Ostatnio coraz głosniej jest o teori, ze nikt nie lubi MU i Chelsea i dlatego w LM sie podkaldaja, ze Ruscy sa nowi to odebrali Blaugranie dwukrotnie punkty. W La Liga za to nikt nei lubi Pereza i jego wynalazku i dlatego, wszyscy na sptokania z Barca beda grac slabo, zeby to Katalonczycy zdobyli mistrzostwo.

Inna teoria jest taka, że Barca grajac przecietnie, dobrze i tak nie ma problemu z pokonaniem praktycznie kazdego na kazdym terenie w różnych warunkach. To jednak jest taka nierealistyczna teoria.
Na Depor to wsytarcza, na Real takze. Jednak ja sie tym nie martwie, bardziej intryguje mnie to czy jak Barca bedzie w najwyzszej formie czy bedzie sens wogole rozgrywania spotkan. Oby tak dalej, mam cicha nadzieje, ze w kontekscie spotkań w KMŚ Espanyol da sobie spokoj i bedzie przygotowywał sie juz do kolejnego spotkania.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 gru 2009, 18:40

mnie ciekawi czy jak barca w tym sezonie tez wygra wszystko bedzie to oznaczalo ze jest slaba czy tez po prostu ze ma byc moze najlepsza druzyne w historii tego sportu? (tak uwaza arrigo s. - tworca wielkiego milanu. najlepszej druzyny jaka mi bylo dane ogladac)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 06 gru 2009, 18:59

Henrique strzela dla santander :lol: :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2009, 19:28

Barca nie musi znowu wygrywać wszystkiego, by "mieć być może najlepszą drużynę w historii tego sportu", bo to jest fakt, choć jak wiadomo stwierdzenia najlepszy prawie zawsze budzi kontrowersje. Na pewno jest jedną z najlepszych.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 gru 2009, 19:34

dla mnie nie budzi - jak do tej pory najlepsza druzyna ktora widzialem byl milan. obecna barca zbliza sie do tego poziomu co mnie cieszy

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 gru 2009, 20:52

dla mnie nie budzi - jak do tej pory najlepsza druzyna ktora widzialem byl milan.
Oczywiście masz na myśli ACM z Van Bastenem,Gullitem i Rijkaardem,bo za Carlo może i grali ofensywnie,ale jednak nie tak ładnie dla oka.
BTW - Milan :!:,nie milan...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 gru 2009, 21:33

Oczywiście masz na myśli ACM z Van Bastenem,Gullitem i Rijkaardem,bo za Carlo może i grali ofensywnie,ale jednak nie tak ładnie dla oka.
BTW - Milan :!:,nie milan...
w pierwszym poscie wspomnial ze chodzi mu Milan Sacchiego.on nieuzywa duzych liter wiec nie wypominaj tego ze Milan napisane z malej

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 gru 2009, 22:02

tak. wiadomo o ktory milan chodzilo. o milan w ktorym gralo trzech holendrow dzieki ktorym (miedzy innymi) tak bardzo zainteresowalem sie pilka. przez wiele lat nikt nie mogl zblizyc sie do tego poziomu jezeli chodzi o regularnosc, filozofia budowania druzyny i ciaglosc w grze. wydawalo sie ze barcelona rijkaarda moze ale cos sie posypalo. teraz wg arrigo s. jestesmy swiadkami narodzin druzyny ktora ma mozliwosc przebic tamta druzyne milanu. bo ta barcelona jeszcze ma troche do poprawienia. niewiele ale ma

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 07 gru 2009, 14:33

Oto Lista powołanych na ostatnie grupowe spotkanie LM z Dynamem Kijów : Valdés, Pinto, Alves, Puyol, Márquez, Piqué, Milito, Abidal, Maxwell, Touré, Busquets, Keita, Xavi, Iniesta, Pedro, Bojan, Ibrahimovic, Henry i Messi.
Po 19 miesiącach Gabi znów w meczowej 20. Może jeszcze w tym sezonie coś pogra

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2009, 19:39

carekk pisze:Po 19 miesiącach Gabi znów w meczowej 20. Może jeszcze w tym sezonie coś pogra
To, że pogra to raczej jest pewne. Wszystko bedzie zależało od tego, jak bedzie sie prezentowal i jak szybko bedzie mogł grać np. 90 minut. O zdrowiu nie wspominam. Jutro raczej wykluczone, ze zagra, czy nawet znajdzie sie w 18, ale Pep bierze go, a takze Chygrynkiyego po to, zeby byli obecni na kazdym treningu.
Ja tak jak sie spodziewałem licze na gre Milito w KMŚ, a poźniej w zaplanowanym spotkaniu towarzyskim, a dalej sie zobaczy. Styczeń to kolejny miesiąc, ktory zapowiada sie ciezko, szczegolnie początek. Może w CdR z Sevilla zaliczy jakiś epizod.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2009, 22:10

W KMŚ raczej nie zagra. Zresztą moim zdaniem nie powinien. To ważne trofeum, które trzeba wygrać i nie wierzę, aby Pep wystawiał tam rezerwy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2009, 23:34

Mentor pisze:W KMŚ raczej nie zagra. Zresztą moim zdaniem nie powinien. To ważne trofeum, które trzeba wygrać i nie wierzę, aby Pep wystawiał tam rezerwy.
Nie mam na myśli, ze on tam ma grać od pierwszej minuty w jakimś spotkaniu, ale licze, ze zaliczy kilka minut, jesli mecz bedzie rozstrzygnięty. Na rezerwowy sklad takze nie licze, choć spodziewam sie, ze 2 czy 3 mnie grajacych zawodnikow moze w obu spotkaniach dostać szanse. Rafa, Chygrynskiy czy Bojan.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 gru 2009, 13:33

Kaiser namaszcza Piquenbauera

”Jak może mnie boleć, że Gerard Piqué znany jest jako Piquenbauer?! Wręcz przeciwnie, to dla mnie powód do dumy i satysfakcji” - w ten sposób wypowiadał się Franz Beckenbauer dzieląc stolik w kafejce hotelu Grand Westin w Kapsztadzie z dziennikarzami Mundo Deportivo.

”Muszę przyznać, że jego rozwój w Barcelonie zaskoczył mnie. Znałem go z Manchesteru, ale sir Alex Ferguson wykorzystywał jego wzrost i zdecydowanie w walce o górne piłki. U Pepa Guardioli częściej uczestniczy w grze, lubi wyprowadzać piłkę z linii defensywnej, tak jak ja miałem w zwyczaju, posyła wspaniałe podania krzyżowe, lubię też jego pewność siebie. Każdego dnia próbuje nowych zagrań”.

”Nie wiedziałem o tym, ale myślę, że najbardziej odpowiada mu pozycja, na jakiej gra obecnie w Barcelonie, gdzie ma więcej miejsca by przemieścić się wyżej i podać do kolegi. Poza tym jego wyjścia z defensywy sprawiają, że piłkarze przeciwnika skupiają się w środku pola, co rozbija ich szyki obronne”.

”Gerard ma zagrania nietypowe dla obrońcy. Jego uderzenia bardziej przypominają strzały napastnika. I nie mówię o stałych fragmentach gry, które wykańcza głową czy nogą, ale o jego wejściach z drugiej linii, włączaniu się do gry i skutecznym wykończeniu akcji”.
Beckenbauer :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”