Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 462

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 paź 2010, 17:44

Mi się wydaje, że broniący JUVE by grał w klasycznym 4-4-2 z Marchisio na lewej, ale w fazie ataku nie widzę powodu by to nie wyglądało tak jak napisałem. Marchisio tak czy siak schodzi do środka, Krasic i tak wpada wprost do ataku, a Cassano zazwyczaj gra pod bocznego obrońce i szuka sobie miejsca na lewej. No, ale wracając do rzeczywistości:
De Ceglie wypadł na co najmniej 3 miesiące, Martinez na 2 (a już zaczął grać :zgon: ) a Manninger na miesiąc. Czyli jest problem, bo ostał się na boku obrony jedynie Motta, a Pepe, którego widzieliśmy wczoraj w defensywie trzeba będzie postawić na boku pomocy (skoro nie ma Krasicia, Martineza i Lanzafame). Wychodzi na to, że na lewej będzie musiał zagrać Chiellini jeśli zdąży wrócić. Ewentualnie Del Neri przywróci Grosso, ale do tej pory nasz trener mówił, że nie ma takiej opcji.
A już była normalna sytuacja kadrowa...

E: chyba, że Quagliarellę na prawą pomoc, a Pepe na obronę :think:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 paź 2010, 22:15

(L)oczkerson pisze:Mi się wydaje, że broniący JUVE by grał w klasycznym 4-4-2 z Marchisio na lewej, ale w fazie ataku nie widzę powodu by to nie wyglądało tak jak napisałem. Marchisio tak czy siak schodzi do środka, Krasic i tak wpada wprost do ataku, a Cassano zazwyczaj gra pod bocznego obrońce i szuka sobie miejsca na lewej.
Najpierw kupmy Cassano, a potem się będziemy zastanawiać jak to ustawić :P

Sytuacja nie jest za ciekawa. O ile w zeszłym sezonie wielu piłkarzy narzekało na bzdurne urazy mięśni, tak teraz te kontuzje są poważne, a ta De Ceglie już bardzo. Szkoda, bo zaczynał chłopak jarzyć o co na tej pozycji chodzi. Ciężka sytuacja teraz, bo Delneri albo przeprosi się z Grosso i Hasanem, albo zagra graczami z Primy. Sam ostatnio mówił, że w Turynie jest zdolna młodzież a tych dwóch panów grać nie będzie, ale chyba nie przewidział takiej sytuacji.

Storari - Motta, Bonucci, Legrottaglie, Pepe - Krasić, Sissoko, Melo, Marchisio (ale jemu dałbym odpocząć) - Amauri, Del Piero

Tak pewnie będzie wyglądał nasz skład na Salzburg, Delneri wreszcie wystawi coś mocnego bo nie ma już wyboru - raz, że kontuzje a dwa, że trzeba ten mecz wygrać. Kiedy wraca Traore? Bo coś mi się wydaje, że na dniach miał być zdrowy ale pewnie nie da rady zagrać w czwartek. Ławka rezerwowych będzie przekomiczna. Przydaliby się np Rossi, Yago, nawet Immobile (bo Amauri pewnie nie jest jeszcze do końca zdrowy) ale są wypożyczeni i nawet nie wiem czy nie kontuzjowani.

Natomiast na Catanię jest nieco trudniej, bo nie może zagrać Krasić więc zostaje problem prawego skrzydła. Może pomysł z gówniarzem Sorensenem na środek i Bonucci na prawą obronę, a Pepe do pomocy? Nieciekawie jest.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 lis 2010, 13:07

Najlepszego! :beer:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lis 2010, 16:11

Wracając jeszcze do meczu. Kolejny raz po zdjęciu Del Piero z boiska widziałem na naszej ławce dwóch trenerów :lol: Alex schodzi ubiera kurtkę i staje koło Del Neriego. Wymianiają uwagi, coś sobie pokazują, potem czy jeden czy drugi coś krzyknie do piłkarzy. Normalnie jakby Alex już teraz był asystentem Del Neriego :lol:

No i obejrzałem jeszcze raz mecz (nie mam takiego zwyczaju, ale...) i ilość odbiorów Marchisio wręcz zastraszająca. Naprawdę był znakomity w tym elemencie.

No i cieszynka Melo o której wspominałem:

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 01 lis 2010, 17:47

113 lat już pykło. Oby ta 13 na końcu nie była pechowa w tym sezonie. Jak narazie wszystko idzie w jak najlepszym kierunku. Sto lat! :beer:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 lis 2010, 20:44

(L)oczkerson pisze:No i obejrzałem jeszcze raz mecz (nie mam takiego zwyczaju, ale...)
Ale posucha ostatnio jeśli chodzi o takie mecze w wykonaniu tego zespołu nie? :D
(L)oczkerson pisze:No i cieszynka Melo o której wspominałem:
Jak przyjął na banię strzał Ibry to też zrobił cieszynkę. Generalnie to w zeszłym sezonie takie cieszynki to jeden z niewielu elementów, które mu wychodziły. Na szczęście w tym sezonie jest to już element jeden z wielu :P

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 01 lis 2010, 20:48

A gdzie mozna obejrzec ten mecz jeszcze raz? Ja nie moglem ogladac.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lis 2010, 20:52

