Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lip 2010, 22:20
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:21
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:24
No tak, żyjesz w świecie kreowanym przez media. Już one Ci powiedzą jak masz głosować, jak u Orwell'aMGiggs pisze:Polecam gazete Forum czyli czasopismu z przedrukami z gazet z całego swiata i czemu wiele z nich pisze zle o kaczynskim.
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 22:25
Nie przesadzaj i nie schodź na poziom demagogii niektórych zwolenników PiS - nawet Kaczyńskiemu pewnie się nie śniło po wygranych wyborach, że będzie musiał wejść w koalicję z Giertychem i Lepperem, bardzo, bardzo wielu zwolenników PiS się na to nie pisało, czego efektem było zwycięstwo PO później.Ja dziekuje wyborca pis ze dzieki nim taki as jak lepper został premierem, kiedy pół swiata sie z nas smiało.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:27
Wkleiłem 1 lepsze, mozemy wkleic tutaj ze wszystkich zrodeł. Ludzie wykształceni z Komorowskim i to znacznie, dalej zaprzeczasz ?
Za to twoje pisanie o ludziach którzy nie umieją pisać jest znakomiteisanie o fotka pl to znowu jakas jazda jak z gibsonem. czemu tyle znakomitosci jak szymborska bylo za Komorowskim? noblisci aktorzy reżyserzy z 1 połki.
Nie stwierdzono. Najbliżej jest Rzepa i TVP, gdzie można znaleśc głosy z obu stron. Pospieszalski, Lichocka i z drugiej strony Lis i Żakowski. W Rzepie teksty Ziemkewicza i np. Wołka i Kuczyńskiego. Przynajmniej jakieś przesłanki pluralizmu są nie to co w twojej ukochanej polityce.Dalej pytam czy sa w polsce obiektwne media?
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lip 2010, 22:28
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:31
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:33
To w końcu są przedruki z całego świata? Chyba, że dla niektórych Usa to cały świat.MGiggs pisze:Jesli nie czytasz Forum to sie niewypowiadaj, juz widze jak dziennikarze z Usa pisza specialnie zle o kaczorze gdyz sie obawiaja silnej polski.
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 lip 2010, 22:34
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lip 2010, 22:34
No to ja nie mam pytań. Mamy do czynienia z osobą, która czyta salonowe tygodniki o dosyć jednoznacznych sympatiach politycznych.Czytam Forum i polityke.
Siemasz Piotrek !Berele Lewartow pisze:Masz pojęcie jak powstają teksty o Polsce w zagranicznych mediach?
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:36
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 04 lip 2010, 22:38
Wybaczcie, że trochę OT pojadę, ale już któryś raz spotykam się, żeby ktoś zamiast końcówki -om pisze -ą. I mam banię. To świadczy tylko o znajomości autora ortografii (swoją drogą to trzeba być naprawdę dobrym graczem, żeby wykładać się w takich banalnych wyrazach), czy to po prostu jakiś nowy trend typu jush, czy coś w tym stylu?MGiggs pisze:Ja dziekuje wyborca pis ze dzieki nim taki as jak lepper został premierem, kiedy pół swiata sie z nas smiało.
brzycho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:40
Oglądać dużo mniej, czytać troszkę mniej, a zyskać więcej czasu na samodzielne myślenie i analizę rzeczywistości w której realnie życie a nie z przedruków czy migawek wypudrowanych.MGiggs pisze:rozumiem ze nie ogladamy nic nie czytajmy nic- tak?
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 04 lip 2010, 22:41
Piotr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:41
Nie wcale stary. Wystarczy poczytać twoje ostatnie posty z jaką pogardą o nich piszesz. No i co z tego, że słuchacze radia maryja, zapytam jeszcze raz czymże ona się różni od wyborczej czy od Polityki vel. Tuski musisz?Ja nie besztam starszych ludzi. Wiekszosc z nich to słuchacze RAdia M i wiemy na jakiej zasadzie to wyglada...
Dlaczego nie piszmy. Dlaczego wbijasz tutaj i twierdzisz, że Ci młodzi są zajebiści, no wystarczy wbić na fotkę.pl i zobaczyć jak to dzisiejsze 18-stki i 19-stki co sobą przedstawiają i jakie przedstawiają wartości. Rzecz jasna nie wszyscy tacy są, ale tak jak nie każda starsza osoba robi wszyscy co mu każe Rydzyk. Ale skoro ty uogólniasz to i ja to zrobiłem.nie piszmy o fotce pl, zachowujmy kuzwa jakis poziom panowie, to ze sie roznimy to jedno ale nie sprowadzajmy tej dyskusji tak nisko.
No mamy po prostu przykład jak to młodzi i wykształceni umieją pisaćWybaczcie, że trochę OT pojadę, ale już któryś raz spotykam się, żeby ktoś zamiast końcówki -om pisze -ą. I mam banię.
To znaczy, że autor posta nie zna ortografii i jest ciemniakiem, ale mimo to głosował na BK. Wyłamał się więc z jedynego prawdziwego schematu- Światli i bogaci na Bronka / Głupi i brudni na kaczora.
Kamil232
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio