Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1162

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 mar 2010, 0:31

A właśnie że mamy lidera !!!!!!

Mecze bezpośrednie uwzględnia się w tabeli dopiero na koniec sezonu, a póki co to patrzy się tylko na bilans bramkowy, który mamy lepszy :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 mar 2010, 0:31

Świetny mecz. A to tylko dlatego, że na 3 strzały Sevilli padają dwa farfocle i trzeba w ekspresowym tempie gonić wynik. Oddaliśmy ponad 30 strzałów z czego 3 zostały na poprzeczkach słupkach, a cała reszta strzałów na innych przeszkodach :lol: . Bramki w meczu padały brzydkie, jednak strzał Gutiego genialny, piękna bramka by była (ALE TO BYŁO DOBRE :P ), akcja Higuaina, gdy schodzi z lewej flanki łamie do środka i kręci piłką mocno...i słupek...później prostopadła piłka Igła urywa się obrońcy mocny strzał i poprzeczka... będzie malował bramki :wink: .

Strata Alonso i Marcelo w meczu z Lyon'em może wyjść nam na dobre. Pewnie od pierwszych minut zobaczymy Gutiego za Xabiego oraz VdV za Marcelo, ale Lass w tym meczu będzie musiał zagrać tak jak dawno już nie zagrał czyli bardzo dobrze, aby para kreatorów mogła robić to co dziś.

Chłopaki ALE URWALI, ALE TO BYŁO DOBRE :wink: :lol: 8)

PS. Trzeba będzie powiększyć przewagę za tydzień na Blaugrana, aby Gran Derby o niczym nie rozstrzygały, a do GD już tylko 5 tygodni :)

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 07 mar 2010, 8:14

Dokładnie, mecz oglądałem - tylko na bwinie, ale zawsze coś :D - i się nie zawiodłem. Dawno nie miałem tak, że nie mogłem się doczekać drugiej połowy, a gdy mecz dobiegał końca to czułem zawód, bo aż nie chciało się przestawać to oglądać.

Kapitalna mogła być bramka Gutiego, potężnie to uderzył, szkoda że tylko w poprzeczke, jakby wpadła bramka od poprzeczki to bezkonkurencyjny gol kolejki :D

Sergio Ramos bardzo dobrze, bardzo podobał mi się, zwłaszcza w ostatnich 25 minutach - Higuain, który też mógł coś ukłuć, ale zabrakło szczęścia i precyzji.

Barcelona na pewno będzie rozdrażniona i nie odpuści - i to jest piękne, że dopiero teraz ta Liga nabiera kolorów i będzie walka o każdy punkt do ostatniego meczu :)

Tak jak powiedział Bojan - Gran Derbi będa bardzo ważne, ale nie rozstrzygną o losie mistrzostwa - takie jest tez moje zdanie.

Dawno Primera Division nie była aż tak ciekawa jak w tym sezonie.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 mar 2010, 12:33

Toudinho pisze:PS. Trzeba będzie powiększyć przewagę za tydzień na Blaugrana, aby Gran Derby o niczym nie rozstrzygały, a do GD już tylko 5 tygodni :)
Chodzi Ci zapewne o bilans bramkowy, tak? Bo na razie taką macie przewagę na nami, więc tylko to możecie powiększać. A tak odnośnie meczu, to był strasznie irytujący. Już smsy slałem do znajomych z wynikiem 2:0 dla Sevilli i opisem mojego szczęscia, a na koniec była dupa zbita. No, ale chociaż liga ciekawa jak w 2006/2007 będzie. Z tamtego sezonu nie zapomnę chyba nigdy kiedy Barca grala z Espanyolem, a Real z Zaragozą i to w tym samym czasie. Potem cały tydzień podkurwiony chodziłem, ale emocje były niesamowite mimo iż w ostatecznym rozrachunku moja drużyna przegrała.

Tak na marginesie pytanie do Toudinho: Studiujesz w Słupsku na APie? Tak się pytam, bo teraz dopiero zobaczyłem to "Lokalizacja: Darłowo/Słupsk", a że moje rodzinne miasto to warto wiedzieć :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 mar 2010, 13:55

Tak jeszcze mnie naszlo - czy ktos jeszcze ma wrazenie, ze od kiedy Ramos zostal mianowany 4 kapitanem, zaczal grac o klase lepiej? Naprawde, patrzec na jego mecze ostatnimi czasy to sama przyjemnosc, wczoraj chyba man of the match. Ciekawe kto wskoczy do grupy kapitanow po odejsciu Gutiego i Raula, Higuain?

I kolejny bardzo dobry mecz Garaya, nie spodziewalem sie takich wystepow po nim naprawde.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 mar 2010, 14:27

nie wiem czy to ma związek z byciem 4tym kapitanem ale ostatnio Sergio naprawdę nieźle gra , chyba chciał udowodnić tym co mówią że jest lepszym środkowym że się mylą i jak będzie tak dalej grać to na pewno mu się to uda.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 mar 2010, 15:03

krzychu212 pisze:
Toudinho pisze:PS. Trzeba będzie powiększyć przewagę za tydzień na Blaugrana, aby Gran Derby o niczym nie rozstrzygały, a do GD już tylko 5 tygodni :)
Chodzi Ci zapewne o bilans bramkowy, tak?
Nie koniecznie, gracie z Valencia o ile dobrze pamiętam, a to nie jest drużyna pokroju Malagi czy Almeri :P więc można się pokusić w myślach jak na razie o stracie punktów z waszej strony, Blaugrana jest w lekkim dołku, ale to może się odmienić w każdej chwili.

Tak studiuję na AP'ie :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 mar 2010, 15:32

Na blaugranie, nawet jak Barcelona zgubi za tydzien punkty, a Real wygra swoje spotkanie to ustawia sobie na pierwszy miejscu druzyne z Katalonii. :lol:
Doprawdy zenujacy poziom tamtejszej redakcji, jakies kompleksy zapewne. Trudno pogodzic im sie z faktem, ze to Real jest liderem i musza zaklamywac rzeczywistosc, zeby poprawic sobie humor. :D

Jednoczesnie gratulujac Realowi wczorajszego zwyciestwa, ufam ze juz w srode Lyon odprawi was z kwitkiem z LM.

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 07 mar 2010, 16:14

arek_ahig pisze: ufam ze juz w srode Lyon odprawi was z kwitkiem z LM.
Real złapał formę po wygranej z Sevillą, jestem przekonany że rzucą się na Lyon od pierwszych minut i strzelą 1-2 bramki w pierwszej połowie. Gorzej będzie jak Iker puści jakiegoś babola, muszę przyznać że niektóre bramki w tym sezonie puszczone przez niego były naprawde irytujące :x Po za tym ostatni występ Lyonu, remis z przedostatnią drużyną Ligue1, liczne urazy czołowych piłkarzy i fakt że zagrają na Bernabeu, mimo zwycięstwa w pierwszym meczu nie stawiają Francuzów na pozycji faworyta do awansu.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 mar 2010, 16:17

Carlos_7 pisze:mimo zwycięstwa w pierwszym meczu nie stawiają Francuzów na pozycji faworyta do awansu.
Ja bym nie był taki pewny. Real w tym sezonie parę razy pokazał jak nieskutecznie można grać więc jeśli Lyon się odpowiednio zamuruje to może się to różnie skończyć nawet karnymi. Tak jak napisałeś Real jest faworytem ale po dobrym meczu potrafi zagrać mocno średni a Lyon w Lidze Mistrzów to nie ten sam Lyon co w Ligue 1.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 08 mar 2010, 15:38

jak zapatrujecie się na skład z Lyonem ?

ja sam nie wiem , jak wejdzie VdV i Guti w pierwszym razem to nie będzie kim straszyć z ławki bo Granero czy Raul są pod formą ostatnio. Wolałbym zobaczyć środek bez Gutiego na początku a później najwyżej na drugą połowę całą. On sam mówił że nie wie czy jest w stanie zagrać 90min więc albo go trzeba będzie zmienić albo zabraknie mu sił. Tylko czy Lass-Granero-VDV-Kaka by dali rade? Szkoda że nie ma De la Reda... przydałby się zamiast Lassa bo troche bardziej kreatywny z niego pomocnik.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 08 mar 2010, 16:54

Tyle, że my musimy odrabiać straty, im szybciej padnie bramka ty lepiej dla nas. Guti jaki jest każdy widzi, ale dograć ostatnią piłkę potrafi jak mało kto na świecie. VdV swoją postawą po prostu zasługuje na pierwszą 11. ja wolałby więc zobaczyć ich obydwu od 1 minuty. Zobaczymy co zaświta Pellegriniemu.

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 08 mar 2010, 16:59

Lass i Guti w środku, a Vaart i Kaka wysunięci bardziej do przodu, na napaści wiadomo CR i Gonzalo. Bardziej martwi mnie obrona, wiadomo Albiol i Garay na środku na prawej Ramos ale Arbeloa na lewej :?: miał słaby występ z Sevillą, a Marcelo wiadomo jak gra na obronie. Jak Gutiemu zabraknie sił to w 70min zmieni go Granero, na podmęczonych piłkarzy Lyonu chyba powinien wystarczyć.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 08 mar 2010, 21:00

Carlos_7 Marcelo nie gra bo ma żółte kartki.

obrona Ramos-Albiol-Garay-Arbeloa jest pewniakiem. Najgorzej że nie ma kim straszyć z ławki bo nawet Dranthe jest kontuzjowany. Myślę że trener wystawi 11stke As'a czyli bez VDV.

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 08 mar 2010, 21:52

No tak zapomniałem, to sprawa obrony jest załatwiona, szerokiego pola manewru nie ma. Pellegrini będzie musiał dowołać kogoś z Castilli może Marcos Alonso, na ławce jedyny nominalny obrońca Metzelder. Real musi wyjść w najmocniejszym składzie od początku i zdobyć prowadzenie jak najwcześniej. Zaczynam się powoli obawiać że znowu zawiodą, im bliżej meczu tym większe wątpliwości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”