FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1030

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 13 gru 2009, 9:42

zelowy chlopiec :lol2: cóż za żenujący tekst a pewnie ten sam kolezka spuszcza sie gdy tenże żelowy chłopiec wymiata w reprezentacji Hiszpanii :]

dla tych co nie ogladaja meczow a sie wypowiadaja, powtorka:

Sam mecz dosc ciezki, ale skoro nie wykorzystuje sie takich sytuacji jak Henry czy Pedro to potem wyglada to slabo. Ibra mial byc sepem na bramki, a to on najczesciej wypracowuje je kolegom. Koledzy ze skrzydel musza sie wreszcie dostosowac do gry Szweda. Teraz pora wygrac 6-te trofeum w sezonie :afro:

Strusiek
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 gru 2009, 10:24

No i co wynika z tej powtórki, może karny? W takim razie każdy rzut rożny powinien kończyć się karnym.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2009, 10:42

Zobaczyłem powtórkę "faulu" po powrocie do domu to napisałem co sądzę o tym karnym. Gdybym nie widział to bym nie napisał w tym temacie ani słowa i tego możecie być pewni. W poprzedniej kolejce było dużo krzyku o tym jak bardzo sędzia pomógł Realowi. A teraz ten sam stary rupieć, który wtedy był jednym z najgłośniejszych krzykaczy dziś wkleja linka pokazującego jak ładnie Xavi upada w stylu, którego powstydziłby się nawet Ronaldo i być może sugeruje, że karny był słuszny, bo przecież był lekko przytrzymany za koszulkę. :lol:

Czemu nie można nazwać Xaviego żelowym chłopcem? Czyżby nie używał żelu? :> Może układa sobie włosy na wodę z cukrem, nie pomyślałem o tym. :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 gru 2009, 11:35

Szkoda tylko, że Realfan ma rację. Po raz kolejny wychodzi na to, że piłkarze Barcelony oszukują, ale i tak są super. Inni oszukują i tym samym uosabiają wszystko co najgorsze.

Mecz włączyłem w okolicach 30 min. i po tej szopce w 39 min. dałem sobie spokój. Ten nur to skandal, ale co z tego - Xavi jest z Barcy, jemu wolno.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2009, 11:44

Karny okrutnie naciągany, to oczywiste.

Espanyol nic nie grał, ale i Barcelona pokazała niewiele więcej. Swoje okazje mieliśmy, ale ostatnimi czasy trzeba brać poprawkę na to, że jesteśmy nieskuteczni więc zwycięstwa przychodzą nam trudniej niż zazwyczaj.

Przyznam się bez bicia, że podczas meczu byłem już dość mocno znieczulony tak więc nie będę się szerzej rozpisywał ani oceniał pojedynczych piłkarzy.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 13 gru 2009, 12:00

Mecz ogólnie słaby ,ale wygralismy zasłużenie karny jak juz niektorzy wspomniali z kapelusza w tym ja :) ,jeszcze cos pisza o czerwonej kartce dla zawodnika espanyolu po meczu wie ktos ocb?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 gru 2009, 12:08

fejkenq pisze:Mecz ogólnie słaby ,ale wygralismy zasłużenie karny jak juz niektorzy wspomniali z kapelusza w tym ja :) ,jeszcze cos pisza o czerwonej kartce dla zawodnika espanyolu po meczu wie ktos ocb?
Raul Baena schodząc do szatni dostał od sędziego drugie "żółtko" za krytykowanie jego decyzji.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 gru 2009, 12:25

Mecz bardzo sredni w naszym wykonaniu. Na wlasne zyczenie moglismy wczoraj stracic gola i mecz skonczylby sie wynikiem 1:1. Karny oczywiscie naciagany, ale zeby stwierdzic, ze Xavi nurkuje musialbym zobaczyc lepsza powtorke, a na moim iplusie jest to obecnie problem.

W rok 2010 wchodzimy wiec jako liderzy :wink: W lidze nie przegralismy jeszcze meczu, wyniki sa dobre, chociaz gra czasami pozostawia sporo do zyczenia. Ogolnie jednak jest dobrze.

Teraz czas na KMS i mam nadzieje, ze Pep da tez troche pograc zmiennikom. Real nie gra w tym turnieju i nie ma go juz w CDR, wiec jego pilkarze bede mniej eksploatowani od naszych. Manchester w zeszlym roku dosyc dobrze poradzil sobie fizycznie po turnieju KMS, zobaczymy jak nam to wyjdzie.

Mam tez nadzieje, ze ten czas dobrze wykorzystaja Marquez, Henry i Bojan, ktorzy w tym sezonie naprawde graja slabo. NiektorzY z moich znajomych pokusili sie nawet o stwierdzenie, ze pilkarsko "umarli" (sic!)

Moze tez Milito pogra kilka minut, zobaczymy. Szkoda jedynie, ze nigdzie na Cyfrze nie bedzie mozna obejrzec turnieju.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 gru 2009, 12:59

Szkoda jedynie, ze nigdzie na Cyfrze nie bedzie mozna obejrzec turnieju.
No akurat orange sport jest prócz platformy TP(czy jak to się tam nazywa) tylko na Cyfrze. Inna sprawa, że trzeba za to dodatkowo płacić po 10 zł miesięcznie, a właściwie po 5 zł(w cyfrze obowiązuje tzw. pro rata, wystarczy, że zawrzesz umowę np. 2 Grudnia, a rachunek Ci przychodzi dopiero za Styczeń i tak jest ze wszystkimi usługami, więc wystarczy, że np. dzwonisz do nich 2 Grudnia żeby Ci włączyli orange sport, oglądasz przez cały grudzień i styczen a płacić tylko 10 za Styczeń, i pod koniec Stycznia dzwonisz do nich, żeby Ci od Lutego odłączyli tą usługę, oni to robią, i potem 2 Lutego dzwonisz do nich żeby Ci włączyli i kolejne dwa miechy oglądasz płacąc tylko za jeden i tak w kółko :lol: )
zelowy chlopiec :lol2: cóż za żenujący tekst
buehehhe. Ale już pewnie ksywa CR żel jest dla Ciebie superowo, genialnie, fantastycznie śmieszna.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2009, 13:07

Panowie konczymy rok liderujac La Liga czyli jak poprzedni.

Mecz w naszym wykonaniu slaby. Ogolnie w pierwszej polowie gralismy lepiej. Glupio napisac ale Iniesta schodzac na bok ograniczyl nasza sile ataku.
Koniecznie trzeba wzmocnic nasza ofensywe zima bo polegniemy na wiosne. MU w poprzednim sezonie pokazalo jak wazna jest szeroka i wyrownana kadra. Nam w tym sezonie tego brakuje.

3 punkty i jedziemy dalej. Drugi karny w sezonie i raczej z dupy tzn naciagany. Uwazam ze takich pseudofauli jest mnostwo i nie sa uwzgledniane(w Anglii wogole trzymanie za koszulke to norma) W kazdym razie Xavi zostal przytrzymany za koszulke byl jak ewidentnie pokazala to katalonska 3.

PS: Kamil masz swoje powiedzenie nt kibicow FCB w temacie MU. Dzis mozesz sobie analogicznie samemu tak napisac w stosunku do siebie w naszym temacie :wink:

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 13 gru 2009, 13:16

Dokładnie, takie ot boiskowe cwaniactwo. Xavi był przytrzymywany za koszulkę to fakt. Ale faktem jest też to że wyolbrzymił to i sędzia podyktował karnego z dupy. I nie piszcie, że tylko piłkarze Barcelony i Realu oszukują, bo tego typu zachowania są powszechne w każdej lidze...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 gru 2009, 18:32

Karny mocno naciagany, a naprawde jakby nie został odgiwzgany to nic by sie nie stało. W kazdym razie Xavi wykorzystal sytuacje, ze byl przytrzymywany i wyciagnal karnego. Ktos dajacy pretekst do takiej sytuacji nie moze miec pewnosci, ze sedzia to oleje, takich sytuacji oczywiscie jest sporo, ale czasami takie karne sa gwizdane, przykladow jest tysiace, min. Webb. Spotkania za bardzo nie ogladałem, wiec wiekszego zdania o grze Blaugrany nie mam.

Jedno do czego dochodze, to chyba w lato Barca uderzy ponownie w Felipe, Maxwell wyglada dla mnie tragicznie w defensywie i nie daje wiekszej alternatywy niż Sylvek. Tam jest potrzebny zdecydowanie ktoś lepszy.

KMŚ warto by było wygrac, rywale nie sa wymagajacy, ale duzo zalezy od podejscia i zdrowia, szczegolnie jeslio chodzi o ofensywe. Henry, gra słabo, Messi, Xavi, Iniesta graja dobrze, ale to tylko dobrze. Pedro jest solidnym zawodnikiem, o Bojanie ciezko powiedzieć coś pozytywnego. Jedynie Zlatan wyglada tak, ze nie mozna mu wiele zarzucić.
Pozniej szykuje sie mocne wejscie w 2010 rok i pewnie modlitwy o zdrowie wychowanków z pomocy, bo Yaya i Seydou wyjeżdzaja.
Ja mam cichą nadzieje, ze mimo wszystko zostanie zmieniona tradycja i jednak kogoś konkretnego Blaugrana zimą sciagnie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2009, 18:42

Karny nie był naciągany, on się po prostu nie należał i nie było czego naciągać.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 gru 2009, 20:32

Jeszcze kilka opinii na temat naciąganego karnego i sędzia odwoła swoja decyzje :shock:
Zmieniajac temat - kłopoty Keirrisona w Benfice. Pilkarz kupiony za spore pieniadze, o ogromnym talencie marnuje sie na ławce w Portugalii a pojawił sie na horyzoncie kolejny rywal w postaci Kardeca. Jeśli klub ze stolicy kupi nowego napastnika to ten całkowicie zamknie drogę do pierwszego składu swojemu rodakowi. Mam nadzieje że Benfica zakończy wypożyczenie w tej sytuacji i Keirrison będzie mógł poszukać innego pracodawcy.

mazibazi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mazibazi » 13 gru 2009, 20:42

RealFan daruj sobie teksty w stylu "żelowego chłopca". Mam wrażenie, że niechęć do Barcelony uniemożliwia ci pisanie o tej drużynie czegokolwiek obiektywnego. A co do karnego - wczoraj w słabej jakości i bez powtórki myślałem, że jest z kapelusza ale po obejrzeniu tego zmieniam zdanie. Zauważcie, że to niewinne pociągnięcie uniemożliwiło Xaviemu znalezienie się przy piłce tuż pod bramką czyli prawdopodobnie zdobycie gola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”