FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1119

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 maja 2010, 21:37

To Ibra wciaz moze mowic, ze gdzie on tam mistrzostwo. :wink:

Gratulacje.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 maja 2010, 22:01

GRATULACJE

Zasłużyliście na majstra, tak jak i My :P w końcu mamy taką samą liczbę zwycięstw :] kolejny sezon zapowiada się o wiele wiele ciekawiej :)

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 16 maja 2010, 22:07

Abidal dobry !! Fajna ta cała ceremonia na Camp Nou :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 22:19

Ceremonia dobra, całe szczęście, że ja prawie do końca pokazali i wcześniej pożegnali się komentatorzy, bo nie dość, że rozmawiali nie na temat to jeszcze przetłumaczyć nie potrafili.
Abidal naprawdę kozak. On tam zawsze coś ciekawego zrobi albo powie.
Co do Realu i czy sobie zasłużył w takim samym stopniu co Barcelona to odpowiedź już wcześniej dałem więc ją tylko wkleję:
Jarzinho pisze:Nie wiem jak kibice przeżywają vice-mistrzostwo, które jest bardzo blisko. Dla mnie kibice Realu powinni być cholernie zadowoleni. Naprawdę to jest dla was ogromny sukces.
Powiedzcie gdzie był Real w momencie kiedy Barca wypruwała się na na Sanchez Pijuan w 1/8, gdzie był Real Madryt kiedy Barca ogrywała Arsenal w ćwierćfinale Ligi Mistrzów, gdzie byli Królewscy kiedy Blaugrana do ostatniego gwizdka walczyła o finał z Interem Mediolan. Ostatnie gdzie byli Galacticos kiedy Barca ogrywała Real na Santiago Bernabeu. :?: Real niczym sobie nie zasłużył na tytuł. Sorry ale największą radość sprawił wam(większości) nie Real a Barcelona- odpadając z Interem. Trochę to dziwne. 2 lata temu przynajmniej lepszy bilans spotkań z Blaugrana mieliście dzisiaj nic za kandydaturą Realu nie przemawia. Mocno bym był rozgoryczony gdyby Barca nie załatwiła sprawy w ostatniej kolejce.
edit...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 maja 2010, 23:08 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 maja 2010, 22:34

Wspaniały sezon w wykonaniu Barcelony. Ktoś powie 1/2 LM jest porażka ale czy odpadnięcie z mistrzem Włoch można nazywać porażką? sądzę że nie pozatym było blisko :twisted: Sezon LaLiga wręcz wspaniały 99 pkt w ostatniej kolejce zapewnić sobie mistrzostwo.Leo wyrównał wyczyn Ronaldo 34 bramki przy mniejszej ilości spotkań VV z trofeum Zamory.Teraz czeka nas mundial na którym wystąpi conajmniej 10 zawodników.Zapewne odbije się to na początku sezonu ale cóż wkońcu MŚ są co 4 lata :P Trzeba wzmocnić kadrę co też Laporta chce uczynić przed MŚ i oby to się udało.. mówi się o Fabregasie,Villi przydałby się zmiennik dla Alvesa i przede wszystkim zatrzymanie Y.Toure myślę że dziś udowodnił że ilość minut w tym sezonie była błędem i w przyszłym sezonie będzie ważnym ogniwem :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 maja 2010, 7:42

Gratulacje. Real grał dobrze ale porażki w GD przesądziły kto nadal jest lepszą drużyną.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2010, 8:45

Campeones :pijemy: :afro:

Slabo zaczelismy ale z kazda minuta bylo lepiej.

Zasluzylismy na mistrza jak nikt. Caly sezon gralismy na wysokim rownym poziomie.

