Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 393

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 sty 2010, 13:08

Wiąrze z nim nadzieję albo mu ją tylko robi ale to sie okaże w przyszłości. Szkoda Kuszczaka dobrze się spisywał jak na razie :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sty 2010, 13:22

A powiedzmy z trudno jest żądać od Ukraińców 20 milinów bo nie są w stanie tego zapłacić i te 10 na pewno im starcza w takim przypadku, takie jest obecnie prawo rynku i nie da się go na chwilę obecną przeskoczyć ;)
Szachtar jest bardzo bogaty i wydaje duzo na transfery.sek w raczej w renomie klubu jest.jak sie zglasza Manchester, Real, Chelsea a teraz City to ceny ida w gore automatycznie, chyba ze sie uda zalatwic transfer po cichu tak zeby gazety szybko sie nie dowiedzialy co sie swieci.zreszta ukraincy bardzo ladnie zalatwili transfer Douglasa.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 16 sty 2010, 15:56

Nie tylko nas ,ale także wszystkie inne bogate kluby. Po popatrz my oferujemy takie 12 milionów funtów ,a takie Gremio wie że możemy dać więcej i będzie stawiać takie cenny że nie są za danego zawodnika w żadnych normach
Ale nie musisz mi tego tlumaczyc bo ja to rozumiem tylko strasznie mnie to wkurwia . Zreszta swiadczy to tez o frajerstwie klubu sprzedajacego - mogli miec dwa razy wiecej , ale pazernosc przeslonila im oczy.

Dzisiaj na Burnley

Van der Sar
Neville Brown Evans Evra
Valencia Scholes Carrick Nani
Rooney Berbatov

Subs: Kuszczak, Fabio, Rafael, Anderson, Park, Diouf, Owen.

Hmmm... Czyli jednak VDS i nie mialem racji . Dziwne zachowanie SAF'a ... Dziwi tez obecnosc Berby , ktory mial miec operacje kolana. Niestety nie bedzie mi dane obejrzec meczu , mam nadzieje ze ktos sie wypowie jak sprawowal sie Nani .

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 16 sty 2010, 18:10

No i udało się . Burnley miało swoje okazje (Fletcher w pierwszej, Eagles i poprzeczka Thompsona w drugiej), ale to my kontrolowaliśmy przebieg meczu i tylko kwestią czasu było kiedy strzelimy. A później było już z górki.
Brawo Berbatov, bardzo dobry mecz, znakomita druga połowa. Przyjęcie piłki gdzieś tam w drugiej połowie cudowne. Za to co zrobił później powinien jednak dostać strzał w stopę :angry2:
Najlepsi tradycyjnie Valencia i Evra. Z drugiej strony Eagles (śmiem twierdzić, ze nasz wychowanek był najlepszy z obu stron) oraz wybrany zawodnikiem meczu Michael Duff.
Nani w pierwszej połowie był jednym z lepszych, w drugiej zobaczyliśmy Naniego jakiego znamy. Mimo to chciałbym zobaczyć go w meczu z City. Na plus trzeba mu zapisać świetna współpracę z Patem, z tym, że to Francuz jest tym, który stwarzał częściej zagrożenie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 sty 2010, 18:16

Widać jakoś na Berbe podziałała wszechobecna krytyka wobec niego wymusiła na nim presję ;) nie oglądałem meczu ale jestem ciekaw jak się zaprezentował wasz nowy nabytek który strzelił bramkę w 90min ?

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 16 sty 2010, 18:20

KajoFC pisze:ciekaw jak się zaprezentował wasz nowy nabytek który strzelił bramkę w 90min ?
Dużo nie pokazał, ale grał tylko 15 minut. Szału nie ma. Bramka po sytuacji sam na sam z bramkarzem (przerzucił nad nim piłkę), gdzie był zresztą na spalonym. Ciężko napisać mi coś o nim więcej.

Edit: osoby, które były zdziwione tym, że Edwin z miejsca wskoczył do bramki po dzisiejszym meczu mają odpowiedź dlaczego. Kiedy bronił Kuszczak było dobrze, ale mimo wszystko Holender to klasa sama w sobie. Jak się okazuje nawet po takiej przerwie. Cholernie pewny we wszystkim co robi, szczególnie na przedpolu, piękna interwencja po rzucie wolnym w końcówce meczu.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 16 sty 2010, 18:43

I jeszcze jedna sprawa o którą ostatnio spierałem się z red85 przed meczem z Birmingham:
http://mufc.pl/aktualnosci/13818/fergus ... -rooneyem/
Sorki, że news ze strony polskiej w dodatku źródło niezbyt wiarygodne, ale sprawdziłem - na oficjalnej jest o tym wzmianka w jednym z newsów. Ten u góry jest więc jedynie rozszerzoną wersją wypowiedzi Szkota.

