El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 87

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Granzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Granzo » 29 lis 2010, 14:35

Zachowanie kibiców, a zachowanie trenera to zupełnie inna bajka. Nie, Mou nie musiał podkulić się i uciec. Zawodnicy Interu potrafili cieszyć się normalnie, bez żadnych prowokacji w stronę kibiców Barcelony.

Zraszacze nie będą dziś potrzebne 8) chyba że Mou będzie chciał zrobić rundkę honorową wokół stadionu :D

Tak wiocha na 150 :) Z tymi hałasami pod hotelem to nie jest takie rzadkie zjawisko jak się niektórym wydaje. Rzadkim zjawiskiem jest zrobienie kartofliska z boiska, jak to kiedyś zrobił pewien zespół Mou :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2424
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2010, 14:38

Granzo pisze:Nie kierował tego tylko w stronę kibiców Interu, o czym doskonale wszyscy wiedzą.
Biegł w stronę sektora zajmowanego przez tifosich Interu.

No ale w sumie nic dziwnego, że bardzo uzewnętrzniał swoją radość. W takim momencie i po takim traktowaniu ze strony kibiców Barcelony każdy zrobiłby tak samo, żeby utrzeć im dumne noski.

Ciulowo, że Higuain nie zagra.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 29 lis 2010, 14:46

To może być przełomowy moment dla Karima, jeśli zagra i wykorzysta swoją szansę. Ciekawi mnie też wariant Khedira-Alonso-Lass, może Mou zaskoczy dzisiaj i postawi na tę trójkę w środku? :>

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 29 lis 2010, 14:46

:haha: :haha: Oni są niesamowici. Mourinho za mocno się cieszył, więc jego piłkarzy słusznie oblano wodą. Ręce i cycki opadają.

Lewan90
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan90 » 29 lis 2010, 14:48

Ktoś kiedyś na forum napisał, że jak przegrywasz z Barcą, to kibic Ci powie "chodź na piwko, przecież było wiadome, że jesteśmy od was lepsi". A jak będzie odwrotnie to rozpęta się piekło. I niestety to widać. Trzymam kciuki za Real, do Barcy jako takiej nic nie mam, ale tą otoczką która powstała ok 4-5 lat temu już szczerze rzygam. Więcej niż klub, najlepszy klub w historii wszechświata itp.

Co do samego meczu to nie przypominam sobie żeby był tak wyrównany mecz jaki mam nadzieję zobaczyć dzisiaj. Główny atut Barcy do własne boisko, chociaż w tym sezonie już trochę tam tracili punktów. Wysoki remis jak kiedyś 3-3 wcale nie jest niemożliwy :wink:

Granzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Granzo » 29 lis 2010, 14:51

Jak ktoś nie umie odróżnić prowokacji od radości, to jest jego problem. :D No, ale jestem strasznie zdziwiony, że nie ma od strony Mou napinki wielkiej przed tym meczem. Tylko jakieś małe narzekanie na sędziego... Naprawdę dziwne :)

Ciekawe czy Pipita rzeczywiscie dziś nie zagra. Jeśli tak, to jest zagwostka - Lass czy Karim?

Boże, uwielbiam tę atmosfrę i otoczkę przed tym meczem :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lis 2010, 15:04

Przygotowane coco. Ciekawość zaspokojona jak rozumiem więc możesz iść :ok:

Mi już się włączył szwendacz i nie za bardzo mogę usiedzieć w miejscu. Myślałem, że forum mnie trochę przytrzyma, ale nie wiem co mam pisać. Jak zwykle otoczka wokół meczu sprawia, że trudno jest napisać coś czego wcześniej samemu nie czytało się wiele razy.

Higuain podobno ma nie zagrać. Pewnie coś w tym jest bo taka zasłona dymna byłaby bez sensu :lol: Wszak dla Barcelony to bez znaczenia czy Real wyjdzie z Pipitą czy Benzemą. Zresztą nie wydaje mi się, aby obecność tego drugiego była jakimś szczególnym osłabieniem Realu. Ostatnio jak wchodził to chyba dawał radę nawet choć tutaj więcej do powiedzenia powinni mieć naturalnie kibice Realu.

Inna sprawa, że pewnie jednak Higuain zagra :lol:

Ktoś tam pisał, że mecz w tej fazie sezonu ma marginalne znaczenia. Bzdura bo co oznacza 'w tej fazie' skoro na koniec różnica punktowa będzie minimalna? Oczywiście mecz nie jest decydujący, ale bardzo ważny. Zresztą to mecz o coś więcej niż trzy punkty, ale przyzwyczaiłem się do tego, że kibice innych klubów często traktują go najzupełniej zwyczajnie. Jestem nawet w stanie to zrozumieć bo dla mnie jasne jest, że tylko Barcelonista albo Madridista odczuwa to wszystko całym sobą.

Tak w ogóle to wstyd się przyznać, ale zapomniałem o Tomasie Roncero :oops: Dawno nie było go słychać, ale On nie zawiódł! W tej podniosłej chwili rzekł co następuje:
„Messi nigdy nie powie tego głośno, ale na koniec będzie z nim jak z Maradoną. Będzie sfrustrowany, ponieważ przez to, że nie grał w Realu Madryt, zawsze będzie czuł, że w jego karierze zabrakło czegoś aby wejść na futbolowy Everest. Zobaczcie, jaki rozczarowujący Mundial rozegrał w RPA. Koniec końców barcelońskiego stygmatu „drugasa”... nie zdejmie z ciebie nawet Złota Piłka.
Na dodatek na drodze „Pchły” staje ogr z tablicą w ręku, który nazywa się Mourinho. Portugalczyk ma go rozpracowanego i Messi nigdy nie zdołał strzelić bramki prowadzonym przez niego zespołom. W ten poniedziałek nic się pod tym względem nie zmieni…
Cristiano Ronaldo zawłaszczy Camp Nou i wywróci go do góry nogami, a ja wiem, że jego bramki będzie w milczeniu oklaskiwał mój drogi Andres Iniesta. Pamiętam co mój krajan mówił jako 12-latek: "Jestem za Madrytem z całych sił". Iniesta się zna."
Za fcblog.pl

Tomas \o/ Kochamy Cię :*

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 lis 2010, 15:08

nie chce mi się komentować tych wypocin o tym jak zły jest Mou i jak straszna była jego radość która wszystko usprawiedliwia , nawet jakby ktoś dostał kulke z graczy Interu na CN po tamtym meczu to pewnie jakieś bzdury by pisali kibice Barcy i na pewno by bylo to usprawiedliwione :boruta:

Tylko jakieś małe narzekanie na sędziego...

chyba nie odrozniasz narzekania od normalnego komentarza , to ze nie umiecie wklejac cytatow i pozniej wychodza takie opinie jak twoja to naprawde smutna rzecz bo Mou stwierdził tylko fakty i nie widze w tym nic zlego , poza tym pozniej dodal ze to zupelny przypadek wiec na pewno nie bylo to narzekanie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2424
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2010, 15:25

Mentor pisze:Ostatnio jak wchodził to chyba dawał radę nawet choć tutaj więcej do powiedzenia powinni mieć naturalnie kibice Realu.
Generalnie dawał radę, na pewno nie ma porównania do poprzedniego sezonu, ale jest dobrze bardziej w kreowaniu akcji niż w dochodzeniu do nich. Wolałbym Higuaina w tym meczu, ale jeśli zagra Karim, to też może dać radę. Zobaczymy. W ofensywie trochę ważniejsze będzie jak zagrają Cristiano i Di Maria. Muszą zrobić wiatrak z Waszych bocznych obrońców.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 lis 2010, 15:41

chyba tylko Salas11 chcialby Benzeme kosztem Pipity :wink: bez przesady z ta jego gra , gral ok ale argentyńczyk przy nim nawet bez formy ma wieksza szanse na strzelenie bramki a przynajmniej na stworzenie sobie jakiś sensownych okazji. Jak zagra francuz to mam nadzieję że bede musial zwrocic honor po meczu ;)

z drugiej strony Lass na środku to też nie głupi pomysł bo z Ajaxem grał dobrze choć wątpliwa sprawa że zagramy bez napastnika i tylko trzema ofensywnymi pilkarzami .

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 29 lis 2010, 16:36

Mentor pisze:Zresztą to mecz o coś więcej niż trzy punkty, ale przyzwyczaiłem się do tego, że kibice innych klubów często traktują go najzupełniej zwyczajnie. Jestem nawet w stanie to zrozumieć bo dla mnie jasne jest, że tylko Barcelonista albo Madridista odczuwa to wszystko całym sobą.
Dokładnie, tak samo mam z meczami Inter - Juve, Milan - Inter, zupełnie mnie nie ruszają.
RealFan pisze:Di Maria
RealFan pisze:Muszą zrobić wiatrak z Waszych bocznych obrońców
Szczególnie zaskakującym zejściem do lewej nogi będzie męczył Daniego bądź Erica.
Mentor pisze:Tomas \o/ Kochamy Cię :*
Po takich tradycyjnych komentarzach Tomasa zawsze muszę sobie zobaczyć ten filmik i od razu się uśmiecham :D

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 29 lis 2010, 16:43

Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Özil, Cristiano; y Benzema.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 lis 2010, 16:51

krzychu212 pisze:
RealFan pisze:Di Maria
RealFan pisze:Muszą zrobić wiatrak z Waszych bocznych obrońców
Szczególnie zaskakującym zejściem do lewej nogi będzie męczył Daniego bądź Erica.

no tak , strasznie przewidywalne... pewnie mecz zakonczy sie tym ze DiMaria nawet nie przyjmie piłki bo ktoś z Barcy przeczytał twoje wytyczne. Dla mnie DiMaria ma większe szanse na bramkę niż CR7 a jego gra dużo bardziej mi się podoba od bramek Cristiano .

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 29 lis 2010, 16:57

krzychu212 pisze: Szczególnie zaskakującym zejściem do lewej nogi będzie męczył Daniego bądź Erica.
Mało jest takich piłkarzy którzy w 95% akcji schodzą na swoją lepszą nogę a i tak są trudni do zatrzymania?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 29 lis 2010, 17:06

wichniar pisze:Mało jest takich piłkarzy którzy w 95% akcji schodzą na swoją lepszą nogę a i tak są trudni do zatrzymania?
Może to dlatego, że jest graczem Realu, ale Di Maria mnie zawsze tym śmieszy, bo kiedy nie oglądam Realu i idzie akcja to jak powiem że zwód na lewą Angel nigdy mnie nie zawodzi. Oczywiście nie oglądam Realu za często więc pewnie przesadzam, ale musiałem to skomentować :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”