Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 cze 2010, 17:33
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 17:42
A czy Ty chciałbyś być wychowany przez dwóch panów?Chlopaczek pisze:W przeciwienstwie jednak do przeciwnikow zwiazkow homoseksualnych nie zakladam z automatu ze rodzina w skladzie mama mama tudziez tata tata bedzie mniej skutecznie wywiazywac sie ze swoich zadan a dziecko wychowywane w niej mniej szczesliwe czy gorsze.
Mateuszek.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2010, 17:47
Trzeba być totalnie oderwanym od rzeczywistości by tak twierdzić.TOTALNIE.Powodów jest mnóstwo - a najważniejszy to ten,że rówieśnicy takiego dzieciaka nie wiedzą co to tfu,tfu poprawność polityczna.Nie wspominając długofalowych reperkusjach typu 'kochanie poznaj moich rodziców'.No chyba,że weźmie wzorce z rodziny,która go/ją wychowuje.Co poniektórzy w imię fałszywego równouprawnienia i zapewnienia paru homosiom spełnienia rodzicielskiego są w stanie poświęcić szczęście dziecka.I z tym należy walczyć.Homoseksualiści są ogromnymi egoistami jeśli chodzi o żądania prawa do adopcji.W przeciwienstwie jednak do przeciwnikow zwiazkow homoseksualnych nie zakladam z automatu ze rodzina w skladzie mama mama tudziez tata tata bedzie mniej skutecznie wywiazywac sie ze swoich zadan a dziecko wychowywane w niej mniej szczesliwe czy gorsze.
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 17:57
Co moje checi czy niecheci maja tutaj do rzeczy? Zbyt wiele osob w tym temacie podchodzi wlasnie do sprawy przez takowy pryzmat.Mateuszek. pisze:A czy Ty chciałbyś być wychowany przez dwóch panów?
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 18:03
Mateuszek.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 18:15
Pytanie jest bezsensowne.Mateuszek. pisze:Tu nie chodzi o Twoje dzieci, czy brzdące z domu dziecka, a o Ciebie. Czy Ty - tak ochoczo wpychający w ramiona dwóch panów dzieci z domu dziecka - sam chciałbyś być wychowywany w takiej rodzinie?
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2010, 18:17
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 18:28
Mateuszek.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 cze 2010, 18:40
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 18:41
Bzdura. Sam nie tak dawno pisales ze nawet jakby sie okazalo ze Twoje dziecko jest homoseksualista to bys je dalej kochal. Z tego mniemam ze nie zamienilbys go na zadne inne. To nie swiadczy o Twojej wielkiej tolerancji dla homoseksualistow tylko o milosci do dziecka. A teraz chcesz zebym w zasadzie zanegowal moja milosc do rodzicow i ich sobie zamienial. Troche rozsadku.MazurXIII pisze:Bo jeśli przypadkiem odpowiesz,że jednak nie to jakie masz moralne prawo skazywać kogoś na los,którego sam byś nie pragnął?A jeśli tak...no cóż...pozostawia to pewne pole do spekulacji...
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 21:06
Jeżeli ktoś wychowywany w szczęśliwej (heteroseksualnej) rodzinie siedzi sobie wygodnie w fotelu i wpycha w ramiona dwóch panów dziecko z domu dziecka, bo jego zdaniem tak będzie dla niego najlepiej, to jak nazwać taką osobę?Chlopaczek pisze:Jezeli pyta sie kogos wychowanego w szczesliwej rodzinie czy chcialby byc wychowywany w innej (hipotetycznej nieznanej) i chce na tej podstawie cos udowadniac albo wyciagac jakies wnioski to gratuluje myslenia prostego jak podloga u mnie w domu. I nie ma tu znaczenia czy ta hipotetyczna rodzina jest hetero czy homoseksualna pytanie pozostaje tak samo bezsensowne.
To chyba logiczne, że swoim pytaniem nie odbierałem Cię Twoim rodzicom i wpychałem pod opiekę dwóch panów. Zadałem teoretyczne pytanie czy chciałbyś jako dziecko być w takiej "rodzinie". Odpowiadasz twierdząco. Cóż, wypada życzyć powodzenia w szkole, na podwórku, itp.Chlopaczek pisze:W miare sensowne pytanie powinno brzmiec tak: czy gdybys zostal odrzucony przez wlasnych biologicznych rodzicow i zostal oddany do domu dziecka skad chcialaby cie adoptowac para homoseksualistow czy chcialbys byc przez nich wychowywany? Wtedy moja odpowiedz brzmi tak.
Mateuszek.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 21:36
Optymalnym rozwiazaniem dla takiego dziecka jest zeby dalej siedzialo w domu dziecka najlepiej zeby byl to katolicki dom dziecka. Niewazne ze nowa rodzina moze mu zapewnic opieke wlasny dom poczucie ze jest kochany zadbac wlasciwie o jego edukacje. Najwazniejsze jest ze sa to homoseksualisci i to przekresla z zasady szanse zeby takie dziecko bylo szczesliwe.Mateuszek. pisze:Jeżeli ktoś wychowywany w szczęśliwej (heteroseksualnej) rodzinie siedzi sobie wygodnie w fotelu i wpycha w ramiona dwóch panów dziecko z domu dziecka, bo jego zdaniem tak będzie dla niego najlepiej, to jak nazwać taką osobę?
Zadales plytkie bezsensowne pytanie ktore w zamysle mialo byc podchwytliwe. Moja odpowiedz jaka by nie byla nic nie wnosila do tematu.Mateuszek. pisze:To chyba logiczne, że swoim pytaniem nie odbierałem Cię Twoim rodzicom i wpychałem pod opiekę dwóch panów. Zadałem teoretyczne pytanie czy chciałbyś jako dziecko być w takiej "rodzinie". Odpowiadasz twierdząco. Cóż, wypada życzyć powodzenia w szkole, na podwórku, itp.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 cze 2010, 22:46
nie no to już jest jakaś kpina.Niewazne ze nowa rodzina moze mu zapewnic opieke wlasny dom poczucie ze jest kochany zadbac wlasciwie o jego edukacje. Najwazniejsze jest ze sa to homoseksualisci i to przekresla z zasady szanse zeby takie dziecko bylo szczesliwe.
A to wszystko poparte czym? Waszym widzimisie i niechecia do homoseksualistow. Niczym wiecej. Troskliwi sie znalezli.

Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2010, 22:50

Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 cze 2010, 22:51
Może nie jestem Bąblem vel.Babelem, ale... chętnie tak bym spędził wieczór. Ale nie wolno 2 dni z rzędu robić tego samegoKamil232 pisze: Jedynie na wyrywanie zdań z kontekstu i przekręcanie nicka Cie stać? idź lepiej pod sklep kup sobie vódeczke zapal zioło i wróć pochwalić sie tym na neciealkoholiku
Cris7
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio