Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 mar 2005, 14:37
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 31 mar 2005, 14:38
fabian pisze:a moim zdaniem to janas popelnil kilka bledow:
1. zwycieskiego skaldu sie nie zmienia a poza tym sobolewski zagral dobry mecz kosowki slabszy ale np. ebi zagral dobrze wiec on powienien grac zamiast karwana zwarzajac na to ze karwan na meczu z azerami chyba nawet siedzial na trybunach
2. wydaje mi sie ze popenil blad nie sadzajac nawet na lawke saganowskiego ktory zagral bardzo dobrze z azerami strzelil 2 bramki przebywajac na boisku chyba tylko 20 minut
3. zbyt pozne zmiany tzn. powinien chyba wprowadzic rasiaka i smolarka (najlepsi ofensywni gracze na lawie w tym meczu) juz ok. 60-65 min albo jednego z nich nawet juz po przerwie
4. wydaje mi sie ze zle zmiany popelnil janas (szkoda ze kontuzji na poczatku meczu doznal rzasa gdyby zszedl troche pozniej janas moglby wprowadzic juz ofensywnego zawodnika) powienien wejsc za karwana smolarek nie mila ktory nie gra w klubie a za kaluznego rasiak powinna to byc zmiana podwojna ok. 60 min spotkania
takie jest moje zdanie
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2005, 16:41
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 31 mar 2005, 16:47
oby ten fart ciagnal sie az po mundial, a tam niech nawet powola baka, gilewicza, olisadebe czy mieciela, ale jak wyjdzie z grupy to mu wybaczymyNiggaz pisze:Trochę spóźniłem się z komentarzem w tym temacie bo już wiele zostało powiedziane. Nie wiem czym kierował się Janas ustalając skład na mecz z Irlandią oraz dokonując zmian. Ogólnie to odnosze wrażenie, że wpływ Janasa na dobre wyniki reprezentacji jest znikomy. Wszystko dzieje się jakby przy dużym udziale szczęścia i przypadku. Nigdy nie możemy być pewnie co zobaczymy w kolejnym meczu. Wszystko będzie zależało od dyspozycji piłkarzy tego dnia. Janas ma jakieś dziwnego farta. Jego decyzje są często conajmniej dziwne a mimo to ostatecznie szczęście nas nie opuszcza. Wydaje mi się, że awans mamy prawie pewny ale boje się ewentualnego występu Polaków na mundialu. Pozwolę sobie trochę pospekulować![]()
![]()
Przyjmijmy, że Polacy zakwalifikowali się do mistrzostw. Kogo tam powoła Janas
Może będzie tak podniecony, że skorzysta z sytuacji i zafunduje wypad na imprezke swoim ziomalom typu Karwan, Kałużny, Hajto, ... itp. dla których to ostatnia szansa na pogranie sobie. Ten człowkiek jest do tego zdolny. Jak narazie w kadrze nie gra ten który jest aktualnie lepszy ale ten kogo sobie ubzdura w składzie Janas
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 mar 2005, 17:36
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2005, 20:08
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fabian » 31 mar 2005, 20:14
fabian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 mar 2005, 20:22
Bak to akurat jest powolywanysmitu pisze:oby ten fart ciagnal sie az po mundial, a tam niech nawet powola baka, gilewicza, olisadebe czy mieciela, ale jak wyjdzie z grupy to mu wybaczymy![]()
![]()
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 mar 2005, 20:29
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fabian » 31 mar 2005, 20:40
chlopie dobrze to napisales on gra ale nie wystepuje w tych meczach tylko siedzi na lawie z mila a wchodzi tylko gdy maja juz mecz wygrany lub zapewniony awans btw pamietacie jak przestrzelil sam na sam w meczu chyba z bilbao czy atletico chcial lobowac bramkarza a bramkarz w nie musial podskakiwac i tak zlapal pilke to jest prawdziwy napastnikcloner pisze: Bak to akurat jest powolywanya co do Gilewicza i Mieciela to uwazam ze powinien ich powolac !! oto moje krotkie argumenty :
- Gilewicz gra w Austrii Wieden, ktora gra aktualnie w 1/4 UEFA, powiedzcie mi ilu zawodnikow z Polski gra w klubach, ktore zachodza w pucharach tak daleko !!
pozdro
fabian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 mar 2005, 20:40
nie zgadzam sie z tym ze Rasiak jest slaby !! a powiesz mi kiedy ten Rasiak mial strzelic bramke ?? przeciez gral teraz znowu tylko 15min !! Frankowski gral caly mecz i jakos nic nie strzelil, a Zurawski gdyby nie ten gol, to bylby jednym ze slabszym na boisku !! Oceniajac takze gre reszty pilkarzy trzeba uczciwie przyznac ze Krzynowek popelnil w tym meczu wiecej bledow niz we wszystkich poprzednich razem !! to samo Szymkowiak !! i jeszcze jedno - powiedzcie mi czego Wy oczekujecie od Kałużnego ?? wszyscy chcecie by gral super, przeciez nie zawsze mozna grac na wysokim poziomie, jak strzelil gola (chyba z Austria) to wszyscy sie cieszyli, a teraz, ale to jest normalne wsrod kibicow, jak cos nie wychodzi, to wszyscy opieprzaja i sie odwracaja od pilkarzy, a jak wychodzi to wychwalaja ponad wszystkoPisakk pisze: Nawet moja sąsiadka, kobitka w podeszłym wieku widziała, że Rasiak to drewno (serio historia - słyszałem jej wypowiedź) ale "czołowy strzelec Derby" może liczyć na występy w kadrze. Teraz cała Polska widziała, że Rasiak to by z Kałużnym tartak mógł otworzyć
, ale Janas stwierdza, że jest z niego zadowolony. 38 mln Polaków się myli i tylko pan selekcjoner ma rację?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 mar 2005, 20:43
wiem ze dobrze napisalem, to ze raz zle zagral z Athletico to nie oznacza ze jest slaby i nie nalezy mu sie powolanie !! przeciez austriackie kluby (te z czolowki) sa lepsze od naszych najlepszych (Wisla, Legia czy Groclin) !! i to Gilewicza nalezy sprawdzic !! jesli nie w meczu o punkty to powolac go na jakis towarzyski !! ale dac mu zagrac pelne 90min !!fabian pisze:chlopie dobrze to napisales on gra ale nie wystepuje w tych meczach tylko siedzi na lawie z mila a wchodzi tylko gdy maja juz mecz wygrany lub zapewniony awans btw pamietacie jak przestrzelil sam na sam w meczu chyba z bilbao czy atletico chcial lobowac bramkarza a bramkarz w nie musial podskakiwac i tak zlapal pilke to jest prawdziwy napastnik
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 mar 2005, 21:00
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 mar 2005, 21:16
Obrazek z ostatniego meczu Polski z Irlandią Płn.: 88 minuta, Polacy prowadzą 1:0 i nie chcą dopuścić przeciwników do pola karnego, aby nie stwarzać niebezpieczeństwa pod naszą bramką. Piłka znajduje się pod nogami irlandzkich obrońców. Do zaowdnika z piłką podbiega stosując pressing...Frankowski, który ma w nogach dwa mecze, a Rasiak sobie drepce z boku i się patrzy! Dwie minuty później to samo! To tyle odnośnie gry Rasiaka w ostatnim meczu...cloner pisze: nie zgadzam sie z tym ze Rasiak jest slaby !! a powiesz mi kiedy ten Rasiak mial strzelic bramke ?? przeciez gral teraz znowu tylko 15min !! Frankowski gral caly mecz i jakos nic nie strzelil, a Zurawski gdyby nie ten gol, to bylby jednym ze slabszym na boisku !!
cloner pisze:Oceniajac takze gre reszty pilkarzy trzeba uczciwie przyznac ze Krzynowek popelnil w tym meczu wiecej bledow niz we wszystkich poprzednich razem !! to samo Szymkowiak !! i jeszcze jedno - powiedzcie mi czego Wy oczekujecie od Kałużnego ?? wszyscy chcecie by gral super, przeciez nie zawsze mozna grac na wysokim poziomie, jak strzelil gola (chyba z Austria) to wszyscy sie cieszyli, a teraz, ale to jest normalne wsrod kibicow, jak cos nie wychodzi, to wszyscy opieprzaja i sie odwracaja od pilkarzy, a jak wychodzi to wychwalaja ponad wszystko
O w mordę, jakby to Wiesiek powiedział...Czy nie pamiętasz, że Gilewicz w reprezentacji już BYŁ SPRAWDZANY? Przecież już miał możliwość pokazania swoich umiejętności i zawiódł...Wszyscy się dziwili, dlaczego może grać tak dobrze w klubie a w reprezentacji nie gra nic. Czy nie pamiętasz tego? NIE dla Gilewicza! On już miał szansę i ją zmarnował.cloner pisze:wiem ze dobrze napisalem, to ze raz zle zagral z Athletico to nie oznacza ze jest slaby i nie nalezy mu sie powolanie !! przeciez austriackie kluby (te z czolowki) sa lepsze od naszych najlepszych (Wisla, Legia czy Groclin) !! i to Gilewicza nalezy sprawdzic !! jesli nie w meczu o punkty to powolac go na jakis towarzyski !! ale dac mu zagrac pelne 90min !!
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 mar 2005, 21:16
Zaczne od koncaNiggaz pisze:Cloner to będzie post do Ciebie![]()
Chcesz w kadrze Gilewicza i Mięciela. Pozwolę sobie zapytać z kogoŻaden argument nie przekona mnie, że są oni lepsi od Frankowskiego, Żurawskiego czy nawet Saganowskiego. To, że grają za granicą niczego nie tłumaczy. Ale pisz śmiało. Ciekaw jestem
![]()
Nie zgadzasz się, że Grzegorz 'niebezpieczna prędkość' Rasiak jest słaby. No dobra - masz do tego prawo. Ja jednak swoje wiem a mianowicie to, że pinokio nie spisuje się dobrze w reprezentacji a to, że strzela (strzelał) bramki w Derby to inna kwestia. Ciekaw jestem jak on to robi. Może kopią mu piłką w głowę (znaczy w koronę drzewa
![]()
). W każdym bądź razie mamy lepszych napastników moim zdaniem.
Piszesz o Kałużnym, że nie zawsze można wymagać gry na wysokim poziomie. No więc ja zapytam kiedy ostatnio ten wysoki poziom Radek zaprezentowałReprezentacja to już nie dla niego. Zrobił swoje i dziękuje mu za to a teraz papa.
Słaby mecz Karwana tłumaczysz tym, że Kosa nie zagrał wcale lepiej z Azerami (to prawda) albo, że miał jedną ładną akcję (to też prawda). Ale akurat większość osób nie chce w kadrze wcale Kosowskiego tylko Smolarka a jedna akcja na cały mecz to za mało.
Miotają mną jeszcze pewne wątpliwości dotyczące Twoich postów. Mianowicie czasem odnoszę wrażenie, że wiele z tego co piszesz to ironia i prowokacja. Ostatnio jednak kiedy widzę, że każdy post taki jest postanowiłem odpowiedzieć. Złapałem się w pułapkę czy też nie![]()
cloner
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio