Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 756

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 wrz 2010, 12:28

Nerwowe spotkanie ale na szczęście trzy punkty są. Oczywiscie ja wstawilem Koscielnego do skladu gdy mialem Squillaciego, sam nie wiem po co no ale za glupote sie placi :lol:
Cieszy wystep Arshavina, rozegral dobre zawody. Fabianski tez spoko, wybronil karnego no i setke na koniec, ale ludzie.. co on tam mial do roboty? Oprocz tych dwoch rzeczy prawie nic. A wychodzil glupio do pilki jak obroncy spokojnie mogli ja wybic, tylko nerwowe sytuacje tworzyl. Media uwielbiaja sie znęcać i potem rozpływać a tak naprawde to nie ma nad czym. Dalej sie go bede bal w meczu z Chelsea no i zobaczymy, czy pokaze cos konkretnego. Tego zycze mu z calego serca.

Martwi mnie postawa Squillaciego, mial bardzo nerwowy poczatek spotkania i popelnial mase bledow. Komentator ATVO powiedzial ze Vermaelen jest wielka niewiadoma wiec moze byc nieciekawie z Chelsea. :(

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 29 wrz 2010, 20:18

a jednak nie taki Fabian zly jak go maluja:P a tak na powaznie to nie dawalem mu szans na tak dobry mecz teraz trzeba poczekac jak sie spisze z Chelsea ale znow wierze w niego:)

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 30 wrz 2010, 11:29

Na Chelsea znowu go wbiją w bramkę... Kibicuje żeby mu się udało coś pokazać ale jakbym był fanem Arsenalu to bym srał po pantalonach na myśl o starciach np. Drogby z Fabianem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2010, 19:53

Wenger potwierdził, że na 100% Vermaelen nie zagra. Cesc to 50-50 ale ze wskazaniem na tą bardziej negatywną stronę :/ Diaby ma być w składzie ale nie wiadomo czy zagra, lepiej zeby jednak obejrzal to spotkanie z ławki.. bo zagral fatalnie z WBA. Almunia ma szanse wystapic ale Boss jeszcze nie wie.. mi sie wydaje ze to jednak będzie Fabian. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 30 wrz 2010, 20:21

mi sie wydaje ze jest tak jak powiedzial Fieldy ze to taka sciema z ta kontuzja Almunii zeby dac szanse Fabianowi teraz zagral dobry mecz z Partizanem i w moim uznaniu jest w skladzie na Chelsea i teraz sie okaze czy bedzie gral czy bedzie siedzial ja w niego wierze:)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 paź 2010, 17:46

Co za chory klub. :angry:
Oprocz tego ze Verma na pewno nie zagra dzisiaj doszlo info, ze ani Cesc ani Almunia nie zagra. Oprocz tego Gibbs wypadl na trzy tyg.. Eh.. Z dobrych wiadomosci Bendtner ma wrocic po reprach wiec pewnie z Newcastle w Carling Cup. Poza tym Ramsey niedlugo pewnie wroci.. Tyle dobrych wiesci.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 paź 2010, 16:39

Arsenal: Fabian, Sagna, Koscielny, Squillaci (c), Clichy, Wilshere, Diaby, Song, Nasri, Arshavin, Chamakh
Ławka: Szczesny, Rosicky, Vela, Denilson, Djouoru, Eboue, Emmanuel-Thomas

No to Wenger odwalił, gościu z 5cioma meczami kapitanem :boje się: cóż, zobaczymy. Kluczowe bedzie wszystko - wystep Fabiana, obrony, jak poradzi sobie Wilshere w roli Cesca.. no nic, nie ma co gadać tylko zobaczymy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 paź 2010, 16:50

Patrząc na skład powinniście zmienić nazwę na FC Francenal.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 paź 2010, 17:07

Oglądał ktoś z was Orange Sport i program gdzie był Clichy, który opowiadał o transferze do Arsenalu :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 paź 2010, 17:22

Obraz gry mial wygladac zgola odmiennie :roll: :? Arsenal jest grozniejszy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 paź 2010, 17:59

Co by tu powiedzieć. Naprawdę dziwne spotkanie, w sumie mieliśmy chyba nawet więcej strzałów. Fabiański głupio czasem wychodzi ale ogólnie to porządku.. chociaż za wiele do roboty nie miał. Niby najmniejsza drużyna w PL a cały czas to my właśnie wygrywamy te główki z rożnych. Obrona ogarnia to wszystko, było świetnie nawet jak na to co przewidywaliśmy. Mecz na 0-0, magiczna bramka Drogby cholera wie jak to weszło ale niestety weszło. Fabiańskiego za to winić nie można. Zobaczymy co będzie w drugiej połowie, bo może być wszystko. Jeśli Chelsea strzeli coś szybko to można powiedzieć, że po nas, ale jeśli uda się to utrzymać albo wyrównać.. no nie wiem. Tragicznie nie jest, ale.. zobaczymy też co z Diabym i Sagną, oby było wszystko OK bo naprawde dobre spotkanie rozgrywają.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2010, 17:59

ale Chelsea prowadzi czyli standard.
Szkoda, bo okazje były, już na początku Sgana świetnie do Chamakha i centymetry obok słupka, chwile później Koscielny głową z metra nie trafia, choć stał tyłem do bramki. 2 razy groźnie Arshavin uderzał. Cech na posterunku. Nasri ograł Ramiresa przed polem karnym i też posłał obok bramki.
Brakuje Ceska, Robina i Theo :(
świetny gol Drogby, ale też szczęśliwy, trafił przecież w słupek :P
obrona się gubi, zwłaszcza Sagna i Clichy, którzy dają się obiegać i są te groźne centry z boków, środek gra dobrze, sporo główek wygrywają.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 paź 2010, 19:04

:roll:

Gramy naprawdę dobry futbol, momentami ciśniemy Chelsea jak jakiś zespół z dołu tabeli, mamy kilka jeśli nie kilkanaście niezłych okazji do pokonania Cecha i ostatecznie przegrywamy 0:2. Gdzie tu logika. Chyba jedyne za co można naszych zganić to brak wykończenia i skuteczności, bo za co innego. Zagrać tak z Chelsea na Stamford Bridge to naprawdę spory wyczyn. Niestety nie nagradzany punktami w tym wypadku.

Myślę, że Rosicky więcej dałby drużynie gdyby grał od początku. Widać, że jest w formie (po strzałami oczywiście), więc dziwi mnie, że Wenger Diaby'ego wystawił, który w pierwszej połowie ustawiony był tuż za Chamakhiem. Tam raczej powinien grać Samir, bo to w końcu jego nominalna pozycja.

Fabiański nieźle. Przy żadnej bramce nie miał szans, a dodatkowo wybronił kilka groźnych strzałów. Występ jak najbardziej na plus. Co ważne, dość pewnie zachowywał się przy rzutach rożnych, co w przeszłości za często mu się nie zdarzało. Myślę, że dał Wengerowi kolejne argumenty żeby po kadrach to właśnie na niego postawił.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 paź 2010, 19:05

No i co. W sumie się tego spodziewaliśmy, mogło być więcej ale zatrzymało się na 2-0. Na plus dam Fabiana, bo naprawdę dobrze grał. Popełnił w sumie jeden błąd jak skoczył na kogoś tam i nie złapał. Później bronił co trzeba było i łapał piłkę z rożnych, co mnie bardzo zdziwiło :lol: Birmingham za dwa tygodnie, niech gra, mimo że Almunia pewnie będzie zdrowy.. czemu nie?
Myślałem, że Chamakh nam ładnie zastąpi RVP ale jednak widać, że to nie to samo. Brakuje też Cesca. Ale ogólnie graliśmy bardzo dobrze, jak zwykle z Chelsea no i gówno z tego było. WIęcej nie mam do powiedzenia, może później coś na spokojnie napisze, bo aktualnie jestem wkurzony mimo że spodziewałem się gorszej porażki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2010, 20:01

Chelsea ma bardziej dojrzałą drużynę i potrafi, nawet nie mają długo piłki, wyjsć z groźną kontrą i załatwić sobie 3 pkt. W końcóce obrona już nie istniała i tylko Fabianowi zawdzięczamy, że tylko 0:2. Chciałem przed meczem byśmy to my się schowali na swojej połowie i grali z kontry, bo tak Chelsea łatwiej ukłuć :P tymczasem my coś próbujemy, a oni nas łapią na kontry.
Widać było brak Ceska, z cały szacunkiem dla Jacka, Ceskiem to on nie jest :lol: Może jakby grali Theo, Verma, Cesc, czy Robin byłoby łatwiej o bramki, no ale nie ma co rozpaczać, tylko czekać na kolejne spotkania i powrót graczy do zdrowia. Teraz zdaje się Birmingham i później kolejny cięzki mecz z Man City, które jest już przed nami w tabeli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”