Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 414

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 cze 2010, 14:22

Długo mnie nie było, mam parę pytań:

:arrow: Martinez z Catanii jest już oficjalnie nasz?
:arrow: Po co nam Storari?
:arrow: Jak poważna jest kontuzja Buffona?
:arrow: Co z Krasiciem?
:arrow: Coś jeszcze ciekawego działo się przez ostatni tydzień poza porażką Primavery Juve?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 cze 2010, 14:55

:arrow: Martinez z Catanii jest już oficjalnie nasz?
Oficjalnie nie, ale prezydent Catanii potwierdził, że do nas przejdzie.
:arrow: Po co nam Storari?
Po to żeby przy kontuzji Buffona, którego nieobecność może wynieść dobrych parę miesięcy mieć 2 bramkarzy na poziomie, chyba, że znów w Lidze Europejskiej chcesz grać Chimentim, jeżeli Manninger złapie kontuzję.
:arrow: Jak poważna jest kontuzja Buffona?
Idzie pod nóż po MŚ. Pojawiają się głosy, że może nawet spowodować koniec kariery Buffona, ale nie wierzę w to.
:arrow: Co z Krasiciem?
Na chwilę obecną tematu nie ma.
:arrow: Coś jeszcze ciekawego działo się przez ostatni tydzień poza porażką Primavery Juve?
Poulsen podaje graczom Kamerunu a ci strzelają gola, Canna daje dupy przy 2 bramkach straconych Włochów, Iaquinta kaleczy w ataku, Marchisio gra wszędzie tylko nie tam gdzie jest jego normalna pozycja - sezon Juventusu trwa nadal.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 cze 2010, 15:21

Wartosc Tiago wzrasta. :lol: Moze teraz ktos go zechce za odpowiednia sume. :D

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 cze 2010, 15:41

maciek_88 pisze:Oficjalnie nie, ale prezydent Catanii potwierdził, że do nas przejdzie.
Z tego co go kojarzę, to się fajnie prezentował, 9 goli, na rezerwę może się nada. Ile za niego daliśmy?
maciek_88 pisze:Po to żeby przy kontuzji Buffona, którego nieobecność może wynieść dobrych parę miesięcy mieć 2 bramkarzy na poziomie, chyba, że znów w Lidze Europejskiej chcesz grać Chimentim, jeżeli Manninger złapie kontuzję.
Chimentiego to bym już dawno z tego klubu wyrzucił. Nie wiedziałem, że kontuzja Buffona jest aż tak poważna. Od Manningera lepszy nie jest, ale będzie trzymał godny poziom i nie dostawał lobów stojąc na linii bramkowej.
maciek_88 pisze:Poulsen podaje graczom Kamerunu a ci strzelają gola, Canna daje dupy przy 2 bramkach straconych Włochów, Iaquinta kaleczy w ataku, Marchisio gra wszędzie tylko nie tam gdzie jest jego normalna pozycja - sezon Juventusu trwa nadal.
Mundial śledziłem na tyle, na ile czas pozwalał (a nie pozwalał za bardzo - często o 18 dopiero wracałem z praktyk), internetu to wiocha gdzie mieszkałem jeszcze nie zna, a TV sami sobie skombinowaliśmy bo w mieścinie nad naprawdę pięknym jeziorem, gdzie w weekend na plaży kupa ludzi nie ma po barach ani jednego TV. Bardziej chodziło mi o sprawy klubowe typu Gallas w Juve (swoją drogą, świetny ruch). Kogoś sprzedaliśmy? Ale dzięki za info maciek.

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 21 cze 2010, 17:09

Mówi się o 12 milionach za Martineza. A czy będzie rezerwowym to powątpiewam. Moim zdaniem grać będzie na lewej pomocy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2010, 18:36

arek_ahig pisze:Wartosc Tiago wzrasta. :lol: Moze teraz ktos go zechce za odpowiednia sume. :D

A Tiago nie podpisal przypadkiem kontraktu z Atletico ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2010, 18:39

Nie wykupili go. Atletico ma problemy z kasą i długo się targowało liczac, że zgarną Tiago za niewielką cenę, na co nie zgodził się JUVE

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 14:32

Wywiad z nowym człowiekiem od przygotowanie kondycyjnego:
http://juvepoland.com/news.php?id=16514

Oby facet udowodnił dlaczego ma taką a nie inną ksywkę, bo jak znów będzie 70 urazów, to nawet nie trzeba sobie zaprzątać głowy wzmocnieniami. Wszystko jedno kto będzie siedział w szpitalu :P

Tiago idzie do Atletico za 5,5 mln euro. Można było za niego wziąć odrobinę więcej, ale i tak się cieszę, że go wzięli.
No i pozytywem jest, że dalej nie dogadali się z Genoą w sprawie Criscito. Wolę by skończyło się na kopertach za Domenico i Bonucciego niż, żeby JUVE kosztem jednego kupował drugiego. Chociaż jak padają takie nazwiska jak Bastos czy Kolarov w kontekście lewej obrony to już taki pewny nie jestem czy chcę Criscito :P
No i muszę przyznać, ze zaczyna mnie wkurzać, że wszystkie negocjację stoją w miejscu. Czas leci, do pierwszego zgrupowania zostało niewiele, a kimś w przeklętej LE grać trzeba będzie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 cze 2010, 14:38

Plotki plotkami, większość mi lata koło nosa, ale paru rzeczy przegapić nie można:

1) Serbia kończy udział w mundialu a wraz z nią Krasić, oszałamiającego wrażenie nie zrobił więc myślę, że Marotta wróci do rozmów, zwłaszcza, że te zostały zakończone po meczu z Serbią, w którym to Serb miał dobrze zagrać (nie wiem, nie widziałem). Za kilka dni wszystko chyba będzie jasne, ja jestem zdania, że Milos w końcu do nas trafi.

2) Kolarov i jego agent potwierdzili zainteresowanie Juventusu, co więcej sam Serb stwierdził, że nie ma dla niego różnicy czy zagra w Interze, Realu czy w Juve. Kwestią jest oczywiście kasa i tutaj może być ciężko przebić ofertę, zwłaszcza Królewskich.

3) Dajemy za Bastosa 18 mln, uparł się na niego podobno sam Del Neri.

Ostatnie dwie informacje cieszą tym bardziej, że coś się w końcu ruszyło w sprawie boków obrony, które dla mnie są pozycjami strategicznymi do obsadzenia w te mercato i nie wyobrażam sobie znów Grygery czy Grosso w podstawowym składzie.

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 24 cze 2010, 14:42

Krasić nie wyglądał być może imponująco, bo on najbardziej lubi grać jako klasyczny skrzydłowy bez zbyt wielkich zadań defensywnych. Mourinho podobno się bardzo napalił na Kolarowa, więc daje wam minimalne, mega minimalne szanse na to, by przeszedł on do was. Nie ta kasa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 14:46

W kontekście Kolarova to decydujący by mógł okazać się Giovinco. Seba dla takiego klubu jak Lazio to marzenie i jeśli JUVE włączy go do transakcji to Lotito już się postara swoimi starymi tyrańskimi metodami by Kolarov zaakceptował ofertę właśnie JUVE :P
No, ale nie nakręcam się na Serba za bardzo, bo konkurencja wielka i też nie wiadomo na kim Marotta się koncentruje w największym stopniu
Bastosa pewny nie jestem, bo facet nie ma wielkiego doświadczenia z lewą obroną (w Lyonie gra w pomocy i to często nawet na prawej), ale trzeba przyznać, że to bardzo ciekawy gracz.
A odnośnie Krasica to nie mam pojęcia jak to się wszystko ułoży. Oby trafił, bo do duetu Martinez-Pepe nie mam zaufania za grosz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 618
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 cze 2010, 14:51

(L)oczkerson pisze:Chociaż jak padają takie nazwiska jak Bastos czy Kolarov w kontekście lewej obrony
Myślę, że Bastos jest raczej wymieniany w kontekście lewej pomocy, nie obrony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 15:13

też nad tym myślałem, ale zdecydowanie fajniej by było jakby to była jednak lewa obrona :]

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 618
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 cze 2010, 15:18

(L)oczkerson pisze:też nad tym myślałem, ale zdecydowanie fajniej by było jakby to była jednak lewa obrona :]
Może i fajniej, ale niekoniecznie dla Del Neriego. To zachowawczy trener, który wymaga od zawodników dyscypliny taktycznej. Taki ktoś jak Bastos jest w teorii ideałem skrzydłowego dla naszego nowego trenera. Ale zobaczymy, może się mylę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 15:42

Może i fajniej, ale niekoniecznie dla Del Neriego. To zachowawczy trener, który wymaga od zawodników dyscypliny taktycznej. Taki ktoś jak Bastos jest w teorii ideałem skrzydłowego dla naszego nowego trenera. Ale zobaczymy, może się mylę.
Nie tylko w teorii. Bastos w praktyce ma wszystko czego Del Neri wymaga od skrzydłowego.
Swoją drogą jeśli mowa o piłkarzach idealnych do stylu gry Del Neriego to jest jeszcze jedno nazwisko, które się ostatnio pojawiło: Montolivo. Del Nerii zawsze miał graczy o dokładnie takim stylu gry w środku pomocy (Poli, Cigarini), więc pod tym kątem plotki o kapitanie Violi też mogą okazać się prawdopodobne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”