Ale posucha ostatnio jeśli chodzi o takie mecze w wykonaniu tego zespołu nie?
Nawet nie to. Głównie chciałem na spokojnie przyjrzeć się pozycjom na jakich grali, kto kogo krył. Jak dokładnie wyglądał Martinez Pepe czy Marchisio...
A gdzie mozna obejrzec ten mecz jeszcze raz? Ja nie moglem ogladac.
http://www.youtube.com/user/TuttoZuliani#p/u
kanał kolesia, który wrzuca wszystkie ligowe mecze JUVE. Po prawo 15 minutowe części.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 lis 2010, 21:00

Boromir pisze:
(L)oczkerson pisze:No i cieszynka Melo o której wspominałem:
Jak przyjął na banię strzał Ibry to też zrobił cieszynkę. Generalnie to w zeszłym sezonie takie cieszynki to jeden z niewielu elementów, które mu wychodziły. Na szczęście w tym sezonie jest to już element jeden z wielu :P
:)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lis 2010, 1:32

Melo to ma jednak zrytą banie. Ale brakuje mi tu chociażby jego cieszynki w meczu z Lazio z zeszłego sezonu, o tej:

:haha:

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 02 lis 2010, 15:25

Zdecydowanie brazylijczycy świetnie się u nas czują :lol: Melo robi dobrą atmosfere w szatni a na boisku udowadnia że tamten sezon był wypadkiem przy pracy :P http://www.youtube.com/watch?v=-nqk5HBF ... re=related

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lis 2010, 16:09

Z tym robieniem dobrej atmosfery to nie szalejmy, bo już pojawiało się parę wypowiedzi (m. in bodajże Ferrara), że Brazylijczyk zachowywał się wyniośle w stosunku do innych zawodników. Śmieszne gesty mają byc tylko dodatkiem do jego dobrej gry i o tym trzeba pamiętac. Tak samo Brazylijczyk niech kontroluje gesty, które pokazuje do kibiców, bo pod koniec zeszłego sezonu dzięki "chwili słabości" w 1 spotkaniu był wygwizdywany niemal na równi z Canną i Zebiną. Teraz zresztą przy okazji wypowiadania podstawowej 11 przed meczem też da się usłyszec pojedyncze bo pojedyncze, ale jednak gwizdy w jego kierunku.

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 02 lis 2010, 16:38

Musi byc jeden koleś co potrafi ustawić do pionu niektórych grajków. Jak dla mnie Brazylijczyk powinien mieć posłuch w druzynie. Defensywny pomocnik kieruje, ustawia swoich kolegów z przodu jak i z tyłu. W tamtym sezonie wielu "kibiców" po nieudanych meczach Juve (w tym meczy z udziałem Melo) wieszało psy na całej naszej druzynie. Melo jednak nie dał się presji wywieranej na nim - inni zawodnicy dawno by już odeszli. Priorytetem oczywiscie jest dobra gra, ale takie zachowania "cieszynki" wpływają korzystnie na mentalność druzyny. Czuje się, że Bianconeri powoli odbudowują kolektyw jakim byli przed spadkiem do Serie B . Melo różni się od innych zawodników. Przypomina mi Conte. Waleczny, nieustępliwy i czasami zachowujący się idiotycznie. Ale i tacy zawodnicy muszą być w ekipie :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lis 2010, 16:50

pierroo pisze:Musi byc jeden koleś co potrafi ustawić do pionu niektórych grajków.
Jednego takiego kolesia masz w awatarze, drugiego takiego kolesia ja mam w awatarze a trzeci odpoczywa sobie na Malcie, by w końcu wyleczyc swoje plecy.
Na posłuch w drużynie to Melo sobie musi zapracowac, żywiołowością może podbyc serca kibiców, ale w kwestii mentalnej póki co jest zbyt cienki w uszach - jest zbyt niezrównoważony, ale Chiellini też taki był. Tylko, że Giorgio miał wtedy 22-23 lata, Melo powinien byc już ukształtowany psychicznie a wg mnie on w dalszej fazie sezonu znów może coś odpierdzielic.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lis 2010, 17:15

Melo nadaje się na maskotkę grupy a nie na lidera. Facet mentalnie popada w skrajności. W zeszłym sezonie Melo też dlatego źle grał, że nie poradził sobie z krytyką. Przecież sam powiedział, że myślał nad końcem kariery po nieudanych mistrzostwach. Teraz jest dobrze i Melo znów kocha kibiców wali po oczach dzikim entuzjazmem i wesoło macha główką na wszystkie strony. O tym mówił Dunga, który powiedział, że Melo może grać wspaniale, ale jeśli czuje, że w niego się wierzy. On jest jak piesek! Raz wesoło lata na wszystkie strony, ale gdy jest źle schowa się w kącie i co najwyżej obsika ci buty. Melo potrafi spalić się psychicznie i to jego jedyna słabość. Zawsze uważałem, że to koleś z dzikim potencjałem i zawsze go broniłem, ale nie mogę nie zauważyć, że u Felipe najważniejsza jest głowa. Teraz jest spokój więc jest super, ale liderami to niech będą ludzie tacy jak Del Piero, Buffon czy Chiellini. Charyzmatyczni, z bardzo silną osobowością, bardzo inteligentni, opanowani. O Krasiciu na razie nie piszę, bo jeszcze go nie znam. Puki co sprawia wrażenie oddanego i zdeterminowanego tak jak Nedved.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”