Czas na podsumowanie sezonu przyjdzie jak wytrzezwieje.

bo bym zapomnial Messi :rydzyk:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 maja 2010, 12:13

Toudinho pisze:Zasłużyliście na majstra, tak jak i My :P
Mimo, że dopiero na drugim miejscu to jednak był bardzo dobry sezon w La Liga Realu. Mieliście swoją szansę, jak się okazało wystarczyło u siebie nie przegrać z Barceloną. To był kulminacyjny punkt sezonu a Barcelona wówczas nie pozostawiła złudzeń, że wciąż jest od Realu drużyną lepszą. Tak więc być może i Real w tym sezonie zasłużył na mistrza ale tylko pod warunkiem, że w tej lidze nie grałaby Barcelona.

99 punktów robi wrażenie. Ilość bramek Messiego również. Moje gratulacje. Trudno wdrapać się na szczyt ale utrzymać się na nim kiedy największy rywal bawi się Football Managera i kupuje najlepszych piłkarzy świata jest jeszcze trudniej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2010, 12:42

CAMPEONES \o/

Nie wiem co napisać :lol: Czuję się fantastycznie. Ten majster smakuje wyjątkowo z racji ilości zdobytych punktów i postawy Realu w lidze. To było historyczne mistrzostwo.

Valdes Zamora
Messi Pichichi i Złoty But za 34 gole w lidze, czyli wyrównanie rekordu Ronaldo! Niesamowite. Ogólnie 45 bramek w sezonie jeśli dobrze liczę. A podczas fiesty rzekł:
W tym roku nie powiem niczego dziwnego, po prostu podziękuję wszystkim i powiem: Argentyna jest zaje*ista. ¡Visca el Barça y Visca Catalunya!
:lol:

Dla niektórych piłkarzy była to pewnie ostatnia wizyta na Camp Nou. Co najważniejsze był to również ostatni mecz i ostatnie trofeum Laporty. Więcej potem jak ochłonę.

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 17 maja 2010, 13:24

Niesamowicie wygladala ta feta na Camp Nou ! Taka spontaniczna, choc zaplanowana - pewien paradoks, ale jest w tym jakis sens... Chyba dla niektorych pilkarzy to bylo az szokiem. W ogole chyba w sporcie cos takiego jest niespotykane nigdzie indziej, przeciez to wygladalo zjawiskowo; ci wszyscy kibice, jak jedna rodzina spiewajaca hymn, przywolujaca nazwiska pilkarzy, male dzieci bawiace sie... Kurcze, czegos takiego jeszcze nie widzialem. To chyba tylko w Barcelonie mozliwe.

W ogole to zna ktos z was katalonski i mniej wiecej wiedzial, co mowia niektorzy pilkarze ? Cholera, zaluje, ze nic z tego nie rozumialem... Np. ciekaw jestem, co mowil Ibra, Abidal, Czygrynski, ktory chyba byl troche speszony. Henry taki obojetny, ze az nieobecny jakby byl. Chyba wiedzial, ze to nie jego sezon, ale skoro wie, ze odchodzi, to mogl okazac troche entuzjazmu i podziekowac za te lata w Barcelonie.

Generalnie fantastyczny sezon w La Liga. Brakowalo tylko wiecej koncentracji Realu w bezposrednich meczac z Barca, bo jestem pewien, ze Real byl w stanie dotrzymac kroku Barcie, a nawet wygrac z nia, ale cos ich chyba paralizowalo, bo wiadomo, ze z Lyonem tez powinni wygrac, a jednak cos w decydujacych starciach w nich pekalo - jakas niemoc... Ale i tak do ostatniej chwili byla niepewnosc i w sumie ciekawie, bylo, gdyby tak Valdez zaplacil za swoj blad z poczatku meczu - wtedy to by sie dzialo...
Dla niektórych piłkarzy była to pewnie ostatnia wizyta na Camp Nou. Co najważniejsze był to również ostatni mecz i ostatnie trofeum Laporty. Więcej potem jak ochłonę.
Jak to ? Laporta nie zostanie ponownie wybrany ? Myslalem, ze jest faworytem. W koncu chce utwierdzic swoja pozycje sciagajac jeszcze przed mundialem Ville.

Ech, nowy sezon zapowiada sie jeszcze ciekawiej. Real na pewno dojrzeje, ustabilizuje swoja gre, ogranie zrobi swoje, a jesli jeszcze przyjdzie Mourinho, to bedzie naprawde ciekawie. Ciekaw tez jestem, co pokaze w nowym sezonie tercet Messi-Pedro-Bojan, bo wydaje sie, ze powinni byc lepsi w nowym sezonie, choc trudno wierzyc, ze mozna grac lepiej niz Messi, ale pozostala dwojka na pewno dojrzeje jeszcze.

Nie jestem kibicem Barcy, ale co tam: Visca el Barca, Visca Catalonia ! :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2010, 13:27

Mandzaro pisze:W ogole to zna ktos z was katalonski i mniej wiecej wiedzial, co mowia niektorzy pilkarze ?
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=32137

Niektóre motywy dobre :lol:
Mandzaro pisze:Valdez
Kto? :/
Mandzaro pisze:Jak to ? Laporta nie zostanie ponownie wybrany ? Myslalem, ze jest faworytem.
Laporta nie może nawet kandydować ponieważ był prezydentem już przez dwie kadencje z rzędu. Czeka nas zmiana.

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 17 maja 2010, 13:43

Kto?
Sorry, znaczy sie Valdes. Zawsze mi sie zapomina ;)
Laporta nie może nawet kandydować ponieważ był prezydentem już przez dwie kadencje z rzędu. Czeka nas zmiana.
A to tego nie wiedzialem, myslalem, ze jeszcze moze startowac. No to tym bardziej mile z jego strony, ze tak bezintersowanie probuje jeszcze podkreslic udana przez niego kadencje, sciagajac znane nazwisko. Generalnie to chyba karta przetargowa powinien byc Fabregas. Kto zagwarantuje Cesca, ten powinien wygrac.

Dzieki za link, zaraz sobie poczytam :)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 17 maja 2010, 16:15

http://www.marca.com/debate/2010/05/929 ... es929.html

:shock: :shock: :shock:

Czy to ja czegoś nie rozumiem czy to po prostu spóźniony Prima Aprilis :?: A może tylko u mnie pokazuje Czygryńskiego na pierwszym miejscu bo mój komputer zwariował??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2010, 16:25

Dobrze przeprowadzona akcja :lol: Polacy musieli maczać w tym palce :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 maja 2010, 16:30

iceald pisze:Czy to ja czegoś nie rozumiem czy to po prostu spóźniony Prima Aprilis :?: A może tylko u mnie pokazuje Czygryńskiego na pierwszym miejscu bo mój komputer zwariował??
Może dlatego, że on nie grał. :lol: Przynajmniej gdzieś jest wyróżniony.
Gabi Milito przedłużył kontrakt i to mnie zajebiście cieszy. Tylko należy mu życzyć zdrowia, bo pokazał, że do wysokiej formy może dojść bardzo szybko. Tak mnie zastanawia skład defensorów Blaugrany na przyszły sezon. Liga się skończyła, więc już można spekulować. Jest Dani, Carles, Pique, Milito, Abidal i Maxwell- ich jestem pewien, że pozostaną. Nie wiem jak będzie wyglądać sytuacja Rafy. Nie ma co ukrywać, ze Marquez gra jeden sezon dobry- następny tragiczny. Można wywnioskować, że kolejny będzie udany w jego wykonaniu, ale czy tak będzie. Botia w tym sezonie pokazał się ze świetnej strony w La Liga i czy nie warto mu zaufać, bo mówi się że kilka dobrych klubów jest nim zainteresowanych. Chygrynskiy zostanie, bo ja mimo wszystko, wierzę, że może się stać dobrą alternatywą. Nie brał udziału w przygotowaniach, później kontuzja kiedy dostawał szansę, a już dalej ciężko mu było wejść i się pokazywać z dobrej strony. Wreszcie kosztował tyle, że trzeba wierzyć, że Pep miał dobre oko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”