Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 cze 2010, 9:58

Jarzinho pisze:Beczycie jakby Capello nie wziął 10 zawodników, którym się ten wyjazd należał, czy na to sobie zasłużyli. Na ch... ten Young czy Johnson, skoro i tak grałby duet Lamard-Gerrard + defensywny pomocnik. Coś może by mogli zmienić wchodząc z ławy, ale raczej ja w to wątpię.
No przecież do końca nie było wiadomo czy Barry zdoła wyleczyć kostkę. W pierwszym meczu z Gerrardem i Lampardem w środku. Gdyby Capello zabrał tych, którzy byli w formie to nie musiałby na siłę Milnera albo SWP na lewe skrzydło wystawiać. Zresztą na przestrzeni ostatnich miesięcy taki Johnson zjadał SWP na śniadanie. Nawet gdyby Adam czy Theo mieli być tylko zmiennikami to IMO wnieśliby o wiele więcej wiatru na skrzydłach. A tak Phillips bez formy, Cole w głębokiej rezerwie, Lennon też nie błyszczy i nagle się okazuje, że boków nie ma.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 cze 2010, 10:23

Dla mnie żadne zaskoczenie, katastrofę przeczuwałem już dawno, ale przyznaję, że nie spodziewałem się, że można zagrać tak żenująco :lol: Nie będę jednak się zbytnio smucił jak Rooney szybciej wybierze się na wakacje :)

Wątpliwe jest to, że ta drużyna z tym człowiekiem za sterami coś zdobędzie. Jakiś fan serie a wspominał kiedyś, że włoska myśl szkoleniowa da w końcu Anglikom upragniony sukces. Nie sądzę.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 19 cze 2010, 10:32

Oczekiwania w stosunku do Anglikow co do jakosci prezentowanej gry i znaczacego turniejowego osiagniecia byly przez wielu mocno przesadzone i przeszacowane. Owszem gracze Capello w dwoch pierwszych meczach zagrali ponizej oczekiwan ale czy ich mundialowa dyspozycja ( a raczej niedyspozycja ) jest wielka niespodzianka? Smiem twierdzic ze tak nie jest. Synowie Albionu wygladaja na znuzonych, wypalonych i zrezygnowanych. Wydaje sie ze to jest ich glowny problem. Wyselekcjonowana przez Wlocha kadra mogla wygladac nieco inaczej ale watpliwe jest ze odmieniloby to diamentralnie poziom ich gry tym bardziej jak tu slusznie zauwazono ze w srodku pola i tak gralby duet Lampard-Gerrard co w kontekscie ewentualnych kadrowych roszad nie wplywaloby wydatnie na zwiekszenie mozliwosci taktycznego ustawienia i wariantow rozegrania. Poki co jednak karty sa w rekach Anglikow bo wygrywajac ( co latwe nie bedzie ) ze Slowenia zapewnia sobie awans ( nawet z pierwszego miejsca ) i w fazie pucharowej przy swoim doswiadczeniu moga sie rozegrac czego jednak nie przewiduje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2010, 11:26

kaczy, nie Andy, tylko Adam Johnson. czesiek ma rację, to Adam grał ostatnio regularnie, a Shaun siedział na ławie. Lennon od stycznia się leczył. Barry przez ostatni miesiąc [z kawałkiem] też się leczył. Rooney to samo, po tym co wczoraj widziałem, jestem przekonany, ze nie jest w 100% zdrowy.
Te wybór 23 to porażka Capello. Choć nie tylko, bo wybór 11 jest jeszcze większą porazką. Dawson grał kapitalnie w ostatnich tygodniach sezonu, a tu łamaga Carragher wychodzi na boisko. Ashley i Glen grać muszą, bo nie ma nikogo kto mógłby ich zastąpić, ale w pomocy, zwłaszcza na skrzydłach Capello mógł to inaczej wymyślić. Ashley Young - bardzo dobry sezon i nawet się w kadrze nie znalazł. SWP - fatalny sezon i pojechał i gra. Joe Cole - przecież to nie jest jakiś ułomek, w sparingach był najlepszym piłkarzem, a w RPA nawet murawy nie powąchał. Lennon który od stycznia nie grał wychodzi w pierwszym składzie i hasa po lewym skrzydle, czy Capello nie ogląda ligi ? Na lewą stronę jak znalazł Young, na prawą Johnson [który także na lewej gra lepiej niż Lennon po półrocznej przerwie]. Theo mógłby z ławki wchodzić, nie ma takiego dobrego dryblingu jak SWP, czy Lennon [choć ten też nie błyszczy pod tym względem], ale jest szybki i potrafi się urwać obrońcy i zrobić akcję z niczego.
Gerrard - po tak fatalnym sezonie wiele osób mówiło, ze nie powinien grać w pierwszym składzie - a dostaje opaskę kapitana - WTF !? chciałoby się zapytać. Lampard grał o 2, 3 klasy lepiej niż Gerrard w sezonie, a tutaj ustawiony za Gerrardem. Jak już chciał mieć środkowego pomocnika to mógł już tego Carricka wystawić za Lampardem i pewnie by to lepiej wyglądało. Ale nie - musi grać Gerrard, który średnio co 2 akcję, piłkę podaje rywalowi :roll:

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 19 cze 2010, 12:04

Fieldy ma generalnie slusznosc ze Capello popelnil selekcyjne bledy i ze wybor kadry powinien byc przeprowadzony rzetelniej, uczciwiej, wlasciwiej chociaz wiadomo ze kazdy trener kogos pominal, z kogos zrezygnowal. Przyczyny bywaja rozne a decyzje najczesciej sa subiektywne czyli relatywnie nienajlepsze. Tylko jaki trener znalazlby w sobie tyle odwagi by tak radykalnie odmienic wyjsciowa jedenastke?

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 19 cze 2010, 12:27

Wydaje się jednak,że poza wspomnianymi oczywistościami na temat gry Anglików można zaryzykować spostrzeżenie,że Słoweńcy są mentalnymi przegranymi spotkania z USA. De facto Jankesi zasłużyli,ażeby odmienić losy meczu z 0-2 na 3-2(miałbym wtedy 3 trafnie wytypowane wyniki bramkowe :mrgreen: ). Wobec tego i katastrofalnej postawy przeciwko Algierii(chociaż w zestawieniu z pierwszym występem zespół z północy Afryki zagrał wczoraj niemal kapitalnie),przynajmniej w mojej ocenie szansa na awans dla piłkarzy Capello wciąż pozostaje wprost olbrzymia,natomiast faworyta do wygrania grupy upatrywałbym jednak w drużynie Bradleya,na którą stawiałem od początku,jako na czarnego konia turnieju.

Także mając na względzie przebieg wczorajszych spotkań,myślę,że Amerykanie uporają się z Algierią,natomiast Anglicy jednak pokonają z jednej strony zdeprymowanych po zakończeniu prawie siedemdziesięciominutowego mariażu z fazą pucharową turnieju,a z drugiej być może zbyt zmotywowanych rangą decydującego spotkania Słoweńców.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 cze 2010, 15:03

:rotfl:
widziałem tylko 1 połowke ale wystarczyło, coz za zenada.Fatalne powolania, fatalnie ustawiona drużyna :rotfl: .Mam nadzieje ze Roo sobie dluzej po mundialu odpocznie...tak samo jak Evra.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2010, 15:29

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 cze 2010, 16:47

Nigdy nie popieram fanów gwiżdżących na swoją drużynę, ale Rooney powinien zamknąć dziób i nie gadać takich bzdur.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 cze 2010, 19:57

No raczej Roo nie miał silnych argumentów w ręku po wczorajszym meczu by krytykować fanów.
Capello musi zmienić taktykę. Zostawić Rooney samego na szpicy anie z Heksyem :zgon: Joe Cole jeden z lepszych zawodników Anglii i siedzi na ławie ... Lennon sobie nie radzi a zmienia go SWP... Po pierwszej połowie już bym zrobił zmiany zdjąć Hekseya , Lennona i Gerrarda który pograł takie zawody że masakra. Lamparda który nie wychylał się na tle kolegów i grał taką samą kupę wyłożył Gerrardowi piłem po lewej stronie to zamiast jebnąć z kopyta to podał... do Algierczyka taka sama sytuacja miała miejsce po prawej stronie pola karnego z tym samym skutkiem... Oni nawet podawać nie umieją co się stało z drużyną która klepała w eliminacjach Chorwacje po 4-0 czy 5-1 (nie pamiętam dokładnie wyniku 2 meczu ale był wysoki) a tu nagle spotyka się grupa przypadkowych ludzi i próbują grać. To jest gorzej niż dno.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 cze 2010, 20:18

Kiedy Anglia wygrywała z Chorwatami 5-1 tylko 2 innych zawodników wychodziło w 11- Green w bramce i Upson obok Terryego. Zmiany wielkie nie zaszły jeśli na to patrzeć, więc to wina formy zawodników, bo w takim zestawieniu potrafili wygrywać i to wysoko. Dla mnie Capello powinien dać sobie spokój z takim skrzydłami, bo są wielkie nic prezentują występując tam, a jak nie ma skrzydłowych to niech gra rombem i dwójką szybkich napastników Defoe-Rooney.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 cze 2010, 13:06

Tak ponoć dziś będzie wyglądał skład Anglików
JAMES/JOHNSON TERRY UPSON COLE/BARRY/LAMPARD GERRARD MILNER/ROONEY DEFOOE.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 cze 2010, 13:41

Zmiany chyba nie mogą dziwić. Liczyłem po cichu, że jednak Cole dzisiaj zagra od pierwsze minuty, ale widzę, że Capello inny wariant przyjął. Grunt, że Heskey i Lennon posiedzą na ławie (o ile skład się potwierdzi). Jeśli w takim zestawieniu Anglicy nie zdominują środka pola, to naprawdę czas kończyć.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 cze 2010, 14:01

Słoweńcy to nie jakieś ogórki, a o Anglikach powoli zaczyna się mówić "druga Francja", ponoć też jakieś kłótnie. Specem od plotek nie jestem, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć :wink:
Ja przed mundialem osobiście postawiłem na ... zwycięstwo Anglii, ale po tym, co zobaczyłem do tej pory, nie wydaje mi się, żeby dziś nagle dostali jakiegoś olśnienia i zdołali pokonać Słowenię. Słowenię, która nie ma w zespole gwiazd, jaką kiedyś był np. Zlatko Zahović, mają za to świetny zespół, a to czasem jest ważniejsze. Moim zdaniem kluczem do sukcesu będzie dziś postawa bramkarzy, a zdecydowanie Handanovicia uważam, że za lepszego grajka, a zatem Anglia out!

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 cze 2010, 14:09

Sky Sports News confirmed:

James
Johnson Upson Terry A.Cole
Milner Lampard Barry Gerrard
Rooney Defoe
Mam nadzieję że wygrają ale zmiany w składzie szału nie robią :roll: Jestem ciekaw czy Milnera zmieni SWP czy Cole :think:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”