Argentyna - Meksyk 1/8 - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje ?

Argentyna
11
50%
Meksyk
11
50%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Argentyna - Meksyk 1/8

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 cze 2010, 21:28

Ebi pisze:A Meksyk nie odpuszcza sędziom.
Ja na miejscu piłkarzy po prostu odmówiłbym gry. Te błędy są tak oczywiste, że na FIFE chyba nie ma innej rady. Widzieli piłkarze, cały stadion, pół świata, a sędzia głupa na boisku udaje :roll: Kosmos po prostu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2010, 21:28

Ci sędziowie śmieszni są.To jest szczyt żeby na takiej imprezie były takie błędy.[k****], to nie jest 20 cm spalony tylko metr albo dwa.Bramka nie odbija się od ziemi tuż obok lini bramkowej tylko pół metra dalej :? Jeszcze dostają na 100% informacje przez "słuchawki" ale mimo tego sędzia nie zmienia decyzji.Złodziejstwo w biały dzień. Po takim dniu ludzie odpowiedzialni za dobór sędziów i wprowadzanie nowinek takich jak analiza sędziego na podstawie materiału video powinni z miejsca podać się do dymisji...

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 27 cze 2010, 21:28

Widzieliscie Jak heinze jebnal sie w kamere i ja pizn... wnet kamerzysta sie obalil :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 cze 2010, 21:30

cloner pisze:Kolejny mecz Argentyny i znowu sędziowie pomagają. Najpierw gol po faulu w meczu z Nigerią. Później gol ze spalonego z Koreą, a teraz gol po 5 metrowym spalonym z Meksykiem.
Jeszcze z Grecja jak Demichelis trafil w reke Milito.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 cze 2010, 21:30

czekam na sytuacje az jakis nieokrzesany zawodnik z mocna dawka adrenailny zobaczywszy powtorke na telebimach pierd.... w zęby sedziemu. czuje ze wtedy fifa by sie mocniej zastanowila, caly swiat widzi, fani na stadionie widza powtorki a jeden buc uznaje sie za krola i gola uznaje.

miarka sie przebrala, to jest nienormalne do kwadratu

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 cze 2010, 21:31

Duch pisze:
Ebi pisze:A Meksyk nie odpuszcza sędziom.
Ja na miejscu piłkarzy po prostu odmówiłbym gry. Te błędy są tak oczywiste, że na FIFE chyba nie ma innej rady. Widzieli piłkarze, cały stadion, pół świata, a sędzia głupa na boisku udaje :roll: Kosmos po prostu.
Po meczu Francja - Irlandia hipotetycznie sobie myślałem, co by się działo gdyby Irlandczycy po tym skandalicznym golu położyli się na murawie i nie wstawali z niej. Jak wtedy zareagowałaby FIFA w oczach całego świata - zdeykwalifikowaliby Irlandczyków za odmowę gry podczas gdy ci chcieli tylko sprawiedliwości? :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2010, 21:31

Kurcze szkoda Meksyku... Stracic 2 bramki w tak idiotycznych okolicznosciach... Sedziowie zachowali sie jak bezczelni idioci i mam nadzieje,ze zostana za to surowo ukarani :evil:

Argentyna gra dzisiaj slabiutko,ale jezeli dostaje sie takie prezenty to ciezko jest nie wygrac meczu...

Imponuje mi,zreszta nie tylko w tym meczu,Carlos Salcido (2 piekne strzaly,zabraklo szczescia) - az ciezko uwierzyc,ze to ten 'szaraczek' z PSV :)

PS. Duzo wieksze wrazenie zrobili dzisiaj na mnie Niemcy i jezeli Maradona i spolka pokonaja Aztekow (a raczej tak sie stanie) to w roli faworyta widzialbym pilkarzy Low'a.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2010, 21:32

A może liniowemu pot na to nie pozwolił i nie podniósł chorągiewki. Pewnie nie ogląda reklam w TVP w przerwie spotkania.
Szkoda, że nie pokazali tego co się działo, ale z tego co widziałem głównemu się nie oberwało, być może zadyma była pomiędzy zawodnikami, bo w końcówce już było gorąco. Hernandez powinien dostać żółtko za odepchnięcie Heinze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2010, 21:34

Dr.Football1 pisze:pilkarzy Low'a.
Loew zjada Diego na sniadanie i to glowna dysproporcja na krozysc Niemcow

Awatar użytkownika
Cony7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cony7 » 27 cze 2010, 22:00

Hernandez ;D Brawoooo !! Jest jeszcze szansa dla Mexyku ;) Lecz nic nie przebije drugiej bramki Teveza ;D Przepiękna bramka w okienko ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 cze 2010, 22:00

Gdyby nie skandaliczna decyzja sędziego i fatalny błąd przy drugim golu mecz byłby zgoła inny - właśnie Meksyk wbija gola. Wypracowanego i zasłużonego.

Nie wiem jak oceniać Argentynę. Niby wbili trzy gole, ale dwa pierwsze to żadna ich zasługa a trzeci to cudowny strzał Teveza z daleka. Nic z akcji praktycznie.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 27 cze 2010, 22:02

O piernik, jakie uderzenie. Fenomenalnie zrobili to Meksykanie. Powoli, powoli poruszali się w okręgu pola karnego przeciwnika, jedno prostopadłe podanie, umiejętne odwrócenie się z piłką Hernandeza i zrobiło nam się 3:1. Mam nadzieję, że Meksyk teraz jeszcze bardziej zaatakuje i przyciśnie trochę obronę rywali, wtedy mecz zrobiłby się naprawdę ciekawy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2010, 22:24

Niestety mizeria. Wiem, że zabrzmi to dziwnie, ale Meksyk grał dobrze a Argentyna słabo (jak na swoje możliwości) a wynik przecież jest zgoła odmienny. Jestem zniesmaczony bo znowu sędziowie zepsuli widowisko i w zasadzie nie chce mi się nawet pisać o pozostałych aspektach.

Argentyna dzisiaj słabo z tyłu i słabo z przodu a więc generalnie zero. Powtórzę raz jeszcze, że z taką grą Niemcy ich rozjadą, ale mam jednak nadzieję, że będzie lepiej. Asystenci Maradony (mam na myśli tych, którzy myślą za niego) niech wymyślą coś na środek pola.

Jaką rolę pełnią w obecnej taktyce Maxi i Di Maria?

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 cze 2010, 22:29

Mentor pisze:Jaką rolę pełnią w obecnej taktyce Maxi i Di Maria?
Coś pomiędzy tyczką treningową a wiatrochronem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2010, 22:30

Mentor pisze:Mi się wydaje, że nie mogą zmienić decyzji na podstawie powtórki po prostu. Co z tego, że cały świat i cały stadion widzi błąd skoro FIFA nie zezwala na używanie powtórek video w podejmowaniu decyzji.
fakt, masz rację, nie mogą na podstawie zapisu video podjąć decyzji, choć to jest, między nami mówiąc, skurwysyństwo.
Mentor pisze:Jaką rolę pełnią w obecnej taktyce Maxi i Di Maria?
chyba nawet Diego nie wie, niby są skrzydłowymi, a grają gdzieś w pomocy, gdzie do niczego się nie przydają. Niemcy chyba jednak ich spokojnie pojadą. Messi będzie się cofał, a sam Higuain nic nie zrobi. Jesli chodzi o taktykę, ustawienie i dyscyplinę taktyczną Niemcy zjadają Arg na śniadanie. Obawiam się, że sam Messi i Diego nie pomogą, choć "obawiam" to może złe słowo, bo jak zagrają w 1/4 tak jak dziś, to kibicuje Niemcom.

Hernandez - znakomita bramka. Po sparingach i pierwszych meczach na turnieju mówiłem, ze nie jest jeszcze gotowy by w PL sobie poradzić, ale po tym co teraz zobaczyłem, musze sie na nowo zastanowić :P Tevez też pięknie uderzył.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”