Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 0:02

Hehe ponownie kandydat do czegoś tam Śląsk przegrał. Nie widziałem i nadal tego nie wiem co niektórzy widzieli w tej drużynie, przecież tam mocno przeciętnych piłkarzy jest masa, dobrych to sobie trzeba wymyślić, dodatkowo trener wygadany jak mało który i chyba tym PR'em nadal tam pracuje, bo nic z tej drużyny nie potrafi zbudować. Porażka z Lechem zasłużona, być może i mieli więcej strzałów itd. ale nic z tego praktycznie nie wynikało. W pierwszej połowie przed przedwczesnym zakończeniem meczu uchroniły ich decyzje sędziowskie, ten karny także niezły. Nie wiem czy to już specjalnie robią Ci sędziowie czy są naprawdę tak słabi(tu już nie chcę pisać jak okroili Lechię, chyba drugi raz w tym sezonie). Fakt, że bramka Lecha także po spalonym, ale to chyba był najmniejszy z największych błędów obsady sędziowskiej w tym spotkaniu. Szkoda tylko, że Stilic w końcówce nie trafił, bo pewniej by to wyglądało.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 19:37

Legia i Polonia przegrywają. :D O ile porażka Legionistów mnie nie dziwi wcale, to jednak po Polonii spodziewałem się więcej. Legia naprawdę skupiła jakiś szrot i udawała, że to poważni zawodnicy, gwiazdy nasze ligi. Boki obrony ekipy Skorży to obraza dla niskiego poziomu Ekstraklasy, Rzeźniczak robił takie rzeczy, że głowa boli, przeciwnicy z nim robili jeszcze gorsze. Wawrzyniak niech bierze jakieś nowe tablety, bo na boku wygląda jak oldboy, już lepiej było na środku, choć i tam uważałem go za najgorszego środkowego obrońcę naszej ligi. Jedyny plus to, że dzisiaj wywalczył karnego, którego sędzia nie zagwizdał, to chyba była najlepsza okazja Legionistów. Nie wiem czy to nie jest wynik gry Vrdoljaka, Manu czy Mezengi, którzy przesadzają jak na nasze warunki z upadkami. Z GKS-em przegrywali walkę fizyczną, dzisiaj kasował ich Malinowski, Grodzicki, Sadlok czy Straka. Z kim oni chcą rywalizować z taką postawą, Ivica miał dominować w drugiej linii, a on ani nie wygrywa z przeciwnikami starć, a podaje albo do tyłu albo do przeciwnika. Ogólnie Skorża ekipy nie poskładał i nie ma chyba na nią pomysłu. Ruch mógł wygrać nawet przy odgwizdanym karnym, Grzyb miał 3 setki, a drużyna walczyła jak żaden z Legionistów, a w pierwszym kwadransie rozegrali 2 takie akcje jak Legia nie rozegrała od początku sezonu.

Polonii wiele nie widziałem, ale nie grał Andreu, więc Wojciechowski powinien brać odpowiedzialność za wynik. Niedzielan pakuje kolejne brameczki, więc widać, że dobrze czuje się w Koronie. Małkowski niezła obrona strzału Bruno :lol: jeszcze lepsza reakcja Józefów W i O na 3 bramkę.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 wrz 2010, 21:04

Polonii wiele nie widziałem
Do utraty pierwszego gola przewagę miała Korona. Następnie kilkanaście minut dominowała Polonia, a mniej więcej od 25 minuty mieliśmy przewagę. Druga połowa zdecydowanie dla nas. Dłużej utrzymywaliśmy się przy piłce, graliśmy składniej i tworzyliśmy groźne akcje. Z góry uprzedzam, że skróty tego meczu w dzisiejszej Lidze + Extra nie oddają zupełnie tego co się działo na boisku. Gdybym sugerował się tym co zobaczyłem na C+ to byłbym skłonny stwierdzić, że Polonia była lepszym zespołem i miała więcej groźnym akcji. A tak wcale nie było. Jeszcze jedno zdanie odnośnie Niedzielana. Facet jest w nieziemskiej formie - dzisiaj miał trzy sytuacje na strzelenie gola i zdobył dwie bramki. Cieszy także świetna gra Stano z Hernanim. Nad Małkowskim nie mam zamiaru się pastwić, bo broniąc strzał Sobiecha pod poprzeczkę odkupił swoje winy. Na sam koniec chciałbym się wytłumaczyć przed clonerem - nie mogłem być na wyjeździe, bo się rozchorowałem :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8791
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 wrz 2010, 21:41

Marco_Van_Basten pisze:Cieszy także świetna gra Stano z Hernanim.
Heh, a tydzień temu nasz młody napastnik Wojsyk wkręcał Stano w sparingu jak chciał :P
No i tłumaczyć się przecież nie musisz :lol:

vinc
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vinc » 13 wrz 2010, 8:13

A co sądzicie o meczu Jagiellonia - Wisła Kraków? Moim zdaniem Grosicki potwierdzil to, ze jest najlepszym zawodnikiem ekstraklasy w tym sezonie, poza tym szanse byly wyrownane, ale Jaga przegrywała przez minute hehe takze mysle juz lepiej byc nie moze :)

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 13 wrz 2010, 13:51

Rzeczywiście Kamil Grosicki w tym sezonie jest w fantastycznej formie. Niektóre akcje to majstersztyk.
Jadze życzę mistrzostwa.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 13 wrz 2010, 13:56

A legia to śmiech na sali. Drużyna która miała walczyć o mistrzostwo po 5 kolejkach ma 6 punktów (Nie mówię że się nie odbudują ale w to wątpię). To o czym mu tu mówimy. Rok temu Jan Mucha w całej rundzie jesiennej nie stracił tyle goli ile teraz straciła Legia.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 13 wrz 2010, 14:07

peler pisze:A legia to śmiech na sali. Drużyna która miała walczyć o mistrzostwo po 5 kolejkach ma 6 punktów (Nie mówię że się nie odbudują ale w to wątpię). To o czym mu tu mówimy. Rok temu Jan Mucha w całej rundzie jesiennej nie stracił tyle goli ile teraz straciła Legia.
Legia ma taki przypadek że już od kilku lat mówi się tam o mistrzostwie a i tak jest wielkie rozczarowanie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2010, 14:17

Legia ma taki przypadek że już od kilku lat mówi się tam o mistrzostwie
bo to jest taki klub ze tu sie mowi tak zawsze.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 wrz 2010, 14:25

Niby tak , nie mniej jednak rzadko kiedy wychodzi a w sumie szkoda.Nie mniej jednak wydaje się , ze winę głównie ponosi nietrafiona polityka kadrowa zaciągów serbskich , brazylijskich , hiszpańskich i innych. Ja to poważnie zastanawiam się czy nie udać się na jakiś mecz ekstraklasy na Legię, z Torunia niby nie daleko ale jak takie katorgi mam oglądać to pasuje

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 13 wrz 2010, 14:38

Zła polityka kadrowa to jest nie tylko problem Legii ale i całej Polskiej Ligi. Ilu piłarzy kupił Lech za kase za sprzedaż Lewandowskiego? Zamiast kupić jednego albo dwóch dobrych zawodników kupujemy mase graczy z niskich lig często za darmo i myślimy że z miejsca podniosą poziom gry zespołu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 wrz 2010, 15:17

Shlubb pisze:Ilu piłarzy kupił Lech za kase za sprzedaż Lewandowskiego? Zamiast kupić jednego albo dwóch dobrych zawodników kupujemy mase graczy z niskich lig często za darmo i myślimy że z miejsca podniosą poziom gry zespołu.
Racja. Jeżeli Kiełbem i Wichniarkiem chcieli wojować Ligę Mistrzów, to niezłe jaja.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 13 wrz 2010, 15:44

I tak się dzieje co roku czyli: Zdobywany Mistrzostwo Polski, sprzedajemy najlepszego zawodnika, kupujemy na szybko kogoś z przeciętnego serba z albo brazylijczyka, nie awansujemy do LM, gramy z równie marnym skutkiem w Lidze Europejskiej.itp,itd.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 wrz 2010, 15:54

Shlubb , okej można i tak ale uważam , że Lech mierzy siły na zamiary. Wydaje mi się , ze to przedsezonowe gadanie o LM było na pokaz. Wywalczyli LE spróbują zdobyć parę punktów rankingowych i w przyszłym roku powalczą z lepszej pozycji nie oddając nikogo po tym sezonie (tak się łudzę) i może coś zawalczą :).Wydaje się , że największe szanse na LM ma Polonia bo ją stac na wartościowych piłkarzy mimo , ze właściciel ciężko porażki znosi

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 14 wrz 2010, 6:57

vinc pisze:Moim zdaniem Grosicki potwierdzil to, ze jest najlepszym zawodnikiem ekstraklasy w tym sezonie...
Nie za wcześnie troche na takie stwierdzenia jak dopiero 5 kolejka ledwo za nami :?: :mrgreen: Kto był najlepszy okaże się raczej na koniec sezonu.
Grosicki ma umiejętności, ma talent, ma potencjał (oczywiście jak na polskie warunki) ale ma także pstro w głowie i żeby się sam czasem w którymś momencie nie okiwał. Zresztą jakby miał poukładane w głowie to już byśmy go na polskich stadionach nie oglądali, swoją szansę na poważną zagraniczną karierę już miał, został zauważony...

Dla mnie absolutnie jednym z najlepszych o ile nie najlepszym zawodnikiem na przestrzeni ostatnich lat w naszej ekstraklasie jest Edi Andradina. Ten gość w ofensywie potrafi wszystko podać, strzelić, skutecznie wykonać stały fragment gry, umie wykończyć akcję pod bramką jak rasowa 9 strzałem głową czy puknąć z dystansu nie do obrony. Efektywny i efektowny. Świetny zawodnik i co ważne nie jest jakąś gwiazdką jednej rundy czy jednego sezonu tylko utrzymuje się ogólnie w dobrej dyspozycji praktycznie co sezon od samego debiutu w Polsce.
Szkoda, że ma już 36 lat :?
Może troche przesadzam ale na tle naszej ligowej szarzyzny Edi wraz ze swoimi umiejętnościami na pewno się pozytywnie wyróżnia :smile2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”