FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1159

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 lip 2010, 0:47

http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=32729
Dmytro Czyhrynski wczoraj oficjalnie stał się piłkarzem Szachtara Donieck. Mimo że Pep Guardiola chciał, by Ukrainiec pozostał w jego zespole na sezon 2010/11, powody ekonomiczne zmusiły klub do sprzedaży piłkarza. Do kasy Barçy wpłynęło 15 mln euro.

Rok temu Guardiola bardzo nalegał na transfer Czyhrynskiego, którego w ostatniej chwili udało się kupić za 25 mln euro. Od tego czasu minęło 11 miesięcy i biorąc pod uwagę, że do zdrowia wrócił Gaby Milito i w zespole wciąż pozostaje Rafa Márquez, Dima nie był drużynie niezbędny. Tym bardziej, że do drzwi pierwszego zespołu pukają już kolejni wychowankowie.

W wywiadzie dla oficjalnej strony internetowej Szachtara, Czyhrynski tłumaczył dlaczego Barcelona tak szybko zdecydowała o jego sprzedaży. "Rozmawiałem z Guardiolą i wiem, że wciąż we mnie wierzył. Klub miał jednak inną wizję i uzyskał dobrą kwotę za zawodnika, który grał niewiele. W każdym razie teraz jest to nieistotne", powiedział. Obrońca "nie czuje się umotywowany, ale superumotywowany, aby dać Szachtarowi to, co najlepsze. Ten klub to moja rodzina. Zdaję sobie jednak sprawę z trudności walki o miejsce w w składzie. Ale nie boję się, chcę wnieść do drużyny jak najwięcej".
Rosell chciał pokazać kto tu rządzi?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 lip 2010, 9:13

Chciał pokazać, że potrafi zarobić nawet na niewypałach transferowych. 15 mln za Dmytro to świetny interes. Oczywiście najlepiej było go w ogóle nie kupować rok temu za 25 mln, bo za taką kwotę można było kupić od 3 do 5 podobnych pod względem umiejętności grających w Hiszpanii, i potem wmawiać że jest to świetny piłkarz, przyszłościowy i idealnie pasujący do naszego stylu gry.

Pora odzyskać choć część pieniędzy z Hleba (15), Caceresa (17), Henrique (10) i Keirrisona (14). Mam nadzieję, że Rosell również będzie chciał pokazać kto tu rządzi i odzyska z 50-70% sumy wydanej na tych piłkarzy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 lip 2010, 10:14

stary rupieć pisze:Chciał pokazać, że potrafi zarobić nawet na niewypałach transferowych. 15 mln za Dmytro to świetny interes.
O tak,zarobili 10 baniek w plecy + roczne uposażenie piłkarza,również w plecy :haha: .Jeśli Barcelona tak 'zarabia' to nie dziwię się ich obecnym kłopotom finansowym (celowe działanie Rosela by uwiarygodnić kampanię,czy stan faktyczny?)...

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 lip 2010, 11:20

A ile wg Ciebie jest wart Czygrynski? tyle samo co rok temu, a może więcej? ile byłby wart po kolejnym sezonie spędzonym na siedząco na ławce rezerwowych lub trybunach - przy zdrowym Milito i Marquezie Ukrainiec był piątym stoperem do gry.

no i co to za argument z dupy, że roczne uposażenie w plecy? mieli mu wpisać klauzulę, że jeśli się nie sprawdzi to nie zapłacą mu pensji?

Pisałem już, że Ukrainiec był przepłacony. Na 'tu i teraz' 15 mln za Ukrainca to swietny interes (też już pisałem) bo udało się odzyskać więcej niż połowę utopionej kasy. Rozumiem, że Milanowi nigdy się nie zdarzyła transferowa wtopa, a jeśli nawet to ten niewypał sprzedano z zyskiem +(kilku)roczne uposażenie

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lip 2010, 23:23

Podobno jutro Rosell się spotka z Wengerem w sprawie Cesca. Prezydent Barcelony mówi, że nie będzie przepłacać, cena 50-60 milionow euro jest nierealna i że dla Cesca to "teraz albo nigdy". Z kolei Wenger podobno jest zły że Rosell cały czas to ciągnie i ma mu jutro powiedzieć to samo, co Arsenal oficjalnie powiedział Barcelonie na pierwszą ofertę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2010, 23:36

Sandro kiedyś nie chciał siedzieć obok nikogo z Arsenalu, teraz chce dyskutować z Arsene o transferze Fabregasa. :lol: Zmieniły mu się widać poglądy. Zresztą skąd on będzie miał na tak drogi transfer, skoro trzeba brać kredyt. Jest tam Guardiola, jest Sandro to niech coś przywiozą z RPA.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 lip 2010, 23:37

Jarzinho pisze:Jest tam Guardiola, jest Sandro to niech coś przywiozą z RPA.
Wuwuzele od przyszłego sezonu na Camp Nou :P
Cesc wam niepotrzebny, za dużo dobrych zawodników macie :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2010, 23:41

Magnum pisze:Prezydent Barcelony mówi, że nie będzie przepłacać, cena 50-60 milionow euro jest nierealna i że dla Cesca to "teraz albo nigdy".
Bzdura, nawet jak Cesc nie odejdzie tego lata, to za rok znów będą się o niego starać. Z prostej przyczyny, mało jaki piłkarz wpasuje się idealnie w Barce i jeszcze godnie zastąpi Xaviego.
a jeśli chodzi o ewentualną cenę, to w 60 mln nie wierzę, w 50 też nie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lip 2010, 23:43

fieldy pisze:
Magnum pisze:Prezydent Barcelony mówi, że nie będzie przepłacać, cena 50-60 milionow euro jest nierealna i że dla Cesca to "teraz albo nigdy".
Bzdura, nawet jak Cesc nie odejdzie tego lata, to za rok znów będą się o niego starać. Z prostej przyczyny, mało jaki piłkarz wpasuje się idealnie w Barce i jeszcze godnie zastąpi Xaviego.
a jeśli chodzi o ewentualną cenę, to w 60 mln nie wierzę, w 50 też nie.
Ja nie mówie czy to prawda czy bzdura tylko mówię co jegomość powiedział :P
Pewnie masz rację, ale póki co IMO Cesc zostanie przynajmniej na następny sezon a może i dłużej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2010, 23:45

Czy potrzebny czy nie to pokazałby tylko ewentualny transfer i to co by się działo w pomocy. Tak to jedni mogą pisać, że musiałby siedzieć na ławie, ja jestem zdania, że miejsce jest na kogoś takiego formatu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2010, 23:50

Magnum pisze:Ja nie mówie czy to prawda czy bzdura tylko mówię co jegomość powiedział :P
spokojnie, nie odnosłem się do twojej wypowiedzi, tylko do Rosella, znaczy to co powiedział uważam za bzdurę, nie to co ty twierdzisz :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2010, 0:00

fieldy pisze:spokojnie, nie odnosłem się do twojej wypowiedzi, tylko do Rosella, znaczy to co powiedział uważam za bzdurę, nie to co ty twierdzisz
Akurat jeśli by Cesc by miał przejść do Barcelony to 50 może paść, 60 to totalna abstrakcja. Nie wierzę, że Barcelona może tyle wyłożyć. Najlepsza sytuacja, żeby zakończyć tą sprawę to spotkanie całej czwórki. Wszyscy są w tym samym miejscu i pora, żeby Fabregas się określił mówiąc to wprost przy Francuzie i Guardioli. Inaczej ta saga będzie trwała, choć nie spodziewałbym się, że Barca wróci do tego tematu jeszcze w tym okienku, po prostu ktoś musi przyjść i nie można wiecznie bawić się z Arsenalem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2010, 0:03

sorry, ja miałem na myśli funty :P w 50 mln funtów nie wierzę, euro może być :]
Jarzinho pisze:Wszyscy są w tym samym miejscu i pora, żeby Fabregas się określił mówiąc to wprost przy Francuzie i Guardioli.
Fabregas nie ma się co określać przy Guardioli, a Guardiola nie ma co go namawiać. Cesc rozmawia z Wengerem, a Wenger z Barcą.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2010, 0:09

fieldy pisze:Fabregas nie ma się co określać przy Guardioli, a Guardiola nie ma co go namawiać. Cesc rozmawia z Wengerem, a Wenger z Barcą.
Fabregas jasno musi dać odpowiedź czy chce dołączyć do Barcelony czy nie. Jasny sygnał wobec Arsenalu i Barcy, nie może być stanowiska, że pozostanie w Londynie nie jest złą opcją. Barcelona go chce i to zdecydowanie określiła.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2010, 0:24

Jarzinho pisze:Barcelona go chce i to zdecydowanie określiła.
a widzisz, Arsenal nie chce go sprzedać i też to jasno określił. Piłkarz ma kontrakt, klub go nie chce sprzedać i to powinno Dumie Katalonii wystarczyć, a nie że się domagają stanowiska piłkarza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”