Wybory 2010 - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 cze 2010, 20:27

kaczy - gdyby więcej osób zagłosowałoby tak jak Ty i ten pajac uzyskał dobry wynik, to byłby w stanie na fali tych wyników wrócić do poważnej polityki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2010, 20:37

kaczy jakby startowal ten uposledzony koles z Bialegostoku, ktory padl ofiara niby wyksztalconych ludzi to pewnie na niego bys zaglosowal, co?

Napieralski swietny wynik

Ciekawe jaka bedzie ostatecznie przewaga... na wsyztskich portala :lol: :lol: znaczy najwiekszych onet, gazeta wyniki z tvnu (co nie dziwi) czyli 45,7 - 33,2
A TNS OBOP: Komorowski 40,7 proc. Kaczyński 35,8 proc.
# Polsat News: Komorowski 46,2 proc., Kaczyński 32,8 proc.
# SMG KRC: Komorowski 45,7 proc., Kaczyński 33,2 proc.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2010, 20:41

Znakomity wynik Napieralskiego, nie cenię go nadto jako polityka, ale za kampanię wyborczą - szacunek panie przewodniczący. Może dorośnie pan dzięki temu do prowadzenia takie partii jaką jest SLD.

Co do wyborów - jak zwykle na TVP "cudowne" wyniki sondażowe, dziwię się, że nie dali zwycięstwa Kaczyńskiemu nad Komorowskim - jak już kłamać, to na całego. Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie. Fantastyczne. :rotfl:

Co do drugiej tury nie mam złudzeń - wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory. Dla mnie to mniejsze zło - wolę kolejnego warchoła w pałacu prezydenckim, niż mocniejszą pozycję PiS w sejmie - PiSowi prezydent Kaczyński się w wyborach do sejmu mocną czkawką odbije.
A Komorowski sam jest sobie winien. Nawet zakłamane sondaże proPiS na TVP miesiąc temu dawały mu szansę na zwycięstwo w pierwszej turze, a on to doskonale spieprzył. Jego wina, wszystko wskazywało na niego, odpowiednio prowadzona kampania dałaby mu spokojny sen przez kolejne miesiące, a tak stoi teraz na skazanej pozycji w obliczu rychłego porozumienia między pozostałymi lewicowymi kandydatami.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 20 cze 2010, 20:44

Boze, miej nas w swojej opiece...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 cze 2010, 20:47

Wilmore pisze:Znakomity wynik Napieralskiego, nie cenię go nadto jako polityka, ale za kampanię wyborczą - szacunek panie przewodniczący. Może dorośnie pan dzięki temu do prowadzenia takie partii jaką jest SLD.

Co do wyborów - jak zwykle na TVP "cudowne" wyniki sondażowe, dziwię się, że nie dali zwycięstwa Kaczyńskiemu nad Komorowskim - jak już kłamać, to na całego. Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie. Fantastyczne. :rotfl:

Co do drugiej tury nie mam złudzeń - wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory. Dla mnie to mniejsze zło - wolę kolejnego warchoła w pałacu prezydenckim, niż mocniejszą pozycję PiS w sejmie - PiSowi prezydent Kaczyński się w wyborach do sejmu mocną czkawką odbije.
A Komorowski sam jest sobie winien. Nawet zakłamane sondaże proPiS na TVP miesiąc temu dawały mu szansę na zwycięstwo w pierwszej turze, a on to doskonale spieprzył. Jego wina, wszystko wskazywało na niego, odpowiednio prowadzona kampania dałaby mu spokojny sen przez kolejne miesiące, a tak stoi teraz na skazanej pozycji w obliczu rychłego porozumienia między pozostałymi lewicowymi kandydatami.
Ja jednak inaczej widzę drugą turę. Swoją drogą - PiS lewicowa? Brzmi kontrowersyjnie, ale nie jestem politologiem, więc nie będę dyskutował z tą tezą.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2010, 20:47

Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie.
jakie inne? Sa dwie frakcje i zobaczymy kto klamal za pare godzin
Co do drugiej tury nie mam złudzeń - wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory.
ludziom z Sld blizej do Po wiec nie wiem na jakiej podstawie wierzysz z gory kogo poprze elektorat lewicy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2010, 20:47

Wilmore pisze:wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory.
przeciez to tak nie dziala... nawet jakby Napieralski powiedzial oddaje swoje glosy kaczysnkiemy (co wg mnie bedzie dla niego jak strzal w stope) nikt jak baran nie pojdzie slepo oddac swojego glosu na Kaczsnkeigo, zwlaszcza ze spora czesc elektoratu Napieralskiego to ludzie, ktorzy pewnie niewyobrazaja sobie nawet oddania glosu na Kaczysnkiego, poprostu nie zaglosuja

jedne sondaze propisowskie, inne antypisoweskie czy tam pro-po ... to sa jakies obiektywne (pytanie retoryczne)?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2010, 20:48

Wilmore - co ty pierdol*sz - Komorowski już niemal wskakiwał Napieralskiemu do łózka - podzielą się TVP za poparcie i pozamiatane.Tu nie chodzi o zgodność programową tylko miejsca przy korycie.Teraz wszyscy będziemy żyć w krainie mlekiem i miodem płynącej,tylko jak wszytko pierdol*ie jak w Grecji,to nikt nie będzie wiedział dlaczego.

EDIT - co do sondaży - TNS OBOP - pytali ludzi wychodzących z lokali
SMG - dzwonili (!!!) do wybranych respondentów

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 cze 2010, 20:55

ProPisowskie sondaże :haha:

Propozycja dla Wilmore.
Jeśli ostateczne wyniki będą bliższe wynikom z TVP zmywasz z tego forum na zawsze, jeśli wyniki będą bliższe wynikom z TVN ja zmywam tego forum na zawsze. Pasi?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2010, 20:57

spora czesc elektoratu Napieralskiego to ludzie, ktorzy pewnie niewyobrazaja sobie nawet oddania glosu na Kaczysnkiego, poprostu nie zaglosuja
Na Napieralskiego nie głosuje wcale tak wielu wyborców lewicy, bo dla nich to nie jest lider - Szmajdziński w pierwszej turze mógłby liczyć na mój głos, ale Napieralski?
A na niego zagłosowała masa osób młodych, którym się podoba piosenka hip-hopowa, a o polityce wiedzą tyle, że Kaczyński jest be. To była celowa zagrywka Napieralskiego, jak widać się opłaciła - wygrał niezły wynik w żaden sposób nie opierając się na wyborcach lewicy.
jakie inne? Sa dwie frakcje i zobaczymy kto klamal za pare godzin
Ciekawe jaka bedzie ostatecznie przewaga... na wsyztskich portala :lol: :lol: znaczy najwiekszych onet, gazeta wyniki z tvnu (co nie dziwi) czyli 45,7 - 33,2
A TNS OBOP: Komorowski 40,7 proc. Kaczyński 35,8 proc.
# Polsat News: Komorowski 46,2 proc., Kaczyński 32,8 proc.
# SMG KRC: Komorowski 45,7 proc., Kaczyński 33,2 proc.
Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki, a TVP jak zwykle swoje i oderwane od rzeczywistości. Zero zaskoczenia.
Uwierzyłbym w przekłamanie TVN bez problemów, gdyby były cztery różne wersje. A nie w sytuacji, gdy jedna zakłamana stacja podaje jeden scenariusz, a wszyscy inni przedstawiają inny. :wink:
ludziom z Sld blizej do Po wiec nie wiem na jakiej podstawie wierzysz z gory kogo poprze elektorat lewicy
TVP podzielili bez problemów. Gospodarczo PiS to lewica, pod innymi względami również. Na ten moment wszystko, co oddziela PiS od lewicy, to zdanie niektórych wyborców i hasła Kaczyńskiego od odcinaniu się od ZOMO.
Nie bój się, PiS do SLD jest niesamowicie blisko i Napieralski podejmie decyzję w oparciu o chłodne kalkulacje - albo odda pełnie władzy PO, albo podzieli prawicę jeszcze bardziej. Jak myślisz, na co się zdecyduje w takiej sytuacji lewicy, gdy musi walczyć o każdy głos?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 cze 2010, 20:58

Czy Jadzia S. nalezy już do PiSu czy podobnie jak Migalski dopiero po wyborach się ujawni ? :haha:
Gospodarczo PiS to lewica, pod innymi względami również. Na ten moment wszystko, co oddziela PiS od lewicy, to zdanie niektórych wyborców i hasła Kaczyńskiego od odcinaniu się od ZOMO.
Gosdpoarczo tak, ale obyczajowo pis to raczej skrajna prawica.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2010, 21:01

Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki
Jakie 4?Jakikolwiek nie patrzysz są 3 - OBOP (TVP),SMG (TVN) i Polsat...

Co mnie zastanawia to:
- nietęgie miny w sztabie Platformy - liczyli na zwycięstwo w pierwszej turze?
- czemu Komorowski publicznie nie pokazuje się z żoną (tak jak np. Napieralski) - w spotach tak ładnie podkreślał jak ważna jest dla niego rodzina...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 cze 2010, 21:04

Z tego co można wyczytać to sondaż OBOB był robiny na ludziach wychodzących z lokali. Te dla TVN i Polsatu robione telefonicznie.
Propozycja dla Wilmore.
Jeśli ostateczne wyniki będą bliższe wynikom z TVP zmywasz z tego forum na zawsze, jeśli wyniki będą bliższe wynikom z TVN ja zmywam tego forum na zawsze. Pasi?
Podbijam 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2010, 21:09

A na niego zagłosowała masa osób młodych, którym się podoba piosenka hip-hopowa
a komu to sie moze podobac? HH tego nie nazwe a sam tekst jest gorszy od disco polo. juz olek olek bylo lepsze.
Forum bez was bedzie nudne jak flaki z olejem. zalozcie sie o jakis podpis itp

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2010, 21:10

TVP przebadała 50000 wychodzących z lokali
TVN 6000 telefonicznie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”