Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 182

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
schmeichel97
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 05 gru 2010, 14:16

A co myśłicie o kolejnym włochu Marcelo Lippim, albo portugalczyku Carlosie Queirozie??

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 05 gru 2010, 14:29

Dla mnie Włoscy trenerzy nawet się nie liczą. A Queiroz to pokazał pełnię swoich umiejętności w Portugalii. Dla mnie to musi być trener z charakterem, który nie będzie się bał krzyknąć kiedy trzeba, który będzie miał autorytet wśród piłkarzy. Nie ukrywam, że chciałbym podobnego trenera do Mourinho. Tylko pytanie, czy taki istnieje.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 gru 2010, 14:34

Franek Smuda by się zgodził :)

Ademir
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ademir » 05 gru 2010, 15:37

fieldy pisze:zobacz z kim grali w tych pierwszych 5 kolejkach: WBA, Wigan, Stoke, WHU i Blackpool
Oczywiście, nie były to tuzy ligi angielskiej, ale w Premiership każdy zespół walczy o swoje. Dlatego zachwycałem się tymi zwycięstwami długi czas. Pamiętajmy, że w zeszłym sezonie Chelsea ugrała w meczach z United, Arsenalem i LFC komplet punktów. Takie koszenie słabszych + regularne ogrywanie największych rywali(choć LFC nieco z tego grona wypadł) czyniłoby Chelsea drużyną zjawiskową. Jak widać, jeśli idzie zbyt dobrze, to w końcu będzie gorzej. I teraz tak jest. Jak długo, zobaczymy.

Abramowicz faktycznie może nie wytrzymać kolejnych bezowocnych spotkań. Na White Hart Lane będzie niezwykle ciężko, więc posada Ancelottiego po tym meczu może wisieć na włosku. Ewentualny zastępca? Ciężko przewidzieć. Guardiola to człowiek Barcelony, a Barcelona to matka Pepa. Dla mnie opcja nierealna. Hiddink? Nic nie słyszałem o takich przymiarkach. Cruyff? Chyba nie.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 17:22

niente pisze:Powiem tylko, że Holender ostatni tytuł na ławce trenerskiej wywalczył w... 1994 roku. Zdobył Mistrzostwo Hiszpanii z Barceloną. Oczywiście szanuję Cruyff'a jako piłkarza i trenera, ale trzeba pamiętać o tym, że Johan ostatni raz poprowadził profesjonalny klub 14 lat temu. Od tego czasu futbol uległ lekkim modyfikacjom i wątpię, aby Holender wszystko nadrobił. Nie chcę tutaj krytykować Holendra za to, że nie był prawnie związany z piłką przez kilkanaście lat, ale jedynie powiedzieć, że w Chelsea powinien zagościć trener z absolutnego topu XXI wieku.
Masz absolutną rację, tylko że Holender nauczył ten klub grać to co gra. To jest jego wizja futbolu, którą udało mu sięwpić tej drużynie.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 gru 2010, 16:13

Mówimy tutaj o Barcelonie? Że Cryuff nauczył grać Barcelonę tak jak gra teraz?

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 07 gru 2010, 16:00

Tak. Czy twoje zdanie jest inne? Moim zdaniem to własnie holender wpil swoja wizje futbolu dumie katalonii. Guardiola ostatnio powiedział, że stara sięiśc ścieżką wytyczoną właśnie przez Cryuffa. Był on znakomitym piłkarzem za czasów urzędowania w Katalonii Holendra. Jest jego uczniem. Bardzo chciałbym i napweno nie tylko ja zobaczyć tego trenera w Londynie.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 09 gru 2010, 17:43

Wiesz, trudno jest mi wypowiadać się o Barcelonie i Cruyff'ie z lat 90. XX wieku, ponieważ nie miałem przyjemności oglądać tego zespołu. Jestem z 1993 roku i siłą rzeczy trudno mi się odnieść do tego, co napisałeś. Ale moje zdanie jest takie, że osoba która przez X lat była poza futbolem (mówimy tutaj o tym, że Holender przez kilka lat nie uczestniczył czynnie w futbolu, jednak mógł być np. na bieżąco ze wszystkimi najnowszymi wiadomościami), będzie miała trudności z przyswojeniem sobie najnowszych informacji na tematy taktyczne bądź inne, które są bardzo ważne dla trenera/menedżera. Jeżeli kiedyś Cruyff odnosił wielkie sukcesy, to znaczy, że nie był to przypadek i był/jest dobry w swoim fachu. Tylko inną sprawą jest, czy Holender będzie chciał wrócić do zawodowej piłki. Johan Cryuff ma tylko/aż 63 lata. I w żadnym wypadku nie chcę się tutaj opowiadać za tym, czy chcę zobaczyć Holendra w Chelsea czy nie, po prostu wyrażam swoje odczucia mając na uwadze to, że takie nazwisko w kontekście The Blues padło. Ale mimo wszystko jest jeszcze za wcześnie na wyrokowanie, w niedzielę wszystko się okaże.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 gru 2010, 18:39

http://www.modernwar.pl/gwiazda-chelsea ... k-ops.html
Jeśli wierzyć redakcji The Sun, a raczej ich informatorowi, to nie tylko my (zwykli ludzie) gramy w Call of Duty: Black Ops po sieci. Ogromnym FAN'em, a zarazem wyjadaczem w Black Ops jest obrońca Chelsea Londyn - Ashley Cole, "on też gra i to całymi nocami". A jego profil w grze, wygląda "imponująco".

"Ashley spędza godziny na graniu odkąd dostał swoją ostatnią grę, Black Ops. Każdą wolną chwilę wykorzystuje siedząc przy konsoli, dlatego stał się jednym z najlepszych graczy. Ashley spuszcza baty swoim przyjaciołom, jeśli nie są oni tak dobrzy jak on – nawet w nocy.” - mówi Informator

"Bitwy potrafią się przeciągać, więc grupa musi robić sobie wymuszone przerwy. Następnie ponownie się zbierają, by dokończyć swoją misję. Niektóre sesje trwają do wczesnych godzin rannych, ale czas po prostu leci tak szybko, że nikt nie zauważa kiedy nastaje ranek.” - dodając [cyt. zapożyczone od cdaction.pl]

W sumie nic dziwnego, każdy jest człowiekiem. Aczkolwiek to kolejny dowód na to, że gry stają się częścią naszej kultury.
No tak, a potem dziwić się, że gramy tak, a nie inaczej :roll:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 09 gru 2010, 20:47

Bardzo ciekawa wiadomość;) Ciekawe, z kim on tak tam gra? Jeżeli popatrzeć na ostatnie wyniki The Blues, to pewnie z całą drużyną.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 12 gru 2010, 17:26

wlasnie niebiescy graja z kogutami i juz jest 1:0 dla Tottenhamu, tragedia .. ogladam pierwszy raz w sezonie Chelsea bo nie chcialo mi sie wierzyc ze graja tak slabo ale to co zrobili przy bramce to byla parodia , cala obrona przyjala taktyke "postoimy moze nie trafi w bramke" a ofensywa dzisiaj wyglada tak zalosnie ze szkoda gadac...

byl moment grozy jak Bale dostał od Essiena po nodze , juz myslalem ze jakies otwarte zlamanie bo przed powtorkami wygladalo to bardzo zle ;> na szczescie skonczylo sie bez kontuzji ;)

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 12 gru 2010, 18:00

Też oglądam mecz (bo jestem kibicem Chelsea) i spokojnie przed meczem stawiałem porażkę The Blues. Na razie moje przypuszczenia niestety się sprawdzają. Szkoda, że Ancelotti po raz kolejny mając dziurę w obronie (z prawej strony) przesuwa do środka Ivanovicia, nie dając szansy młodemu Brumie, a wystawiając na boku defensywy powolnego jak żółw Ferreirę. To, co w jedej z akcji Bale zrobił z naszym zespołem, to było podsumowanie gry Niebieskich.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 12 gru 2010, 18:22

Coraz gorzej. Gdzie ta Chelsea z początku sezonu kiedy oglądaliśmy tak okazałe zwycięstwa. To chyba jest początek jakiegoś kryzysu. Abramovicz musi się trochę wysilić w zimowym okienku transferowym, gdyż z taką grą nie ma szans na mistrzostwo nie mówiąc już o Lidze Mistrzów, a ta drużyna ma potencjał, aby wygrać te rozgrywki. Nie wiem czy The Bloues nie będą zmuszeni do zmiany szkoleniowca, a jak wiemy zmiana trenera w środkowej części sezony nie wróży nic dobrego dla drużyny.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 gru 2010, 18:25

Przemuś, czyżbyś zapomniał co Hiddink zrobił z beznadziejnie grającą ekipą Scolari'ego? :wink:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 gru 2010, 18:26

Przemo1955 pisze:To chyba jest początek jakiegoś kryzysu. Abramovicz musi się trochę wysilić w zimowym okienku transferowym...
No i widzimy przykład na to, że szkółki, treningi, trener, rezerwy itp. nie mają wielkiego znaczenia, ważna jest możliwość transferu :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”