Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 384

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 sie 2010, 19:17

Koscielny udzielil wywiadu dla Arsenal.com w którym nieźle kręci :lol:
- Dalej zastanawiam się, dla kogo zagram, ale potrzebuje więcej czasu. Mój dziadek był Polakiem. Wyemigrował do Francji i niestety straciliśmy nasz język. PZPN poprosił mnie, bym zdobył dokumenty które są potrzebne do dostania obywatelstwa. Ale nie zdecydowałem się jeszcze, czy chcę dla nich grać. Jestem otwarty na negocjacje - powiedział Koscielny.

- Gra dla takiego klubu jak Arsenal na pewno pomoże dostać się na poziom międzynarodowy o wiele szybciej. Nie chcę stracić szansy na grę dla Francji. To jest mój priorytet. Chcę grać w reprezentacji Francji.

Na pytanie czy Koscielny bierze pod uwagę formę, jaką zaprezentowała reprezentacja Francji, powiedział:

- Nie, nie wydaje mi się. Nie interesują mnie wyniki Francji. Podejmę decyzję na podstawie moich uczuć i tego, co mam w sercu. Pytanie brzmi: czy chcę grać dla Francji czy Polski? Nie interesują mnie wyniki na MŚ - zakończył Koscielny.
Raz mówi, że jeszcze nie wie, potem, że chce grać dla Francji a potem znowu, że nie wie :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sie 2010, 19:20

A tam kręci, to takie zostawianie sobie furtki. Francja dla niego priorytetem, jeśli Blanc go powoła to przyjmie tę ofertę z miejsca, natomiast jeśli się nie doczeka to zagra dla nas. Wszystko logiczne i z góry wiadome.

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 02 sie 2010, 19:58

Jak go powoła Blanc to pójdzie tam na pewno, a jak nie to pójdzie do nas, bo będzie miał wtedy pewny występ na ME :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sie 2010, 18:49

http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Laure ... caid=1aa82

Laurent Koscielny nie spotka się z Franciszkiem Smudą. Selekcjoner reprezentacji Polski zamierzał porozmawiać z piłkarzem Arsenalu Londyn o ewentualności jego występów w biało-czerwonych barwach. Francuz nie przyjął propozycji "Franza".

Do spotkania miało dojść przy okazji towarzyskiego spotkania Arsenalu z Legią Warszawa, otwierającego nowy stadion stołecznego klubu. Wydawało się, że brak powołania dla Koscielnego od trenera reprezentacji Francji Laurenta Blanca może skłonić 25-letniego zawodnika do wyboru biało-czerwonych barw. Koscielny nie znalazł uznania w oczach Blanca, chociaż nowy selekcjoner "Trójkolorowych" postanowił nie powoływać żadnego z francuskich uczestników mundialu 2010.

Mimo to Koscielny, za którego latem Arsenal zapłacił Lorient 11 milionów euro, nie chciał spotkać się ze Smudą. Najwyraźniej nadal wierzy w powołanie do kadry Francji. Aby grać w barwach Polski musiałby otrzymać polskie obywatelstwo od prezydenta Bronisława Komorowskiego. W normalnym trybie procedura ta zajęłaby ok. trzech lat.

- Jestem zawiedziony. Przyjechałem do Warszawy i zrezygnowałem z obejrzenia inaugurującej kolejki ekstraklasy, bo chciałem się spotkać z Laurentem na wcześniej umówionym spotkaniu. Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby do spotkania doszło. Wcześniej zapowiadałem, że będę rozmawiać z każdym, tym razem była to 100% decyzja zawodnika - powiedział Franciszek Smuda, cytowany na oficjalnej stronie internetowej Polskiego Związku Piłki Nożnej.

- Takie spotkanie rzeczywiście zostało zaplanowane. Byliśmy już dogadani z przedstawicielami Arsenalu na temat jego szczegółów, Koscielny miał np. otrzymać od nas pamiątkową koszulkę reprezentacji Polski. Jak się jednak dowiedzieliśmy, zawodnik w ostatniej chwili zrezygnował ze spotkania - przyznał w rozmowie z PAP asystent selekcjonera Hubert Małowiejski.

W rozmowie z Łukaszem Fabiańskim Koscielny przyznał, że nie czuje się związany z Polską. - To szczery chłopak i wprost mi odpowiedział, że z naszym krajem oprócz nazwiska za wiele go nie łączy, przecież jego dziadek wyemigrował z Polski już kilkadziesiąt lat temu - opowiadał Fabiański na łamach "Przeglądu Sportowego".
powolanie nie przyszlo a ten sobie w sumie zamknął furtkę do reprezentacji Polski. Dziwne.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 sie 2010, 19:06

Wolę słabszą reprezentację niż grającą w niej niby polaków niby francuzów. Reprezentacja to nie kolejny klub :!:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 06 sie 2010, 19:53

Rezus pisze:Reprezentacja to nie kolejny klub :!:
Zgadzam się z tym. Tylko że patrząc na obecne reprezentacje (z różnych krajów) nie wiem do tak końca, co one reprezentują. Najgłupszy jest ten przepis o tym że można sobie wybrać reprę, tzn. do póki się w jakiejś nie zagra... bez sensu że można sobie wybrać tak jakby to były rękawiczki. Z drugiej strony gdyby tego przepisu nie było, to już w ogóle co roku, lub po każdych eliminacjach/turniejach, byłyby przejścia zawodników między reprami.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 sie 2010, 22:05

Albo chce grać albo nie! Nasza reprezentacja to nie jakaś poczekalnia.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 09 sie 2010, 19:24

Jaka jedenastka byłaby optymalna Waszym zdaniem przeciwko Kamerunowi. Moim:

Tytoń-Wojtkowiak,Kowalczyk,Brzyski-Błaszczykowski,Kaźmierczak,Kupisz,Mierzejewski-Lewandowski,Brożek,Jeleń :mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 sie 2010, 19:28

Przy poziomy naszej defensywy granie trzema obrońcami byłoby samobójstwem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sie 2010, 8:43

Rano pojawil sie art. w którym podobno Smuda mówił, że nie będzie przed nikim klękał. Teraz mówi, że drzwi są dla niego otwarte. Fabian dodał swoje:
Bramkarz Kanonierów przyznał, iż Koscielny czeka na powołanie od Laurenta Blanca i był bardzo zawiedziony, iż nie dostał go na najbliższe spotkanie Trójkolorowych. Według "Fabiana" Koscielny ma zamiar poczekać jeszcze kilka miesięcy na decyzję francuskiego selekcjonera i jeśli ta nie będzie dla niego pozytywna, zdecyduje się na grę w polskiej reprezentacji.
Franciszek Smuda ma już wstępnie ustalony skład na środowy mecz z Kamerunem. Tym razem zamierza przestawić z lewej obrony do środka pomocy Dariusza Dudkę. Na wczorajszych zajęciach przymierzał też do gry na środku defensywy Grzegorza Wojtkowiaka.
będzie śmiesznie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sie 2010, 9:01

Jeśli czeka na powołanie żabojada a jak nie to przyjdzie do nas to niech spierdala :!:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sie 2010, 0:17

Aż dziw bierze, że nikt jeszcze o tym nie wspomniał. Smuda na konferencji prasowej podał skład jaki wyjdzie na mecz z Kamerunem:
Łukasz Fabiański - Grzegorz Wojtkowiak, Kamil Glik, Michał Żewłakow, Maciej Sadlok, - Jakub Błaszczykowski, Rafał Murawski, Dariusz Dudka, Ludovic Obraniak - Paweł Brożek, Robert Lewandowski.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 sie 2010, 8:58

Aż dziw bierze, że nikt jeszcze o tym nie wspomniał
Gdyby nie info o tym ze Eto nie zna Polskich pilkarzy to wogole bym sie nie domyslil ze Polska gra mecz. Mecze towarzyskie reprezentacji sa jak flaki z olejem czyli nudne.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 sie 2010, 9:06

Ejże? Dobrze widzę? 4-4-2? Czyżby Smuda wreszcie z głową zestawił skład?

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 11 sie 2010, 10:22

Zastanawiam się dlaczego tak mocno Smuda broni Fabiańskiego.Wszak bezkres jego żałosnych interwencji,składa się wyłącznie na jego totalną nieporadność co pokazywał w poprzednim sezonie i ostatnio w meczu towarzyskim z Legią.Jeszcze niedawno bramkarze byli powodem do dumy na polskim piłkarskim rynku.Łukasz NIESTETY przyczynił się do upadku tego przesadzonego argumentu.Czas na wyciągnięcie konsekwencji z kolejnych bramkarskich błędów Polaka dawno minąła winą za dawanie mu kolejnych szans na poprawę wizerunku w oczach kibiców,trzeba obarczyć Arsene Wengera.Choć jak dla mnie jako fana Tottenhamu akurat beznadziejna forma bramkarza Gunnersów powinna cieszyć.Poniekąd tak jest,ale jak Łukasz ma być bramkarzem godnym gry w reprezentacji narodowej na Euro2012 musi zmienić barwy klubowe choćby przez wypożyczenie do innego klubu,by w innej atmosferze postarać się wrócić do swojej dobrej formy. Musi stanąć przed lustrem Łukasz i odpowiedzieć bardzo szczerze sobie samemu na wiele pytań o swoją karierę.Jak dla mnie ten chłopak znalazł się w impasie.Dlatego nie uczy się na własnych błędach,kolekcjonuje klopsy które chętnie wyśmiewają kibice.On nie ma żadnego pomysłu,jak naprawić to co tak sukcesywnie psuł.Na początek musi rzetelnie ocenić wszystko czego dokonał i nie dokonał w Londynie.Później powinno być już tylko lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”