Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 45

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2010, 1:39

Corinthians pisze:Maradona to był eksperyment, który się nie sprawdził i ja już do tego nie wracam. Jeżeli chcesz porównywać Batistę i Maradonę, to ja nie będę się w to bawił, bo to temat rzeka.
Porównywać ich? Jeżeli ktoś będzie miał na to ochotę, to ok, ale nie jest to odpowiedni czas.
Corinthians pisze:Chueco już udowadniał, że trener z niego nijaki, o czym pisałem wyżej. Sądzę, że moje obawy były uzasadnione. Jednym meczem nie zmienił mojej opinii.
Ufam Twojej opinii, bo futbol argentyński to nie jest mój konik, lecz tak jak stwierdziłeś - bronią go wyniki, choć niejaki Pawlak też kiedyś 4:1 puknął Gruzję, a dalej nie warto wspominać.
Corinthians pisze:Zapewne tak. Teraz chciałbym widzieć poważną selekcję, bez ogórków z ligi argentyńskiej i starych koni. Niestety, to że w kadrze zobaczymy Riquelme, Verona czy innych pryków jest dosyć prawdopodobne, bo Copa America jest już a rok i Veron już powiedział, że ma ochotę na niej zagrać.
Wg mnie to trochę demotywujące dla młodego pokolenia. Piłkarze, których dziś zobaczyliśmy na boisku powinni czuć się przodownikami, generacją ciągnącą ten wózek i dlatego powołania dla piłkarzy pamiętających France 98 mogę zrozumieć w przypadku Copa America. Argentyna ma spośród kogo wybierać, ale nie oszukujmy się - piłkarze pokroju Verona i Romana dziś mogą przywdziać drugi garnitur. Jak Grondona chce, to może Majewskiego zatrudnić i dać mu Argentynę U-23, gdzie powoła pięknych trzydziestolatków.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 wrz 2010, 1:52

Łał :lol:

Alkohol trochę szumi mi w głowie, ale z drugiej strony szkoda mi wątków, które ewentualnie mogłyby ucieac gdybym się przespał.

Fajnie, że Wincent z Lasu wreszcie przegrał. Sprawiał wrażenie kolesia, który nie przeprowadzi prawdziwej selekcji i testów bo bardziej zależy mu na podtrzymywaniu wyników niż czymkolwiek innym. Taka porażka powinna zdjąć z niego presję i mam nadzieję, że wreszcie zacznie zachowywać się jak prawdziwy selekcjoner i pomyśli o EURO 2012. Oczywiście uprzednio dostanie mu się od mediów bo taki zespół nie może przegrywać a już szczególnie w takim stylu, ale mimo wszystko uważam, że ten wynik może przynieść więcej pozytywów niż ewentualne zwycięstwo.

Zabrakło kilku piłkarzy i widać było do bólu wyraźnie jak ważni są to zawodnicy. Hiszpanie mają dwa lata na zmodyfikowanie reprezentacji w taki sposób, aby na EURO 2012 pozostać w roli faworyta, ale przy obecnym trenerze wątpię w jakiekolwiek zmiany. Hiszpanów czekają dwa lata bezużytecznych spotkań a jak przyjdzie co do czego to trener Hiszpanów modlił się będzie o dobrą dyspozycję aktualnych mistrzów z drobnymi wyjątkami w postaci najlepszych obecnie młodszych kadrowiczów.

Jeśli chodzi o Argentynę to aż miło popatrzeć. Co prawda nowy trener miał ułatwione zdanie, ale i tak brawa za jako takie ogarnięcie zespołu. Diego Maradona jako trener wsławił się najskuteczniejszym do tej pory ograniczeniem Leo Messiego a nowy selekcjoner musi to naprawić. Ten mecz do zbyt mało, aby można było choćby wstępnie ocenić nowy zespół (pod wodzą nowego trenera) Argentyny, ale fajnie, że coś się dzieje bo eksperyment z Maradoną nie miał prawa się udać i trudno mi sobie wyobrazić, aby trener z prawdziwego zdarzenia osiągał gorsze wyniki od Diego.

[k****] to jednak był błąd bo chciałem poruszyć kilka spraw, ale cały czas poprawiam błędy, wykreślam linijki i wychodzi z tego gówno więc chyba po prostu pójdę spać a dyskusja sama wróci jak będzie trzeba :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 wrz 2010, 18:04

Ja z jednej strony jestem zadowolony( bo lubię Argentynę) ale i rozgoryczony(przez Hiszpanów).
Po pierwsze chciałbym pochwalić Batiste, nie kojarzę go jako trenera, ale trzeba my przyznać, że selekcję ma dobrą. Zawsze w takich ekipach będzie kogoś brakować, ale nie aż tylu jak w przypadku Diego. Mi brakuje Lucho i to wszystko na dzień dzisiejszy. Daje swobodę Leo i widać różnicę między Messim z mistrzostw a Leo u Batisty. Mnie to się bardzo podoba, podobnie jak zestawienie obrony(no może jeszcze Waltera gdzieś tam upchnąć) i pomocy(mimo braku Lucho).
Hiszpanie to z kolei Sfinks i jego decyzję, pisałem o tym już więc się nie będę ponownie wysilał. Jeśli on chce zajechać tą kadrę i dać im spokój o własne miejsce w zespole to jego sprawa. Hiszpanie mają masę utalentowanych zawodników, którzy mogą naciskać na doświadczonych Mistrzów. Do tego del Bosque ma swobodę, żeby ich sprawdzać, bo grupę mają słąbą i tu nie ma co tego ukrywać. Niech powołuje zawodników nawet kosztem jakości U-21. Ja chcę zobaczyć Domingueza, Botie, Azpilicuete, Artete i kilku innych. Marchena już nic nie pokaże, rekord upadł, Cesc nigdy nie będzie prowadził La Roja jak Xavi, a Arbeloa nie będzie ani Ramosem ani Capdevila itd...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 wrz 2010, 17:47

Iker Casillas (Real Madryt), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona)

Alvaro Arbeloa (Real Madryt), Sergio Ramos (Real Madryt), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Villarreal), Carles Puyol (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Nacho Monreal (Osasuna)

Xabi Alonso (Real Madryt), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Andres Iniesta (Barcelona)

David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City), Pedro (Barcelona), Jesus Navas (Sevilla), Fernando Torres (Liverpool), Fernando Llorente (Athletic Bilbao)

del Bosque naprawdę nic nie chce w tej reprezentacji zmieniać. Nie wiem czy do 2012 sprawdzi kilku zawodników, którzy na to zasługują. Ciągle Ci sami i tak będzie do Euro w Polce i na Ukrainie. Interes u-21 jest ważny, ale pierwszej reprezentacji ważniejszy, a w niższych kategoriach są zawodnicy, którzy mogą pojechać na Euro i powinni się integrować z resztą. Nie ma Cesca i Xaviego i dla mnie nie będzie już lepszego momentu na szansę dla Artety(chyba, że ten znowu jest kontuzjowany). San Jose, Dominguez czy Botia mogliby dostać szansę w miejsce Marscheny, a Azpilicueta za Arbeloe(przynajmniej jeśli chodzi o prawą stronę). Dalej jest Mistrz Świata - Javi Martinez- po co on u Milli i grono zawodników, których można by było przetestować, a rywale są średni/słabi, więc ryzyko maleje. Ja się cieszę przynajmniej, że to nie jest jakiś mecz towarzyski i kolejny wylot na inny kontynent, przynajmniej to.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 04 paź 2010, 19:50

Miało być pierwsze od 20 lat zgrupowanie reprezentacji bez żadnego zawodnika Valencii a tu nagle w ostatniej chwili kontuzje Torresa, Pedro i Navasa spowodowały że awaryjnie powołania dostali Aduriz i Pablo oraz Borja Valero i Bruno Soriano (obaj Villareal). Zapewne i tak żaden z nich nie zagra ale miło że del Bosque dostrzegł ich dobre występy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 paź 2010, 14:36

Szkoda tylko, że urazy muszą doprowadzać właśnie do takich powołań. Osobiście nie oglądałem Valencii poza spotkaniem z MU, więc nie wiem jak obaj zawodnicy sobie radzą. Jednak Hiszpanie grają z takimi rywalami, że dobrze, że nowi zawodnicy być może dostaną szansę. Najbardziej cieszę się z powołania Borjy jakoś mi on uciekał z pamięci, a podczas gry w Mallorce, późniejszego wypożyczenia i teraz w Villarreal radzi sobie dobrze, a może nawet bardzo dobrze. Tylko czy Sfinks da im szansę na pokazanie się.

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 04 lis 2010, 14:37

Ja też uważam, że bardzo dobrze aby nowi zawodnicy występowali w składzie reprezentacji Hiszpanii jednak wielką szkodą jest brak (według mnie) jednych z kluczowych atakujących ( Torresa, Pedro, i Jesusa Navasa)... Oni naprawdę potrafili stworzyć piękne widowiska...

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 17 lis 2010, 14:01

A ja mam nadzieję, że w końcu Sfinks zacznie oszczędzać Xaviego... Zwłaszcza w meczach towarzyskich.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lis 2010, 16:18

W cuda wierzysz? Też bym chciał, aby tak było, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę, czyli pewnie nie uwierzę.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 lis 2010, 23:59

mógł oszczędzić Xaviego i połowę składu , defensywa to w ogóle jakaś parodia . Ronaldo zjadał wszystkich po kolei aż żal było patrzeć i szkoda tylko że Nani wbił mu tą piłkę bo dawno tak ładnej bramki nie widziałem...

Ramos tragedia , pokazał tylko że czas zmienić Puyola na środku którego kręcili aż miło piłkarze Portugalii , Capdevilla oprócz tej patelni co wyłożył Silvie cały mecz też był niemiłosiernie kręcony .W ekipie Hiszpanii tylko Iniesta grał na miare oczekiwań. Hiszpanie już oczywiście mówią że to mecze o nic dlatego ich reprezentacja tak dostaje heh :| mam nadzieję że nie skończą jak Włochy.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 18 lis 2010, 0:52

ze swojej strony dodam,ze katastrofalny,wrecz najgorszy mecz karierze reprezentacyjnej rozegral busquets - jako defensywny pomocnik nie odebral ZADNEJ pilki ( :!: ) ,stracil 5, do tego kilka razy glupio podawal pod nogi portugalczykow,latwo dawal sie mijac

hiszpania jak wlochy nie skonczy bo maja mlodych,zdolnych nastepcow (capdevilla-monreal, ramos za 2 lata bedzie regularnie gral na srodku jak puyol po me zakonczy kariere, na prawej obronie zagosci azplicueta, reszta pozycji jest bardzo perspektywiczna i nie trzeba wielkich zmian)

najwiekszym problemem (o czym wspominali jarzinho i mentor) jest trener-pacan
gosciu co mecz towarzyski gra ta sama 11-stka,nie sprawdza praktycznie nowych lub daje im grac ochlapy minutowe (llorente,cazorla,borja valero,azplicueta)

po jaka cholere caly mecz gral dzis iker (nie mogl w przerwie wejsc reina ?), capdevilla (monreal),busquets (javi martinez),silva (mata,ja reyes) na lawce caly mecz przesiedzial albiol
puyol tez musial biegac 73 minuty-jak mozna bylo sprawdzic alvaro domingueza z atletico

fakty sa takie,ze po ms hiszpania zagrala 3 towarzyskie mecze wyjazdowe (1-1 z meksykiem po golu w 90 min,1-4 z argentyna i 0-4 dzis)
nie sprawdzono w dluzszym okresie nikogo nowego,kontynuuje sie proces zajezdzania sprawdzonej ekipy,reakcje z lawki sa znikome

martwi mnie ta sytuacja bo kadrowo hiszpania ma "szwedzki stol" ,tylko tchorz trenerski nic nie robi by jeszcze bardziej rozwinac kadre,wyeliminowac instniejace bledy

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 18 lis 2010, 1:11

przed 2008 rokiem hiszpania przegrywala a sklad miala nie gorszy od tego obecnego , to ze w tym skladzie wygrali wszystko nie znaczy ze juz zawsze tak bedzie. ale racja , bez wprowadzania nowych pilkarzy do skladu moze byc tylko gorzej.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2010, 9:19

Pacynka jak zwykle nic nie psuje ale czas plynie i trzeba zmieniac druzyne. A raczej szukac alternatyw. Wiadomo ze do Euro srodek obrony beda tworzyc P-P ale w takich meczach mozna a nawet trzeba dawac szanse dublerom. Ponadto czy Sfinks nie mysli? Kadra Hiszpanii sklada sie w wiekszosci z zawodnikow Barcelony a ci w przeciwienstwie do kolegow maja wiecej meczow w nogach i juz nie podchodza tak ambicjonalnie do spotkan typu ten z Portugalia. Efekt 4 z tylu i radocha Etusa ze Kryska cos tam krecil.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lis 2010, 10:47

mógłby ktoś kto oglądał kilka słów o Cesku napisać ? widziałem, ze kartkę dostał co ostatnio jest standardem (chyba 4 kartki w ostatnich 5 meczach czy coś w ten deseń). Prezentował się równie słabo jak ostatnio w klubie ?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 18 lis 2010, 10:53

a no bardzo mi przykro że nie chciało im się grać i tylko dlatego CR ich tam zjadał , tak to pewnie by nawet nie mógł piłki przyjąć bo by go Pique z Busquetsem odcinali :jupi:
jest poczatek sezonu i Barca ma tyle samo spotkac co wiekszosc klubow a co za tym idzie wiekszosc kadrowiczow, no chyba ze zaraz zapodasz jakas statystyke obejmujaca ostatnie 5 lat gdzie zawodnicy Barcy maja jakies 30-40 spotkan wiecej i to bedzie twoim argumentem.

Cesc nic ciekawego nie grał , warte odnotowania było tylko jego uderzenie z woleja które minimalnie minęło bramke Portugalii (coś w stylu Zizou :D) no i żółtą dostał za faul na Pepe po którym była mała przepychanka miedzy nim a Bruno Alvesem(?). Nie zawyżał poziomu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”