Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 maja 2010, 19:40

Pogoń w finale :boje się:

Jak nie daj Bóg, zagrają w Lidze Europejskiej... to będzie pośmiewisko. Wyobrażacie to sobie?

Soks
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Soks » 04 maja 2010, 19:42

Piękny mecz, Pogoń w 2 połowie zasłużyła na awans. Zobaczymy kto w finale? Pogoń - ???

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 maja 2010, 19:42

Ja pierdziele Pogon w finale
, w sumie nalezy im sie szacunek za ten wynik, wkoncu to beniaminek 1ligi :roll: a Ruch jest sam sobie winny bo to co odwalal u siebie to :roll: :roll: przeciez tam mialo byc z 3-0

Mam nadzieje, ze Jaga wygra ten puchar, chociaz cos czuje w krwi ze Lechia ostro powalczy i to ona zagra w finale z Pogonia, dla polkiej pilki jeden wal kto odpadnie w pierwszej rundzie .... ekstraklasowiec czy 1ligowiec

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 maja 2010, 19:48

Mecz być świetny! Po portowcach nie było widać, że grają na zapleczu. Pogoń Szczecin i Ruch Chorzów chcieli ten mecz wygrać, więc widowisko było fajne. Zobaczymy kto w Bydgoszczy zagra z Pogonią. Uważam, że Jagiellonia Białystok dzisiaj dołączy. Nie to po Michał Probierz wystawił drugi garnitur w Warszawie, żeby ten mecz zlekceważyć. Lechia Gdańsk ostatnio w słabszej dyspozycji, ale na pewno ambicji im dzisiaj nie zabraknie.

W przypadku Pogoni, do trzech razy sztuka. W 1981 i 1982 roku byli w finale, gdzie kolejno z Legią Warszawa i Lechem Poznań ulegali po 1:0.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 maja 2010, 19:49

Mnie to pasuje. Zawsze można mówić, że Zagłębie odpadło z PP dopiero po meczu z finalistą 8)
Ogólnie to kto awansował z tego półfinału to mnie nie robiło różnicy. Z wiadomych względów.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6578

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 maja 2010, 19:55

Pamiętam jak Alemania Aachen grała w pucharach, bo chyba była finalistą pucharu Niemiec nie wiem czy go wygrała. Brawo dla Pogoni, zawsze lubiłem portowców, liczę, że w przyszłym sezonie awansują do ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 maja 2010, 19:56

emdżej pisze:Mnie to pasuje. Zawsze można mówić, że Zagłębie odpadło z PP dopiero po meczu z finalistą 8)
Ogólnie to kto awansował z tego półfinału to mnie nie robiło różnicy. Z wiadomych względów.
Ja szczerze kibicowałem jednej drużynie :wink: Oczywiście drugi finalista i przyszły zwycięzca jest już mi obojętny :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 maja 2010, 19:59

Fishbone pisze:Lechia Gdańsk ostatnio w słabszej dyspozycji
:lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :haha: :haha: :haha:
Jeszcze kilka dni temu, zdaje sie ze nie caly tydzien dzielila i rzadzila na bulgarskiej :!: Lech byl tlem, a wymowne byly gwizdy kibicow kolejorza... Lech wygral po watpliwym karnym i talentowi Peszki polaczonym z bledem Kapsy
Lechia pieknie gra;a

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6578

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 maja 2010, 20:04

czeher pisze:Lechia pieknie gra;a
I dzięki tej pięknej grze na wiosnę zdobyła aż 8 pkt? Nie widzę większych szans Lechii, zwłaszcza w Białymstoku gdzie Jaga przegrała tylko raz w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 04 maja 2010, 20:05

Pogoń Szczecin w finale!Jeszcze do tego dojdzie, że drugoligowa drużyna będzie w LE :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 maja 2010, 20:05

Na drodze Pogoni w tej edycji stawała min. Kotwica Kołobrzeg :lol:

Pogoń pokonała Kotwicę 7:5 w meczu Pucharu Polski. Spotkanie miało bardzo dramatyczny przebieg. Portowcy przegrywali już 1:4, ale zdołali się podnieść i zwyciężyć.

Kotwica Kołobrzeg - Pogoń Szczecin 5:7 (2:1)

1:0 9' Misztal
1:1 15' Petrik
2:1 24 Szymański
3:1 55' Misztal
4:1 58' Frontczak
4:2 67' Przytuła
4:3 75' Dziuba
5:3 88' Urbanczyk
5:4 90' Kazadi
5:5 90'+2" Rogalski
5:6 98' Prędota
5:7 119' Dziuba

Kotwica Kołobrzeg: Binkowski - Miklasinski, Żhdanov, Teśman, Zawadzki - Miłoszewicz, Misztal, Frączczak, Dubiela - Kosakowski, Szymański
Rezerwowi: Struś, Świątkowski, Remplewicz, Urbańczyk, Duńczak, Procner, Kalinowski

Pogoń Szczecin: Janukiewicz - Kazad - Leonowicz, Mysiak, Wróbel, Petrik - Rogalski, Przytuła, Moskalewicz, Pietruszka - Lebedyński, Dziuba
Rezerwowi: Pyskaty, Hrymowicz, Wólkiewicz, Parzy, Woźniak, Rydzak, Prędota

Sędzia: Adam Łyczmański
Asystenci: Dariusz Ignatowski i Maciej Daszkiewicz
Ale będą jaja jak Portowcy zagrają w pucharach ;D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2247
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 maja 2010, 20:08

Boromir pisze:Pamiętam jak Alemania Aachen grała w pucharach,
Przegrali w 3:2 z Werderem, ale co ciekawe w Pucharze UEFA udało im się wyjść z grupy [ 5 zespołów ], zostawili w tyle Zenita i AEK, a dzielnie walczyli z Lille czy Sevillą.

Odpali w potyczce z AZ.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 maja 2010, 20:14

Boromir pisze:I dzięki tej pięknej grze na wiosnę zdobyła aż 8 pkt?
ogladales mecz z Lechem?

Poza tym poziom zdobywanych pkt posrednio generuje sytuacja w tabeli a ta jest dla Lechii taka ze o nic walczyc nie musi, moze oddac pkt komu chce...
Z Wisla tez wygrala w krakowie

To tak samo jak Jaga postrzegana jest jako zespol grajacy ofensywnie... strzleila 1gola wiecej niz Piast, raz po raz krytykowany za to ze gra do strzelenia 1 bramki

Aachen wtedy robila z Zenitem co chciala :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 maja 2010, 10:18

czeher pisze:
Fishbone pisze:Lechia Gdańsk ostatnio w słabszej dyspozycji
:lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :haha: :haha: :haha:
Jeszcze kilka dni temu, zdaje sie ze nie caly tydzien dzielila i rzadzila na bulgarskiej :!: Lech byl tlem, a wymowne byly gwizdy kibicow kolejorza... Lech wygral po watpliwym karnym i talentowi Peszki polaczonym z bledem Kapsy
Lechia pieknie gra;a
Wczoraj też pokazała dobry futbol? Jagiellonia Białystok po pierwszej połowie powinna 3:0 prowadzić. Lechia Gdańsk nic nie pokazała, jedynie ładna bramka z rzutu wolnego. Jagiellonia - Pogoń Szczecin, to ciekawa para. Według mnie Jagiellonia sięgnie po tytuł, ale Pogoń z Ruchem też pokazała, że można grać jak równy z równym.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2010, 10:31

Załuję, że Pogoń awansowała, bo na mecz Jaga-Ruch wybrałbym się chętniej(finał w Bydgoszczy). Wczoraj piłkarze z Białegostoku jak już wspomniał Fishbone awansowali zasłużenie. Zdecydowanie lepiej prezentowali się od Gdańszczan, mieli więcej sytuacji. Znamienne, że do prawdziwego ataku Lechia rzuciła się tak naprawdę dopiero w samej końcówce, wcześniej to Jagiellonia prowadziła grę, mimo że nie ona musiała odrabiać straty z pierwszego meczu. A Franek pokazał po raz kolejny swoją klasę. Wszedł na boisko i wykorzystał już pierwsze pół szansy. Podoba mi się piłka jaką prezentuje Jaga i mam nadzieję, że finał również wygrają. Probierz wykonuje niezłą pracę i taki sukces mu się należy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”