Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 33

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 kwie 2010, 11:17

Nie czytalem wszesniejszych popluczyn, takze gwoli podsumowania.
Kartka dla Motty sie nie nalezala, nawet zolta.
I mowie to ja, wielki sympatyk Interu. :haha:
W finale bede za Bayernem, wszak Inter nie ma prawa wygrac LM. :twisted:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 kwie 2010, 11:19

arek_ahig pisze:W finale bede za Bayernem,
:zgon:

Sądziłem, że wszyscy kibice calcio jednoczą siły, żeby Inter jeszcze przynajmniej na sezon uratował 4 miejsca Włoch w LM...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2299
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 kwie 2010, 11:27

Heh, ja nie rozumiem, a zarazem śmieszą mnie komentarze typu
KajoFC pisze:Teraz widać jakim klubem jest Barca
Ciekawe dlaczego nie powiedział tak jak wygrali ileś tam tytułów :lol:.Ocenianie teamu po jednej porażce to też szczyt głupoty, równie dobrze można powiedzieć, że Chelsea jest najlepsza bo pokonała Stoke 7:0.Ale cóż muszę się pogodzić z tym, że większość preferuje antyfutbol - ich prawo ;).

Sami piszecie o burakach z Barcelony, a sami jesteście nimi skaczą z radości po ich przegranej i ekscytując się bardziej niż po wygranej Waszej drużyny.

Reszty pisać mi się nie chcę bo zgadzam się z postem Chłopaczka i mam podobne odczucia jak on.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 kwie 2010, 11:39

EnJoy's jak już cytujesz to cytuj całość a nie wybierasz sobie jedną część i dopowiadasz od siebie jakieś bzdety.
KajoFC pisze:Teraz widać jakim klubem jest Barca :) jej kibice, piłkarze, działacze :)
kibice - atak na Mourinho, kozactwo z prostactwem z domieszką cwaniactwa, całkowity brak szacunku do rywala, akcja w nocy pod hotelem Interu
piłkarze - dobrze jak wygrywają jak przegrywają to płaczą i doszukują się dziury w cały i zawsze porażka albo brak zwycięstwa to jest wina drugiej drużyny ZAWSZE, zachowanie Sergio , Valdesa i nurki ogólnie
działacze - zraszacze gdy Inter świętował mówią same za siebie.
Więc nie chodziło mi o to jak grają bo grają bardzo dobrze ale jak się zachowują.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6779

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 kwie 2010, 11:41

Zastanawia mnie jedno, jak w zeszłym sezonie Chelsea wystawiła autobus w bramce na Camp Nou, po czym na SB zagrała świetny mecz i powinna go wygrać 3-0 to wszyscy mówili, że dobrze że odpadła, bo zagrała antyfutbol, a Barcelona gra pięknie, ochy achy i w ogóle.

Teraz, jak Jose wręcz zerżnął pomysł Hiddinka, tyle że zamiast autobusu wstawił w bramkę Linię Maginota wystawiając Eto'o na lewej obronie, posiadając piłkę na poziomie 20 % to wszyscy się cieszą i chwalą geniusz Mou. Wielki mi geniusz, wybrał jedyną słuszną taktykę, którą wybrałoby 99 % trenerów świata. Wygrał, bo jak już wcześniej pisałem, Inter to najlepsza defensywa świata. Trochę przy pomocy sędziego, ale wygrał zasłużenie.

No i teraz jest dylemat: kibicować Interowi czy Niemcom. I tak źle, i tak niedobrze. Nie no, żartuję, oczywiście że będę kibicował Niemcom.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 kwie 2010, 11:52

Przejrzałem sobie teraz wszystkie wpisy pomeczowe i oczywiście 3/4 z nich to wylewanie jadu. Internetowe dyskusje :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2010, 11:55

. Wygrał, bo jak już wcześniej pisałem, Inter to najlepsza defensywa świata.
Też mi się wydaje, że media przesadzają z tymi zachwytami nad geniuszem taktycznym Mou w tym meczu. Przecież Mou nie nauczył dobrze grać w obronie takich piłkarzy jak Zanetti, Maicon, Cesar, Cambiasso Samuel czy Lucio. Chwała mu za wspaniałą pracę nad psychiką zespołu, ale taktycznie czy w kwestii umiejętności w obronie to dla mnie gra Interu nie jest żadną nowością.
a kibicować będę Interowi. Jak Forza Calcio to Forza Calcio :wink:
No i też dlatego, że jak dasz fanom Bayernu palec, to zeżrą całą łapę i już zawsze będziemy musieli słuchać, że Bundesliga jest jedyną ligą gdzie tak naprawdę gra się w piłkę :roll: :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 kwie 2010, 11:59

(L)oczkerson pisze:No i też dlatego, że jak dasz fanom Bayernu palec, to zeżrą całą łapę i już zawsze będziemy musieli słuchać, że Bundesliga jest jedyną ligą gdzie tak naprawdę gra się w piłkę :roll: :lol:
:lol: Jedyną oczywiście nie, ale wyższości nad calcio można będzie dowieść :wink: Szczególnie, że dla Bayernu będzie to już 3 rywal z Włoch w tym sezonie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 kwie 2010, 12:03

Gratulacje dla Interu. Mieli wystarczająco dużo umiejętności i szczęście, aby awansować do finału.

Sporo zostało napisane, ale nie mam siły teraz wszystkiego czytać. Na moje oko obie bramki Barcelony zdobyte prawidłowo, ale nie upieram się bo powtórek jeszcze nie widziałem i póki co nie mam siły ich oglądać tak więc nie kopcie leżącego. Przejrzałem je tylko pobieżnie i kierując się zasadą 'tyle jesteś wart ile płacą za twą głowę' można śmiało założyć, że Barcelona jest najlepsza :lol:

Starczy bo w sumie nic mądrego mi do głowy nie przychodzi. Gratuluję raz jeszcze kibicom Interu i życzę zwycięstwa w finale.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2010, 12:23

Michał M pisze:
(L)oczkerson pisze:No i też dlatego, że jak dasz fanom Bayernu palec, to zeżrą całą łapę i już zawsze będziemy musieli słuchać, że Bundesliga jest jedyną ligą gdzie tak naprawdę gra się w piłkę :roll: :lol:
:lol: Jedyną oczywiście nie, ale wyższości nad calcio można będzie dowieść :wink: Szczególnie, że dla Bayernu będzie to już 3 rywal z Włoch w tym sezonie...
Wreszcie będzie mecz najmocniejszy z najmocniejszym :>
Ostatecznie nikt by nie pisał, że Serie A jest lepsza po tym jakby Inter by ograł Schalke i HSV :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1325

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 kwie 2010, 12:48

Nie no, żartuję, oczywiście że będę kibicował Niemcom.
:?: :?: Splunąć bym na nich nie chciał...
Jak Forza Calcio to Forza Calcio :wink:
Chociaż w jednej sprawie mamy takie same poglądy :lol: :lol:
Forza Calcio :wink:

Mam jedno pytanie, po za Mottą wszyscy w Interze do gry w finale tak :?: :?:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 kwie 2010, 13:03

Też mi się wydaje, że media przesadzają z tymi zachwytami nad geniuszem taktycznym Mou w tym meczu. Przecież Mou nie nauczył dobrze grać w obronie takich piłkarzy jak Zanetti, Maicon, Cesar, Cambiasso Samuel czy Lucio. Chwała mu za wspaniałą pracę nad psychiką zespołu, ale taktycznie czy w kwestii umiejętności w obronie to dla mnie gra Interu nie jest żadną nowością.
Ta, a na jesieni na Camp Nou to inaczej chciał grać? A inne zespoły na Camp Nou to inaczej próbują grać?
Mnie śmieszą takie wpisy. Takie to proste postawić autobus w bramce nie? A jakoś przez 2 lata tylko się Hiddinkowi i Jose udało. Ja tergo nie rozumiem, przecież to takie banalnie proste czemu tylko im?
A bronić też trzeb umieć, odpowiednie odległości między formacjami, między poszczególnymi zawodnikami, przesuwanie się zawodników na boisku w zależności od tego gdzie jest piłka. Tak prawie tych samych zawodników miał Mancicni, a się ośmieszał w Europie.
Mourinho po raz kolejny pokazał, że jest geniuszem. Żeby Messi przez dwa mecze nie zrobił sztycha to jest coś niesamowitego. Czapki z głów Jose.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2010, 13:17

Mam jedno pytanie, po za Mottą wszyscy w Interze do gry w finale tak
tak. Wraca z zawieszenia Stanko, wiec będą wszyscy prócz Motty;
A bronić też trzeb umieć, odpowiednie odległości między formacjami, między poszczególnymi zawodnikami, przesuwanie się zawodników na boisku w zależności od tego gdzie jest piłka
I Inter zawsze bronić umiał, a że nie osiągał wyników to wina psychiki. Tego, że zawodnicy Interu się blokowali psychicznie w europie (pisałem przed pierwszym meczem o tym sporo) i dlatego doceniłem Mou za psychologiczny aspekt jego pracy. Natomiast, to że Inter tak fantastycznie bronił to wynik tego, że defensorzy Interu mają fantastyczne umiejętności i to nie jest żadna nowość. To nie jest tak, że Mou przyszedł i pokazał Zanettiemu, Cambiasso, Samuelowi czy Maiconowi jak się gra w obronie i to, że przez 2 lata tylko Hiddinkowi oraz Mou się udało to wynik tego, że obaj mieli do dyspozycji fenomenalny kapitał ludzki. Tylko dzięki wybitnym defensorom Mou mógł zagrać tak jak zagrał i jak zagrać wczoraj z Barceloną trzeba było. Nie widzę tu niczego z cudotwórstwa, bo to, że Maicon czy Zanetti grają wielką piłkę to nie jest cud :wink: . Nawet przeciwko Barcelonie.
Natomiast cudem jest to, że Inter jest mocniejszy psychicznie od Barcy czy Chelsea.... Tyle, że to inny temat i tu Mou chwaliłem nie raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 kwie 2010, 13:17

W kwestii prawidłowej bramki Bojana:

http://sport.wlodkowic.pl/course/view.p ... 2&page=202 - źródło może trochę śmieszne, ale chyba jednak bzdur nie piszą. Konkretne cytaty:
Ocena gry ręką zawodnika
36. Kontakt ręki zawodnika z piłką, który nastąpił na skutek świadomego działania tego zawodnika uznaje się za rozmyślne dotknięcie piłki ręką. Ma to miejsce nawet wtedy, gdy ręka ściśle przylega do tułowia zawodnika, lecz nastąpił rozmyślny ruch całego tułowia w kierunku piłki w celu jej zatrzymania lub zmiany kierunku jej lotu.
37. Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze.
Szkoda. Gol ze spalonego w pierwszym meczu + nieuznany gol Bojana w rewanżu to bardzo dużo w takim dwumeczu, ale trudno. Mimo wszystko nie obwiniam arbitra za odpadnięcie Barcelony. Obyśmy tylko wyciągnęli wnioski z porażki i poprawili grę przeciwko murarce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”