Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2010, 23:31

NIe chodzi mi o to, ze beda dziadki czy ze nowych nie widac, Hiszpania przez lata miala wspanialych pilkarzy a jednak nic z tego nie bylo. Poza tym Hiszpania wg mnie jest juz teraz slabsza od tej z przed 2lat, moze tylko takie zludzenie badz tez fakt, ze wtedy wiecej pilkarzy bylo w lepszej dyspozycji (Torres). Wiekszosc pilkarzy Hiszpanii mimo jeszcze dosc dlugiego okresu gry przed nimi, ma juz teraz ten okres topowego pkt w ich karierze, moze sie myle ale wydaje sie ze taki Villa za 2latat nie bedzie tak swietny jak teraz, Xavi bedzie trzymal poziom ale do topowego okresu bedzie pewnie daleko itp. wiem ze to takie bredzenie, wrozenie z fusow ale tak mi sie wydaje, zas cala ekipa Niemeic jako druzyna to ekipa wschodzaca
Poza tym aktualna Hiszpania funkcjonuje na podwalinach tego co stworzyl Aragones - wg mnie czym dalej w las, tym bedzie slabiej ale to tak oglednie, nie miejesce i nie czas, zreszta tu trzeba sie bardziej pochylic nad tematem a na to aktualnie nie mam czasu ani ochoty. Tak czy owak faworytem glownym ME to Neimcy w mojej opinii

O pozycje bramakrza akurat bym sie w Hiszpanii nie martwil

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 lip 2010, 0:11

czeher pisze:
Ebi pisze:No i jeszcze ten kryzys Europy. Całe podium europejskie. Tak jak 4 lata temu. To kto ma te kryzys? Chyba reszta świata na czele z Brazylią (ostatni raz w czwórce w 2002 roku) czy Argentyną (ostatni raz w czwórkę w 1990 roku!).
dobra dobra, po prawie ze zakonczonym turnieju kazdy madry i moze pisac co chce... po fazie grupowej wygladalo to zgola inaczej. Komplet druzyn z CONMEBOL

Forlan :shock: jak byl ten wolny to sobie myslalem, Forlan i okienku... patrze i poprzeczka :? :o mowie: o [k****] !

Co jak co ale dramaturgia w meczu Urugwaju byla za kazdym razem w fazie pucharowej
Ja tam nic nie pisałem negatywnego o postawie Europy na tym turnieju, więc takie zazuty to możesz kierowąc pod adresem jakiegoś takiego Rafała Steca czy kogo tam.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 11 lip 2010, 0:25

Dajta spokoj, mecz piękny, fantastyczny a kończy się jak zawsze...
Żadna tam dominacja Europy, decydują niuanse, granica między niewyjściem z grupy a zdobyciem tytułu jest bardzo cienka. Dziś zadecydowało z 15 cm, a mielibyśmy dalszy spektakl przez kolejne pół godziny. Wcześniej ręka Suareza i poprzeczka Gyana odebrała Ghanie tytuł mistrza świata, a sędzia Paragwajowi walkę o medal. Decydują szczegóły, bo równie dobrze ten Urugwaj mógł zatrzymać się na Korei Pd. :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lip 2010, 1:02

Fajny mecz. Wielkie brawa dla Urugwaju za fantastyczną walkę, tak jak mówił Iwański - świetnie by było gdyby nasi zostawiali tyle zdrowia na boisku co Urusi. Każdy mecz w fazie pucharowej z udziałem Urugwaju był pełen wielkiej dramaturgii i niesamowitych zwrotów akcji - chwała im za to. Tak jak mówił Stasiu w studio, przykre, że Niemcy odbierali medale a gracze Urugwaju gdzieś płakali schowani w szatni. Mogli ich uhonorować w jakikolwiek sposób - choćby poprzez uścisk ręki Blattera każdemu piłkarzowi :P Wielkie brawa dla tej ekipy, tym bardziej, że wątpię aby szybko powtórzyli ten wynik, szczęście im sprzyjało w RPA a oni z tego korzystali tworząc przy tym piękne widowiska. Mecz im dziś przegrał Muslera, czego by nie mówić o nim na tym turnieju dziś bronił tragicznie. Forlan to kapitalny piłkarz, szkoda, że nie trafił tego wolnego, niewiele brakowało a mielibyśmy dogrywkę i Diego zapewne zostałby królem strzelców. To on powinien dostać MVP dla najlepszego gracza turnieju moim zdaniem ale wątpię aby tak się stało. Wszyscy piszą o Forlanie ale dla mnie dzisiaj Man of the Match zdecydowanie Fucile, o którym nikt nie wspomniał. Świetne zawody w jego wykonaniu.

Można żałować Urugwaju ale trzeba przyznać, że Niemcy zasłużyli na to 3 miejsce. Co prawda cięzko powiedzieć co by było gdyby Muslera nie był dziś ich 12 zawodnikiem ale w przekroju całego turnieju faktycznie mogą czuć niedosyt z powodu "zaledwie" brązowego medalu. Drużynę mają przyszłościową, kolejne turnieje przed nimi, w RPA pokazali się z bardzo dobrej strony. Mam dziwne przeświadczenie, że z Ballackiem w składzie nie graliby tak dobrze :P

To jeszcze tylko finał.

Garrincha75
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garrincha75 » 22 lip 2010, 22:25

Bardzo mi się ten mecz podobał, przypominał mi nieco mecz o III miejsce na mundialu 1994 w USa - Szwecja - Bułgaria. Tamten, choć nieco jednostronny, też stał na bardzo ciekawym poziomie.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”