Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 21 mar 2005, 2:03

No a co do meczu .....

Zdziwiła mnie decyzja Licki o Nikoli w pomcy w piewszym składzie. Nie grał za dobrze tam. Druga sprawa że stan murawy i pogoda co minute gorsza. Jak Franek nie mógł sie "urwać" to już żle. Polomia odziwo zagrało odważnie i były momety w których nie wiedzieam co sie dzieje. Wejście Żieńczuka dużo dało ruchu i uskrzydlenia. A wcześniej bramki. Ten z Poloni strzalił piszczelem :D jak trawił by płasko tak jak by chciał to Majdan mógł by obronić. Sobolewski strzelił chyba po ćwiczonym zagraniu Franka :D Jak ten cału Imech wygrzał z Głowackiego i zobaczyłem tą gule na jego czole to byłam w szoku ciężkim :shock: Normalnie pinpont pod skurą :D Potem zaczeła sie kopanina. Jedno pewne wygrała Wisła ten mecz nie był ładny BO STAN POLSKICH BOISK JEST FATALNY I POWINNI ZROBIC LIGE Z 4 ZESPOŁÓW bo to wstyd by grać w piłke na takiej murawie. Druga spawa śnieg, słońce, deszcz i tak co chwile :D

Gratulacje dla Białej Gwiazdy. Teraz dzieki Amice to już jest chyba pozamiatena :D I dobrze :twisted:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 21 mar 2005, 15:04

ja sie dziwie ze Liczki jeszcze nie zrypali w wywiadach:D oczywscie za NIkole...nie twierdze ze gra źle..ale po 1 jest obronca a po 2 przez to pomysly' bo gdyby Zieniek wypadł z gry' to powinien robic w sparingach a nie w takich meczach...a gdyby nie daj Boże pał remis, a??

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 mar 2005, 22:34

Paranoja panowie :!: PZPN nałożyło na Wisłę karę 4 tys. zł za rzekomo antysemickie hasła wypisane na transparentach podczas meczu z GKSem.
Jak ktoś chce wiedzieć o co chodzi z tymi napisami niech cofnie dwie strony, tam w moim komentarzu o meczu z gieksą trochę się rozpisałem na ten temat.
W każdym razie to skandal, jak dla mnie. Komuś najwidoczniej zależy, aby robić jak największy smród wobec naszego klubu. Niech zgadnę, która gazeta będzie miała najwięcej do powiedzenia na ten temat; "Zycie warszawki' czy "Przegląd Sportowy" w osobie nadredaktora Kołtonia :evil: ...
W każdym razie trochę to dziwne, że za umieszczenie słowa "zydowski" na transparencie spotyka się z jednoznaczną krytyką i potępieniem ze strony związku. W hiperpoprawność nie uwierzę w kraju, w którym największą obelgą dla niektórych jest samo nazwanie zydem lub masonem. Gdzie polityczni paranoicy nawet Jeziorańskiego i Miłosza nazywają uczestnikami antypolskiego spisku... Gdzie dla każdej dewoty najlepszą rozrywką jest doszukiwanie się żydowskich przodków (sformułowanie "żydowski przodek" zapewne PZPN róznież uznałby za przejaw antysemizmu, chociaż gardzę antysemitami :evil: ).
Dziwne jest dla mnie pozwalanie na sprzedaż szalików z napisem "Śmierć Wiśle", wystawianie transparentów o tresci "Niech święta wojna trwa do śmierci ostatniego wiślackiego psa", lub prawdziwy hit intelektualistów "Wybijemy was wiślackie psy".

Obrazek
Ponadto 70% vlepek są poświęcone nam. Na każdej widnieje przekreślona gwiazda. Żałuję, że nie jest ona również symbolem jakiejś uciśnionej mniejszości religijnej, czy wtedy PZPN byłby taki skoro do reakcji :roll:. Notabene na naszych transparentach nigdy nie pojawiła się przekreślona Gwiazda Dawida, która by świadczyła o nienawiści do ogółu społeczności żydowskiej.
Podsumowując to feralne słowo tyczy się jedynie drużyny zza Błoń, PZPN trochę nadgorliwe jest :?...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 mar 2005, 18:06

I po sparingu z Górnikiem Zabrze. Remisik 1:1 nie powinien dziwić ponieważ
:arrow: połowa na zgrupowaniu reprezentacji
:arrow: Górnik w najsilniejszym składzie bodajże :twisted:
:arrow: gracze z pierwszej jedenastki podeszli jak zwykle na olewającym luzie do meczu, jak do każdego sparingowo-ligowym.

Pochwalić trzeba znowu Błaszczykowskiego, który znowu rozbłysł po bezgarwnym meczu w Warszawie. Widać, że chłopak bez zgrzytów przeszedł w rytm pierwszoligowy, a przypominam, że dla tak młodego chłopaka to duże przestawienie z 4-ligi... się okazuje, że nie tak duże :twisted:. Ale do rzeczy. Po ładnej szybkiej akcji i prostopadłym podaniu Kuźby najszybciej wbiegł w pole karne i strzałem w prawy róg pokonał bramkarza. W drugiej połowie też zaliczył ładny strzał, ale górnik na bramce obronił...
Ogólnie mecz rwany. Porywające widowsko to z pewnością nie było :roll:...
Strasznie sennie było. Jedyne ożywienie wpowadził niekonwencjonalny strzał z przewrotki Kuźby z pierwszych 10 min, niestety nie widziłem kto strzelał wolnego w drugiej połowie, ale znowu bramkarz miał fuksa, bo udało mu się przenieść piłkę na poprzeczkę...
Oprócz Błaszcza i Kuźby należy wyróżnić jeszcze Mijailovicu. Po nicnym balowaniu wziął się najwidoczniej w garść. Poza tym najwidoczniej gra z Górnikem najwidoczniej mu leży, wszyscy pamietamy bramkę z poprzedniego roku z Nikolą biegnącym przez pół boiska i kiwającym 3 obrońców... Teraz można się było pośmiać ze starć z Felipe(?) na lewej stronie. Przynajmniej dwa razy ośmieszył go jak przedszkolaka. raz wystarczyło, aby machnął tylko rękami i pobiegł i winnym kierunku, aby zmylić afro, za drugim razem machnął tylko nogą nad piłką aby obrońcę. Ogólnie ładnie wymieniał się pozycją z Zieńczukiem, który nawiasem mówiąc zbyt wiele się nie napracował...
Na środku pomocy, obok Cantoro, wystąpił po raz kolejny Martins Ekwueme i po raz kolejny zastanawiałem się gdzie Lićka chowa Kwieka.
Ogólnie nawet przyjemno-usypiający mecz. jedyny zgrzyt kiedy bliżej niezidentyfikowany górnik wyrównał w pierszej połowie.

Poza tym Wisła zagrała
ATAK: Omeonu ( w rezerwach nie było lepszego :evil:?), Kuźba
POMOC: Zieńczuk (od niechcenia pokopujący piłkę), Cantoro (ładny strzał z woleja zaliczył), Ekwuemme (dobre podanie tylko poniżej 5 m :evil:), Błaszczykowski (walczak- man of the sparing 8))
OBRONA: vidLiczka ( jak nie ma Baszcza zajmuje tylko Kuzerze miejsce),
Kowalczyk, Stolarczyk, i Mijailovic

Osobne miejsce należy się frekwencji. Na oko było nas więcej, niż n przeciętnym meczu Amici. Godny podkreślenia jest fakt, że ponieważ nie zdązony wydać zgody na imprezę masową mecz miał się odbyć bez kibiców. Jednak jak widać ich to nie obeszło 8).
A TERAZ UWAGA: sprawdziłem na necie I NA MECZU BYŁO OKOŁO 2000 OSÓB :!: Czyli o 500 osób więcej niż na pucharowym meczu Groclinu. Paranoja i tyle...

P.S. A na stadionie naszło mnie, że nie tylko transparenty były niepoprawne. Na miejscu PZPN zainteresowałbym się hasłem "Trójkolorowa największa mafia z Krakowa". PRZECIEŻ TO JAWNE POPARCIE DLA ROSYJSKIEJ DZIAŁALNOŚCI PRZESTĘPCZEJ :!:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 01 kwie 2005, 14:41

jedno male pytanie do tych ktorzy sa blisko wisly, kiedy dawidowski i kuzba beda w 100 procentach gotowi do gry, wiem ze kuzba ostatnio rozegral pelne 90 minut no ale to chyba za malo :?

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 01 kwie 2005, 15:12

smitu pisze: wiem ze kuzba ostatnio rozegral pelne 90 minut no ale to chyba za malo :?
a moze grac więcej podczas meczu??? :twisted: :D :lol: :D

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 01 kwie 2005, 15:29

Kuchar pisze:
smitu pisze: wiem ze kuzba ostatnio rozegral pelne 90 minut no ale to chyba za malo :?
a moze grac więcej podczas meczu??? :twisted: :D :lol: :D

chodzilo mi o dojscie do pelnej dyspozycji przez zawodnika, a 90 min w sparingu to malo by okreslic w jakiej jest formie i czy gotow jest do gry

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 kwie 2005, 18:35

No to zanim przejdę do odpowiedzi na pytanie smita, to muszę zadenuncjować pewnego byłego trenera Wisły Kraków. Otóż otwieram dzisiaj Gazetę wyborczą, dodatek krakowski, strona przedostatnia, a tu artukuł "Przejście na drugą stronę". Ktoś jush się domyśla o co chodzi? Pod tytułem zdjęcie pewnego siwego osobnika w towarzystwie... piłkarzy Cracovii :lol:. Główne zadanie pokonać Wisłę w nabliższych derbach. W tajemnicy trening odbył się na stadionie Proszowianki :roll:. Ja bym ten artykuł nazwał raczej "Przejście na ciemną stronę" :twisted:.
P.S. Prima aprillis :twisted:

Co do Kuźby to jush niedługo będzie mógł grać pewnie, końcówki może nawet dziś grać :twisted:. Wciąż ma problemy, które leczył Olimpiakosie, a co do Dawidowskiego to w tym sezonie go nie zobaczysz :roll:. Jeździ do Niemiec, do Grodziska z tymi nogami i na szybki powrót się nie zanosi. W Wiśle zagrał tylko jeden mecz; w IIIligowych rezerwach i było za szybko, jeszcze mu się pogorszyło :evil:.

Zerkąłem jeszcze przed chwilą na twsd, bo pamiętam zeszłoroczny artykuł o dmuchanej trybunie, z powodu zaprzestania budowy stadionu, na którą sporo osób się złapało. I się nie zawiodłem :twisted:

Szpakowski w Zarządzie Wisły
Dariusz Szpakowski będzie od 1 maja wiceprezesem Wisły Kraków. - Zakres moich obowiązków będzie bardzo szeroki - powiedział znany komentator sportowy w rozmowie z naszym serwisem. Na samym początku rozmowy stanowczo zastrzegł: - Nie przychodzę tutaj zwalniać Basałaja.
Jak poinformowł nas jeden z pracowników klubu, Mateusz Borek wstępnie zgodził się objąć funkcję menedżera. Rozważana jest także kandydatura od dawna związanego z Wisłą Andrzeja Szeląga. - W klubie potrzebujemy spokoju - argumentuje nasz informator.

Oto framenty artykułu :twisted:

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 01 kwie 2005, 19:19

Jeśli Dawodowski nie wybiegnie już w ogóle na boisko(nie daj Boże, ale mało realne), Wisła straciłaby dużo kasy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 kwie 2005, 19:28

magus pisze:Jeśli Dawodowski nie wybiegnie już w ogóle na boisko(nie daj Boże, ale mało realne), Wisła straciłaby dużo kasy.
Serio :roll:? Czy Ty tak sobie zartujesz?

Aha. Jeszcze jedno. Ten piłkarz nazywa się Dawidowski, jeśli piszesz w temacie Wisła Kraków, to okaż trochę szacunku jej zawodnikowi :roll:.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 kwie 2005, 19:32

piwus pisze:
magus pisze:Jeśli Dawodowski nie wybiegnie już w ogóle na boisko(nie daj Boże, ale mało realne), Wisła straciłaby dużo kasy.
Serio :roll:? Czy Ty tak sobie zartujesz?

Aha. Jeszcze jedno. Ten piłkarz nazywa się Dawidowski, jeśli piszesz w temacie Wisła Kraków, to okaż trochę szacunku jej zawodnikowi :roll:.
Kazdemu moze sie zdarzyc przekrecenie liter Piwus. Nie badz taki drobiazgowy bo nie zrobil tego umyslnie :wink:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 02 kwie 2005, 8:37

co do Carcovii to widać ze mieszają w związku bo jest uległy.. oni są sieci bo dali Papieżowi koszulke i byli u niego... pewnie w rewanzu tyle kasy wloza zeby pzpnowskie wiadomo co uznaly walkower dla nich albo cos w w ty stylu.... niech patrza na inne kluby ktore nas obrazają...nie dziwie sie kibicom na stadionie ze takie transparenty wywieszją... zreszta Wisła ma troche szacunku do rywala zza błoni a cracovia wogóle...oby spadli z I ligi i niech kisza w drugiej dalej za takie cos...

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 02 kwie 2005, 9:43

Widzisz Piwus- Mazi też niechcący pewnie przekręcił wyraz. ZAmiast Cracovii napisał Carcovii.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 02 kwie 2005, 10:05

a wiesz..jak zaczalem pisac to mialem napsiane krakovii, ale sie opamietalem...:P zreszta oni robia gorsze rzeczy...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 kwie 2005, 13:24

Nie mam zamiaru bynajmniej upominać każdego kto zrobi literówkę w nazwie, bądź w nazwisku. Nie jestem w końcu przedszkolanką :twisted:.

Po prostu ucieszyłem się kiedy podbiłeś tu, aby podzielić się z nami prawdą objawioną. Ale napisałeś aż jedno zdanie, więc mogleś chociaż skorzystać z edita. Poza tym na taką zabójczą ilość tekstu postaraj się przekręcać inne słowa. Miałeś do wyboru jeszcze 17 innych :twisted:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”