FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1118

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 13 maja 2010, 15:22

Tak z innej beczki i na wesoło - Zczuba.pl zapodało świetny tekst dotyczący Barcelony pt. "Historie alternatywne Z Czuba: Mourinho trenerem Barcelony" - i jak to ZCzuba pojechali po całości. Linki poniżej:
Część I :arrow: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,782 ... elony.html
Część II :arrow: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,787 ... elony.html

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 maja 2010, 15:45

tylko go nie zmarnujcie jak zmarnowaliscie henryka ok? :lol: ;)

Fcbarca.com sie troche zagalopowali..pisza ze cesc powiedzial ze chce grac dla barcy, kontrakt juz uzgodniony a Wenger pozegnal kapitana :lol:

Dobrze ze przed mundialem.. W ciagu miesiaca powinnismy wszystko wiedziec i dobrze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 maja 2010, 12:07

miguel indurain pisze:natomiast azpili to pilkarz wart zachodu. w kataloni ogolnie jest male cisnienie na niego wsrod kibicow.
Mentor pisze:Azpilicueta to potencjalna gwizda reprezentacji a więc fajnie by było go przygarnąć, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że już teraz zagniemy na niego parol. No chyba, że Laporta zdąży z Villą i Cesciem a Sandrusco zostanie sprowadzenie właśnie Cesara
Nie byłoby wam go trochę szkoda dla Barcy. Pisałem już o nim kilkakrotnie w innych tematach i uważam go za zajebistego zawodnika, który będzie jeszcze lepszy, a raczej powinien. Tylko w Barcelonie jest Dani Alves, dwóch czołowych prawych obrońców La Liga w jednym klubie, przy tym jeszcze Dani mało opuszcza spotkań. Azpilicueta musi grać, żeby dalej się rozwijać. W Barcy raczej nie miałby takiego komfortu. Oczywiście ja byłbym bardzo zadowolony gdyby trafił do Blaugrany, jednak są inne priorytety. Piszę to już z premedytacją- lewa obrona :lol: Filipe wrócił już do gry i warto po niego uderzyć.
Magnum pisze:Fcbarca.com sie troche zagalopowali..pisza ze cesc powiedzial ze chce grac dla barcy, kontrakt juz uzgodniony a Wenger pozegnal kapitana :lol:

Dobrze ze przed mundialem.. W ciagu miesiaca powinnismy wszystko wiedziec i dobrze.
Zawsze do spekulacji trzeba dołożyć coś od siebie, żeby była bardziej wiarygodna.
Cieszę się, że mówi się o transferach teraz, tak jak wielu kibiców sobie życzyło, żeby wszystko było załatwione przed otwarciem okienka. Nie wiem czy te informacje okażą się prawdą, jeśli tak to jest i będzie wspaniale. Dwie największe wg. mnie luki i dwa transfery jakie powinny być zaklepane 12 miesięcy wcześniej staną się faktem. O Villi piszę się sporo i myślę, że w przyszłym tygodniu dojdzie do prezentacji. Cesc cóż pora wracać, dobrze, że się określił, że jeśli będzie odchodził z Arsenalu to tylko do Barcy. Jeśli dojdzie do transakcji mam nadzieje, że nie będzie w niej mowy o Toure. Ten zawodnik musi zostać, w innym wypadku będzie luka, którą będzie trzeba zapełnić. Luka w którą będzie trzeba włożyć sporo kasy. Pep trochę nie dawał pograć mu w tym sezonie, ale Toure się nie obrazi. Najwyżej można dorzucić Hleba. :wink: Ten to lubi wracać na stare śmieci, wymyśli jakąś bajkę i pogoda i zarobki okażą się małymi szczegółami. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2010, 13:16

Zapomnij o lewej obronie. Mamy na tej pozycji dwóch dobrych zawodników. Wbrew temu co sobie niektórzy ubzdurali Maxwell gra dobrze.

Mundo Deportivo twierdzi, że jutro zagramy 4-2-3-1 i generalnie jestem za. W obliczu braku Xaviego (oraz Iniesty) Messi będzie potrzebny do pomocy w rozgrywaniu. Teoretycznie istnieje możliwość wystawienia Thiago, ale to praktycznie niemożliwe, aby w tak ważnym spotkaniu postawić na nieopierzonego małolata, który jak do tej pory praktycznie nie dostawał szans gry. W takim układzie jako boczni napastnicy zagrają Pedro i Bojan a Zlatan standardowo jako najbardziej wysunięty środkowy. Pozostałe dwa miejsca w pomocy uzupełnią zapewne Busquets i Keita choć wolałbym Toure zamiast Malijczyka.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2010, 13:18

Ciezki weekend. Najpierw wesele teraz mistrzostwo.

Mam nadzieje ze chlopaki sobie poradza bez naszych rozgrywajacych. W przeciwienstwie do ciebie Mentor mysle ze Pep moze nas zaskoczyc i postawi na Thiago. W kazdym razie mysle ze dzis wybiegnie na murawe.

Panowie mam nadzieje ze dzis po 21 pokazemy Madrytowi gdzie maja te 250 baniek :boruta:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 15:24

Zagramy raczej z Messim w środku, inny scenariusz jaki zakładam to trio Yaya- Seydou i Busi w pomocy, a Pedro- Leo i Bojan w napadzie. Zastanawia mnie także czy Pep nie wystawi Titiego od początku. Mecz jest o bardzo wysoką stawkę, jednak nie ma co ukrywać, że przeciwnik jest po prostu słaby i Henry, mógłby dostać szansę na pożegnanie się. Nie jest to aż tak kosztowny eksperyment. W razie niekorzystnie rozwijającej się sytuacji można by go spokojnie na początku drugiej połowy zmienić. To, że się żegna to pewne.
W Thiago dzisiaj nie wierzę, choć Guardiola już tyle razy mnie zaskoczył, że i na to są szansę. W każdym razie trzeba wygrać i najlepiej w sposób bezapelacyjny. 8)

webber
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: webber » 16 maja 2010, 18:20

Valdes - Alves Pique Puyol Abidal - Toure Busquets Keita - Messi Bojan Pedro

skład optymalny. jakby co to andrzej na ławie jest 8) Pewnie juz coraz mniej cules dziwi fakt,ze ibra zaczyna na lawie

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 maja 2010, 18:36

Ostatni mecz w tym sezonie.
Pewni za 3 godzinki w temacie pojawi się kilka stron ukazujących mistrzowską radość oraz szydzenie z przyjaciół z Madrytu :D
Nie łudzę się na niespodziankę, i pewnie Barca napakuje 4 gole do siatki z całym meczu. Z gratulacjami też się wstrzymam, bo wierzyć w coś trzeba :o
Do tej pory zazwyczaj mistrza zdobywało się w meczach z Betisem, Osasuną czy Racingiem. W tym sezonie zadecydowało Gran Derbi. 2 wielkie mecze. Mimo iż nie stały na wysokim poziomie, gra była zachowawcza i mało otwarta z obu stron to jednak były Wielkie mecze.
Co więcej. tydzień temu nie obejrzałem ani minuty spotkania z Sevillą, dzisiaj również zamierzam skupić się na jednym meczu.

Pamiętajcie, można zmienić żonę, dziewczynę, samochód, pogląd polityczny ale nigdy w życiu nie można zmienić swojego ukochanego klubu.
Dla takich ludzi zawsze będę mieć szacunek, czy kibicowali by Realowi, Barcelonie, reprezentacji Argentyny, Leeds United czy Concordii Knurów.

Pozdro

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 18:48

Można było się spodziewać takiego składu, może liczyłem na Zlatana albo Titiego. Jednak Pep wystawia najmocniejszy dostępny skład minimalizując ryzyko. Trzeba mocno zacząć te spotkanie, strzelić i kontrolować spotkanie. Real myślę ma podobny cel, wiadomo, że wiadomości o strzelonej bramce szybko dotrą na CN. To może wprowadzać zdenerwowanie- jeśli bramka/ bramki nie będą wpadać.
Za godzinkę chcę zacząć świętować, nie tak jak od wczorajszego popołudnia do dzisiejszego poranka, ale mimo wszystko coś sobie wypiję. Z kibiców Realu napinać się raczej nie będę bo to już robiłem często w tym sezonie, a leżącego..... :D

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 16 maja 2010, 20:19

3:0. Yaya :rydzyk: :rydzyk: :rotfl4: :rotfl4:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 maja 2010, 20:56

99 punktów
niesamowite osiągnięcie :D
mamy 20 majstaaaa! Messi pichichi z 34 bramkami, wyrównanym rekordem ligi Ronaldo i z 44 łącznymi golami w tym sezonie [jeśli dobrze liczę] , VV z Trofeum Zamory. Pięknie! :jupi:

Barca :king:
:mike:

PS. Co piłkarze mają na tych koszulkach co założyli?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 20:58

Niespodzianki nie było, bo los nie jest aż tak okrutny. Pierwsza połowa nie była najlepsza, szczególnie początek gdzie każdy nie licząc Carlesa z linii defensywnej popełniał ogromne błędy. Pique to co robił masakra, chyba sam nie pamiętam takiej połówki w jego wykonaniu, Alves czy Abidal także podawali do rywali i widać było zdenerwowanie nawet w momencie kiedy było 2-0. Druga połowa to już dopełnianie formalności. Kto się popisał widać po statystykach asyst i bramek. Messi wyrównał wyczyn Ronaldo, Yaya pokazał, że jest w odpowiednim klubie, a Pedro, że miejsce w kadrze Hiszpanii nawet bez debiutu na Mundial mu się należy.
Tytuł zasłużony osiągnięty po długiej i ciężkiej walce.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 maja 2010, 20:58

kaczy pisze: Nie łudzę się na niespodziankę, i pewnie Barca napakuje 4 gole do siatki z całym meczu.
Stało się dokładnie jak przewidywałem.
Teraz wypada pogratulować Mistrza Hiszpanii w sezonie 2009/2010, a więc Gratulacje ;)
Miejmy nadzieję na inny scenariusz za rok.

ps. Walcie się na ryj :lol:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 maja 2010, 21:27

Link do celebracji: http://footz.t35.com/
kaczy pisze:Miejmy nadzieję na inny scenariusz za rok.
Też mam nadzieję, że w przyszłym roku Barca wcześniej zaklepie sobie tytuł. 8)

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 16 maja 2010, 21:28

Co tu taka cisza? MADRID, CABRON, SALUDA AL CAMPEON! :wzp: :wzp:

CAMPEOOOOOOOOONES! Barca :brawo: :king:

By the way - naprawdę fajny sezon i do końca trzymający w napięciu. Barca pokazała klasę, ale Real naprawdę był godnym rywalem i przez nich na pewno będę żył kilka lat krócej. Szczerze mówiąc w Madrycie tworzy się fajna ekipa i jak tego nie spierdolą to w przyszłości może być ciężko. Niemniej jednak, Carpe diem! Chwytajcie chwilę i chwytajcie dzień! Visca!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”