Freddy Adu - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 06 lis 2004, 0:50

Freddy Adu na razie nigdzie nie wyjezdza i uwazam,ze najwczesniej przejdzie gdzies do Europy na poczatku 2007,wiec ma jeszcze ok.2 lat na rozwoj swojego talentu.Liga MLS jest dla niego idealna,bo gra chlopak u siebie w domu jest gwiazda i ma najlepsze srodowisko do dojrzewania oraz dalszego rozwoju.Co do Twojego pytania JAREKK on gra z seniorami a jak wiesz pilka to kontaktowy sport.Freddy Adu jest dobry technicznie wiec czesto jest faulowany na poczatku gry w MLS mial troche problemow z ostrzejsza gra przeciwnikow,ale teraz juz pod koniec sezonu widac,ze zaczyna sobie z tym radzic.Chlopak szybko sie uczy.

Adu byl juz za dobry,wiec dlatego gra w MLS.Nie bylo sensu aby gral z 17-18 latkami,takie granie nic by juz jemu nie dalo.Musze Was uspokoic w lidze Nowak wpuszczal go tylko na kilka spotkan po 90 minut,a tak gral w niepelnym wymiarze,ale co tydzien i to jest istotne.Oczywiscie jest ryzyko ale to zawodowy sport za spore pieniadze.Cale szczescie,ze Piotr Nowak rozsadnie go prowadzi w DC United.Sam zreszta ostatnio powiedzial,ze Adu ma wielki talent ale musi byc stopniowo wprowadzany do doroslej pilki i wlasnie jako trener Freddy'ego tak postepuje.Tego chlopaka liga MLS nie bedzie nadmiernie ekspoloatowac,bo kazdy wie ze to skarb i nie moga go sobie zmarnowac.Jak do tej pory wszytko jest jak trzeba z nim.

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 14 sty 2005, 18:47

Ostatnio Addu gra w usa u20 i strzela tam gole, ale wszystkie chyba z karnych tylko

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 sty 2005, 19:17

Freddy Adu gra juz w reprezentacji USA do lat 20 od listopada 2003 kiedy jako 14 latek wystapil z rep.USA U-20 na MS w tej kategorii wiekowej.
W ostatnich kilku miesiacach Adu gral chyba we wszystkich meczach kadry do lat 20 i strzelil kilka bramek wiekszosc z karnych.Jest on stalym wykonawca rzutow karnych w reprezentacji i robi to naprawde dobrze.Inna sprawa jest ze czesc z tych karnych sam 'wypracowuje' kiedy po dryblingach zostaje faulowany w polu karnym.

Rep. USA do lat 20 gra dzisiaj mecz eliminacyjny do MS U-20 z Panama i Freddy Adu wystapi w skladzie.Moze znowu cos ustrzeli?

RVN10 pisze:Ostatnio Addu gra w usa u20 i strzela tam gole, ale wszystkie chyba z karnych tylko

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 14 sty 2005, 20:35

MLSoccer pisze:Freddy Adu gra juz w reprezentacji USA do lat 20 od listopada 2003 kiedy jako 14 latek wystapil z rep.USA U-20 na MS w tej kategorii wiekowej.
W ostatnich kilku miesiacach Adu gral chyba we wszystkich meczach kadry do lat 20 i strzelil kilka bramek wiekszosc z karnych.Jest on stalym wykonawca rzutow karnych w reprezentacji i robi to naprawde dobrze.Inna sprawa jest ze czesc z tych karnych sam 'wypracowuje' kiedy po dryblingach zostaje faulowany w polu karnym.

Rep. USA do lat 20 gra dzisiaj mecz eliminacyjny do MS U-20 z Panama i Freddy Adu wystapi w skladzie.Moze znowu cos ustrzeli?

RVN10 pisze:Ostatnio Addu gra w usa u20 i strzela tam gole, ale wszystkie chyba z karnych tylko
Wymiata młodzian :) Tyle lat a tak pyka jush 8)
Będą z niego ludzie.......(żeby go kasa nie zniszczyła :( To będzie super)

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 14 sty 2005, 21:47

No właśnie, żeby mu się nie przewróciło w głowie i dalej się tak rozwijał

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 07 kwie 2005, 18:50

Nasz slynny 15-letni Freddy zagral wczoraj w meczu swojej druzyny DC United z mistrzem Meksyku Pumas UNAM w klubowych rozgrywkach CONCACAF zwanych Champions Cup.Byl to polfinalowy mecz,w ktorym DC Unied podejmowalo na swoim boisku RFK Stadium w Waszyngtonie Pumas.Mecz w obecnosci 21,185 widzow zakonczyl sie wynikiem 1-1 a rewanz za tydzien w mexico City,gdzie United bedzie mialo bardzo ciezka przeprawe i trudno bedzie awansowac do finalu.Sklad DC United:

D.C. United - Nick Rimando, David Stokes, Bobby Boswell, Mike Petke, Joshua Gros, Brian Carroll, Christian Gomez (Freddy Adu 79), Ben Olsen, Steve Guppy (Santino Quaranta 70), Alecko Eskandarian (Jamil Walker 85), Jaime Moreno

Freddy Adu wszedl na boisko w 79 minucie,ale bardzo dobrze zaprezentowal sie w tak krotkim czasie i kibice dziwili sie dlaczego Nowak wstawil Adu tak pozno w tym spotkaniu.Chlopak mial kilka swietnych akcji i widac,ze jest w bardzo dobrej formie.Adu kilka razy osmieszyl meksykanskich obroncow.Szybkosc,zwrotnosc i technike ma na najwyzszym poziomie.Wszystko na to wskazuje,ze w najblizszym sezonie pokaze klase i Nowak powinnien dac jemu wiecej grac,bo to grzech aby taki pilkarz wchodzil na 15-20 minut.Sezon dlugi wiec na pewno Adu zagra sporo w tym roku w MLS.Dodatkowo w czerwcu jedzie z kadra USA U-20 na MS do lat 20 do Holandii i bedzie mogl pokazac sie wsrod 20-letnich zawodnikow.

Obrazek

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 kwie 2005, 19:08

Nowak powinien go wystawiać jak najczęściej, bo jeżeli jego talent przestanie się rozwijać, to Nowak może byc głównym 'oskarżonym' w tej sprawie. Amerykanie są zachwyceni tymże Adu, nie widzą większego talentu w tej chwili od ich pupila. Tevez i Robinho to dla nich pikusie w porównaniu do Adu. Ja myśle, że on zrobi karierę w Europie taką jaką zrobił np. Camoranesi i na wyższy poziom się nie wzniesie, co będzie chyba tylko i wyłącznie winą jego przyszłego trenera.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 kwie 2005, 20:12

Ja dodam od siebie ze moj trener mowil ze ejst pewnien ze Adu jest suzo starszy tylko pewnie w tym buszu zgubili jego karte urodzin i nie iedza ile on ma lat .... :|

Chlopaki z afryki sa zawsze bardzo dobrze zdbudowani i Adu moze pograc troche cialem ...

Ja osobiscie mam troszke watpliwosci czy on ma 15 lat i wiem ze zaarz wszyscy powiedza ze jestem zadrosny, ale mam juz takie zdanie ....

Co wy ot ym sadzicie ??

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 kwie 2005, 20:36

RoRo pisze:Ja dodam od siebie ze moj trener mowil ze ejst pewnien ze Adu jest suzo starszy tylko pewnie w tym buszu zgubili jego karte urodzin i nie iedza ile on ma lat .... :|

Chlopaki z afryki sa zawsze bardzo dobrze zdbudowani i Adu moze pograc troche cialem ...

Ja osobiscie mam troszke watpliwosci czy on ma 15 lat i wiem ze zaarz wszyscy powiedza ze jestem zadrosny, ale mam juz takie zdanie ....

Co wy ot ym sadzicie ??
ja tam nie wiem moze i mna 15lat nie zastanawilem sie nadtym ale moze i mas zracje roro

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 kwie 2005, 20:41

eee tam! kombinujecie... On ma te 15 lat. Ja też mam tyle i 186 cm wzrostu i teżmi niedowirzają... Młody cycuś jeszcze z niego :wink:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 kwie 2005, 20:41

Ale jezeli nasze ciche podejzenia by sie sprawdzily to Cikeawe czy ADu o tym wie ze robi walek na skale swiatowa czy moze nie jest tego swiadomy :D:D:D

Moze to nie jego wina tylko kots zgunil jego karte i mu nie powiedzial :D:D:D

Ciekawe czy sie zastanawial ile ma lat :D:D:D Ale jak ma 15 to zwracam honor :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 kwie 2005, 20:42

Mnie tam jakoś się nie chce w to wierzyć. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ani mu się nie przyglądałem. Adu jest miom rówieśnikiem i wierz mi widziałem większych wielkoludów-piętnastolatków. :wink:

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 kwie 2005, 20:43

ja tam neii wiem moze ma 15 lat a moze nie

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 kwie 2005, 20:44

Corinthians pisze:Mnie tam jakoś się nie chce w to wierzyć. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ani mu się nie przyglądałem. Adu jest miom rówieśnikiem i wierz mi widziałem większych wielkoludów-piętnastolatków. :wink:
No i mozliwe, ja tam juz nie wnikam :D:D:D Moze ma 15 lat, ale w pilke to on grac potrafi :D:D:D Widzialem go tylko kila razy, ale fajnie pyka chlopak :D:D:D

Jak juz bede gral w Interze Mediolan to kiedys zagram przecikwko niemu i bede jego rowiesnikiem :D:D A ile on ma wzrostu ??

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 kwie 2005, 20:46

RoRo pisze:
Corinthians pisze:Mnie tam jakoś się nie chce w to wierzyć. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ani mu się nie przyglądałem. Adu jest miom rówieśnikiem i wierz mi widziałem większych wielkoludów-piętnastolatków. :wink:
No i mozliwe, ja tam juz nie wnikam :D:D:D Moze ma 15 lat, ale w pilke to on grac potrafi :D:D:D Widzialem go tylko kila razy, ale fajnie pyka chlopak :D:D:D

Jak juz bede gral w Interze Mediolan to kiedys zagram przecikwko niemu i bede jego rowiesnikiem :D:D A ile on ma wzrostu ??
nie wiem dokladnie ale 180 cm to chyba na bank ma

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”