Ekstraklasa w sezonie 2009/2010 - Strona 38

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Mistrz 2009/2010

Cracovia
2
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
Korona Kielce
2
4%
Lech Poznań
26
48%
Legia Warszawa
6
11%
Polonia Bytom
4
7%
Polonia Warszawa
0
Brak głosów
Śląsk Wrocław
2
4%
Wisła Kraków
12
22%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 cze 2010, 12:01

Pauzuje w nowym sezonie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 sie 2010, 17:58

Beznadziejny mecz dzisiaj. Widzew nic nie pokazał tak samo jak Lech. Żenujący poziom sędziowania. Panienki z Widzewa kładły się przy każdym kontakcie z graczem Lecha... Sędzie nie odgwizdał faulu Gancarczyka na Budce, a sam gol dla Widzewa po przyjęciu ręką w polu karnym. Jednym słowem - żenua. Zielińskiemu nalezy pogratulować zrezygnowanie dzisiaj z Kotorowskiego :beer:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 sie 2010, 18:05

Wszyscy są żałośni, tylko Lech jest zajebisty. Karny dla Widzewa ewidentny.
a sam gol dla Widzewa po przyjęciu ręką w polu karnym
Proponuje poczytać przepisy gry w piłkę nożną.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2010, 18:18

Ja Zielińskiego wyjebałbym po mistrzostwie, teraz ten gościu będzie jechał na tym co ugrało mu Lewandowski przy pomocy jakiś pionków. Nie chcę mi się powtarzać, ale co za idiota wystawia Wilka w środku pola. Takiej beznadziei jaką prezentuje pomoc Lecha nie pamiętam. Świr i Iwan robili lepsze wrażenie po imprezach. Jeszcze Wichniarek jako jedyny napastnik, tak z całą pewnością będzie on dawał drużynie to co Lewandowski. Gra jest taka tragiczna, że nie ma tam niczego pozytywnego. Wojtkowiak i Gancarczyk wyglądają jakby od 2 miesięcy nie jedli, jedyny, który coś robił - Bosacki przywalił w Widzewiaka i wylądował w szpitalu. Mam nadzieję, że władze Kolejorza już szukają trenera, oby nie robili tego w tempie wzmocnień przed walką o LM. :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 sie 2010, 18:25

Marco_Van_Basten pisze:Proponuje poczytać przepisy gry w piłkę nożną.
Nakoulma przyjął piłkę ręką i nie rozumiem o co Ci chodzi.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 sie 2010, 10:16

lisek_chz pisze:Beznadziejny mecz dzisiaj. Widzew nic nie pokazał tak samo jak Lech. Żenujący poziom sędziowania. Panienki z Widzewa kładły się przy każdym kontakcie z graczem Lecha... Sędzie nie odgwizdał faulu Gancarczyka na Budce, a sam gol dla Widzewa po przyjęciu ręką w polu karnym. Jednym słowem - żenua. Zielińskiemu nalezy pogratulować zrezygnowanie dzisiaj z Kotorowskiego :beer:
Plus bramka dla Lecha z minimalnego spalonego.
Pierwszy mecz w ekstraklasie, po dwóch latach w buraczanej lidze, od razu z mistrzem Polski, więc uważam, że remis to przyzwoity wynik. Szkoda, że kibicowsko Lech nie chciał podjąć walki, no ale widać ich nowe przydupasy nie mają na nich dobrego wpływu.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sie 2010, 10:46

To jak jesteśmy przy sędziowaniu to bardzo podobała mi się praca arbitra w meczu Górnik-Polonia. Większych błędów nie było, a do tego dość spokojna atmosfera na boisku. I żeby ją utrzymać nie trzeba koniecznie pokazywać 15 żółtych kartek, bo sędzia Liczmański w pierwszej połowie nie pokazał ani jednej. Może nie miał trudnego meczu, ale i tak rzadko się zdarza, aby w naszej ekstraklasie można było sędziów chwalić za dobrze prowadzone spotkanie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 sie 2010, 23:24

lisek_chz pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Proponuje poczytać przepisy gry w piłkę nożną.
Nakoulma przyjął piłkę ręką i nie rozumiem o co Ci chodzi.
Wstrzymałem się z komentarzem, bo chciałem się upewnić co do mojej racji i wyszło na moje. W "Kontrowersjach" pan Stempniewski powiedział, że ręka Nakoulmy była przypadkowa i sędzia postąpił słusznie nie gwiżdżąc jej.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 sie 2010, 23:51

