Wybory 2010 - Strona 35

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:46

Mam bardzo dobre medyczne wyszktalcenie i mozecie sobie pisac co chcecie.Po ortografii panowie nie stwierdza sie czy ktoś jest mądry czy nie.

Czym rózni się radio M od Polityki? :mrgreen: :mrgreen: myślalem ze bardziej idiotycznego pytania nie idzie zadać.Porownywac dobra gazete z radiem idioty- brawo.

Jesli się mądrość inteligencje mierzy ilosći błędów ortograficznych to gratuluje Panowie :beer: :haha:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2010, 22:47

MGiggs pisze:Po ortografii panowie nie stwierdza sie czy ktoś jest mądry czy nie.
Jasne, stwierdzamy to po nabytym papierku, na uczelni na której kuje się na pamięć 24/h :haha:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:49

Czym rózni się radio M od Polityki? :mrgreen: :mrgreen: myślalem ze bardziej idiotycznego pytania nie idzie zadać.Porownywac dobra gazete z radiem idioty- brawo.
No to odpowiedz typku. No czekam. Tutaj propaganda w jedną stronę, tam propaganda w drugą stronę.
esli się mądrość inteligencje mierzy ilosći błędów ortograficznych to gratuluje Panowie :beer:
Sam dopiero szydziłeś, że to głupi wyborcy Kaczyńskiego nie umieją pisać :haha: Wyszło szydło z worka :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:51

coz jesli studiujemy socjologie politologie i inne bzdety to masz racje. Polecam jednak polibude albo studia medyczne, szczególnie te drugie.

Forum to tygodnik o okreslonych pogladach? jak mam dystkutowac z takim betonem. Gazeta daje przedruki z pracy z całego swiata, prawicowej jak i lewicowej.
Smiech na sali.

ok, moze licytujmy sie na nasze wykształcenie , a nie na błedy, ja nie studiowałem polonistyki tylko poważny kierunek.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:54 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 22:53

No i co z tego, że słuchacze radia maryja, zapytam jeszcze raz czymże ona się różni od wyborczej czy od Polityki vel. Tuski musisz?
Różnica jest banalna, i dziwię się, że taki "anty-komuszek" jak Ty tego nie zauważył.
Radio Maryja ma swój konkretny program, bardzo często szowinistyczny i krzywdzący dla innych, ale to drobiazg. W każdym razie mają jedną linię i się jej trzymają - za to ode mnie mają szacunek, jest niewiele ugrupowań politycznych, które by tak konsekwentnie trzymały się programu, a oni na dodatek nie tracą słuchaczy (choć to kwestia czasu, chyba że nagle przestaną wymierać ich zwolennicy). To jest prawdziwie betonowy elektorat.
Natomiast Gazeta Wyborcza sili się nader często na obiektywizm, a nawet podchodząc do sprawy skrajnie subiektywnie cały czas nie reprezentują jednej linii - kilkanaście lat temu tym, którzy pluli na nich jako na "komuszków" nie śniło się popieranie przez Michnika PO. Tu nie chodziło o sympatię do PO - tylko o realny interes Polski, dla której dobra należało Kaczyńskiego odsunąć od władzy. Poglądy Michnika i reszty ekipy są powszechnie znane i nie do końca zbieżne z poglądami tych, którym zdarza im się popierać - przy czym nie popierają wszystkich u koryta - jeśli zajmują zdecydowane stanowisko, to - o ile nie chodzi o kwestie światopoglądowe - w sytuacjach najważniejszych, jak Traktat Lizboński, czy warcholstwo Kaczyńskiego, z którym należało skończyć.
Gdyby zamiast Tuska był Pawlak, Olejniczak czy Giertych, do Michnik do nich nawoływałby "XXX musisz!", bo chodziło o uzdrowienie klimatu w polskiej polityce.

Tak, Wyborcza jest stronnicza, nie, Wyborcza nie jest stronnicza w stylu TVP - Kaczyński super, Komorowski be. Linia redakcyjna wyborczej od dawna jest znana i zgodnie z nią postępują - przedstawiając szuje jak należy, co było widać przy okazji kampanii w 2007 roku, sympatyzując z tymi, którym najbliżej do ich poglądów w danym momencie, czy też żeby zniwelować zagrożenie ze strony większych przeciwników. TVP made by PiS chwaliłoby Kaczyńskiego nawet, gdyby kocią kuwetę wymościł polską flagą. Wyborcza Tuska krytykowała, jeśli było trzeba, choć ze względu na groźbę kaczyzmu na pewno nie tak zdecydowanie, jakby krytykowała przy mocnej lewicy zamiast PiS.
Porownywac dobra gazete
Polityka to nie gazeta.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 04 lip 2010, 22:53

To mam kolejne pytania.

1. To dlatego lekarze piszą tak niewyraźnie, bo 90% z nich to ortograficzni kretyni?
2. Czy jeżeli ktoś zdołał pojąć wiedzę na temat zdrowia człowieka (a mało tego nie jest) to nie mógł już nauczyć się PODSTAW ortografii?
3. Prawdą jest to, że ten kto nie potrafi pisać jest człowiekiem mało inteligentnym?
4. Dużo ściągałeś na studiach?

A później biadolą w mediach, że lekarze są ciency...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2010, 22:56

MGiggs pisze:studia medyczne, szczególnie te drugie.
I co? i wykucie całej książki, która zawiera łacińskie zwroty to ta Twoja mądrość?

Ohhh, wielki Ty panie, jakże ja rad jestem, iż taki zaszczyt mnie spotkał. Mam niewątpliwą przyjemność dyskutować na niezwykle poważne tematy z mądrym i obytym człowiekiem. Jam niegodzien.
ok, moze licytujmy sie na nasze wykształcenie , a nie na błedy, ja nie studiowałem polonistyki tylko poważny kierunek.
Powiedz jaśnie Panie, skąd klikasz, przyjadę do Ciebie w te wakacje i policytujemy się inaczej.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:57 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:57

Niektórzy skończyć studia muszą podczas gdy inni po podstawówce umieją poprawnie pisać a Ci pierwsi i tak nadal nie potrafią :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2010, 22:58

Mam bardzo dobre medyczne wyszktalcenie i mozecie sobie pisac co chcecie.Po ortografii panowie nie stwierdza sie czy ktoś jest mądry czy nie.
W myśl zasady większości polibud 'jak myślę jaki ze mnie inżynier to aż boję się pójść do lekarza?' :rotfl:

Dla rozładowania sytuacji - głosował ktoś na WIĘKSZE ZŁO? :boruta:
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:59 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:58

:rotfl: :haha: :rotfl:

Ja pisałem o polityce a ty mi wyjeżdżasz z forum. No to teraz młody wykształcony nie dość, że nie umie pisać to jeszcze czytać :lol:

58,4 proc. wyborców Komorowskiego ma 23-39 lat; 54 proc. - 18-22 lata; 50,6 proc. wyborców ma 40-59 lat; 50,3 proc. - powyżej 60 lat.

49,7 proc. wyborców kandydata PiS jest w wieku powyżej 60 lat; 49,4 proc. ma 40-59 lat; 46 proc. - 18-22 lata; 41,6 proc. - 23-39 lat.
OBOP
SMG/KRC o wieku elektoratu

Według tego sondażu wśród osób powyżej 55 lat częściej głosy oddawano na Jarosława Kaczyńskiego - 50,7 proc., niż na marszałka Sejmu - 49,3 proc. W grupie 45-54 na Kaczyńskiego głosowało 50,4 proc., a na kandydata PO - 49,6 proc. wyborców.

W pozostałych grupach wiekowych wyborcy najczęściej wybierali Komorowskiego.

W grupie wiekowej 35-44 lata: 52,1 proc. wyborców wybrało Komorowskiego, 47,9 proc. - Kaczyńskiego.

W grupie 25-34 lata: 59 proc. osób głosowało na Komorowskiego; 41 proc. - na Kaczyńskiego.

W grupie 18-24 lata: 54 proc. - na Komorowskiego, 46 proc. - na Kaczyńskiego.
SMG/KRC

Rzeczywiscie straszna przewaga Komorowskiego wśród młodych i Kaczyńskiego wśród starych...

Natomiast Gazeta Wyborcza sili się nader często na obiektywizm
W tym momencie przestałem czytać. Szkoda czasu. Ciekawe czemu nigdy nie puszczają tekstów inne opcji. W Rzepie można znaleźć teksty Wołka, Kuczyńskiego i paru innych wyraźnie nie prawicowych i wręcz symboli antypisowkich. W Wyborczej wszystkie teksty na jedno kopyto spoza redakcji. Lis, Olejnik, Żakowski itd.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 04 lip 2010, 22:59

A ja sie zastanawiam, czego ta cała dyskusja ma dowodzić. Jeśli ktoś obserwował ostatnie 3 lata, to że LK zawetował 18 ustaw z czego 10 skutecznie, to że Tusk mimo że osobiście jest liberałem to jednak jest tylko klientem układu gospodarczego powstałego po transformacji i na zadne liberalne zmiany sie nie będzie pisał. Jeśli kogoś to nieprzekonało i potrzebuje jeszcze 500 dni, by przekonać sie, czy ta partia inteligentow jak Schetyna czy Kopacz ma w sobie wole zmiany Polski na lepsze to niech obserwuje jeszcze te 1.5roku. Ale niech potem nie mówią, że PO nie dano szansy. Bo mają dzis wszystko.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2010, 23:00

Natomiast Gazeta Wyborcza sili się nader często na obiektywizm
:rotfl4:
Nominuje ktoś do złotych ust?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lip 2010, 23:02

Widzieliście konferencje PKW ? Kaczyński ma ponad 49%.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 23:02

Po co chodzisz do lekarza skoro są kretynami i są mało inteligentni :rotfl: Idz do kolegi ktory wspaniale posługuje się językiem polskim.

W Polsce studia medyczne jedne z najtrudniejszymi na świecie, zdobywajac tytuł masz wiedze dużo wieksza niz koledzy i kolezanki z Usa czy z reszty europy.Medycyne studiowałem 2 lata pozniej poszedłem na inny kierunek medyczny.

tak klonerku skonczenie studiow medycznych jest rownie cięzkie co polonistyke czy socjologie.łacina...widze ze nawet nie wiesz czego sie człowiek tam uczy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2010, 23:05

MGiggs pisze:Po co chodzisz do lekarza skoro są kretynami i są mało inteligentni
Ja osobiście do lekarzy nie chodzę.
MGiggs pisze:tak klonerku skonczenie studiow medycznych jest rownie cięzkie co polonistyke czy socjologie.łacina...widze ze nawet nie wiesz czego sie człowiek tam uczy...
Ban?

Nie martw się, wiem czego się uczy na polibudzie czy medycynie. Akurat dwie najbliższe mi osoby zakonczyły w tym roku edukację na tych uczelniach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”