Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 paź 2010, 14:54

dlaczego? zawsze jest dla kibicow, sytuacja na wyjezdzie w cracovie, bardzo fajny facet.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 paź 2010, 17:02

:lol: Lech mnie załamuje, nie wiem czy oni naprawdę mają Ekstraklasę w dupie, czy tylko udają. 20-25 minut meczu w którym byli zaangażowani, podobnie jak z Legią później stopniowo coraz większa olewka, aż w końcu przebudzenie po stracie bramki, co gorsza Bełchatów walił kontrę za kontrą i sam się dziwię, że nie skończyło się choćby tak jak z Jagą. Ci piłkarze potrzebują porządnego wstrząsu, bo LE to nie wszystko i tak dalej wyglądać w polskiej lidze nie mogą. Do tego nie wiem czy Zieliński jest tak ślepy czy tak głupi, że uparł się na tego Panamczyka. Gościu co spotkanie co rywal jest kręcony przez każdego, niezależnie czy to by był Bonin, Krasic czy Ćwielong. Dzisiaj ten Brazylijczyk robił co chciał na prawej stronie. Z przodu olewka Peszki, Krivetsa, trochę chęci Stilicia i koniec.
O bramce jaka Lech stracił nie wiem czy można mówić, że była kontrowersyjna, dla mnie i nie było to zamierzone podanie do bramkarza, a przede wszystkim Bosacki był faulowany przy próbie odegrania ją głową. Jak to Lech ma w zwyczaju traci bramkę w dziwnych okolicznościach. Dzisiaj mają 4 spotkania straty do lidera i lepiej dla władz Kolejorza, żeby przyszła taka nawałnica, że spotkania zostaną przełożone na wiosnę i zdążą tym razem zrobić wzmocnienia, bo to śmiesznie wcale nie wgląda dla kibiców.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 paź 2010, 17:12

Jarzinho pisze:Lech mnie załamuje, nie wiem czy oni naprawdę mają Ekstraklasę w dupie, czy tylko udają.
aspekt psychologiczny, radze sie przyzwyczaic bo sukcesy w LE, wyjda im bokiem w E -
czeher pisze:Zreszta teraz liga bedzie dla nich sporym otrzezwieniem i kula u nogi, bo ciezko bedzie sie sprezyc na zespoly typu Belchatow jak sie gralo kilka dni temu z MC czy Juve, beda straty pkt :!:
czeher pisze:Lech ma LE i przez to beda gubic pkt.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 paź 2010, 19:09

Dzisiaj w Cafe Futbol Żurawski ładnie pojechał po zagranicznych piłkarzach w Wiśle i Legii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8768
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 paź 2010, 19:14

Najpierw niech ten Żurawski po sobie "pojedzie". Dupny napastnik, 645 minut gry i 1 gol :haha:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 19:45

cloner pisze:Najpierw niech ten Żurawski po sobie "pojedzie". Dupny napastnik, 645 minut gry i 1 gol
Ośmieszył się, gdy stwierdził, że on już swoje zrobił, czy nastrzelał się, więc niech młodzi wezmą na siebie ciężar i odpowiedzialność. Widać, że przyszedł wycisnąć hajs i tyle.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 paź 2010, 19:55

Żurawski już nie raz stwierdził, że on nie przyszedł do Wisły jako zawodnik wiodący i pełniący rolę podobną do tej przed wyjazdem. Zresztą on nie gra na równi z Brożkiem, to na jego barki spada rozgrywania, gdyby było inaczej z pewnością można by go było mocno krytykować za dorobek strzelecki.
Nie dziwię się, że Brożek czy Żurawski mocno krytykują obcokrajowców, bo dlaczego mają tłumaczyć się właśnie oni za taką grę, skoro tak naprawdę to najbardziej zawodzą właśnie cudzoziemcy, którzy są po prostu słabi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2010, 20:04

A wg mnie wypadł bardzo fajnie (choć całości nie widziałem). Nie bawił się jak większość graczy w poprawność polityczną, ale mówił co myśli. Z siebie też się śmiał, że tylko 2 gole ma na koncie (może drugi w pucharze ? nie wiem).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 paź 2010, 20:10

fieldy pisze:może drugi w pucharze ?
Z Szawle

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 paź 2010, 20:20

No dokładnie jak fieldy, mówił o sprawach związanych z obcokrajowcami takimi jak język, przywiązanie do drużyny, nastawienie. Ciekawie też stwierdził, że jak Polak jedzie na zachód to on musi zapieprzać i być dwa razy lepszy od rywala z kraju żeby grać. U nas jak przychodzi jakiś zagraniczny to on z miejsca uważany jest za lepszego i gra - pomimo że są to zawodnicy którzy w swoich wcześniejszych klubach grali w rezerwach.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2010, 11:56

Wilmore pisze:Krytykowanie Legii/Wisły to typowa zagrywka ze strony polskich fanów - owszem, Mezenga, Maaskant, Paljic, i cała reszta nowych postaci w obu klubach to na zachodzie przeciętniacy najwyżej, tyle że na polskie warunki to kandydaci na megagwiazdy ligi
Ilu juz bylo tych sredniakow co potem nie lapali sie na lawke a grali pozniej/wczesniej np w srednialacj ligi portugalskiej, greckiej? Poza tym Smolarek, Zurawski, Wichniarek mieli byc gwiazdami ale to inna sprawa
Pamietasz takiego pilkarza jak Marcel Liczka? w Polsce prezentowal sie tak slabo, ze niektorzy mysleli ze gra tylko dzieki ojcu... dziisaj zalicza asysty w Ligue1 (ostatnio w meczu z Monaco)
Wilmore pisze:Fakt, że są z zachodu to podstawowy powód krytykowania ich.
Legia musi sobie poradzić z szambem w szatni - raczej nie ze Skorżą już - ale o Wisłę jestem spokojny. Trener wie co robi
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Tak słabego wyniku za czasów Bogusława Cupiała nie osiągnął żaden z poprzedników Maaskanta.
A byly takie tuzy jak Werner :P

weszlo zrobilo ciekawe zestawienie... a niby zostawial tonacy okret, niczym tchorz
weszlo pisze: Wisła Kraków przed przyjściem Maaskanta:
Arka: zwycięstwo 1:0
Ruch: porażka 0:2
Widzew: zwycięstwo 1:0
Średnio: 2 pkt.

Wisła Kraków po przyjściu Maaskanta:
Bytom: zwycięstwo 2:1
Jagiellonia: porażka 1:2
Korona: remis 2:2
Bełchatów: remis 1:1
Śląsk: remis 0:0
Średnio: 1,2 pkt.

NAC Breda przed odejściem Maaskanta:
Alkmaar: remis 1:1
Utrecht: porażka 1:3
Średnio: 0,5 pkt.

NAC Breda po odejściu Maaskanta:
Heerenveen: porażka 1:3 (dzień po odejściu Maaskanta)
Venlo: zwycięstwo 2:0
Feyenoord: zwycięstwo 2:0
Vitesse: remis 0:0
Willem II: zwycięstwo 2:1
Nijmegen: zwycięstwo 2:0
Średnio: 2,16 pkt.
nie ma powodow do krytyki?
Dodatkowo mecz Wisla-Slask kandyduje do najgorszego, najnudniejszego od lat

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 paź 2010, 12:49

czeher pisze: Pamietasz takiego pilkarza jak Marcel Liczka? w Polsce prezentowal sie tak slabo, ze niektorzy mysleli ze gra tylko dzieki ojcu... dziisaj zalicza asysty w Ligue1 (ostatnio w meczu z Monaco
Hmmm... pewien nie jestem ale ostatni przy okazji transmisji jakiegoś meczu Ligue 1 Dębiński mówił że to jest brat (czy coś takiego, w każdym razie rodzina) tego gościa co grał w Polsce :roll:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 paź 2010, 13:02

brylancik pisze:Hmmm... pewien nie jestem ale ostatni przy okazji transmisji jakiegoś meczu Ligue 1 Dębiński mówił że to jest brat (czy coś takiego, w każdym razie rodzina) tego gościa co grał w Polsce :roll:
Dokładnie. We Francji (w Brest) gra Mario Liczka, a Marcel, który grał w Polsce jest teraz zawodnikiem SK Kladno.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2010, 13:20

emdżej pisze:Dokładnie. We Francji (w Brest) gra Mario Liczka, a Marcel, który grał w Polsce jest teraz zawodnikiem SK Kladno.
o kuwa daje sobie glowe uciac, ze podczas transmisji padlo Marcel (no chyba ze przejezyczenie, jakich zreszta nie malo.) Albo u mnie jakies pokrecenie
Tak czy owak sorry za zamieszanie
To inny przyklad Elton, w sumie Braga troche za niego zaplacila - zaliczyl kilka minut w LM i el. W Vasco zaskakiwal w polsce klapa
Rodnei,
Alcantara podobnie jak Elton pomylka na calej linii, teraz podstawowy obronca Cluj - do ktorego polskim zespola daleko
Rui Miguel - chyba wiecej oczekiwano, teraz w Vitorii,
Tiago Gimes, sretenovic - no gwiazdami nie byli

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8768
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 paź 2010, 13:34

czeher, a jeszcze przed sezonem się spierałeś ze mną, że ten Jovanić ma markę i jest dobrym bramkarzem :haha: Mówiłem, że to niesamowite drewno, okazuje się, że Antolović jest tak samo słaby :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”