Nowa I liga - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Nowa I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 maja 2010, 14:01

Ekstraklasa pod względem kibicowskim na pewno zyska. Na zapleczu szykuje się dużo derbów, na pewno nie to samo co Górnik Zabrze, Ruch Chorzów czy Polonia Bytom ale zawsze coś. Mam nadzieję, że Zagłębie Sosnowiec jeszcze zdąży awansować, bo Ruch Radzionków i LKS Nieciecza (niestety) są już praktycznie pewni.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 maja 2010, 14:40

Nie chcę Cię straszyć, ale Polkowice wydają się być mocnym faworytem w walce o awans, kosztem Zagłębia i Zawiszy. Szykujcie się na niezapomniane emocje.

Nieciecza - 726 osób :shock: . To Was tam może być więcej jak cała populacja tej osady. Kto w takich wioskach w futbol inwestuje? Czy to ma w ogóle sens?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 maja 2010, 15:21

Boromir pisze:Nie chcę Cię straszyć, ale Polkowice wydają się być mocnym faworytem w walce o awans, kosztem Zagłębia i Zawiszy. Szykujcie się na niezapomniane emocje.

Nieciecza - 726 osób :shock: . To Was tam może być więcej jak cała populacja tej osady. Kto w takich wioskach w futbol inwestuje? Czy to ma w ogóle sens?
Firma Bruk-Bet. http://bruk-bet.nieciecza.pl/index.php? ... b__stadion tutaj jest zdjęcie stadionu, który mieści 2 razy więcej, niż ilość mieszkańców.

Awatar użytkownika
Widzewiak1910
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Widzewiak1910 » 27 maja 2010, 8:27

do extraklasy jeden krok.....fajna pioseneczka :-)

ale górnikZ zawiódł!!! :x 38letni P.Reiss pokazał jak się gra!!

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 01 cze 2010, 21:35

Górnik Zabrze w ekstraklasie :) GKS Katowice przegrywa 5 mecz pod rząd, co jest szokiem nieziemskim. Dobrze, że Wisła Płock przegrała, przynajmniej ostatnia kolejka bez litrów potu, bo utrzymanie jest.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 cze 2010, 13:25

:jupi: Przyznam że napoczątku sezonu w trakcie niewierzyłem ponieważ brakowało zaangażowania ze strony zawodników tzw. gryzienia trawy ale przyszedł Nawałka odmienił zespół :lol: Niebędzie łatwo trzeba wzmocnić kadrę co niebędzie wcale takie łatwe ale jeśli dogadamy z Gwarkiem to może uda się ściągnąć kilka dobrych juniorów lub kogoś przesunąć z własnej szkółki trzeba być optymistą :twisted:

Szkoda trochę Wisły Płock ostatni mecz z Pogonią i chyba niestety pożegnają się z ligą a przecież nie tak dawno w 2006 roku zdobyli PP z Jeleńiem w składzie no cóż Petrochemia późniejszy Orlen odszedł do rajdów teraz chyba klub jest utrzymywany przez miasto :)

K! S! KSG KS Górnik Zabrze!!! :jupi:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 13:48

ddemon pisze:Przyznam że napoczątku sezonu w trakcie niewierzyłem
To na początku, czy w trakcie? Interpunkcja nie boli...
ddemon pisze:Szkoda trochę Wisły Płock ostatni mecz z Pogonią i chyba niestety pożegnają się z ligą a przecież nie tak dawno w 2006 roku zdobyli PP z Jeleńiem w składzie no cóż Petrochemia późniejszy Orlen odszedł do rajdów teraz chyba klub jest utrzymywany przez miasto
I tak mają szczęście, że jeszcze walczą, bo Podbeskdzie wystarczyło, że wygra ze zdegradowanym już Motorem i by było wszystko jasne.

No i ponawiam pytanie - jak będą się kształtowały spadki i awanse z II lig, skoro z I ligi spadają 4 drużyny, które mają grać docelowo we Wschodniej. Pruszków i Płock w Zachodniej? Niech mi to ktoś rozpisze, bo nie ogarniam.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 cze 2010, 15:11

Boromir pisze:
ddemon pisze:Przyznam że napoczątku sezonu w trakcie niewierzyłem
To na początku, czy w trakcie? Interpunkcja nie boli...
Fakt, nie popisałem się :) Zarówno na początku i w trakcie a dokładnie pod wodzą Koko byłem pewien że całkowicie nic z tego nie będzie ponieważ miał swoją szansę :) Już ktoś(Petrescu) chciał przeprowadzać zagraniczne metody treningowe w naszym kraju i wiadomo jak to się skończyło :D Popadł w konflikt z piłkarzami (m.in ze Szczotem) i na szczęście się z nim pożegnali :)
Boromir pisze: No i ponawiam pytanie - jak będą się kształtowały spadki i awanse z II lig, skoro z I ligi spadają 4 drużyny, które mają grać docelowo we Wschodniej. Pruszków i Płock w Zachodniej? Niech mi to ktoś rozpisze, bo nie ogarniam.
Nie tak dawno patrzyłem na txt no i 2 pierwsze drużyny z każdej grupy wchodzą do 1 ligi :) nie tak dawno pokazywali na TVP INFO mecz bezpośredni o 2 miejsce Zagłębie Sosnowiec grało z Polkowicami co utwierdza mnie w przekonaniu że 2 wchodzą :lol: a co do spadków hm ciekawe właśnie jak to umieszczą może teraz zrobią grupy Północ-Południe :rotfl: PZPN potrafi zaskakiwać...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2010, 16:04

ddemon pisze:Popadł w konflikt z piłkarzami (m.in ze Szczotem) i na szczęście się z nim pożegnali :)
A pseudograjki dalej niczego się nie nauczyły :haha: To połowę tych leni powinno się wywalić, a pościągać walczaków, którzy graliby tak, jak trener (np. Koko) powiedział.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 cze 2010, 16:11

cloner pisze:
ddemon pisze:Popadł w konflikt z piłkarzami (m.in ze Szczotem) i na szczęście się z nim pożegnali :)
A pseudograjki dalej niczego się nie nauczyły :haha: To połowę tych leni powinno się wywalić, a pościągać walczaków, którzy graliby tak, jak trener (np. Koko) powiedział.
fakt no ale wtrakcie sezonu lepiej wywalić trenera niż rozwiązać kontrakty z piłkarza bo mało kto by chciał ;] No ale to nie pierwszy przypadek w naszej lidze że leci trener a nie piłkarze :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2010, 16:22

No cóż, życzyłem dłuższej gry w 1 a może nawet w 2 lidze, niestety działacze zatrudnili Nawałkę i awans stał się faktem, zatem gratulacje i do zobaczenia na derbach.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 cze 2010, 12:17

W poniedziałek komisja licencyjna PZPN rozpatrywała wnioski licencyjne pierwszoligowców. Prawo do gry w sezonie 2010/2011 przyznała tylko ośmiu zespołom (w sumie w rozgrywkach bierze udział 18 drużyn): Odrze Wodzisław (spadkowicz z ekstraklasy), Pogoni Szczecin, Górnikowi Łęczna, Podbeskidziu Bielsko-Biała oraz warunkowe dla: MKS-u Kluczbork, Floty Świnoujście i Sandecji Nowy Sącz.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 cze 2010, 12:58

GKS Katowice zgłosił PZPN-owi, że za tydzień wyśle całą pełną dokumentację, dlatego teraz nas nie uwzględniono.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 15 cze 2010, 20:23

Nowym trenerem Odry Wodzisław został niejaki Leszek Ojrzyński. Mógłby ktoś napisać coś więcej na temat tego pana?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 cze 2010, 9:34

Ojrzyński ostatnio pokazał się z dobrej strony w Pruszkowie i w Częstochowie. Ze zniczem awansował do pierwszej ligi. A kiedy obejmował Raków to zespół był na 17. miejscu w drugiej lidze, a na koniec zajął piąte. Jako powody jego zwolnienia z Rakowa podano:
- zły stan finansów klubu, a co za tym idzie brak możliwości zatrudniania trenera zgodnie z jego wymaganiami płacowymi,
- niezadowalające wyniki sportowe,
- przedstawianie klubu w złym świetle przez szkoleniowca w środkach masowego przekazu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”