Nie koniecznie się z Fergusonem zgadzam, ale to jego decyzja. Jeżeli chce wystawiać Rooneya jako wysuniętego napastnika, trudno :?
Owen dużo szans zapewne nie dostanie, a grać będzie tylko w meczach o nic lub kiedy Wayne będzie kontuzjowany. Dlatego chyba Dioufa, który dopiero niedawno zasilił nasze szeregi można uznać za trzeciego napastnika, bo z nim takiego problemu Ferguson chyba nie ma. I jest to także odpowiedź na pytanie czemu z Birmingham Boss podjął taką a nie inna decyzję wprowadzając Senegalczyka kiedy przegrywaliśmy

Edit: wyłapał ktoś kto zaliczył asystę przy bramce Dioufa?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sty 2010, 20:05

O co się spieraliśmy przed mecze z Birmingham ? :D

Dzisiejszy mecz bez fajerwerków, ale wynik jak najbardziej sympatyczny :) Akcja Berbatov to pokaz geniuszu - szkoda tylko, że nie wykończył tej sytuacji, bo byłaby to pewnie jedna z najpiekniejszych bramek w sezonie.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 16 sty 2010, 20:15

smudge_90 pisze:Niestety Ferguson nadal obstaje przy swoim i uważa, że Rooney z Owenem nie mogą grać razem. Skazani więc jesteśmy na Rooneya samego w ataku
red85 pisze:Nie chodzi o Owena i nie chodzi o Berbaova. Fergie zdecydował się na grę 433, a na szpicy nie widzi w tym sezonie nikogo innego jak Rooney.
Dlaczego w poprzedniej kolejce graliśmy tylko jednym napastikiem pod nieobecność Berbatova.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sty 2010, 20:23

Ja tutaj nie widzę żadnego sporu i co więcej - nigdy nie przeczyłem, że Fergie coś takiego powiedział. Założyłem jedynie, że taktyka na Birmingham nie była wynikiem kontuzji Berby, a wcześniejszych założeń :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 sty 2010, 20:28

smudge_90 pisze:Edit: wyłapał ktoś kto zaliczył asystę przy bramce Dioufa?
Wydaje mi się, że Valencia.

Ogólnie wszystkie bramki bardzo ładne. Ważna bramka dla Dioufa, na pewno zyska trochę pewności siebie.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 16 sty 2010, 21:32

Valencia asystował. Takich wrzutek posłał dzisiaj ze 20. Ewidentnie chce być następcą Beckhama nie Ronaldo :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 sty 2010, 17:03

Według agenta Pepa Guardioli nasi przedstawiciele kontaktowali się z nim w sprawie ewentualnego szykowania Hiszpana jako następcy sir Alexa. Nie powiem bardzo mnie to cieszy że klub już w tym momencie zaczyna dbać o przyszłość klubu. Jak dla mnie trenerem Manchesteru po Fergusonie powinien zostać ktoś z czwórki :

-David Moyes - naprawdę wykonał kawał dobrej roboty w Evertonie i wydźwignął ten klub na bardzo wysoki poziom w tym roku byłoby zapewne podobnie gdyby nie problemy z kontuzjami czołowych graczy

-Pep Guardiola - Niesamowicie charyzmatyczny trener i wie na czym polega futbol zresztą świadczą o tym wyniki Barcy z którą na razie miażdży wszystko ci się rusza :P

-Guus Hiddink - po prostu wielka encyklopedia wspaniały taktyk i motywator potrafi z każdej drużyny wyciągnąć 110 %

-Jose Mourinho - To samo co trener wyżej ale z większym doświadczeniem w Premier League

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 17 sty 2010, 18:48

majer13 pisze:Według agenta Pepa Guardioli nasi przedstawiciele kontaktowali się z nim w sprawie ewentualnego szykowania Hiszpana jako następcy sir Alexa
Ciekawy jestem ile jest w tym prawdy. Alex na emeryturę raczej, póki co, się nie wybiera. A jaki jest sens kontaktowania się z trenerem w sprawie objęcia posady za kilka lat? Chyba, że Pep miałby teraz zostać asystentem Sir Alexa (czy to nie uwłaczałoby trenerowi?). Tylko po co tak naprawdę to Hiszpanowi? Na dzień dzisiejszy jest trenerem najlepszej drużyny świata i zważając na to jakim zapleczem dysponuje klub z Katalonii niewiele wskazuje, aby coś się miało w tej kwestii zmienić.

W kwestii tego kto zastąpi Bossa wiele będzie zależeć od tego jaką strategię będą chcieli obrać nasi właściciele. Czy szukać będziemy najemnika który przeprowadzi klub przez kryzys, który zapewne nastąpi po odejściu człowieka, który w klubie odpowiada za niemal wszystko czy trenera na wiele kolejnych lat.

Jeśli pierwsza opcja to widzę tu chyba tylko Mourinho. Komentarz dlaczego jest zbędny.
Jeśli opcja druga to ktoś z trójki: Guardiola, Martin O'Neill, Laurent Blanc. Co do tego trzeciego nie jestem jeszcze pewny, ale trzeba obserwować jak Francuz poczynia sobie we Francji.
Ja nie widzę Moyesa jako menedżera klubu z Old Trafford. Wiem, że sam Sir Alex wypowiadał się o nim w bardzo przyjemnych słowach, ale mimo 7 lat pracy w klubie z Liverpoolu jego jedynym sukcesem jest awans do finału Pucharu Anglii w ostatnim sezonie. Myślę, że z tym trenerem nasza sytuacja przypominałaby tą z Liverpoolu FC. Ciągle w czołówce, ale bez większych sukcesów.
Edit: Co wiecej, Moyes ma na pieńku z Rooneyem :)
50th

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2010, 19:18

Moyes wykonuje kapitalną robotę na Goodison. Ma świetne oko, jeśli chodzi o transfery, świetnie wprowdza młodych i od lat plasuje się w czołówce [z mniejszymi bądź większymi wyjątkami]. Ma niski budżet, a mimo to daje radę. Nie chciałbym go w United po Fegrusonie, bo go lubie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”