Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 0:02
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 maja 2010, 0:12
też oglądam mecze i sobie to nieubzdurałemMentor pisze:Sorry, ale oglądam mecze niestety daleko od murawy i nie wiem co buńczucznego mruczy Ibra przy schodzeniu z boiska. A Ty jak się wkręciłeś na stadion/y?
Co do Silvy jasne że mu nikt placu nieda z miejsca i nie trzeba wielu wzmocnieńi bardziej potrzebny jest nam Cesc niż SilvaMentor pisze:Silva jeżeli ma przyjść to nie jako napastnik. Oczywiście nikt mu u nas pewnego placu nie da. Nasz zespół naprawdę nie potrzebuje obecnie wielu wzmocnień. Potrzeba jednego napastnika (np: Villa), w dalszej kolejności może kogoś do pomocy (np: Cesc albo Silva z naciskiem jednak na tego pierwszego) no i zmiennika dla Alvesa. Jeżeli nie uda się w tym okienku wyrwać Fabregasa to nie ma sensu rozdzierać szat i rzucać się na Silvę tylko powalczyć o Cesca za rok. Pozwoliłem sobie założyć, że Iniesta w przyszłym sezonie będzie w stanie rozegrać konkretną ilość minut a i nowych młodzików można się spodziewać. Thiago już w tym sezonie bardzo wiele trenuje z pierwszym zespołem więc oczekuję, że w przyszłym będzie już trochę kopał.
Zgadzam się ale jeśli nadarzy się sprzedaż Ibry za 35-40 mln funtów to trzeba odmawiać? w/g mnie nie.. i spróbować kupić ich obu może by poszli na wymiane z KeitąMentor pisze:Silva zatem nie jest nam potrzebny o ile przyjdzie Villa. Gdybyśmy nie kupili El Guaje to wtedy warto by było powalczyć o Silvę, który mógłby grać nie tylko w pomocy, ale i na boku choć na pewno z gorszym skutkiem. Lepsze to jednak niż wystawianie z boku Iniesty choć to chyba już za nami bo zarówno Pedro jak i Bojan dobrze sobie radzą na tej pozycji.
Ja mam takie wrażenie zapewne przez to że Ibra większość tych piłek marnuje...Mentor pisze:Xavi gra więcej górnych piłek? Nie zauważyłem doprawdy.
A jest inaczej? Cały czas mówi się że Zlatan uczy się systemu Barcy itd.. a tymczasem on nic niewniósł dużo jeśli chodzi o grę Barcelony...przychodził jako crack...owszem zapewniał nam kilka pkt decydujących o mistrzostwie ale jeśli przyjdzie oferta sprzedałbym bez żalu ;]Mentor pisze: Teraz się przynajmniej upewniłem, że po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz i rzucasz tylko pojęciami, których najwyraźniej nie rozumiesz. To ułatwia sprawę a raczej oszczędzi mój czas, który mógłbym niepotrzebnie zmarnować na wymianę poglądów z Tobą.
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 13 maja 2010, 0:24
wymiane? chyba ciosow, hehehespróbować kupić ich obu może by poszli na wymiane z Keitą
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 0:32
To co innego. Ja realizatorów ani komentatorów nie słucham bo pieprzą strasznie dużo bzdur. Nie wiem co mówili na temat humorów Zlatana, ale przez lata oglądania piłki nauczyłem się, że nie warto komentatorów słuchać bo więcej z tego szkód niż pożytku.ddemon pisze:niewiem co mruczy ale realizator transmisji akurat to wychwycał
Zacznę od końca a konkretnie od Keity. W taktyce Pepa to zawodnik bardzo ważny. Jego gra w tym sezonie nie do końca mnie przekonuje (choć miał bardzo dobry okres), ale Guardiola bardzo mu ufa. Niejednokrotnie trener wypowiadał się bardzo pochlebnie na temat Malijczyka tak więc przerwy Iniesty nie mają większego znaczenia w kwestii Seydou. Oczywiście gdyby był zdrowy Andres to Keita częściej siadałby na ławce, ale i tak grałby regularnie.ddemon pisze:a co do rozegranych ilości minut Iniesty owszem można zakładać ale taki klub jak powinnien mieć więcej zawodników na daną pozycję by niebyło potem narzekania że musi grać Keita i tylko Xavi ciągnie wózek
Nie wierzę, że ktoś nad da 35-40 mln funtów za Ibrę, ale przypomnę tylko, że sprzedanie kluczowego zawodnika to dopiero połowa pracy bo jego miejsce trzeba kimś wypełnić. Jestem pewien na 200%, że Ibra zostanie bo to jedyne rozsądne wyjście, ale gdybyśmy hipotetycznie sprzedali go i kupili Villę to wciąż potrzebowalibyśmy jeszcze jednego napastnika.ddemon pisze:Zgadzam się ale jeśli nadarzy się sprzedaż Ibry za 35-40 mln funtów to trzeba odmawiać? w/g mnie nie..
ddemon pisze:i spróbować kupić ich obu może by poszli na wymiane z Keitą
Zacytuję raz jeszcze co napisałeś wcześniej:ddemon pisze:A jest inaczej?
Zlatan nie miał za zadanie rozszerzyć gry. Od tego są boczni obrońcy oraz boczni napastnicy a Zlatan przychodził na środek. Prostopadłe piłki na skrzydła? A co ma Szwed do tego? [k****] czemu ja w ogóle tłumaczę takie rzeczy?ddemon pisze:rozszerzyć grę zagrać prostopadle na wychodzące skrzydło...tego brakowało...
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 0:32
To co innego. Ja realizatorów ani komentatorów nie słucham bo pieprzą strasznie dużo bzdur. Nie wiem co mówili na temat humorów Zlatana, ale przez lata oglądania piłki nauczyłem się, że nie warto komentatorów słuchać bo więcej z tego szkód niż pożytku.ddemon pisze:niewiem co mruczy ale realizator transmisji akurat to wychwycał
Zacznę od końca a konkretnie od Keity. W taktyce Pepa to zawodnik bardzo ważny. Jego gra w tym sezonie nie do końca mnie przekonuje (choć miał bardzo dobry okres), ale Guardiola bardzo mu ufa. Niejednokrotnie trener wypowiadał się bardzo pochlebnie na temat Malijczyka tak więc przerwy Iniesty nie mają większego znaczenia w kwestii Seydou. Oczywiście gdyby był zdrowy Andres to Keita częściej siadałby na ławce, ale i tak grałby regularnie.ddemon pisze:a co do rozegranych ilości minut Iniesty owszem można zakładać ale taki klub jak powinnien mieć więcej zawodników na daną pozycję by niebyło potem narzekania że musi grać Keita i tylko Xavi ciągnie wózek
Nie wierzę, że ktoś nad da 35-40 mln funtów za Ibrę, ale przypomnę tylko, że sprzedanie kluczowego zawodnika to dopiero połowa pracy bo jego miejsce trzeba kimś wypełnić. Jestem pewien na 200%, że Ibra zostanie bo to jedyne rozsądne wyjście, ale gdybyśmy hipotetycznie sprzedali go i kupili Villę to wciąż potrzebowalibyśmy jeszcze jednego napastnika.ddemon pisze:Zgadzam się ale jeśli nadarzy się sprzedaż Ibry za 35-40 mln funtów to trzeba odmawiać? w/g mnie nie..
ddemon pisze:i spróbować kupić ich obu może by poszli na wymiane z Keitą
Zacytuję raz jeszcze co napisałeś wcześniej:ddemon pisze:A jest inaczej?
Zlatan nie miał za zadanie rozszerzyć gry. Od tego są boczni obrońcy oraz boczni napastnicy a Zlatan przychodził na środek. Prostopadłe piłki na skrzydła? A co ma Szwed do tego? [k****] czemu ja w ogóle tłumaczę takie rzeczy?ddemon pisze:rozszerzyć grę zagrać prostopadle na wychodzące skrzydło...tego brakowało...
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 maja 2010, 0:58
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 1:16
Keita nie jest ofensywnym graczem. Oczywiście potrafi się podłączyć do akcji, wejść w pole karne i wykończyć, ale tyle to potrafi i Toure. Za czasów gry w Sevilli Keita chyba trochę częściej próbował jeszcze uderzeń z dystansu. Poza tym jednak nie posiada ani dryblingu, ani ciągu na bramkę (z piłką przy nodze) ani otwierającego podania. W środku pola pełni bardziej rolę dodatkowego zabezpieczenia aniżeli kogoś kto pomaga w kreowaniu gry nie wspominając już o atakowaniu w sensie stricto.ddemon pisze:wkońcu Keita jest ofensywnym graczem
Źle Ci się wydaje. Tłumaczyłem prostą zależność na przykładzie ewentualnego sprzedania Ibry. Teraz wytłumaczę to na przykładzie Keity, ale te dwie lekcje pewnie nie wpłyną w żaden sposób na Twoje procesy myślowe. Postaram się to napisać wyjątkowo prosto.ddemon pisze:jeśli przyszedł do nas by Cesc to Keita miałby bardzo ograniczone pole do popisutak mi się wydaje
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 maja 2010, 1:21
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 1:39
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 maja 2010, 2:10
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 maja 2010, 9:37
No i wtym momencie mogę się znów zgodzić..(we wcześniejszych postach pisałem o szerszej ławce) Ale przyjście SIlvy czy też Cesca będzie oznaczać ławkę Keity i wtedy będzie grał sporadycznie oraz chęć odejścia zbyt duża konkurencja w zespole o czym również wspominąłemMentor pisze:Jeżeli w chwili obecnej potrzebujemy dodatkowego piłkarza do pomocy to sprzedając/wymieniając Keitę będziemy potrzebować dwóch. Jeżeli przyjdzie Silva w miejsce Keity to nie będziemy mieli szerszej kadry a właśnie szerokość kadry jest odpowiedzią w razie urazów.ddemon pisze:jeśli przyszedł do nas by Cesc to Keita miałby bardzo ograniczone pole do popisutak mi się wydaje
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 maja 2010, 9:45
Janio
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 9:50
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 13 maja 2010, 10:00
iceald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 maja 2010, 10:02
Janio
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin