FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1222

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 wrz 2010, 13:30

Przewidywania okazały się prawdziwe co bardzo cieszy...Tak jak Mentor wspomniał trzeba zrobić wszystko aby niepojechał na zgrupowanie reprezentacji i powinnien być gotowy na Valencię u siebie...Już zaczyna się gadka że Real przegrał w zeszłym roku mistrzostwo przez kontuzję CR7 heh w tym co przegra bo Messi niepauzuje dłużej? :P Dajcie spokój w zeszłym sezonie długo pauzował Iniesta również można pisać gdyby on grał to strata byłaby większa...Szkoda rozpoczynać takie głupie dyskusje więc lepiej zamknijmy ten wątek :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2010, 13:34

Jasne. Mielibyśmy odpowiedź pod warunkiem, że Barcelona osiągałaby przez dłuższy okres czasu zdecydowanie gorsze wyniki. Inny rezultat eksperymentu nie pasowałby do wyjściowej teorii :lol:

Wytykanie Barcelonie, że Messi ma gigantyczny wpływ na grę i wyniki jest przezabawne. Jednoczesne deprecjonowanie wkładu pozostałych piłkarzy również, ale jedno wiąże się z drugim i tworzy tę piękną teorię.
Asteniu pisze:Messi to piłkarz jak 21 pozostałych zawodników i on nie jest nietykalny i to musicie sobie zapamiętać.
Ja pyerdole pieprzenie godne jakiegoś tam cwaniaka (nie pamiętam nazwiska, ale jak sobie przypomnę to może dam EDIT... o ile nie zapomnę :lol: ) co stwierdził, że Guardiola swoimi wypowiedziami sam prowokuje rywali do ostrej gry przeciwko Messiemu [']

Messi to piłkarz o takich samych prawach jak pozostali - dokładnie tak. Dokładnie każdy piłkarzy powinien być chroniony przed taką grą i każdy piłkarz grający w taki sposób powinien być karany. Tylko niech ktoś nie zaczyna bajania o męskiej grze bo takie wejścia nijak mają się do gry w piłkę nożną.

- polecam ujęcie od 0:46.

Co do słabej Barcelony to chyba trochę przesadzasz. Jeżeli nawet nie był to dobry mecz w naszym wykonaniu to przynajmniej niezły. Gdyby nie słaba skuteczność wynik mógł wyglądać inaczej i pewnie ogólna ocena od razu skoczyłaby nieco w górę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6638

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 wrz 2010, 13:38

krzychu212 pisze:Messi >> Barcelona :? Głupie gadanie. Wiadomo, że obecna Barca bez Messiego jest inna, ale też Messi bez kolegów z Katalonii jest innym piłkarzem.
Jak ktoś nie lubi Barcy, to zawsze powie, że Barca bez Messiego nic by nie ugrała, tu na forum też jest mnóstwo takich osób. Mi tam Barca jest obojętna, ale chętnie zobaczyłbym jak sobie radzi bez Leo przez jakiś czas.
mistyk pisze:Tak tak, faul czecha nie byl grozny i w kazdym meczu pelno takich fauli. Mam nadzieje, ze ten debil z Atletico otrzyma nalezyte przyjecie na Camp Nou.
Już grzejecie zraszacze? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2010, 13:43

http://www.blaugrana.pl/news/5870/ulfaj ... rasza.html

Gest jak gest. Miło, że przeprosił, ale niewiele to znaczy bo jak dla mnie wejście było frustrackie i mogło się skończyć dużo gorzej. Jeszcze stwierdzenie "Cieszę się, że Leo nic sobie nie zrobił" :angry2: Sam sobie nie zrobił - Ty mu zrobiłeś :roll:

Boromir - najbliższe 4-5 spotkań będzie bez Messiego, ale to słaba próba bo nie dość, że krótka to na dodatek w takiej fazie sezonu gdzie gramy na niskich obrotach bo forma dopiero jest budowana.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 20 wrz 2010, 13:56

mistyk pisze:Przeciez Kun gral. Nie wiem, jak ogladales ten mecz?
Ja go tam nie widziałem.
mistyk pisze:Tak tak, faul czecha nie byl grozny i w kazdym meczu pelno takich fauli. Mam nadzieje, ze ten debil z Atletico otrzyma nalezyte przyjecie na Camp Nou.
Ufo wyraźnie chciał Messiego sfaulować aby przerwać akcję, akurat pech chciał że oprócz podcięcia go jego stopa wylądowała w tym samym miejscu co noga Messiego (która była pierwsza). Nie chcę mi się wierzyć że Ufo miał w głowie wyeliminowanie Messiego na dłuższy okres. Groźnej kontuzji można dostać nawet podczas delikatnego faulu. Co prawda ten delikatnym nie był, ale brutalnym też nie.
Mentor pisze:Messi to piłkarz o takich samych prawach jak pozostali - dokładnie tak. Dokładnie każdy piłkarzy powinien być chroniony przed taką grą i każdy piłkarz grający w taki sposób powinien być karany. Tylko niech ktoś nie zaczyna bajania o męskiej grze bo takie wejścia nijak mają się do gry w piłkę nożną.
Ja nie zamierzam tutaj o pisać o męskiej grze, bo to nie była walka bark w bark czy walka o PIŁKĘ tylko zamierzony faul który pechowo się skończył. W pozostałej kwestii widzę że się zgadzamy.

Gdyby Ufo sfaulował tak powiedzmy Piattiego to tego pieprzenia było by o 90% mniej.

Mentor pisze:Co do słabej Barcelony to chyba trochę przesadzasz. Jeżeli nawet nie był to dobry mecz w naszym wykonaniu to przynajmniej niezły. Gdyby nie słaba skuteczność wynik mógł wyglądać inaczej i pewnie ogólna ocena od razu skoczyłaby nieco w górę.
Akurat wynik mojej oceny by zbytnio nie zmienił, chociaż fakt że nie wykorzystane sytuację także ją w jakimś sensie zaniżają. Być może dawno nie widziałem Barcelony w akcji i ostatnio ona tak gra, być może z Herculesem zagrała tak tragicznie że mecz z Atletico mógł się podobać, jednak ja pamiętam tą Barce z poprzedniego sezonu czy z jeszcze wcześniejszego z meczy przeciwko Atletico i w każdym z nich na VC mimo porażki prezentowała się wiele lepiej.

Nie mniej jednak, abstrahując od tego czy Barcelona zagrała słabo, przeciętnie, nieźle czy świetnie i tak była drużyną lepszą na tle słabiuteńkiego Atletico.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6638

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 wrz 2010, 13:59

Mentor pisze:Boromir - najbliższe 4-5 spotkań będzie bez Messiego, ale to słaba próba bo nie dość, że krótka to na dodatek w takiej fazie sezonu gdzie gramy na niskich obrotach bo forma dopiero jest budowana.
Mimo wszystko ciekawy jestem, jak to będzie wyglądało, zwłaszcza w Rosji z Rubinem, który defensywę ma porządną - 8 bramek w 21 meczach w lidze rosyjskiej :shock:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 20 wrz 2010, 14:14

Cieszże się że Messiemu nic się nie stało bo jest to jeden z tych piłkarzy których naprawdę bardzo lubię oglądać. Ogólnie to przypominało mi to zagranie Grygery (?) na Ronaldo z meczu Realu z Juventusem.

Nie mniej jednak uważam pisanie że szkoda że Mascherano nie zdążył mu nic zrobić za wyjątkowo prostackie. Zrozumiałbym jak by to było pisane przez frustrata typu rkoeman...

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 20 wrz 2010, 14:40

Asteniu pisze:Miałem złe przeczucia co do tego spotkania i się nie zawiodłem. Beznadziejne Atletico i słaba Barcelona = średnie widowisko, nie te z ostatnich lat.
:lol2: rozumiem, że w ostatnich latach widowisko było dobre bo Atletico wygrywało

Szkoda że Kun nie grał, bo może wówczas w ataku Atletico by coś pokazało. Reyes + Simao to za mało.
Forlana też na boisku nie widziałeś?

Szkoda, że Messi, Pedro i zwłaszcza Villa zmarnowali tyle świetnych okazji. Przy stanie 5-1 słaba Barcelona po słabym widowisku przynajmniej nie straciłaby Messiego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 wrz 2010, 15:19

Jeśli chodzi o 'ofensywną' grę rywali to dobrze wiesz jak to wygląda. Podstawową formą ofensywy przeciwko Barcelonie są szybkie kontry wyprowadzane zazwyczaj małą ilością piłkarzy przy pomocy jednego czy dwóch zagrań (oraz oczywiście stałe fragmenty, ale tego nie liczę). Bardziej nam trzeba tutaj dobrego ustawiania się, aby dopaść piłkę szybciej niż przeciwnik niż kasowania rywali w ścisłym tego słowa znaczeniu. Tutaj będzie się musiał pewnie trochę przyuczyć Argentyńczyk bo systemu nie pozna ot tak. Przyda się natomiast od zaraz w pressingu kiedy rywal wyprowadza piłkę od bramki a zespół jest ustawiony. Bez piłki chorujemy więc im szybciej ją odbieramy tym lepiej.

No właśnie u was nie ma miejsca na typowego przecinaka, jest zbędny. Jak sam piszesz potrzeba wam gościa który świetnie się ustawia i czyta grę w czym znakomity jest Busquets. Dlatego jak pisałem nie wiem po co wam Mascherano, bardziej nadawałby się Carrick na tą pozycję, który właśnie również znany jest z dobrego czytania gry i ustawiania się.

No, ale taki klub jak Barca może sobie pozwolić na to by mieć jednego z najlepszych przecinaków na świecie do zadań specjalnych by przydał się tylko w paru spotkaniach :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 wrz 2010, 15:26

Ja rozumiem faul taktyczny czy w ferworze walki, ale ten byl umyslny i celowy. Ujfalusi nie celowal w pilke a w nogi. Wlasnie przez takie faule wielu zawodnikow konczy kariere.

Ciesze sie bardzo ze Messei bedzie pauzowac tylko 15 dni. Niech sie wyleczy na Valencie zebym mogl pomessiowac na CN :wink:

Co do meczu to mi sie podobal. Gralismy dobre zawody szkoda ze tak nieskuteczne. Powinnismy spokojnie wyzej wygrac. W srodku pieknie kontrolowalismy gre. Iniesta zagral chyba najlepszy mecz w tym seznie. Martwi kolejny wystep, w ktorym gra 3 napastnikow, a widac 2.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 20 wrz 2010, 15:49

Xavi i Iniesta w srodku to mi sie podoba,teraz niestety bedzie przesuniety pewnie na atak;/ z racji kontuzji Messiego,szkoda

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 20 wrz 2010, 16:13

hahaha,beka zawsze z kibicow barcelony zyjacych w swoim swiecie

mysle ze czech powinien dostac pare milionow kary za dotkniecie boga,jego rodzina do 4 pokolenia powinna miec zakaz gry w pilke a czechy powinny opuscic swoje flagi w calym kraju do polowy

co innego jak boski messi pluje na kogo popadnie,wybija zeby czy przebiega specjalnie po innych zawodnikach,wtedy jest ok

takich fauli jak ten w tym roku na boiskach europy bylo kilkanascie tysiecy,czasami w ogole faul nie jest gwizdany,czasami zawodnik po takim czyms biegnie dalej z pilka a czasami konczy kariere,zycie

faul byl umyslny i celowy?hahaha

zawsze jak zagladam do krainy mesqueenclub to sa jakies jajca

Awatar użytkownika
Lewan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan » 20 wrz 2010, 16:34

misio pisze: faul byl umyslny i celowy?hahaha
Był. w 100%. Ale nie nastawiał się na zrobienie jakiejkolwiek krzywdy Messiemu, tak wyszło i nie ma co płakać. Co do reszty wypowiedzi w pełni się zgadzam, jak Messi pluje fauluje, wybija zęby to wszystko w porządku, a jak sam jest poszkodowany (co ma miejsce oczywiście nagminnie ze względu na jego bajeczne umiejętności i pozycje) i doznaje kontuzji to "ch**, kara śmierci". Takich zagrań w piłce jest na pęczki, w jednym meczu byle jakiej ligi mamy do czynienia z wieloma takimi sytuacjami. Messi miał to nieszczęście, że doznał kontuzji, nie pierwszej i nie ostatniej, i na czerwonej kartce (i tak jak dla mnie przesadzonej (chyba że to druga żółta)) powinno się skonczyć

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 wrz 2010, 16:51

Odrobina empatii. Mogl mu urwac noge. Nie podejrzewam Czecha ze chcial to zrobic ale dzialal na zasadzie "moze przejsc albo pilka albo pilkarz nigdy razem". Powinien za to zagranie dostac w morde. Nie dziwie sie przejeciu fanow Barcelony tez bylbym zdenerwowany gdyby ktos tak zaatakowal dajmy na to Pato.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 wrz 2010, 16:55

Na onecie pisali ze Messi cos tam zerwal,najlepsze było to ze takie coś wogoole u człowieka niewystępuje wiec Messi jest kosmita :rotfl: .Messi ma szczescie choć widze dużo jadu na Czecha co mnie nie dziwi jednak ja pamietam jak Dani Alves wjechał w noge zawodnika RacinguS ze aż mu sie wygieła i wtedy nie słyszalem złych slow na temat Daniego.Wejscie dużo gorsze i brutalniejsze od wczorajszego.bez Mesiego do ataku wejdzie Bojan, chce to widziec bo koles jest dla mnie maskrycznie przereklamowany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”