Parada Równości - Strona 8

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Parada homoseksualistów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 cze 2010, 17:33

Fakt, przepraszam myslalem ze jestes 323. Masz moralne prawo do tego zeby czuc sie urażonym w tym temacie przez moje niedopatrzenie. Szkoda, ze znizyles sie do mojego poziomu podobnym komentarzem. I przestan lepiej interpretowac moje podpisy, bo nie masz ani krztyny wiedzy skad one pochodza i nieswiadomie sie kompromitujesz.

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 17:42

Chlopaczek pisze:W przeciwienstwie jednak do przeciwnikow zwiazkow homoseksualnych nie zakladam z automatu ze rodzina w skladzie mama mama tudziez tata tata bedzie mniej skutecznie wywiazywac sie ze swoich zadan a dziecko wychowywane w niej mniej szczesliwe czy gorsze.
A czy Ty chciałbyś być wychowany przez dwóch panów?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2010, 17:47

W przeciwienstwie jednak do przeciwnikow zwiazkow homoseksualnych nie zakladam z automatu ze rodzina w skladzie mama mama tudziez tata tata bedzie mniej skutecznie wywiazywac sie ze swoich zadan a dziecko wychowywane w niej mniej szczesliwe czy gorsze.
Trzeba być totalnie oderwanym od rzeczywistości by tak twierdzić.TOTALNIE.Powodów jest mnóstwo - a najważniejszy to ten,że rówieśnicy takiego dzieciaka nie wiedzą co to tfu,tfu poprawność polityczna.Nie wspominając długofalowych reperkusjach typu 'kochanie poznaj moich rodziców'.No chyba,że weźmie wzorce z rodziny,która go/ją wychowuje.Co poniektórzy w imię fałszywego równouprawnienia i zapewnienia paru homosiom spełnienia rodzicielskiego są w stanie poświęcić szczęście dziecka.I z tym należy walczyć.Homoseksualiści są ogromnymi egoistami jeśli chodzi o żądania prawa do adopcji.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 17:57

Mateuszek. pisze:A czy Ty chciałbyś być wychowany przez dwóch panów?
Co moje checi czy niecheci maja tutaj do rzeczy? Zbyt wiele osob w tym temacie podchodzi wlasnie do sprawy przez takowy pryzmat.
To raczej pytanie nie do mnie ktory zostal wychowany w rodzinie gdzie rodzice byli heteroseksualni tylko do dzieciakow ktore sa w domu dziecka i czekaja na adopcje.

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 18:03

Tu nie chodzi o Twoje dzieci, czy brzdące z domu dziecka, a o Ciebie. Czy Ty - tak ochoczo wpychający w ramiona dwóch panów dzieci z domu dziecka - sam chciałbyś być wychowywany w takiej rodzinie?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 18:15

Mateuszek. pisze:Tu nie chodzi o Twoje dzieci, czy brzdące z domu dziecka, a o Ciebie. Czy Ty - tak ochoczo wpychający w ramiona dwóch panów dzieci z domu dziecka - sam chciałbyś być wychowywany w takiej rodzinie?
Pytanie jest bezsensowne.
Dlaczego pytasz mnie czy chcialbym miec inna rodzine niz mam?

Co moja ewentualna odpowiedz wniesie do tematu?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2010, 18:17

Bo jeśli przypadkiem odpowiesz,że jednak nie to jakie masz moralne prawo skazywać kogoś na los,którego sam byś nie pragnął?A jeśli tak...no cóż...pozostawia to pewne pole do spekulacji...

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 18:28

W zasadzie Mazur odpowiedział za mnie.

Zatem?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 cze 2010, 18:40

Chciałbym poruszyć jeszcze jedną kwestię. Widzę, że dosyć popularne są w tym temacie odwołania do natury. Po pierwsze-człowiek żyje w kulturze, nie w naturze, więc takie porównania tracą sens. Nawet jeśli już się uprzeć i szukać podobieństw u zwierzaczków to o ile się mylę samce spełniają w głównej mierze, o ile nie wyłącznie rolę reprodukcyjną zaś opieką zajmuje się matka. Więc niech ktoś zainteresowany mi wyjaśni po kiego grzyba dwóm pedałom dziecko?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 18:41

MazurXIII pisze:Bo jeśli przypadkiem odpowiesz,że jednak nie to jakie masz moralne prawo skazywać kogoś na los,którego sam byś nie pragnął?A jeśli tak...no cóż...pozostawia to pewne pole do spekulacji...
Bzdura. Sam nie tak dawno pisales ze nawet jakby sie okazalo ze Twoje dziecko jest homoseksualista to bys je dalej kochal. Z tego mniemam ze nie zamienilbys go na zadne inne. To nie swiadczy o Twojej wielkiej tolerancji dla homoseksualistow tylko o milosci do dziecka. A teraz chcesz zebym w zasadzie zanegowal moja milosc do rodzicow i ich sobie zamienial. Troche rozsadku.

Jezeli pyta sie kogos wychowanego w szczesliwej rodzinie czy chcialby byc wychowywany w innej (hipotetycznej nieznanej) i chce na tej podstawie cos udowadniac albo wyciagac jakies wnioski to gratuluje myslenia prostego jak podloga u mnie w domu. I nie ma tu znaczenia czy ta hipotetyczna rodzina jest hetero czy homoseksualna pytanie pozostaje tak samo bezsensowne.

W miare sensowne pytanie powinno brzmiec tak: czy gdybys zostal odrzucony przez wlasnych biologicznych rodzicow i zostal oddany do domu dziecka skad chcialaby cie adoptowac para homoseksualistow czy chcialbys byc przez nich wychowywany?
Wtedy moja odpowiedz brzmi tak.

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 21:06

Chlopaczek pisze:Jezeli pyta sie kogos wychowanego w szczesliwej rodzinie czy chcialby byc wychowywany w innej (hipotetycznej nieznanej) i chce na tej podstawie cos udowadniac albo wyciagac jakies wnioski to gratuluje myslenia prostego jak podloga u mnie w domu. I nie ma tu znaczenia czy ta hipotetyczna rodzina jest hetero czy homoseksualna pytanie pozostaje tak samo bezsensowne.
Jeżeli ktoś wychowywany w szczęśliwej (heteroseksualnej) rodzinie siedzi sobie wygodnie w fotelu i wpycha w ramiona dwóch panów dziecko z domu dziecka, bo jego zdaniem tak będzie dla niego najlepiej, to jak nazwać taką osobę?
Chlopaczek pisze:W miare sensowne pytanie powinno brzmiec tak: czy gdybys zostal odrzucony przez wlasnych biologicznych rodzicow i zostal oddany do domu dziecka skad chcialaby cie adoptowac para homoseksualistow czy chcialbys byc przez nich wychowywany? Wtedy moja odpowiedz brzmi tak.
To chyba logiczne, że swoim pytaniem nie odbierałem Cię Twoim rodzicom i wpychałem pod opiekę dwóch panów. Zadałem teoretyczne pytanie czy chciałbyś jako dziecko być w takiej "rodzinie". Odpowiadasz twierdząco. Cóż, wypada życzyć powodzenia w szkole, na podwórku, itp.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 21:36

Tak jak pisalem - syzyfowa praca.

Jedna mala uwaga. Gdy piszecie o homoseksualistach i wychowywaniu przez nich dzieci zawsze pojawia sie sformulowanie "dwoch panow" "geje". Celowo unikacie przykladow z lesbijakmi bo nie przemawiaja tak mocno do wyobrazni prawda? Wychowywanie przez "dwie matki" nie niesie ze soba wlasciwego ciezaru gatunkowego czyz nie? Poza tym maja mozliwosc same sie o dziecko postarac.
Mateuszek. pisze:Jeżeli ktoś wychowywany w szczęśliwej (heteroseksualnej) rodzinie siedzi sobie wygodnie w fotelu i wpycha w ramiona dwóch panów dziecko z domu dziecka, bo jego zdaniem tak będzie dla niego najlepiej, to jak nazwać taką osobę?
Optymalnym rozwiazaniem dla takiego dziecka jest zeby dalej siedzialo w domu dziecka najlepiej zeby byl to katolicki dom dziecka. Niewazne ze nowa rodzina moze mu zapewnic opieke wlasny dom poczucie ze jest kochany zadbac wlasciwie o jego edukacje. Najwazniejsze jest ze sa to homoseksualisci i to przekresla z zasady szanse zeby takie dziecko bylo szczesliwe.
A to wszystko poparte czym? Waszym widzimisie i niechecia do homoseksualistow. Niczym wiecej. Troskliwi sie znalezli.
Mateuszek. pisze:To chyba logiczne, że swoim pytaniem nie odbierałem Cię Twoim rodzicom i wpychałem pod opiekę dwóch panów. Zadałem teoretyczne pytanie czy chciałbyś jako dziecko być w takiej "rodzinie". Odpowiadasz twierdząco. Cóż, wypada życzyć powodzenia w szkole, na podwórku, itp.
Zadales plytkie bezsensowne pytanie ktore w zamysle mialo byc podchwytliwe. Moja odpowiedz jaka by nie byla nic nie wnosila do tematu.
Dzieki za zyczenia powodzenia w szkole przyda sie. Ja Tobie zycze zdrowia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 cze 2010, 22:46

Niewazne ze nowa rodzina moze mu zapewnic opieke wlasny dom poczucie ze jest kochany zadbac wlasciwie o jego edukacje. Najwazniejsze jest ze sa to homoseksualisci i to przekresla z zasady szanse zeby takie dziecko bylo szczesliwe.
A to wszystko poparte czym? Waszym widzimisie i niechecia do homoseksualistow. Niczym wiecej. Troskliwi sie znalezli.
nie no to już jest jakaś kpina.
Po pierwsze Rodzina/Rodzice= Tata+ Mama. Rozumiesz to? nie pisz tutaj o tym, że dwóch panów czy dwie panie wychowujące dziecko to rodzina.

Po drugie oczywiście, że przekreśla. Takie dziecko będzie miało przypał przez całe życie. W przedszkolu, w szkole, w liceum, na studiach, na podwórko, w towarzystwie. Wszędzie. Pomyślałeś o tym?
Poza tym cholera wie, co takim dwóm panom przyjdzie do głowy? Skoro raz im się zachciało bawić się w homosiów to może w przyszlości zachce im się bawić w pedofilów? Jestem ciekaw i chciałbym zobaczyć badania. Bo wiele się słyszy o tym, że 90% pedofilów to pedały.
Poza tym dlaczego na AIDS mówi się, że jest to choroba cweli? oczywiście teraz postępowi temu zaprzeczają, ale zapytaj rodziców kiedyś jasne było, że AIDS to choroba pedałów. Więc dla takiego dziecka to niebezpiecznie, jakieś skaleczenie i też zostanie zarażone.
Po czwarte Sodomici żyją krócej.
Doprawdy Ci którzy nawołują, by oddać dewiantom bezbronne dzieci są odarci z człowieczeństwa.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2010, 22:50

Kamil232! Chlopaczek! Przybijcie sobie piątki na zgodę. O tak: Obrazek

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 cze 2010, 22:51

Kamil232 pisze: Jedynie na wyrywanie zdań z kontekstu i przekręcanie nicka Cie stać? idź lepiej pod sklep kup sobie vódeczke zapal zioło i wróć pochwalić sie tym na necie :) alkoholiku :lol:
Może nie jestem Bąblem vel.Babelem, ale... chętnie tak bym spędził wieczór. Ale nie wolno 2 dni z rzędu robić tego samego :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”