Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 232

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 mar 2010, 22:24

Ktoś mi wytłumaczy, co takiego stało się przez ostatnich parę dni, czego nie zauważyłem, że Inter Mediolan z zespołu o swojej klasie nagle w oczach wielu urósł do drużyny, która w dwumeczu z Barceloną ma walczyć jak Chelsea sprzed roku i w którym to dwumeczu decydować będą epizody?
Ludzie, to nadal Inter z tym samym Milito w ataku, Stankovicem i Mottą w pomocy, czy bez lewej obrony. To, że Chelsea nie zagrała na poziomie oczekiwań względem niej nie oznacza, że Inter zagrał coś niebywałego i należy już w nim upatrywać drużyny zdolnej do eliminacji Barcelony. Że do tego półfinału awansują i tak, mając takiego rywala w dwumeczu, to jestem w miarę spokojny, teraz nie odpuszczą gry o większą stawkę mając słabszego znacznie rywala.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 mar 2010, 22:33

Jeśli awansuje Arsenal to myślę że Inter będzie miał z nimi bardzo duże szanse ,natomiast jeśli chodzi o Barcę to nie oszukujmy się - jeśli nie pokonają jej kontuzje albo sama siebie nie pokona to nie powinna mieć problemu ani z Arsenalem który jest w obronie dość przeciętny ani z Interem który pomimo bardzo dobrej gry w dwumeczu z Chelsea jest jednak słabszą drużyną od Barcy i co najważniejsze nie ma tam zawodnika który jest w stanie w pojedynkę wygrać mecz no może Eto'o ale on mi się jednak zawsze kojarzył z kimś kto musi mieć z kim grać ale może się mylę. Taka sama jest sytuacja z nami będziemy faworytami w meczu z Bayernem a jak awansujemy to w półfinale także i jeśli zagramy na swoim normalnym wysokim poziomie też problemu nie powinno być ... Martwię się tylko o brygadę RR :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 mar 2010, 23:21

Ciekawe który zawodnik jest słaby, ze rzekomo Inter nie ma lewej obrony? Zanetti? Chivu? Santon? Co jest nie tak z Milito czy ze Stankovicem? Poza tym jakby na boisku grały indywidualnosci to Chelsea przeszła by nas z palcem w dupie. Rzeczywistosc okazała sie zgoła odmienna.

Jak obserwuje temat to nie kibice Interu grzeja atmosfere. Jednakże prawda jest taka, ze kilku potencjalnie groźniejszych rywali juz nie ma, a Inter jest dalej w grze. To czyni nas grożniejszym chocby od Realu czy Milanu. Teoretycznie na papierze tez nam niczego nie brakuje by walczyc o najwyzsze cele. Inter pokonał wyzej rozstawiona Chelsea i ich akcje ida w góre. Nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Owszem w ewentualnym polfinale z Barca faworytem nie bedziemy, jednak drugi taki sam mecz jak w grupie Barcie sie nie trafi. W kontekscie tego polfinału nawet fajnie by było zeby Guardiola i jego podopieczni podeszli do spotkania jak tutejsi kibice Barcelony. Mielibysmy wieksze szanse.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2010, 0:08

Też się tak właśnie zastanawiałem przez moment o co chodziło Wilmore'owi z tym Milito, ale pewnie i tak nie mam szans tego pojąć. Podobnie ma się kwestia lewej obrony choć z drugiej strony nie oglądam na bieżąco Interu więc nie wiem jak to wygląda.

Swoją drogą Pol mnie ostatnio... już chciałem napisać, że zaskoczył, ale po prostu walnął głupstwo więc chyba jednak nie zaskoczył. Mianowicie chodzi mi o grę Maicona, który chyba gra gorzej niż w ostatnich sezonach :> Alves z kolei gra bardzo dobrze a Misio Pol bajdurzy coś o Nowej Chelsea z Maiconem w składzie i o Brazylijczyku napisał tak:
Z zestawu ferowanego przez „The Sun”: Fernando Torres, Sergio Aguero, Maicon i Bastian Schweinsteiger realny wydaje mi się tylko transfer tego pierwszego, którego da się wyłuskać z wypadniętego z Wielkiej Czwórki, a więc i Ligi Mistrzów L:iverpoolu. Fantastycznego Maicona (wreszcie zrozumiałem, dlaczego Dunga stawa w brazylijskiej reprze na niego zamiast Dani Alvesa) na pewno nie odda Mourinho.
Nie odbieram klasy Maiconowi, ale czy to na pewno dobry moment na takie deklaracje? :lol: Jak dla mnie wygląda to tak, że Pol zobaczył jeden mecz Interu (z Chelsea) i się podjarał jak jakiś małolat. Dosyć jednak tego off-topicu. Całość jakby co macie tutaj ---> http://michalpol.blox.pl/2010/03/Nowa-w ... elsea.html
Babel pisze:W kontekscie tego polfinału nawet fajnie by było zeby Guardiola i jego podopieczni podeszli do spotkania jak tutejsi kibice Barcelony. Mielibysmy wieksze szanse.
Byłby to dla Was niewątpliwie handicap, ale pewnie dobrze wiesz, że nie można na to liczyć :] Postawa kibiców nijak ma się do postawy piłkarzy, którą wpaja im Pep na każdym kroku.

Poza tym na tak zaawansowanym etapie trudno sobie wyobrazić jakiekolwiek lekceważenie. Mourinho na ławce też robi swoje. No i perspektywa finału na Bernabeu...

Wpierw jednak Arsenal. Kanonierów też nie zlekceważymy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 mar 2010, 0:16

Maicona dość często oglądam, gra nieźle, może się podobać. W obronie gra dobrze a i w ataku go pełno. Na pewno nie ustępuje Alvesowi i odwrotnie. Są na podobnym zbliżonym poziomie dlatego jeden lepszy mecz może decydować o chwilowym " podnieceniu " :P
Też nie wierzę w to żeby ktokolwiek z Barcelony zlekceważył Inter... kibice to kibice. Wystarczy że bukmacherzy zlekceważyli Milan w 1 meczu z Realem i dali zwycięstwo gości po kursie 8.50 :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 20 mar 2010, 0:26

Pol
Co Wy czytacie? :D Michał Pol moglby pisac tu na forum i wiedza na temat futbolu specjalnie by sie nie wyroznil.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 20 mar 2010, 0:31

red85 pisze:Widzę, że Inter szybko wyszedł z roli "europejskich nieudaczników" i z marszu przeistoczył się w "drużynę godną finału" :lol:
ależ Inter jest drużyną godną finału od co najmniej roku (nie mówię, że jest najslilniejszym zespołem, ale przy odpowiednich wiatrach jest w stanie ten finał wywalczyć, tak samo np. Arsenal, czy Bayern). W LM często decydują oprócz umiejętności epizody i szczęście. Sugerujesz, że odpadnięcie z np. Manchesterem czyni zespół Mourinho 'europejskimi nieudacznikami' :lol: ? gratuluję wiedzy o futbolu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 mar 2010, 0:38

W kwestii Maicona to on pasuje dla Dungi bardziej niz Alves poniewaz jest silny fizycznie, a Dunga opiera swoja Brazylie w ogromnej mierze wlasnie na sile fizycznej, tylko, ze Polowi nie o to chodzilo :)

Wilmore juz przed derbami pisal, ze Milito to poziom Boriello i tak mu juz pozostalo, swoja droga to Il Principe juz bedac zawodnikiem Interu strzelil jego klubowi 4 bramki i dorzucil 2 asysty :wink:
W grze pozostaje dwie ekipy, ktore sa wyzej rozstawione od Interu. MU w swojej parze 1/4 imo jest nie mniejszym faworytem niz Inter z CSKA. Poprostu Anglicy to machina, a Niemcy sa niebywale nierowna ekipa, z mocno niepewna defensywa, nie jestem nawet przekonany czy sa silniejsi od obecnego Milanu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2010, 0:41

Maciek (interista) pisze:W kwestii Maicona to on pasuje dla Dungi bardziej niz Alves poniewaz jest silny fizycznie, a Dunga opiera swoja Brazylie w ogromnej mierze wlasnie na sile fizycznej, tylko, ze Polowi nie o to chodzilo
Tyle to wiem i wcale nie dziwi mnie to, że częściej gra Maicon niż Alves, ale jak sam wspomniałeś - wątpię, aby przy okazji pojedynku Interu z Chelsea wpadł na to redaktor Pol.

Milito jest bardzo dobry i to nie od wczoraj. Zdecydowanie za długo kisił się w Saragossie bo swego czasu odnalazłby się nawet i w Realu czy Barcelonie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 mar 2010, 0:43

ależ Inter jest drużyną godną finału od co najmniej roku
Ligi Europejskiej?
W Europie co najmniej Barcelona i ManU wyglądają zdecydowanie ciekawiej. Arsenal też gra swoje, Chelsea do awansu wystarczyłaby na dobrą sprawę skuteczność w pierwszym meczu - bo w drugim paradoksalnie zagraliście zdecydowanie lepiej na tyłach.
To daje co najmniej dwie drużyny w Europie zdecydowanie od Interu lepsze.
Powoli więc z takimi deklaracjami.
Niemcy sa niebywale nierowna ekipa, z mocno niepewna defensywa, nie jestem nawet przekonany czy sa silniejszy od obecnego Milanu.
Od obecnego Milanu to każdy ćwierćfinalista byłby w LM silniejszy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 mar 2010, 8:21

Tez czytalem Pola i jakos mnie to nie zaskoczyło. Strasznie chłop sie podnieca. Ja mysle, ze jakby ogladnał mecze z poprzednich sezonow to lepiej zrozumiałby Dunge. Gosc wyrobił sobie opinie eksperta, do dzis zastanawia mnie jakim cudem, i dzieki temu na łamach gazet, pasmach TV moze bezkarnie opowiadac bzdury. Niby jest specjalista od ligi angielskiej, ale tam tez chyba roznie jest z tym co pisze.

O Maiconie juz gdzies pisałem, chyba w temacie Interu. Maicon poczatek sezonu miał bardzo dobry, glownie dzieki temu ma dobre statystyki (4 gole, 7 asyst - porównywalne do Alvesa). Pozniej poza przeblyskami to zagubienie, marazm i duzo błedów. W kilku meczach zal na niego bylo patrzec, nawet przezd meczem z Chelsea miał bardzo słaby mecz z Catania, gdzie chocby przy roznych dwa razy stracił krycie i tylko nieudolnosci graczy Catanii nie zadziecza, ze nie przypisano mu błedu. Ale potem zagladniesz na goal.com i Maicon dostanie 8 lub minimum 7 :P . Byc moze oceniam go za surowo, byc moze sie znam ale wg mnie ma zdecydowanie wieksze mozliwosci. Jesli nadal bedzie hustal dyspozycja to Alves nie jest bez szans by wygryźć go z pierwszej jedenastki w Brazylii.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 20 mar 2010, 9:20

Wilmore - czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Co do dyskusji nt. Maicona i Alvesa - a to nie jest przypadkiem tak, że Maicon prawa, a Alves lewa w reprze, albo też prawa pomoc ? Tak czy siak raczej nie ma takiej opcji żeby Alves wygryzł Maicona czy na odwrót - po prostu Dunga nie może sobie pozwolić na odstawkę piłkarzy takiej klasy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 mar 2010, 9:48

ależ Inter jest drużyną godną finału od co najmniej roku (nie mówię, że jest najslilniejszym zespołem, ale przy odpowiednich wiatrach jest w stanie ten finał wywalczyć, tak samo np. Arsenal, czy Bayern). W LM często decydują oprócz umiejętności epizody i szczęście. Sugerujesz, że odpadnięcie z np. Manchesterem czyni zespół Mourinho 'europejskimi nieudacznikami' :lol: ? gratuluję wiedzy o futbolu.
Nie ma za co. Ty z pewnością wiesz więcej i powiesz nam wszystkim kiedy Inter ostatnio grał przynajmniej w 1/2 LM, o finale już nie wspominając. To nie pech, to nie niuanse. To partactwo i po jednym dwumeczu wstrzymałbym się ze snuciem daleko idących wniosków. Zapewne wynika to z faktu, że Inter pokonał Chelsea, która przez niemal całą piłkarską Europę była mocno przeceniana - o czym mówiłem już kilka dobrych miesięcy temu.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 20 mar 2010, 10:02

a to co - że dana drużyna w 1/2 finału grała przykładowo 6 czy 7 lat temu (Inter ostatnio był przy okazji półfinału z Milanem, dobrych kilka lat temu), ale mimo to zawsze grupę przechodziła i do tej 16-tki się kwalifikowała to czyni ją drużyną nieudaczników ? To ten zespół nie jest pretendentem do finału ? Idąc Waszym tokiem myślenia tylko ManU i Barca zasługuje na finał, bo są potencjalnie najlepsze, a pozostałe drużyny nie mają co stawać do walki bo i tak finał z góry ustalony to Manu vs Barcelona.

Poza tym to Wy próbujecie sobie wmówić, że fani Interu nagle z hurraoptymizmem mówią, że Inter awansuje do finału. Najprawdopodobniej przy hipotetycznym półfinale (i tu też nie jestem tego taki pewien, że akurat Inter bedzie w tym półfinale) Barca - Inter napisałem, że nie ma co liczyć na takie widowisko jak w grupowej rundzie i dodałem, że Barcelonie wcale może nie być tak łatwo, a to Wy od razu wyjeżdżacie z tym, że fani Interu twierdzą, że Inter pokona Barcelonę :lol: . I jeszcze w jednej kwestii - tak, Inter Mediolan (faktycznie, być może słabszy niż Hiddinka Chelsea) zagrałby w moim odczuciu podobnie jak wtedy Chelsea, a już z całą pewnością Mourinho przygotowałby zespół odpowiednio do takiego pojedynku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 mar 2010, 12:39

Widowiska w fazie grupowej nie było żadnego - Inter w starciu z zespołem z absolutnego topu piłkarskiego zobaczył, ile dzieli włoski klub od obecnego poziomu finału LM, uzyskując w miarę pozytywne dla siebie rezultaty jedynie poprzez ustawienie autobusu w bramce i zbiorową modlitwę o brak jakiegoś błysku ze strony rywali. Barcelona grając znacznie słabiej od swojego poziomu zdeklasowała Inter.
Oczywiście, że jako fan calcio będę trzymał kciuki za Inter w półfinale, bo odpadnięcie z CSKA to będzie wina tylko i wyłącznie tego klubu, na tę chwilę Rosjan od Włochów dzieli mniej-więcej tyle, co Włochów od Hiszpanów.
I jakie epizody - Barcelona w tym roku jest w gorszej formie, ale na półfinał się zepnie. Inter od Chelsea sprzed roku dzieli natomiast wiele. Na pewno będzie grać tak samo, co Anglicy, bo inaczej grając liczyć na dobry wynik z Barceloną się nie da, ale nie ma się co łudzić, że z obecnym potencjałem ludzkim osiągną dobre rezultaty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”