Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 96

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 lis 2010, 11:20

Podejrzewam , ze kibiców przybędzie jak przyjdą wyniki w lidze co jest całkiem normalną sprawą :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lis 2010, 12:05

Jarzinho pisze:Oficjalne frekwencje są nieprawdziwe. Nie jestem co mecz w Poznaniu, ale widzę różnicę ze spotkania z Wisłą i np. Polonią Warszawa.
To prawda. Mozna poczytac w necie ze wielu kibicow ostatnio kupilo bilety i nie przyszlo z uwagi na Juve. Troche smutne bo Poznan mial duza publike i liczylem ze na lidze bedzie min 25 tys a na hitach komplet. Ceny tez macie atrakcyjne wiec gdzie lezy problem?

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 30 lis 2010, 14:41

Nie do końca prawda. Wielu kibiców kupiło bilety aby uzyskać pierwszeństwo zakupu biletów na LE i nie pojawiło się na Bułgarskiej (na 3 meczach różnica podobno wyniosła 15 000). Jednak ilość kibiców podawana przez klub jest to liczba, którą zliczyły kołowrotki. Czy ceny atrakcyjne? Nie chce mi się sprawdzać ale chyba tylko Legia ma tylko droższe a trzeba pamiętać, że nam dochodzą jeszcze bilety na puchary (w sumie dodatkowe 6 meczy) .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2010, 11:24

Lech ma dzisiaj parafować nową umowę z Arboledą i mam nadzieję, że tak się stanie. Manu pewnie dostanie jeden z najwyższych kontraktów, ale jeśli chodzi o jego osobę to jestem przekonany, że nie tyle mu się to należy ale, że nadal będzie grał tak jak do tej pory. W jego profesjonalizm nie powinno się wątpić. Nową umowę ma także dostać Semir i to mnie także cieszy.
Dla Lech przełożenie kolejki w tym roku, to dobra rzecz, każdy mecz po oknie transferowym może zbliżać Lecha do odrabiania strat jakie zanotował jesienią 2010. Transfery zimą mają być wzmocnieniami i to nie na poziomie lata 2010, gdzie odszedł najlepszy zawodnik, a drużyna wzmocniła się tylko Rudnevsem. Mam nadzieję, że wreszcie będą za słowami szły konkretne transfery, że sytuacja jaka miała miejsce z Cleo już się nie powtórzy. Głupie długie negocjacje i żadnego efektu, a dzisiaj ten zawodnik jest przynajmniej jeszcze raz tyle wart. Nazwiska przewijają się różne, w polskich zawodników nie wierzę(Wołąkiewicz, Robak), bo to żadne wzmocnienia, bardziej ciekawią mnie nazwiska z zagranicy, bo przedstawiane profile pasują do luk jakie w kadrze ma Lech.
Zsolt Korcsmar- 21 letni środkowy obrońca, grający w młodzieżówce Łotwy.
Tomasz Sokolowski - 25 lat, defensywny pomocnik, środkowy obrońca z FK Viking.
Igor Shitov - 24 lata, mogący grać na każdej pozycji w defensywie, oczywiście z BATE.
Witali Rodionov- 26 lat napastnik, BATE(o nim jest od 2 lat).
Dodatkowo mówi się o uwielbieniu Bakero do Andreu, o Sernasie itd. Ja mam nadzieję, że Lech spróbuje sprowadzić ponownie Barbaricia z Dinamo Zagrzeb, że spojrzy na zawodników z BATE nie tylko tych dwóch w/w, ale i na Radkova, Nekhajchika czy Skavysha. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale tym wszystkim zawodnikom z BATE Borysów kończą się prawdopodobnie umowy w grudniu i jeśli Lech przeoczył ten rynek to będę ponownie rozczarowany. Sytuacje z Cleo, Sestakiem czy Stasewiczem powinny ich wreszcie czegoś nauczyć.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 03 gru 2010, 13:48

Szczerze wątpię w totalną ofensywę transferową w zimie. Jeśli nie chciano wydać kasy latem, wątpię by wydano ją teraz. Oczywiście - Kadziński mówił, że chcą 3 transfery przeprowadzić - obrońce ze Szwecji (jak dobrze pamiętam), def. pomocnika, oraz napastnika. Wiadomo jak to jednak jest. Latem miały być 4 poważne wzmocnienia i oczy miały nam zbieleć... wiadomo jak się skończyło. Już nie chce mi się ufać zapewnieniom. Chce zobaczyć konkretne transfery w realu a nie na papierze.

Co do przełożenia meczu z Widzewem. Raczej nie zaszkodzi a pewnie i pomoże fakt, że mecz ten rozegramy w nowym roku i o 3 pkt powinienem być bardziej spokojny. Sytuacja w lidze wiadomo - bardzo cienka.

Lech w 1/16 LE na kolejkę przed końcem w grupie z MC, Juventusem i Salzburgiem ? Kto by w to uwierzył :lol: a jednak !
Meczu z MC nie zapomnę nigdy, uważam go za porównywalnego do meczu z Austrią Wiedeń. Natomiast z Juventusem zapamiętam z mega mrozu i sypiącego śniegu, gdzie mecz z Udine był lajtowy :)

Jeszcze jedno a propos środowego spotkania. Śnieg zatrzymał Juventus ? W pierwszej połowie Lech wygrywał 1:0 a warunki były o tyle dobre, że śnieg nie padał do ok 40' więc lepiej radzili sobie Lechici... w drugiej była totalna masakra :lol: i Juve wyrównało... Warunki dla obu ekip takie same, pisanie, że Lech jest bardziej przyzwyczajony do takich warunków to śmiech na sali. Zarówno Peszce się gorzej biegało, Stilic nie mógł pokazac swojej techniki tak samo jak Stara Dama nie mogła pokazać maks umiejętności w drugich 45-ciu minutach.

Tak więc, awans z grupy A należy uznać za większy sukces (zapewne z 2 miejsca) niż awans z 3 pozycji z grupy PUEFA w 2008/2009

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2010, 15:02

MENDEZ pisze:Szczerze wątpię w totalną ofensywę transferową w zimie. Jeśli nie chciano wydać kasy latem, wątpię by wydano ją teraz. Oczywiście - Kadziński mówił, że chcą 3 transfery przeprowadzić - obrońce ze Szwecji (jak dobrze pamiętam), def. pomocnika, oraz napastnika. Wiadomo jak to jednak jest. Latem miały być 4 poważne wzmocnienia i oczy miały nam zbieleć... wiadomo jak się skończyło. Już nie chce mi się ufać zapewnieniom. Chce zobaczyć konkretne transfery w realu a nie na papierze.
4 transfery to dla mnie mus. Ja widziałbym nawet więcej potrzeb, ale 4 wzmocnienia powinny pomóc w walce o odrabianie strat do czołówki. Lech ma braki na środku defensywy, na pozycję defensywnego pomocnika, lewego obrońcy i pomocnika i totalny brak alternatywy w ataku. Wypada Bandrowski czy Arboleda i jest dziura. Ivan jest niezły, ale to wszystko. Potrafi zagrać dobrze w LE, a w lidze gra słabo i to niezależnie gdzie był rzucany. Krivets fajnie wygląda w środku pomocy, a na boku słabiej. Wilk ma 2 udane spotkania i później gra mizernie. Kiełb raz na 4 spotkania zagra dobrze, Henriqueza kręcą, ale gra i tak lepiej od Gancarczyka. Na ławce ciężko kogoś znaleźć, bo Drygas fajnie wszedł do drużyny, ale złamano mu nogę. Tshibamba gra piach i marnuje akcję za akcją, Zapotoka to jest widoczny raz na rundę itd.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 03 gru 2010, 16:04

według mnie trzeba napewno zostawić arboledę,stilica i rudnevsa. Znowu będzie polowanie na jakieś wschodnie gwiazdki tj. kriwiec wcześniej. Pewnie dużo będzie zależało od scoutów bądź też od wiedzy bakero.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 07 gru 2010, 22:42

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 15:06

schmeichel97 pisze:według mnie trzeba napewno zostawić arboledę,stilica i rudnevsa. Znowu będzie polowanie na jakieś wschodnie gwiazdki tj. kriwiec wcześniej. Pewnie dużo będzie zależało od scoutów bądź też od wiedzy bakero.
Trzeba zostawic? To powiedz Rudnevsowi który strzelił hat tricka Juventusowi aby zosał nawt jesli ktoś przebije oferte Lecha pięciokrotnie. Potrzeba pieniędzy, które mogą przyjsc z Ligi Europejskiej, ale trzeba coś więcej w niej osiągną niż tylko wyjść z grupy.

Podobno Peszko ma trafic do Brescii albo Udinese. Przykre w tym wszystkim jest to, że są to przeciętniacy włoscy, i nawet tam Sławek znajdzie lepsze warunki niż u mistrza Polski. A gdyby był Anglikiem i grałby na tym poziomie na którym gra teraz napewno ubiegałyby sie o niego dużo lepsze kluby.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 29 gru 2010, 22:02

Kurde Sławek sobie pojechał do szwabów, a co dalej z LE?? Ja bym proponował Mierzejewskiego. :boruta:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 29 gru 2010, 22:52

Moim zdaniem Lech powinien zacząć starać się o Grosickiego.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 30 gru 2010, 17:40

schmeichel97 pisze:Kurde Sławek sobie pojechał do szwabów, a co dalej z LE?? Ja bym proponował Mierzejewskiego. :boruta:
Temat Mierzejewskiego pojawił się niedawno , wyczytałem również że Lech zainteresowany jest Kupiszem z Jagiellonii
Jeżeli nadal chcą liczyć się w walce o mistrza to tej zimy powinni się solidnie wzmocnić

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2010, 17:44

kotor27 pisze:wyczytałem również że Lech zainteresowany jest Kupiszem z Jagiellonii
a Kulesza ich wysmial

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 30 gru 2010, 17:58

Wiesz teraz ich wyśmiał a jak zobaczy kasę to może inaczej się to potoczyć :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2010, 18:05

Jasne bo Lech szasta pieniedzmi na lewo i prawo... idac dalej wylozy okolo 800tys eu? Bo mysle, jego cenia bedzie rosnac i dobic naprawde imponujacej sumki - a talent chlopak ma. Nie ma opcji, ze Kulesza zmieni zdanie, a opuscic ich ma gora 1gracz... w domysle Grosik gdy milion peknie (+ew Bury)

Probierz ma chyba tez swoje do powiedzenia, jako ambitny trener nie bedzie chcial wzmacniac rywala do ... zdobycia PP bo o MP to zapomnijcie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”