FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1100

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 maja 2010, 21:43

Valdés; Alves, Puyol, Piqué, Maxwell; Xavi, Busquets, Keita; Messi, Pedro i Bojan.

Oby tylko Leo trzymał się boku, myślę, że Bojan coś ustrzeli, jest Keita, który praktycznie nic nie daje ostatnio. Mimo tego, że był zamieszany w 2 bramki przeciwko Xerez. Wolałbym Toure, choć z nim także różnie bywa, ale lepiej to z nim wygląda. Henry poza kadra... [ch**] się kończy jego przygoda z Barca, sam sobie na to w dużej części zasłużył, jednak jest to dla niego upokarzające, w meczu z Interem Pep wolał wprowadzić Bojana i Jeffrena, teraz zostawia go na trybunach. Jestem zdania, że ostatnimi spotkaniami w których dostawał jakieś minuty wyglądał przyzwoicie, a wg. mnie lepiej niż Ibrahimovic. Jednak to decyzja Guardioli i to on bierze na siebie krytykę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 maja 2010, 22:52

Mecz tak układa się dla Barcy jak nikt by sobie nie wymarzył. Villarreal stworzył jeszcze przy stanie 0-0 dwie świetne sytuacje, ale Nilmar ich nie wykorzystał. Barca od strzelenia bramki ma zdecydowana przewagę i wreszcie jej gra naprawdę może się podobać. Wreszcie jest Xavi, który wykłada kolejne świetne podania i wszędzie go pełno. Bojan który pracuje na boku i strzela brameczkę, nie wyobrażam sobie żeby Pep go posadził w kolejnej kolejce. Pedro dwie także dobre sytuacje w jednej sędzia liniowy widział spalonego w drugiej już sam sobie zawinił. W każdym razie trzeba tak dalej grać i 3 punkty można dopisać.

webber
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: webber » 01 maja 2010, 23:09

nastepny mecz z teneryfa u siebie wiec i smutny szwed cos wturla. Natomiast Bojan na najważniejszy mecz z Sevilla! 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 maja 2010, 23:40

Sędzia dał Sergio 2 żółtka i jeszcze został zmieniony. :lol: Liniowi dzisiaj nawaleni główny chyba ujarany. :D
Dobry mecz ogólnie choć w drugiej połowie Barcelona raczej starała się trzymać wynik nie męcząc się za bardzo. Obsada sędziowska jak zawsze dawała dupy, 3 spalone Barcy, których nie było. Przy bramce Llorente najpierw nie odgwizdany faul na Cazorli a później na Bojanie. Jeśli jeden błąd chciał naprawiać kolejnym to kulminacja była przy akcji z Sergio.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 02 maja 2010, 10:13

Wedlug Valdesa i Busiego zoltko dostal Llorente. Livescor tez zapisal kartke na konto napastnika Villareal. Bo niby za co Busi mialby dostac 2 zolta? Za to ze Llorente go odpychal? Nawet jesli przedluzal swoje zejscie z boiska to na pewno nie jest to sytuacja kwalifikujaca sie na 2 zoltko, bez przesady.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 10:23

Despertado pisze:Wedlug Valdesa i Busiego zoltko dostal Llorente. Livescor tez zapisal kartke na konto napastnika Villareal. Bo niby za co Busi mialby dostac 2 zolta? Za to ze Llorente go odpychal? Nawet jesli przedluzal swoje zejscie z boiska to na pewno nie jest to sytuacja kwalifikujaca sie na 2 zoltko, bez przesady.
Sytuacja wyglądała tak jakby to Sergio dostał żółtko. Raportu sędziego nie widziałem, więc prawdą może być, że to Joseba otrzymał kartkę. Nie pierwszy raz widziałem taką sytuację, byli tacy co dostawali 3 żółtka.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 12:57

Dosyć mam już oglądania Messiego na środku. Rozumiem, że od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie zagrywki, ale żeby grać w ten sposób praktycznie non-stop? Bez przesady. Moim zdaniem na dłuższą metę drużyna na tym cierpi i bramki Messiego nie przyćmią tego obrazu. Przeciwnikowi łatwiej ustawić szczelną obronę, nasi nominalnie środkowi napastnicy (Ibra/Bojan) dostają mniej piłek a potencjał Alvesa nie jest w pełni wykorzystywany. Mam nadzieję, że zakup napastnika pozwoli wrócić do starego ustawienia.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2010, 13:07

Mentor pisze: Mam nadzieję, że zakup napastnika pozwoli wrócić do starego ustawienia.
Masz na mysli srodokowego napastnika czy lewego?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 13:25

mistyk pisze:Masz na mysli srodokowego napastnika czy lewego?
Takiego, który pozwoli wypchnąć Leo na bok. :lol: Lepiej jedno osłabienie niż 2-3. Będzie jeden z boku słabszy to dwóch kolejnych to będzie nadrabiało. Dzisiaj Messi gra w środku, Zlatan stoi przed nim, a skrzydeł brakuje i ani dobrej współpracy na bokach z obrońcami ani w środku wiele dobrego się nie dzieje. Choć wczoraj trzeba przyznać, że to wyglądało zdecydowanie lepiej niż w kilku spotkaniach w 2010r Bojan z Pedro trochę biegali po skrzydle i współpraca była niezła/ dobra pomiędzy nimi a Danim i Maxwellem. Wiadomo to było wczoraj z Villarrealem, co oczywiście nie zmienia faktu, że takie trio mogę oglądać do końca sezonu. Bojan co pokazują ostatnie spotkania jest w formie, Pedro zawsze też coś potrafi zrobić, choć wczoraj nie wykorzystał swoich szans na bramkę czy asyste, ale w drugim przypadku to liniowi widzieli rzeczy nie istniejące. No i w końcu Leo chyba lepiej się czuje na tym środku kiedy przed sobą nie ma Ibrahimovicia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 13:29

Mam to pytanie uważać za podchwytliwe? Jeżeli przyjdzie Villa to bardzo dobrze, ale będzie grał na lewej choć nominalnie jest środkowym napastnikiem.

Istnieje też taka możliwość, że to kontuzja Iniesty tak nam krzyżuje plany i Pep przenosi Leo do środka. W ogóle to mam kaca i ciężko mi się dzisiaj myśli, ale mam już tego po prostu dosyć a jakoś ciężko mi uwierzyć, aby Guardiola porzucił nagle swój pomysł i to mnie martwi.

Możemy kupić nawet Olisadebe jeżeli ma to sprawić, że Messi wróci na prawy atak. Oli Oli głowa mnie boli...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 14:26

Mentor pisze:Mam to pytanie uważać za podchwytliwe? Jeżeli przyjdzie Villa to bardzo dobrze, ale będzie grał na lewej choć nominalnie jest środkowym napastnikiem.
Jeśli będzie Henrym z poprzedniego sezonu to oczywiście. Jednak jeśli Barca naprawdę chce kupić Villę to myślę że ma być także alternatywą z której nie będzie się bał korzystać Pep w miejsce Zlatana. Bojan widać taką nadal nie jest skoro męczył ostatnio w ważnych spotkaniach grę- Szwedem. Tylko przyjście Villi to mam nadzieję, że nie będzie koniec wzmocnień. Barca potrzebuje wzmocnień 2-3 z przodu, tak żeby nie było sytuacji, jak w tym sezonie, ze Xavi gra bo po prostu musi, bo nie ma żadnej alternatywy. Nie wiem ale mam jakieś deja-vu. Rok temu pisałem to samo. Przyjście Villi, przyjście jakiegoś napastnika na lewe skrzydło miało dać alternatywę dla Henry'ego. Teraz przyjście kogoś to nie oznacza, ze on nie będzie kolejnym Titim, na którego trzeba było czekać i z którego sezon naprawdę można było być zadowolonym.
Oczywiście przy tym powinni zostać Bojan, Jeffren, bo dla nich także znajdzie się miejsce jeśli będa robić to co ostatnio im się zdarzało. Thiago w pomocy itd...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 14:31

Oczywiście jeżeli przyjdzie Villa to na pewno czasem zagra również jako środkowy, ale trójka Villa-Zlatan-Messi mogłaby z powodzeniem grać razem.

Popisałbym więcej, ale autentycznie nie mam siły.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 02 maja 2010, 14:48

Jesli Villa ma kosztowac 40 to doplacmy 10 i kupmy lepszego Torresa.

Ville zaakceptuje do 30 mln. Gosc ma juz 29 lat. Kazda kwote powyzej 30 baniek uznam ze przeplacenie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 15:28

Despertado pisze:Jesli Villa ma kosztowac 40 to doplacmy 10 i kupmy lepszego Torresa.

Ville zaakceptuje do 30 mln. Gosc ma juz 29 lat. Kazda kwote powyzej 30 baniek uznam ze przeplacenie
Jasne dlatego trzeba wszystko pozałatwiać dość szybko i w miarę odpowiednie kwoty. Choć nigdy nie wiadomo jak się potoczą sprawy, bo na pewno kandydaci nie będą zadowoleni jak Laporta nie da im szans na licytowanie się gwiazdami. Jednak to muszą być naprawdę przemyślane transfery, żeby później nikt nie ujadał, ze to nie oni stali za transferami itp. Nie wiem o jakie sumie będzie mowa kiedy będzie temat Villi ale także jestem zdania, że 40 mln dzisiaj to sporo, ale za 2 miesiące to może być już inna sytuacja jak przed rokiem. Oby tylko działacze porobili porządek z wypożyczonymi zawodnikami.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 maja 2010, 15:33

Na BO jeden z userów stwierdził, że jego zdaniem Ibra nadaje się na trang yyy to włoskie słowo na określenie ofensywnego pomocnika :wink:
Wcale nie taki bezsensowny pomysł jak sie na pierwszy rzut oka wydaje. Mozna by spróbować ustawienia z Ibra nieco cofniętym a przed nim szeroko ustawionymi Messim i powiedzmy Pedro. Zlatan na razie nie bardzo kuma jak grać jako "9", a do kombinacyjnej gry dryg ma jak mało kto na jego pozycji i z jego gabarytami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”