Filipe Kasmirski w naszej reprezentacji

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Filipe Kasmirski w naszej reprezentacji

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 23 mar 2005, 11:09

Chodzi o to ze znalezli zdolnego i mlodego Brazylijczyka, ktory gra teraz w Ajaxie (chyba w juniorach). Ma on Polskie korzenie i nawet deklarował że chciałby zagrać dla naszych. Nazywa sie Luis Filipe Kasmirski czy jakos tak :) Deklarował deklarował, a tym czasem zrobił furorę w młodzieżówce Brazylii... Oglądałem Futbol Mundial na PS i mówili tam ze jakis Filipe to potezny talent. Jak usłyszałem ze w przyszłości ma on zmienić Carlosa i gra teraz w Ajaxie to zaraz sqmałem ze o tego niby Polaka biega. Jak z nim gadali to nawijał o reprezentacji Brazylii jak o swoim marzeniu. Mowili tez ze cala Brazylia ostrzy sobie na niego zęby. To mógł być dla nas dobry interes z jakis rok temu (teraz ma 19 lat). Wtedy marzył o grze w jakiejkolwiek reprezentacji, teraz o Polsce morze snic, ale w koszmarach :) Moze i nie wartoby go tu sprowadzac ze wzgledu na to ze nie zna polskiego i ze nigdy go tu nawet nie bylo. A moze nie, bo ma polskie nazwisko (jego dziadek byl Polakiem), czul sie w jakims procencie Polakiem i napewno mialby wiecej wspolnego z Polską niz Olisadebe. Tak czy inaczej stracilismy go i tyle.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 23 mar 2005, 11:32

moze chodzi o Felipe który gra w Udine i juz bija sie o niego lepsze kluby?????

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 23 mar 2005, 18:30

pan listkiewicz po raz kolejny pokazuje jak mu spieszno po przydatnych zawodnikow

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 23 mar 2005, 19:19

w Boca Juniors gra obrońca-niejaki Mikael Yourassowsky (26-Feb-83); w Instituto Cordoba gra napastnik-niejaki Nicolás Daniel Klimowicz (22-Apr-85); w Racing Club gra obrońca-niejaki Cristian Emilio Grabiski (01-Dec-80); w Rosario gra obrońca-niejaki Juan Fernando Grabowski (01-Sep-82); w St.Pauli gra napastnik Sebastian Wojcik (07/11/78); w Holstein Kiel gra pomocnik- Thomas Piorunek (27/07/79)....i wiele wiele by tak wymieniac - niech Listkiewicz działą - powołać ich do młodzieżówki i już sa nasi - moze cos z nich będzie....szkoda ze PZPN nad skopsał z Szatelą !

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 23 mar 2005, 19:40

wątpie żeby kasmirski zgodził się grać w reprezentacj polski.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 23 mar 2005, 20:13

Moim zdaniem media znowu robia szum wokol osoby ktora ma polskie korzenie a pewnie pilkarz nawet nie deklarowal ze chcialby grac w naszych barwach. To jest wkurzajace ledwo pojawi sie jakis pilkarz zagranica z polskimi korzeniami, to media wywieraja nacisk zeby go sciagnac do nas, a przeciez w Polsce talentow nie brakuje :!:

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 23 mar 2005, 20:41

najwiecej osob z polskimi korzeniami jest chyba w niemczech i brazylii a listek nic nie dziala szkod szateli

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 23 mar 2005, 22:18

mimek pisze:Moim zdaniem media znowu robia szum wokol osoby ktora ma polskie korzenie a pewnie pilkarz nawet nie deklarowal ze chcialby grac w naszych barwach. To jest wkurzajace ledwo pojawi sie jakis pilkarz zagranica z polskimi korzeniami, to media wywieraja nacisk zeby go sciagnac do nas, a przeciez w Polsce talentow nie brakuje :!:
Niby chciał grać dla Polski jak jeszcze nie śniła mu sie reprezentacja Brazylii. Potem gral dla ich mlodzierzowki i niezle sobie radził i radzi do dzis. Do tej pory nikt sie do niego pewnie z Polski nie odezwał :|
A co do polskich talentow to kazdy wie ze ich nie brakuje, tyle ze jest jeden dylemat - nie potrafimy nic z nimi zrobic i czesto dzieje sie tak ze przyszle gwiazdy naszej kadry lądują w 3 lub 4 lidze :/

GiNioU
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 02 kwie 2005, 14:20

Kasmirski, Delura, Podolski, Szetela, Johnson, Klose, Trochowski - kto jeszcze???? nie przesadzajmy, bo niedlugo zdobędziemy MŚ a tam żadnego rodowitego i wychowanego w kraju Polaka nie będzie

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 14:28

Zawsze wydawalo mi sie ze jak ktos juz zagra dla mlodzizowki to nie moze zagrac w doroslej reprezentacji innego kraju....

Wiem ze Rooney gral w U-costam Irlandii, a teraz gra w Anglii, nie wiem czemu tak jest !!! ....

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 kwie 2005, 14:32

RoRo pisze:Zawsze wydawalo mi sie ze jak ktos juz zagra dla mlodzizowki to nie moze zagrac w doroslej reprezentacji innego kraju....

Wiem ze Rooney gral w U-costam Irlandii, a teraz gra w Anglii, nie wiem czemu tak jest !!! ....

zmienily sie przepisy drogi kolego 8) :twisted:

GiNioU
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 02 kwie 2005, 14:33

RoRo pisze:Zawsze wydawalo mi sie ze jak ktos juz zagra dla mlodzizowki to nie moze zagrac w doroslej reprezentacji innego kraju....

Kiedyś tak było, ale fifa zmieniła przepisy. A co do Rooneya to on jest typem człowieka dla którego ojczyzna jest ta która więcej płaci( > Pozdrowienia dla Klose, Podolskiego i Wosza !!)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 14:34

smitu pisze:

zmienily sie przepisy drogi kolego 8) :twisted:
O no to widze, że nie jestem na czasie. Niestety nie studiuje codziennie przepisow pilkarskich to nie jestem zorientowany. W takim razie ten chlopak powienien wybierac, albo Polska albo Brazylia. Ja na jego miejscu wybralbym ojczyzne bo az mi sie lza w oku kreci jak widze Deco przy chymnie Portugalii, on taki speszony jest. A juz w meczu z Brazylia to zrozpaczony .... Chyba sie zgodzicie ??

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 kwie 2005, 14:37

GiNioU pisze:

Kiedyś tak było, ale fifa zmieniła przepisy. A co do Rooneya to on jest typem człowieka dla którego ojczyzna jest ta która więcej płaci( > Pozdrowienia dla Klose, Podolskiego i Wosza !!)

eeee wosz jeszcze nei wybral gdzie chce grac

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 14:39

A co do Klosego to on chyba jako dziecko wyjechal do Niemczech i mieszka tam od kilkunastu lat .... To zmienia postac zeczy calkowicie ... Jezeli juz zakochasz sie w ojcyźnie to nie zmienisz jej na zadna inna ... !!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”