Zaryzykuję, chodzi o avatar?bartbuks pisze:cloner, czemu? powiedz czemu? jak mogłeś!
Sam nie wiem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 gru 2010, 12:54
Zaryzykuję, chodzi o avatar?bartbuks pisze:cloner, czemu? powiedz czemu? jak mogłeś!
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 gru 2010, 12:56
Pewnie nie, ale wejdź na bloga!!!1111oneonecloner pisze:VADER, chodzisz na mecze?
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2010, 12:59
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 12 gru 2010, 10:10
Unista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 gru 2010, 10:50
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 gru 2010, 11:16
Coś tam chcieli się ponapinać w rewanżu na Ajax.Boromir pisze: a w kibiców Realu na wyjeździe nie wierzę![]()
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2010, 16:56
W jakim sensie słabego?Boromir pisze:zawsze słabszego kodu genetycznego w narodzie mniej.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 gru 2010, 17:38
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2010, 18:05
O nich nie dyskutujemy, zresztą... z Tobą też nie dyskutujemyBienias pisze:najbardziej honorowi sa ci co wyskakuje z nozem na piesci
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 gru 2010, 20:08
Właśnie o takich mi chodziło. Dyskutujemy o chuliganach, którzy pod przykrywką barw klubowych klepią się nawzajem. Dla mnie to hańbienie imienia klubu a nie jego rozsławianie. Mam ogromny szacunek za to dla ludzi, którzy zajmują się oprawami, dopingiem i którzy jeżdżą na wyjazdy wspierając swój klub.cloner pisze:O nich nie dyskutujemy
Nie znasz mnie, nie wiesz jakimi zasadami się kieruję ani tego czy jestem od nich mądrzejszy. Znam takich co jeżdżą tylko po to, żeby dostać po mordzie i jakoś specjalnej błyskotliwości u nich nie stwierdzam, ale każdy robi to co lubi.cloner pisze:Bo ja twierdzę, że wielu jest mądrzejsza i inteligentniejsza od Ciebie. Kieruje się w życiu zasadami, które Tobie są pewnie obce
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2010, 23:20
To się zdecyduj. Czy piszemy o nożownikach czy o chuliganach? Bo co zdanie to coś innego piszesz.Boromir pisze:Właśnie o takich mi chodziło. Dyskutujemy o chuliganach, którzy pod przykrywką barw klubowych klepią się nawzajem.
Pewnie Cię to zdziwi, ale osoby, które zajmują się oprawami, dopingiem i jeżdżą na wyjazdy, mają ogromny szacunek do chuliganów (oczywiście prawdziwych, a nie popierdółek).Boromir pisze:Mam ogromny szacunek za to dla ludzi, którzy zajmują się oprawami, dopingiem i którzy jeżdżą na wyjazdy wspierając swój klub.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2010, 8:57
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 gru 2010, 9:07
Obie grupy mieszczą się w definicji tego, co napisałem w pierwszym poście.cloner pisze:To się zdecyduj. Czy piszemy o nożownikach czy o chuliganach? Bo co zdanie to coś innego piszesz.
Nie interesuje mnie do kogo mają szacunek inni.cloner pisze:Pewnie Cię to zdziwi, ale osoby, które zajmują się oprawami, dopingiem i jeżdżą na wyjazdy, mają ogromny szacunek do chuliganów (oczywiście prawdziwych, a nie popierdółek).
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2010, 9:49
Dlaczego moją? Jest ogólnie przyjęta definicja, którą akceptują naukowcy. Ja pisałem np. w swojej pracy o tym i komisja przyjęłaBienias pisze:Cloner wyjasnij mi swoja definicje chuligana oraz zasady ktore czynia ta grupe spoleczna wyjatkowa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chuligan#CharakterystykaChuligani występują w większych grupach i wykazują wysoką skłonność do agresji, co niekoniecznie dotyczy ich codziennego zachowania, gdyż w skład tych grup wchodzą najczęściej ludzie młodzi, jednak wywodzący się z zupełnie różnych środowisk i warstw społecznych. Jedni pochodzą z tzw. dobrych domów, są studentami, mają własną rodzinę, dobrze płatną pracę itd.; drudzy pochodzą z rodzin patologicznych i mieszkają w najbiedniejszych dzielnicach. Często są oni fanatycznymi kibicami swoich zespołów, jednak odróżniają się od prawdziwych fanów w sposób zasadniczy. Przede wszystkim przed spotkaniem piłkarskim, w jego trakcie jak i po nim ich głównym celem jest taka sama grupa pseudokibiców klubu przeciwnego. Poza areną wydarzeń sportowych obie agresywnie do siebie nastawione grupy spotykają się na tzw. ustawkach, podczas których dochodzi do regularnej bijatyki. Miejsca ustawek są przeróżne, jednak w celu uniknięcia szybkiej interwencji ze strony policji zazwyczaj bywają nimi lasy i rzadko uczęszczane miejsca na skraju miasta. To właśnie policja jest uważana przez chuliganów za ich największego wroga i nienawidzące się grupy chuliganów gdy tylko mają do tego okazję łączą się pod szyldem nienawiści do policji, szczególnie gdy ta ingeruje w konflikt między nimi.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2010, 10:15
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio