Ja obstawiam coś w deseń z pojedynku z 7 maja 2008 rokuBienias pisze:czy bedziecie atakowac cos ala 2-6 czy zagracie taktyke ala 0-1 Baptista.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 05 kwie 2010, 23:18
Ja obstawiam coś w deseń z pojedynku z 7 maja 2008 rokuBienias pisze:czy bedziecie atakowac cos ala 2-6 czy zagracie taktyke ala 0-1 Baptista.
Toudinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 06 kwie 2010, 0:29
obstaw lepiej awans do cwierfinalu ligi mistrzowToudinho pisze:Ja obstawiam coś w deseń z pojedynku z 7 maja 2008 roku![]()
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 kwie 2010, 0:56
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 kwie 2010, 5:58
Real Madrid coach Manuel Pellegrini, defender Christoph Metzelder and goalkeeper Iker Casillas have all played down the importance of this Saturday's 'Clasico' with Barcelona, insisting it will not be the decisive night in the La Liga title race.
Pellegrini's team secured their 12th successive Primera Division victory on Sunday - 2-0 at Racing Santander - to ensure the will head into Saturday's 'Clasico' on top of the standings on goal difference from Barca with eight games remaining, but Metzelder believes Real's focus is not solely on the match at the Bernabeu.
"We had to win [against Santander] no matter what,'' Metzelder told Real's official website. "The fact that we didn't concede any goals and that we are leaders again is good news.
"Both Barcelona and Real Madrid are winning all their matches, so I am sure next week's game will be crucial. However, there are still other difficult matches to be played, meaning that Saturday's will not decide who wins La Liga.''
For the third successive round, Madrid had been provisionally knocked off the summit by second-placed Barca winning 24 hours previously, but the capital club responded again with a hard-fought victory over lowly Racing.
Cristiano Ronaldo's first-half penalty and Gonzalo Higuain's strike 14 minutes from time secured the points for the visitors at El Sardinero.
Pellegrini will take his side into next weekend's clash with Pep Guardiola's team at the Bernabeu in understandably confident mood, but has warned his players not to get careless.
"We need to do what we do on a daily basis in order to win next Saturday,'' Pellegrini said. "We cannot lose our identity. We will seek the victory and whoever makes the fewest mistakes will win.
"Both of us won our matches this weekend. We are up against a great opponent, but I am sure we will win if we focus and stick to our football.
"The Clasico is just another match that has to be played and it is followed by more matches. We cannot make any mistakes from here on out because we won't be facing any easy teams.''
Spain goalkeeper Iker Casillas was delighted to shut out Racing and paid tribute to the men in front of him.
"Our defence was outstanding and we managed to keep a clean sheet. We did a good job,'' he said. "Saturday's Clasico is just another match on the calendar. It will be fun. I am shocked about how many points we both have. It's quite unusual.''
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 kwie 2010, 9:44
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2010, 13:27
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2010, 13:39
trzeba.Można (należałoby?) powoli grzać atmosferę
pierwsza 11 czy joker to chyba nie ma roznicy. Pedro jak ma zagrac dobry mecz to i tak zagra. Ja osobiscie wole go w pierwszym skladzie. No chyba ze Iniesta prezentuja dobra forme wyzsza niz przed kontuzja. Decyzja Pepa. Mysle ze Zlatan oraz Pique beda gotowi do gry.Z drugiej strony trudno przewidzieć jak zagra Blady, ale mam do niego pełne zaufanie. Pedro może wejść z ławki bo dobrze się spisuje w roli jokera.
Jestem przekonany(85%) ze w przypadku wygranej Real bedzie mistrzem. Barcelonie w adekwatnej sytuacji daje (70%). W przypadku remisu, Real chyba dalej bedzie liderem. Mecze bezposrednie brane sa pod uwage dopiero po ostatniej kolejce. Jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi.Suma summarum dla Realu to może być rzeczywiście mecz o mistrzostwo. Jeżeli wygra Barcelona to walka będzie trwała do ostatniej kolejki, ale IMO zrobimy olbrzymi krok ku obronie tytułu. Ważne jest, aby nie przegrać. Remis przywróci nas na fotel lidera bo pierwszym mecz wygraliśmy. Zapowiada się niesamowita końcówka ligi. No i przede wszystkim wielki mecz na Santiago Bernabeu.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 kwie 2010, 13:50
No patrzcie Bienias znowu nie ma racji. Alez z niego znawca. Ulalala.Bienias pisze:W przypadku remisu, Real chyba dalej bedzie liderem. Mecze bezposrednie brane sa pod uwage dopiero po ostatniej kolejce. Jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi.
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 08 kwie 2010, 14:01
do trzech razy sztuka, moze teraz ryzyko sie oplaci. poza tym ja bym zaryzykowal lekko zlatana na ten mecz. kontuzje ma niegrozna, nawet jak sie poglebi czy odnowi, to na dlugo go nie wykluczy.Mentor pisze:Jeżeli nie będzie na 100% przygotowany to wątpię, aby Pep tropem Fergusona i Wengera wystawił go od pierwszej minuty. Jego ewentualny brak to duża strata bo ogranicza nasze możliwości.
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2010, 14:27
Myślę, że Iniesta bankowo wyjdzie w pierwszym składzie. Co by nie mówić o jego grze przed kontuzją to jest zajebistym piłkarzem. Pedro gra w porządku, ale nie aż tak zajebiście żeby wychodził na Gran Derby w pierwszym składzie kosztem Iniesty. Oczywiście zakładam, że Andresito jest w pełni gotów do gry.Bienias pisze:Pedro jak ma zagrac dobry mecz to i tak zagra. Ja osobiscie wole go w pierwszym skladzie. No chyba ze Iniesta prezentuja dobra forme wyzsza niz przed kontuzja. Decyzja Pepa.
Widzę to podobnie choć jakbym miał bawić się w procenty do dałbym odpowiednio 90% i 75%, ale to w gruncie rzeczy bez znaczenia. Wiadomo o co chodzi.Bienias pisze:Jestem przekonany(85%) ze w przypadku wygranej Real bedzie mistrzem. Barcelonie w adekwatnej sytuacji daje (70%).
[']pasza pisze:proponuje wykosic ronando na poczatku, i do tego zadania desygnuje maxwella. mysle ze lepiej by nam sie gralo w 10 przeciw 11 realu bez ronaldo niz 11 na 11 z ronaldo. poza tym dodatkowe korzysci, to prawdopodobne pogubienie punktow prze real w pozostalych spotkaniach. takze wycinka musi byc dobra.
Ulżyło mipasza pisze:a powaznie
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 kwie 2010, 14:31
Nie wiem jak to jest w lidze hiszpańskiej, zakładam, że ty oczywiście masz taką wiedzę i wiesz na 100%, ale w lidze włoskiej jest tak, że bezpośrednie mecze naliczane są dopiero po zakończeniu sezonu. I tak dla przykładu, Juventus w zeszłym sezonie przed ostatnią kolejką był 3 z równą liczbą punktów co Milan, ale gorszym bilansem bramek. Każdy jednak wiedział, że jak Juve wygra ostatni mecz z Lazio to wskoczy na 2 miejsce dzięki lepszemu bilansowi bezpośrednich spotkań.No patrzcie Bienias znowu nie ma racji. Alez z niego znawca. Ulalala.
Rezultaty w bezposrednich pojedynkach sa uwzgledniane zaraz po rozegraniu obu spotkan, a nie po ostatniej kolejce.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2010, 14:42
napisalem chyba wiec biore pod uwage ze nie mam racji. A znowu to ty dajesz ciala. Piszesz z powietrza a moze bys dal konkretny paragraf, chyba jednak znasz hiszpanski.arek_ahig pisze:No patrzcie Bienias znowu nie ma racji. Alez z niego znawca. Ulalala.Bienias pisze:W przypadku remisu, Real chyba dalej bedzie liderem. Mecze bezposrednie brane sa pod uwage dopiero po ostatniej kolejce. Jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi.![]()
Rezultaty w bezposrednich pojedynkach sa uwzgledniane zaraz po rozegraniu obu spotkan, a nie po ostatniej kolejce.
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 08 kwie 2010, 14:54
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 kwie 2010, 14:58
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2010, 15:27
Słuszna uwaga z tymi bramkami. Ja właśnie nie byłem przekonany jak to jest. W przypadku dajmy na to zwycięstwa Realu 2:1 to Barcelona jest liderem dzięki bramce na wyjeździe w tym dwumeczu? Czy może jest po prostu remis i liczymy ogólny bilans bramek w lidze?tylerdurden pisze:Nie wiem jak wam chlopaki wychodza te procenty, ale imo wygrana daje barsie wiecej niz realowi (chyba ze ten wygra na SB wiecej niz jedna bramka. a to kolejny warunek, ograniczajacy te procenty).
Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio