FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1120

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 17 maja 2010, 17:51

moze tylko ja tak mam, ale ten tytul mnie nie cieszy tak jak pierwszy tytul rijkaarda, po latach posuchy. tak samo jak liga mistrzow wygrana z manu mniej mnie cieszyla niz ta z arsenalem, wtedy bylem nacpany ze szczescia doslownie, teraz jestem spokojnie szczesliwy.
nie da sie ukryc, ze barca nas rozpieszczala ostatnio i przyzwyczaila do sukcesow :mrgreen:

tak jak mozna miec nadzieje na lepsza gre ibry, tak czygrynskiego spokojnie mozna spisac juz na straty i jak najszybciej o nim zapomniec

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 maja 2010, 20:38

Jarzinho pisze: Tak mnie zastanawia skład defensorów Blaugrany na przyszły sezon. Liga się skończyła, więc już można spekulować. Jest Dani, Carles, Pique, Milito, Abidal i Maxwell- ich jestem pewien, że pozostaną. Nie wiem jak będzie wyglądać sytuacja Rafy. Nie ma co ukrywać, ze Marquez gra jeden sezon dobry- następny tragiczny. Można wywnioskować, że kolejny będzie udany w jego wykonaniu, ale czy tak będzie....

Mam podobne odczucie co do obrońców a czy Marquez zostanie? cóż po tej wypowiedzi http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=32137 można wywnioskować jakby się żegnał? ale mam nadzieję że zostanie...a Czyghryńskiego można gdzieś wypożyczyć? chyba że włączyć go do transferu Villi bo w wątku o Valencii widać że kibice szykają jakieś alternatywy na środek :D

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 maja 2010, 23:32

wypowiedzi na murawie ze-znalezionym-tlumaczeniem
abidal przebil wszystkich-
"jedno slowo dla mojej zony-daj kurtki bo dzieci marzna... :lol: "

Pep: "My first words are for president Laporta. Thank you for those seven years. I wanna say to you [fans]: we owe you one. Next Saturday we should have been in a place [Madrid CL final] but couldn't reached it. We owe you one. And these [guys] don't let down. A hug."

Xavi: "This year [some people] wanted to stopped us in all ways. They couldn't. This team is the best team in the world."

Piqué: "There were many people who didn't wanted us to win but... for bad luck for them we've got it here again [league title]."

Messi: "This year I don't want to say something strange. Visca el Barça, visca Catalunya. Hang on Argentina [something here but is an argentinian unpolite expresion :P]".

Zlatan: "So... I'm very happy."

Alves: "We're gonna dance. Is like this."

Abidal: "I want to say something to my wife: bring some jackets for the kids, they are cold."

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 18 maja 2010, 11:04

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 85,00.html

To ze Cesca zlapiecie w to lato jestem pewien , a jesli zlapiecie jeszcze Ville to ciezko bedzie z wami powalczyc w przyszlym roku .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2010, 11:45

Staram się nie popadać w nadmierny optymizm, ale te nazwiska bardzo, ale to bardzo mi odpowiadają i ewentualne transfery tych piłkarzy to by była zajebista sprawa. Fajnie, że zarówno obydwaj piłkarze jak i klub chcąc załatwić wszystko przed Mundialem a więc może uda się uniknąć przydługiej telenoweli. Oczywiście może wyjść tak, że jednak wielki plan nie wypali, ale jestem dobrej myśli i czekam na kolejne informacje. W tym tygodniu powinno się już sporo wyjaśnić.

Druga strona medalu jest taka, że podobno coraz bliższy odejścia jest Yaya Toure :/ [k****] strasznie tego nie chcę i mam nadzieję, że Yaya pogada sobie z Pepem na temat swojego miejsca w zespole po czym postanowi jednak pozostać w klubie. Oczywiście swoją osobą mógłby ułatwić transfer Cesca (pewnie Arsenal byłby zainteresowany Toure a sam zawodnik zapewne chętnie by się do Premiership przeniósł o czym kiedyś wspominał), ale wolałbym żebyśmy jednak zapłacili więcej, ale Yaya został w Barcelonie.

Tymczasem kataloński Sport opublikował film motywacyjny wyświetlony przez Pepa przed ostatnim spotkaniem w lidze: http://sport.es/default.asp?idpublicaci ... cio_PK=803

Podoba mi się :P

Tutaj z kolei wszystkie 47 (!) bramek Messiego z tego sezonu w jakości HD:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 18 maja 2010, 12:11

Mentor pisze:Druga strona medalu jest taka, że podobno coraz bliższy odejścia jest Yaya Toure
Można więc powiedzieć, że tranfer Cesca pozbawi Barcelonę yay. Nic przyjemnego.

Też chciałbym pozostania Toure, powodów powtarzać nie będę bo już były wypisane kilka razy chyba. Seluk niby twierdzi, że Yaya jest bliżej odejścia niż pozostania, ale po tym co ten człowiek już wygadywał to do jego słów raczej nie powinno się przykładać zbyt wielkiej wagi a poczekać na zdanie samego zawodnika.
Zdziwiło mnie tylko w tym co dziś napisał Sport, a przetłumaczyła za nim fcbarca.com, że w sumie cena za Villę i Fabregasa wydaje się być bardzo zbliżona - Cesca podobno można kupić za 45mln E (i to bez włączania w transfer Toure) a za Villę dajemy podobno 42mln - a Valencia chce więcej, koło 50. Jakoś miałem wrażenie że Villa ma kosztować ponad 30mln, ale nie aż tyle :warrior:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2010, 12:20

Valencia oszalała z tym Villą. Inna sprawa, że klub wspominał o roli jaką mają do wykonania przy okazji tych transferów sami piłkarze. Wyraźna deklaracja chęci gry w Barcelonie powinna pomóc. Tymczasem Villa podobno stwierdził, że odejdzie tylko wtedy kiedy klub zechce go sprzedać bo będzie potrzebował pieniędzy. W takiej sytuacji Valencia rzeczywiście może sobie krzyczeć zawyżone kwoty bo jeżeli Barcelona na to nie pójdzie to David po prostu zostanie u nich i na pewno nie będą płakać z tego powodu.

A kwestii Toure również nie przykładam większej wagi do słów jego agenta, ale każdy widzi jak wygląda sytuacja Toure i naprawdę nie zdziwiłbym się gdyby rozważał odejście. Nie za wszelką cenę, ale najciekawsze oferty na pewno by rozpatrzył.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 maja 2010, 13:28

Tutaj z kolei wszystkie 47 (!) bramek Messiego z tego sezonu w jakości HD:
Jak zneutralizować Messiego?Wystarczy 'tylko' nie dopuścić go w obręb pola karnego.Messi=Inzaghi ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2010, 13:33

MazurXIII pisze:ak zneutralizować Messiego?Wystarczy 'tylko' nie dopuścić go w obręb pola karnego.Messi=Inzaghi ;)
Nie od dziś wiadomo, że najprostsze rozwiązanie bywają zarazem najlepsze :lol:

http://www.blaugrana.pl/news/5128/trans ... jacje.html

MaraVilla chyba coraz bliżej.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 18 maja 2010, 15:59

oficjalna potwierdza. wiec juz pozamiatane. villa blaugrana. pewnie dzis, moze jutro. mozna otwierac szampany.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 18 maja 2010, 19:14

miguel indurain pisze:oficjalna potwierdza. wiec juz pozamiatane. villa blaugrana. pewnie dzis, moze jutro. mozna otwierac szampany.
Co potwierdza? Na razie jedyne co jest tam napisane to to, że Laporta oficjalnie przyznał rozpoczęcie negocjacji z Valencią. To jest dla Ciebie to potwierdzenie o którym napisałeś czy coś przegapiłem na stronie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2010, 19:26

Nic więcej nie ma, ale nawet potwierdzenie samych negocjacji przez oficjalną stronę już wiele znaczy. Jeżeli nie wydarzy się nic niespodziewanego to Villa będzie nasz. Jak nie dziś to jutro.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 18 maja 2010, 20:02

iceald pisze:
miguel indurain pisze:oficjalna potwierdza. wiec juz pozamiatane. villa blaugrana. pewnie dzis, moze jutro. mozna otwierac szampany.
Co potwierdza? Na razie jedyne co jest tam napisane to to, że Laporta oficjalnie przyznał rozpoczęcie negocjacji z Valencią. To jest dla Ciebie to potwierdzenie o którym napisałeś czy coś przegapiłem na stronie?
jesli oficjalna strona barcy pisze o rozmowach transferowych i cytuje prazydenta to znaczy ze sprawa jest praktycznie zamknieta. strony oficjalne w hiszpanii w przeciwienstwie np. do tych z anglii nie zajmuja sie spekulacjami.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 maja 2010, 20:12

I jak to widzicie, Villa na lewą? Szczerze się przyznam, że nie oglądam Valencii prawie w ogóle, teraz na studiach to już zupełnie nie, więc nie wiem za bardzo, czy dałoby radę coś takiego ustawić, bo chyba nie ma przyjść za Ibrę, przynajmniej tak zakładam. A jeśli odejdzie Yaya to zostaniemy z jednym defensywnym pomocnikiem i trzeba będzie coś wykombinować (nowy Sergio z La Masii albo transfer). Jeżeliby miało tak być jak piszecie, że Cesc przyjdzie, ale w zamian za kasę i Toure, to radość z powrotu Katalończyka, będzie zdecydowanie mniejsza. :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 maja 2010, 21:05

Bylem pewien ze Ibry po tym sezonie nie sprzedamy a tu dochodza sluchy ze Szwed ma wolna reke. Wiem ze to tylko plotki ale cos w nich musi byc skoro Zarzad nie dementuje plotek o jego odejsciu. A jak do tego dodamy Rossela i jego faworyta El Nino to robi sie ciakawie.

Villa jest pewny. Tylko wielka katastrofa spowoduje ze nie bedzie graczem FCB przed Mundialem. Jedyne co mnie wkurza to cena. 40 baniek to duzo bo w porownaniu do poprzednich wakacji nie rozegral lepszego sezonu. Jednakze przyzwyczailem sie do marnowania pieniedzy przez Laporte wiec lepiej dac wiecej niz kupowac zawodnikow typu K9.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”