Pseudo znawcy :wink: Przypadkowa czy nie - była ręka. Jak np. napastnik w polu karnym kopnie piłkę, która uderzy PRZYPADKIEM w rękę obrońcy to karny jest.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 sie 2010, 23:55

Skoro wiesz lepiej niż człowiek, który na sędziowaniu się zna to ja nie mam pytań.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sie 2010, 0:58

Marco_Van_Basten pisze: Wstrzymałem się z komentarzem, bo chciałem się upewnić co do mojej racji i wyszło na moje. W "Kontrowersjach" pan Stempniewski powiedział, że ręka Nakoulmy była przypadkowa i sędzia postąpił słusznie nie gwiżdżąc jej.
Co by pan Stempniewski nie mówił to zazwyczaj broni decyzji sędziów. Nie wiem jak można wytłumaczyć brak karnego w spotkaniu Lechii z Ruchem. [k****] co mnie obchodzi, że zawodnik zrobił wślizg i nie miał co zrobić z rękoma, jak ktoś nie jest pewny interwencji to niech nie robi wślizgu. Pan Sławek oczywiście stwierdził, że karny się nie należał. Bez jaj.
Tej ręki Prejuce także bym nie odgwizdał, bramka, a raczej karny należał się im wcześniej, więc dobrze się stało. Lech niczym sobie w tym spotkaniu nie zasłużył na chociażby remis. Sam Sernas ośmieszył całą drużynę Kolejorza. Nakoulma mam nadzieję, że będzie kolejnym świetnym obcokrajowcem. Pokaże władzą Lecha gdzie mogą sobie powsadzać Chrapka, Tshibambe i resztę wynalazków z ery Zielińskiego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 sie 2010, 1:04

To, że karny należał się Widzewowi za faul na Budce w 1. połowie, to chyba nikt nie ma jakichkolwiek wątpliwości. Był wślizg, obrońca piłki nie dotknął, rywal został trafiony, 100% karny.

Awatar użytkownika
Lewan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan » 09 sie 2010, 1:44

Jarzinho pisze:
Co by pan Stempniewski nie mówił to zazwyczaj broni decyzji sędziów. Nie wiem jak można wytłumaczyć brak karnego w spotkaniu Lechii z Ruchem. [k****] co mnie obchodzi, że zawodnik zrobił wślizg i nie miał co zrobić z rękoma, jak ktoś nie jest pewny interwencji to niech nie robi wślizgu. Pan Sławek oczywiście stwierdził, że karny się nie należał. Bez jaj.
Powiem wam szczerze że trochę mnie to wkurza. Usprawiedliwia się każdą rękę naturalnym ustawieniem ciała, nabiciem itp. Ręka to ręka, jak dla mnie można ją usprawiedliwiać tylko w niektórym, ewidentnych sytuacjach (strzał, zawodnik zamyka oczy, zasłania twarz, coś takiego). Ale jak obrońca interweniuje w polu karnym, to się kuźwa uczy od małego żeby nie machać na boki rękoma. O ile mówimy o tej samej sytuacji, zawodnik idzie na wślizg, podejmuje ryzyko i musi liczyć się z konsekwencjami. Karny ewidentny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2010, 10:53

Też z tym wślizgiem Zająca się zgodził, że karny jednak powinien być. Za wysoko trzymał te ręce. Nawet jeśli to jest naturalne przy wślizgu, mnie ta argumentacja nie przekonuje. Ale nie jest prawdą, że usprawiedliwia się każdą rękę, bo rękę piłkarza Jagi w polu karnym pan Stempniewski zakwalifikował jako faul. Co zresztą potwierdza, że wcale nie broni zawsze arbitrów, a na pewno nie na siłę. Wczoraj fajnie pokazali Zielińskiemu nieuctwo. Jak się krzyczy na arbitra, najpierw wypadałoby przeczytać przepisy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sie 2010, 19:48

Patrzyłem dzisiaj na tego Polczaka w meczu przeciwko Śląskowi i nadziwić się nie mogłem czego ten chłopak szukał w reprezentacji. Mam nadzieję, że chociaż Majewski ma świadomość, że stawiając na niego, to mu zrobił krzywdę. Dzisiaj kibice Pasów mogą się cieszyć, że dostał drugą żółtą i będzie pauzował.

Zablokowany

Wróć do „Polska”