Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 442

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 31 sie 2010, 13:38

Boromir pisze: Wierzymy, że Marotta nie jest głupi.
Nie wiem skąd ten optymizm, póki co raczej bym się skłaniał ku stwierdzeniu, że nie bardzo sobie radzi :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2010, 13:41

Nebula RN pisze:Dlaczego fani Juve z taką pewnością wypowiadają się o sprowadzeniu w przyszłym roku Dżeko? Czyżbym coś przeoczył? To, że posłaliście Diego za grosze, to nie znaczy, że Dżeko po sezonie przyjdzie do Juve.
odbijamy sobie kiepskie transfery w ataku, fantasmagoriami o Dzeko.

Skoro odszedł Camo i Zebina to proces usuwania dziadków i szrotu w zasadzie zakończony. Owszem zostali Grygera, Grosso i Hasan, ale Zdenek jest potrzebny jako zmiennik dla Motty, Grosso biorąc pod uwagę klasę De Ceglie i Traore (ponoć będziemy mogli go wykupić za 4,5 mln €, jeśli do nas przyjdzie) też może się nadać, a Hasan za wiele nie zarabia chyba

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2010, 13:42

NebulaRN pisze:Nie wiem skąd ten optymizm, póki co raczej bym się skłaniał ku stwierdzeniu, że nie bardzo sobie radzi :)
Wiesz, wbrew pozorom ja tam widzę jakiś plan w jego działaniach. Ale może to moja wyobraźnia, nie wiem. Ciężko to w tym momencie ocenić. Zobaczymy za pół roku czy sobie radzi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2010, 13:52

Ja też w tym widzę plan. Żeby zbudować konkretny zespół na lata trzeba działać w jakiejś kolejności i Marotta to zrobił. Wywalił przepłacanych staruchów/cieniasów/niepotrzebnych. Dostosował kadrę solidnymi zawodnikami do ustawienia, którym JUVE ma grać i teraz brakuje już tylko transferów gwiazd, którzy podniosą poziom zespołu z solidnego na bardzo dobry. Ale to ostatni etap, którego chyba nie dało się wykonać w tym oknie. JUVE to nie City, gdzie znajdzie się bez problemu kasa na 5 wybitnych graczy do pierwszej 11.
Czyli wszystko w swoim czasie. Zresztą co jak co, ale JUVE cierpliwości mnie nauczył.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sie 2010, 13:55

(L)oczkerson pisze:Żeby zbudować konkretny zespół na lata trzeba działać w jakiejś kolejności i Marotta to zrobił. Wywalił przepłacanych staruchów/cieniasów/niepotrzebnych.
TO mi się podoba. Takie myślenie. Czasami jak czytam wpisy kibiców Juve, to mam wrażenie, że wg nich receptą na sukces jest hurtowy zakup i łup - mamy scudetto. Niestety przebudowa STAREJ Damy może potrwać kilka sezonów, co jest naturalną koleją rzeczy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 31 sie 2010, 13:55

Boromir pisze:Możesz rozwinąć tę myśl?
Nie mamy żadnego lewoskrzydłowego. Ja rozumiem, skrzydłowi mają się zmieniać, to w dzisiejszym futbolu żadne novum, ale prawda jest taka, że pomoc, w której obaj skrzydłowi mają inklinacje do gry po prawej stronie, a na lewej się zwyczajnie męczą jest dość głupim wynalazkiem na dłuższą metę. Niesprowadzenie lewego pomocnika = celowe okaleczenie lewego skrzydła.

Dżeko? Zwyczajne myślenie życzeniowe. Nic więcej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2010, 14:00

Mi się wydaje, ze Martinez ma największe inklinacje do gry na lewej pomocy. Ostatecznie to nie jest klasyczny prawoskrzydłowy, opierający się na dośrodkowaniu, a raczej napastnik, więc jemu prawa noga na lewej stronie bardziej pomaga niż przeszkadza. Tyle, że jego mamy z głowy na miesiąc.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 31 sie 2010, 14:05

(L)oczkerson pisze:Mi się wydaje, ze Martinez ma największe inklinacje do gry na lewej pomocy. Ostatecznie to nie jest klasyczny prawoskrzydłowy, opierający się na dośrodkowaniu, a raczej napastnik, więc jemu prawa noga na lewej stronie bardziej pomaga niż przeszkadza. Tyle, że jego mamy z głowy na miesiąc.
Tyle że 4-4-2 to nie 4-3-3. Tu ważniejsza jest wrzutka od strzału.W Catanii grał częściej a prawym ataku. Lewa strona to zaledwie kilka meczów (choć to właśnie na lewej koncertowo obrobił Lucio i Samuela).

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 31 sie 2010, 14:06

Tylko samo odmładzanie drużyny i sięganie po przeciętnych graczy może okazać się strzałem w stopę. Juventus ma obecnie zespół dosyć przeciętny, który raczej nie ma co liczyć na walkę o pierwszą Trójkę we Włoszech. Dodatkowo mocne będzie Napoli, Palermo czy nawet Sampdoria i Viola. Zmierzam do tego, że dla Juve niezwykle trudny może być awans do LM w tym sezonie. Kolejny sezon poza LM to kolejny rok bez sporych premii, no i jednak spada trochę prestiż klubu i motywacja do przyjścia dla wielkich gwiazd. Pamiętajmy, że może się zdarzyć tak, że w tym roku Włochy będa miały tylko 3 miejsca w LM.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 sie 2010, 14:16

10 pisze:choć to właśnie na lewej koncertowo obrobił Lucio i Samuela).
To byli Materazzi i Lucio precyzujac. Mysle, ze gdyby Materazzi nie zdublowal Lucio, który dal sie swobodnie objechac, tylko sie lepiej ustawil oczekujac na Martineza to tej bramki by nie bylo. Koncertowo spierdolili obroncy, a nie koncertowo ich objechał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2010, 14:32

Pamiętajmy, że może się zdarzyć tak, że w tym roku Włochy będa miały tylko 3 miejsca w LM
najwcześniej w 2012/2013
Dodatkowo mocne będzie Napoli, Palermo czy nawet Sampdoria i Viola. Zmierzam do tego, że dla Juve niezwykle trudny może być awans do LM w tym sezonie.
Uważasz, że te kluby mają mocniejsze kadry niż JUVE :?: Sorry, ale gdzie Chiellini, a gdzie Glik :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 sie 2010, 14:48

Szkoda, że Boriello nie przeszedł do nas - byłaby to piękna drużyna youtubowa. Quagliarella strzeliłby z 2 razy w sezonie gola z 40 metrów, Aquilani dołożyłby coś z 30 metrów, Amauri wbiłby gwoździa z głowy z 16 metrów a Boriello zaliczyłby pewnie jakieś widowiskowe nożyce, Lanzafame objechałby jakiegoś ogóra z Lecce ruletą (by potem strzelic w kosmos) a Melo pewnie znów zrobiłby jakaś dobrą cieszynkę - na kompilacjach wyglądałoby to kapitalnie, tylko jakości brak...

Nie narzekam zwykle, ale kiedy widzę cenę zakupu Martineza (minimum 30 dni out) zestawioną z kwotą sprzedaży Diego, kiedy czytam że Treze odszedł a Juventus i tak podobno opłaca jego zarobki w tym roku, kiedy widzę podchody pod Boriello (!), który w przeszłości biłby się o miejsce z Zalayetą jako 5 napastnikiem to zaczyna mnie już trafiac szlag.

Jeżeli Traore wygryzie De Ceglie z obrony to mamy jedną z najmłodszych pierwszych jedenastek defensyw w lidze (o ile nie w Europie), choc nie obraziłbym się jeżeli Francuz znalazłby swoje miejsce na skrzydle (jak np Marcelo w Realu).

Pozostało parę godzin mercato i zapewne ktoś jeszcze do Turynu zawita, oby ten zawodnik zrobił różnicę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2010, 14:50

Pozostało parę godzin mercato i zapewne ktoś jeszcze do Turynu zawita, oby ten zawodnik zrobił różnicę.
Kaladze zawsze był doskonały w robieniu dużej różnicy - przy trzech milionach gaży jest większa niż przy jednym. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2010, 16:31

ma ktoś może aktualne dane, jak wyglądają pensje naszych zawodników?
albo chociaż ile zarabiali ci którzy odeszli, a ile dostają ci, którzy przyszli?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 sie 2010, 17:17

Wg Sky Juventus wypożyczył Rinaudo z opcją zakupu za 6 mln. Nie wiem jak on gra, ale jeżeli będzie straszył napastników tak jak straszy wyglądem to właśnie został pozyskany nowy Baresi.

Obrazek
Obrazek

Może razem pozowac z Chandlerem do zdjęcia:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”