Czyli kto? Stam, Beckham, Ruud, Keane. Czy oni odchodzili z przyczyn sportowych? Chyba niekonieczniered85 pisze:W ostatnich latach wylatywało całkiem sporo wielkich nazwisk, które zawiodły Fergusona
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 10 sty 2010, 19:22
Czyli kto? Stam, Beckham, Ruud, Keane. Czy oni odchodzili z przyczyn sportowych? Chyba niekonieczniered85 pisze:W ostatnich latach wylatywało całkiem sporo wielkich nazwisk, które zawiodły Fergusona
smudge_90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sty 2010, 19:37
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 10 sty 2010, 19:48
Nie będę udawał znawcy bo miałem wtedy lat kilka, ale jeśli mnie pamięc nie myli to był tylko jeden taki przypadek czyli wyrzucenie Inca, Hughesa i Kanchelskisa. Na ponad 20 lat pracy. A ci piłkarze także zaszli za skórę Szkota swoim pozaboiskowymi ekscesami.red85 pisze:Po pierwsze - ostatnie lata to też jak dla mnie lata 90-te
Otóż jest różnica. Ponieważ mówimy o ewentualnej rewolucji z powodów sportowych. A w tym wypadku Ferguson jest trenerem, który wielokrotnie dawał swoim podopiecznym wiele szans nawet jeśli go poniekąd zawodzili, dlatego, że widział w nich ogromny potencjał.red85 pisze:Po drugie - jakie to ma znaczenie z jakich przyczyn? Jeśli ktoś był słaby, nie pasował do koncepcji, albo stwarzał problemy w szatni
smudge_90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sty 2010, 20:11
No to oczywiste, że dawał szansę piłkarzom bo raczej taką ma pracę. Jeśli ktoś go zawodził (powód nieważny) to się z nim rozstał. Przykładów jest mnóstwo - ot Veron, Taibi, Kleberson, Smith, Forlan, Howard, Barthez, Heinze, czy Saha.Otóż jest różnica. Ponieważ mówimy o ewentualnej rewolucji z powodów sportowych. A w tym wypadku Ferguson jest trenerem, który wielokrotnie dawał swoim podopiecznym wiele szans nawet jeśli go poniekąd zawodzili, dlatego, że widział w nich ogromny potencjał.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 10 sty 2010, 20:46
No to oczywiste, że nie trzymał piłkarzy którzy go zawodzili przez wieki bo miał taki kaprys. Ja też mogę wypisać piłkarzy, którzy dostali więcej szans niż na to zasłużyli (lub przynajmniej tak się wtedy wydawało), ale mam wrażenie, że ta dyskusja staje się bezcelowa. Fakt jest taki, że kiedy Ferguson kupował zawodników za spore pieniądze to nie sprzedawał ich ot tak. I prawdopodobnie tak samo będzie z Andersonem i Berbatovem. Koniec tematu.red85 pisze:Jeśli ktoś go zawodził (powód nieważny) to się z nim rozstał.
smudge_90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2010, 22:14
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sty 2010, 22:16
Z tego co mnie pamięć nie myli yo coś między 12-15 bańkami więc na pewno mniej od nichfieldy pisze:Ile on dokładnie kosztował ? Bo chyba mniej niż Anderson, czy Nani, mam rację ?
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sty 2010, 22:23
Chętnie bym poznał te nazwiska, ale zapowiedziałeś koniec tematu, więc mówi się trudnoJa też mogę wypisać piłkarzy, którzy dostali więcej szans niż na to zasłużyli (lub przynajmniej tak się wtedy wydawało)
Bo byłby głupcem sprzedając ich "ot tak".Fakt jest taki, że kiedy Ferguson kupował zawodników za spore pieniądze to nie sprzedawał ich ot tak.
Pierwszy sezon Anderson miał bardzo udany, to po jednym przeciętnym tylko głupiec by go sprzedał.I prawdopodobnie tak samo będzie z Andersonem i Berbatovem.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2010, 22:39
to dodam może jeszcze, że Valencia stwarza te okazje średnio co 33 minuty, lepszy tylko Cesc - co 30 minut. Tyle tylko, że Cesc mniej grał od Valenci, to i mniej ich stworzyłred85 pisze:Statystyka ciekawa, ale też trzeba powiedzieć, że Valencia należy w tym sezonie do naszych najlepszych zawodników. Piekielnie szybki, waleczny, silny, dysponujący mocnym strzałem, a do tego nieźle się czujący w grze kombinacyjnej. Gdyby tylko po drugiej stronie mógłby go niekiedy ktoś odciążyć...
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 10 sty 2010, 22:53
No i właśnie o to toczy się dyskusja. Czyli o to czy Szkot robi czy nie pochopne i rewolucyjne zmiany.red85 pisze:Bo byłby głupcem sprzedając ich "ot tak"
I znowu. Wątek zaczął się od linku do o rzekomej rewolucji po sezonie, gdzie miałby odejść m.in. Anderson i Berbatov.red85 pisze:Pierwszy sezon Anderson miał bardzo udany, to po jednym przeciętnym tylko głupiec by go sprzedał.
Jeśli na prawdę chcesz poznać te nazwiska specjalnie na Twoją prośbę je wymienię (ta emotka to dla mnie niemal wyzwanie, nie wiem czy taki był Twój zamysłred85 pisze:Chętnie bym poznał te nazwiska, ale zapowiedziałeś koniec tematu, więc mówi się trudno
smudge_90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 11 sty 2010, 0:06
Carlos_7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 sty 2010, 8:24
A Ja niestety mam dziwne przeczucie że jednak coś może być na rzeczy nie wiem dlaczego ale po prostu je mam. Nie byłoby tak nawet najgorzej jak by przyszedł do nas ale tylko wtedy jeśli odejdzie Berba ponieważ mielibyśmy wtedy zbyt dużą liczbę napastników (sic !) ,a do tego Real na pewno będzie chciał na nim zarobić. Ważną rolę będzie miał także w tym wszystkim RvN bo jeśli odejdzie z Madrytu to Real będzie wtedy chciał zatrzymać Benzemę po puścić dwóch dobrych napastników w krótkim odstępie czasu też niedobrze no chyba że Pato sprowadzą ... Jak widać wszystko zależy od Realu i ich zachcianek i jeśli zdecydują się na Pato to wtedy szanse Karima gry na Old Trafford na pewno by wzrosły i w sumie jeśli Berba nie zmieni swojego zaangażowania w grę to chętnie bym go u nas zobaczył chociażby na wypożyczeniu z opcją kupnaCarlos_7 pisze:Nie mówie o Benzemie bo jego przenosiny z RM to czysta fantazja angielskiej prasy, zobaczymy w zimie napewno nic ciekawego się nie wydarzy
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 sty 2010, 11:16
Zawsze do usługsmudge_90 pisze:Cholerny kibic Chelsea przyszedł i zasiał popłoch o jakiejś rewolucji![]()
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sty 2010, 13:23
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 sty 2010, 15:43
MGiggs
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio