Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 cze 2010, 20:27
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2010, 20:37
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2010, 20:41
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 20 cze 2010, 20:44
KASZUB
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 cze 2010, 20:47
Ja jednak inaczej widzę drugą turę. Swoją drogą - PiS lewicowa? Brzmi kontrowersyjnie, ale nie jestem politologiem, więc nie będę dyskutował z tą tezą.Wilmore pisze:Znakomity wynik Napieralskiego, nie cenię go nadto jako polityka, ale za kampanię wyborczą - szacunek panie przewodniczący. Może dorośnie pan dzięki temu do prowadzenia takie partii jaką jest SLD.
Co do wyborów - jak zwykle na TVP "cudowne" wyniki sondażowe, dziwię się, że nie dali zwycięstwa Kaczyńskiemu nad Komorowskim - jak już kłamać, to na całego. Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie. Fantastyczne.![]()
Co do drugiej tury nie mam złudzeń - wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory. Dla mnie to mniejsze zło - wolę kolejnego warchoła w pałacu prezydenckim, niż mocniejszą pozycję PiS w sejmie - PiSowi prezydent Kaczyński się w wyborach do sejmu mocną czkawką odbije.
A Komorowski sam jest sobie winien. Nawet zakłamane sondaże proPiS na TVP miesiąc temu dawały mu szansę na zwycięstwo w pierwszej turze, a on to doskonale spieprzył. Jego wina, wszystko wskazywało na niego, odpowiednio prowadzona kampania dałaby mu spokojny sen przez kolejne miesiące, a tak stoi teraz na skazanej pozycji w obliczu rychłego porozumienia między pozostałymi lewicowymi kandydatami.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2010, 20:47
jakie inne? Sa dwie frakcje i zobaczymy kto klamal za pare godzinWszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie.
ludziom z Sld blizej do Po wiec nie wiem na jakiej podstawie wierzysz z gory kogo poprze elektorat lewicyCo do drugiej tury nie mam złudzeń - wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory.
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2010, 20:47
przeciez to tak nie dziala... nawet jakby Napieralski powiedzial oddaje swoje glosy kaczysnkiemy (co wg mnie bedzie dla niego jak strzal w stope) nikt jak baran nie pojdzie slepo oddac swojego glosu na Kaczsnkeigo, zwlaszcza ze spora czesc elektoratu Napieralskiego to ludzie, ktorzy pewnie niewyobrazaja sobie nawet oddania glosu na Kaczysnkiego, poprostu nie zaglosujaWilmore pisze:wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2010, 20:48
Wilmore - co ty pierdol*sz - Komorowski już niemal wskakiwał Napieralskiemu do łózka - podzielą się TVP za poparcie i pozamiatane.Tu nie chodzi o zgodność programową tylko miejsca przy korycie.Teraz wszyscy będziemy żyć w krainie mlekiem i miodem płynącej,tylko jak wszytko pierdol*ie jak w Grecji,to nikt nie będzie wiedział dlaczego.Co do drugiej tury nie mam złudzeń - wyborcy Napieralskiego poprą drugiego w tych wyborach lewicowego kandydata i dzięki tym 13% Kaczyński wygra wybory. Dla mnie to mniejsze zło - wolę kolejnego warchoła w pałacu prezydenckim, niż mocniejszą pozycję PiS w sejmie - PiSowi prezydent Kaczyński się w wyborach do sejmu mocną czkawką odbije.
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 cze 2010, 20:55
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2010, 20:57
Na Napieralskiego nie głosuje wcale tak wielu wyborców lewicy, bo dla nich to nie jest lider - Szmajdziński w pierwszej turze mógłby liczyć na mój głos, ale Napieralski?spora czesc elektoratu Napieralskiego to ludzie, ktorzy pewnie niewyobrazaja sobie nawet oddania glosu na Kaczysnkiego, poprostu nie zaglosuja
jakie inne? Sa dwie frakcje i zobaczymy kto klamal za pare godzin
Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki, a TVP jak zwykle swoje i oderwane od rzeczywistości. Zero zaskoczenia.Ciekawe jaka bedzie ostatecznie przewaga... na wsyztskich portala![]()
znaczy najwiekszych onet, gazeta wyniki z tvnu (co nie dziwi) czyli 45,7 - 33,2
A TNS OBOP: Komorowski 40,7 proc. Kaczyński 35,8 proc.
# Polsat News: Komorowski 46,2 proc., Kaczyński 32,8 proc.
# SMG KRC: Komorowski 45,7 proc., Kaczyński 33,2 proc.
TVP podzielili bez problemów. Gospodarczo PiS to lewica, pod innymi względami również. Na ten moment wszystko, co oddziela PiS od lewicy, to zdanie niektórych wyborców i hasła Kaczyńskiego od odcinaniu się od ZOMO.ludziom z Sld blizej do Po wiec nie wiem na jakiej podstawie wierzysz z gory kogo poprze elektorat lewicy
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 cze 2010, 20:58
Gosdpoarczo tak, ale obyczajowo pis to raczej skrajna prawica.Gospodarczo PiS to lewica, pod innymi względami również. Na ten moment wszystko, co oddziela PiS od lewicy, to zdanie niektórych wyborców i hasła Kaczyńskiego od odcinaniu się od ZOMO.
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2010, 21:01
Jakie 4?Jakikolwiek nie patrzysz są 3 - OBOP (TVP),SMG (TVN) i Polsat...Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 cze 2010, 21:04
PodbijamPropozycja dla Wilmore.
Jeśli ostateczne wyniki będą bliższe wynikom z TVP zmywasz z tego forum na zawsze, jeśli wyniki będą bliższe wynikom z TVN ja zmywam tego forum na zawsze. Pasi?
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2010, 21:09
a komu to sie moze podobac? HH tego nie nazwe a sam tekst jest gorszy od disco polo. juz olek olek bylo lepsze.A na niego zagłosowała masa osób młodych, którym się podoba piosenka hip-hopowa
Forum bez was bedzie nudne jak flaki z olejem. zalozcie sie o jakis podpis itpJeśli ostateczne wyniki będą bliższe wynikom z TVP zmywasz z tego forum na zawsze, jeśli wyniki będą bliższe wynikom z TVN ja zmywam tego forum na zawsze. Pasi?
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2010, 21:10
Zico_FCI
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio