FMy - Strona 504

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 19 sie 2010, 14:53

ja jedynego pilkarza jakiego kupuje za krocie i wiem ze bedzie gral naprawde zajebiscie to Kun Aguero, Grajac moim Napoli obecnie Neymar nie chcial podpisac kontraktu no i tak sobie odszedl za darmo do Galatasarayu( :twisted: ) a mial oferty od Interu i wielu, wielu innych, potrzebowalem jakiegos gwiazdora do ataku na gwalt to zakupilem i Aguero za 60 mln euro(klauzula odstepnego) i Vaclava Kadleca za 35 mln euro w kolejnym sezonie. Ja jesli mam pieniadze i widze ze pilkarz jest naprawde zajebisty, albo bedzie zajebisty pod moim okiem, nie boje sie wydac ciezszych pieniedzy skoro wiem ze i tak sie zwroca i sprzedam go ewentualnie z procentami.

ps. Reggina gra u mnie bardzo dobra pilke, od 4 sezonow zajmuja 6 miejsca ciagle, wlasnie kupili Balotelliego za 20 milionow , ktory byl wiodaca postacia w Interze...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2010, 15:04

Pawel875 pisze:w drugim jest ciekawiej (czyt. wielu fajnych piłkarzy z wolnego transferu, więcej kasy na transfery)
Dokładnie. Można zawsze na kogoś za darmo zapolować. Mnie z wolnego transferu udało się do Legii sprowadzić Ljungberga, Larssona i Bonaventure Kalou.

P.S. Nie uważacie, że te ciągłe konferencje z identycznymi pytaniami są nużące?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 19 sie 2010, 15:12

Nie uważacie, że te ciągłe konferencje z identycznymi pytaniami są nużące?
Są, i tak większość z nas mówi to samo na tych konferencjach. W FM2011 mogli by dać większy zestaw pytań i nie powtarzać tych samych na każdej konferencji

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 sie 2010, 15:58

Ja zazwyczaj daję do 40 mln w gotówce a wyżej to już raty albo klauzule. I też nie boję się wydawać większych pieniędzy, jak gram potęgą to co wzmacniam skład koksami, a nie perspektywicznymi zawodnikami.
emdżej pisze:Nie uważacie, że te ciągłe konferencje z identycznymi pytaniami są nużące?
Ja na konferencje wysyłam asystenta i nie zawracam sobie nimi głowy, zwłaszcza, że i tak niewiele wnoszą.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sie 2010, 17:12

Boromir pisze: Ja na konferencje wysyłam asystenta i nie zawracam sobie nimi głowy, zwłaszcza, że i tak niewiele wnoszą.

Czasami wnosza. Assman potrafi napieprzyc takich glupot,ze zawodnikom spada morale,a co za tym idzie slabiej graja. Ja tam lubie miec wszystko pod kontrola,wiec od jakiegos czasu regularnie uczestnicze w tych nudnych jak flaki z olejem konferencjach :P

piast_strzelce
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piast_strzelce » 19 sie 2010, 17:42

Zatrudnij sobie dobrego asystenta i uwierz mi, że przeprowadzi te rozmowy lepiej od Ciebie :)

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 19 sie 2010, 18:37

No to niezłe sumki wydajecie na transfery. Ja w FM-a gram od 2005 roku i nie przypominam sobie, żebym dał więcej niż 10-15 mln euro :P
A to dlatego, że zawsze gram jakimiś słabszymi zespołami i zazwyczaj ściągam wolnych zawodników albo kupuje młode talenty. Później sprzedaje za grube miliony i jest kasa na pensje i np. rozbudowę stadionu :)

Mam takie pytanko odnośnie gry w polskiej lidze. Czy względem FM 09 jest łatwiej, czy trudniej sprowadzić znanych zawodników i utrzymać gwiazdy w składzie?

W FM 09 grając Wisłą czasem udało się sprowadzić jakiegoś dobrego zawodnika z tych lepszych lig. Pamiętam, że jeszcze w FM 05,06,07 było to niemal niemożliwe, nawet po kilku świetnych sezonach. Ale w FM 09 gorzej już było z utrzymaniem w składzie gwiazd zespołu. Strasznie mnie to irytowało jak po 1-2 sezonach zawodnik był niezadowolony, bo chce odejść do lepszego klubu. Nie chciałem sprzedawać moich gwiazd, ale cóż, jak ma zamiar lecieć w ch kulki to niech odchodzi do tego 'lepszego' klubu. Problem w tym, że on chciał odejść do takiej Austrii Wiedeń, Besiktas, czy innych Panathinaikos-ów. Do drużyn, których ja jadłem na śniadanie. W każdym sezonie awans do ligi mistrzów, pół finał ligi europejskiej po zaciętej grze z Milanem, ale on musi odejść, bo gra w słabym klubie. Jeszcze zrozumiem jak powie, że chce przejść do lepszej ligi, wtedy ok, niech odchodzi do jakiejś Sieny, czy Levante. Z tymi zawodnikami z lepszych krajów było najgorzej. Ściągnąłem sobie Vasco Regini, 19 lat, super statsy, chyba najlepszy lewy obrońca we Włoszech a po połowie sezonu chciał odejść. Do wcale nie lepszych drużyn ofkorz. Daniel Aquino, 17-letni talent z Hiszpanii - po sezonie. Ehh wkurzające to jest. Co sezon trzeba zmieniać pół składu.
,
I jeszcze jedno pytanko. Z racji tego, że mnie trochę poniosło :D zastanawiam się, czy by, zamiast Polski, wybrać jakąś mocniejszą ligę i zacząć od 3 ligi słabym klubem. Myślałem nad liga angielską, ale tam są głupie ograniczenia. 5 zawodników na ławce i pozwolenia na pracę. Wiecie może jak jest z ligą włoską, francuską i hiszpańską? Albo gdzie to można sprawdzić? We włoskiej chyba coś było z transferami, że max. 3 zawodników z poza UE, czy jakoś tak. A może polecacie jakieś słabsze ligi, tzn. takie pośrednie, lepsze od polskiej. Jak Holandia, Belgia, Grecja, Portugalia, Turcja...
Będę wdzięczny za pomoc :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 19 sie 2010, 18:49

Ja gram w FMA 2010 MK DONS. Zacząłem w angielsjkiej League One, już od dawna gram w Premiership, 3 razy z rzędu zdobyłem mistrzostwo Anglii. Fajnie się tak gra. W 2009 grałem tak samo.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2010, 20:59

gianbuffon pisze:Mam takie pytanko odnośnie gry w polskiej lidze. Czy względem FM 09 jest łatwiej, czy trudniej sprowadzić znanych zawodników i utrzymać gwiazdy w składzie?
Skoro w Legii miałem Larssona, Ljungberga i B.Kalou to nie jest tak trudno sprowadzić :wink:

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 19 sie 2010, 21:12

emdżej pisze:
gianbuffon pisze:Mam takie pytanko odnośnie gry w polskiej lidze. Czy względem FM 09 jest łatwiej, czy trudniej sprowadzić znanych zawodników i utrzymać gwiazdy w składzie?
Skoro w Legii miałem Larssona, Ljungberga i B.Kalou to nie jest tak trudno sprowadzić :wink:
Ale mi nie chodzi o sztab szkoleniowy, tylko o grajków :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2010, 21:18

Może i są to wiekowi piłkarze, ale uwierz mi, że sprowadziłem ich jako graczy, a nie trenerów.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 sie 2010, 2:49

Miles Jacobson zapowiada FM 2011 (polskie napisy):

http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=14829

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 sie 2010, 23:52

No myślałem, że mnie dzisiaj szlag trafi! Gra mi się zawiesiła zanim ją zapisałem. Od poprzedniego zapisu wygrałem trzy mecze, zremisowałem jeden i dokonałem bardzo korzystnej dla mnie sprzedaży. Wszystko poszło się....

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 sie 2010, 0:04

Kiedyś miałem podobnie, nawet po większej serii dlatego teraz zapisuje po każdym meczu plus mam ustawiony automatyczny zapis po tygodniu na wszelki wypadek gdybym pominął tę czynność.

Teraz ponarzekam. Mam problem z pozycją rozgrywającego. Ustawione to mam na Moutinho który gra CMa (za nim gra DM, przed nim AMF plus dwaj skrzydłowi i napastnik). Sprawdzałem na nim ustawienia cofniętego rozgrywającego, wysuniętego rozgrywające, ustawienia zwykłego pomocnika plus w drużynowych zaznaczałem rozgrywający, a także i bez tego. Tymczasem co mecz ma maksymalnie 35-40 podań, z czego 20-25 celnych (średnio w sumie, ale mniejsza). Naczytałem się od cholery poradników o tym FMie i zauważyłem że u sporej ilości osób zawodnicy mają nawet po 70-100 kontaktów z piłką. Oczywiście wyniki są i narzekać nie powinienem jednak trochę irytujące jest gdy najwięcej kontaktów z piłką ma prawy obrońca, a rozgrywający, DM i AMF mają względnie tyle samo.
Jest jakiś sposób by ustawić by więcej akcji przechodziło przez konkretnego zawodnika ? Gram Kontrola + płynne + podania krótkie (sprawdzałem grę środkiem, skrzydłami i mieszane i nie robiło większej różnicy).

Oczywiście by nie było ustawień nie zmieniałem co mecz, a dawałem rozegrać w danym zestawieniu drużynie 10-15 meczy, ponadto sprawdzałem w innym klubie przy innej taktyce na inny6m zawodniku i praktycznie to samo.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 sie 2010, 0:18

Ja tam lubie grać zagraniami za obrońców, gdzie szybcy skrzydłowi i środkowy napastnik włączają się do akcji, mając piłkę - tym sposobem wygrałem Segunda B, ale nie zawsze jedno ustawienie ma pozytywne skutki. A co do sposobu podania do konkretnego piłkarza, to chyba jest coś takiego jak gra na rozgrywającego, ale nie ustawiałem tego, więc nie wiem, jak to wygląda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”