Polscy kibice - Strona 98

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 gru 2010, 12:54

bartbuks pisze:cloner, czemu? powiedz czemu? jak mogłeś!
Zaryzykuję, chodzi o avatar? :lol:
Sam nie wiem :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 gru 2010, 12:56

cloner pisze:VADER, chodzisz na mecze?
Pewnie nie, ale wejdź na bloga!!!1111oneone

Nie ma to jak powtarzać frazesy podawane przez kogoś zamiast wyciągać własne wnioski.
To tak jakbym miał napisać że nie oglądałem American Pie bo w pewnej recenzji gdzieś tam ktoś tak napisał że to słaby kryminał.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2010, 12:59

Hehe. Ja sobie przyrzekłem, że do końca przyszłego roku pojadę na Mestalla ;)

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 12 gru 2010, 10:10

Około 5 tys. pseudokibiców piłkarskich starło się w sobotę w Moskwie, na Placu Maneżowym przed murami Kremla, z siłami specjalnymi milicji OMON. Milicja użyła pałek i gazu łzawiącego. Rannych zostało 29 ludzi. Zatrzymano co najmniej 65 uczestników zajść.

Do podobnych zamieszek doszło także w Petersburgu. Wzięło w nich udział około 2 tys. pseudokibiców Zenita Petersburg. Milicja zatrzymała 60 osób.

Pseudokibice w obu miastach wyszli na ulice, aby uczcić pamięć swojego kolegi Jegora Swiridowa, fanatyka Spartaka Moskwa, zastrzelonego 6 grudnia na przystanku autobusowym w północnej części stolicy Rosji podczas sprzeczki z sześcioma przybyszami z Kaukazu.

Ci to dopiero są mocni.

Hooligans zniknie? Wystarczy sobie przelecieć po świecie i wiadome jest, że to część piłki. Wczoraj zadyma w Rosji, dzień wcześniej podczas meczu ligowego w Jordanii rannych zostało ok. 250 osób po tym jak podczas zadymy napierający tłum wypadł z całym ogrodzeniem na murawe. Zadyma była podczas finału Copa Sudamericana, podczas ostatniego meczu Colo - Colo w Chile. W Wenezueli podczas meczu FC Caracas policja zmaltretowała kibiców bijąc kaskami, pałami, tarczami... Konkretny dym był też w Afryce podczas elektryzującego pojedynku Al Ahly Kair - Esperance Tunis, w Turcji zadymy podczas meczu Besiktas - Bursaspor. Wczoraj zaś Galatasaray - Gençlerbirliği. W Grecji np. policja uciekała na meczu Olympiakos - PAOK. Nawet kibice Realu zostali zatrzymani z pałami bejsbolowymi na wyjeździe w Amsterdamie. To tylko przykłady ostatnich tygodni. W Anglii jak widać wyżej też są chuligani i będą...

Ogólnie przestałbym tak narzekać, bo w Polsce wcale nie jest wyjątkowo. W porównaniu z taką Indonezją gdzie kibice po kilkaset osób stoją na torach i rzucają kamieniami w jadące z przeciwnikami pociągi to u nas jest lajt.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6737

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 gru 2010, 10:50

Dobra, ale z tych krajów które wymieniłeś większość to muzułmańska dzicz (Indonezja, Tunezja, Turcja, Jordania) i niech się wybijają jak chcą, część to kraje pogrążone w ogromnym kryzysie (Grecja i Wenezuela), a w kibiców Realu na wyjeździe nie wierzę :lol:

Problem chuliganów nie zniknie, ja się tym nie interesuję więc nie wypowiem się jak silny jest u nas ten proceder, ale jak się tłuką po polach i nie robią krzywdy innym to niech się tłuką, nawet niech się zabijają z własnej woli, zawsze słabszego kodu genetycznego w narodzie mniej.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2927

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 gru 2010, 11:16

Boromir pisze: a w kibiców Realu na wyjeździe nie wierzę :lol:
Coś tam chcieli się ponapinać w rewanżu na Ajax. :lol:
A co do Rosji

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2010, 16:56

Boromir pisze:zawsze słabszego kodu genetycznego w narodzie mniej.
W jakim sensie słabego?
Bo ja twierdzę, że wielu jest mądrzejsza i inteligentniejsza od Ciebie. Kieruje się w życiu zasadami, które Tobie są pewnie obce (np. honor).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 gru 2010, 17:38

najbardziej honorowi sa ci co wyskakuje z nozem na piesci :lol: 100% honor :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2010, 18:05

Bienias pisze:najbardziej honorowi sa ci co wyskakuje z nozem na piesci
O nich nie dyskutujemy, zresztą... z Tobą też nie dyskutujemy :haha:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 gru 2010, 20:08

cloner pisze:O nich nie dyskutujemy
Właśnie o takich mi chodziło. Dyskutujemy o chuliganach, którzy pod przykrywką barw klubowych klepią się nawzajem. Dla mnie to hańbienie imienia klubu a nie jego rozsławianie. Mam ogromny szacunek za to dla ludzi, którzy zajmują się oprawami, dopingiem i którzy jeżdżą na wyjazdy wspierając swój klub.
cloner pisze:Bo ja twierdzę, że wielu jest mądrzejsza i inteligentniejsza od Ciebie. Kieruje się w życiu zasadami, które Tobie są pewnie obce
Nie znasz mnie, nie wiesz jakimi zasadami się kieruję ani tego czy jestem od nich mądrzejszy. Znam takich co jeżdżą tylko po to, żeby dostać po mordzie i jakoś specjalnej błyskotliwości u nich nie stwierdzam, ale każdy robi to co lubi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2010, 23:20

Boromir pisze:Właśnie o takich mi chodziło. Dyskutujemy o chuliganach, którzy pod przykrywką barw klubowych klepią się nawzajem.
To się zdecyduj. Czy piszemy o nożownikach czy o chuliganach? Bo co zdanie to coś innego piszesz.
Boromir pisze:Mam ogromny szacunek za to dla ludzi, którzy zajmują się oprawami, dopingiem i którzy jeżdżą na wyjazdy wspierając swój klub.
Pewnie Cię to zdziwi, ale osoby, które zajmują się oprawami, dopingiem i jeżdżą na wyjazdy, mają ogromny szacunek do chuliganów (oczywiście prawdziwych, a nie popierdółek).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2010, 8:57

Cloner wyjasnij mi swoja definicje chuligana oraz zasady ktore czynia ta grupe spoleczna wyjatkowa ( tak jak sam napisales zasady "które Tobie są pewnie obce (np. honor)")

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 gru 2010, 9:07

cloner pisze:To się zdecyduj. Czy piszemy o nożownikach czy o chuliganach? Bo co zdanie to coś innego piszesz.
Obie grupy mieszczą się w definicji tego, co napisałem w pierwszym poście.
cloner pisze:Pewnie Cię to zdziwi, ale osoby, które zajmują się oprawami, dopingiem i jeżdżą na wyjazdy, mają ogromny szacunek do chuliganów (oczywiście prawdziwych, a nie popierdółek).
Nie interesuje mnie do kogo mają szacunek inni.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2010, 9:49

Bienias pisze:Cloner wyjasnij mi swoja definicje chuligana oraz zasady ktore czynia ta grupe spoleczna wyjatkowa
Dlaczego moją? Jest ogólnie przyjęta definicja, którą akceptują naukowcy. Ja pisałem np. w swojej pracy o tym i komisja przyjęła :lol:
Chuligani występują w większych grupach i wykazują wysoką skłonność do agresji, co niekoniecznie dotyczy ich codziennego zachowania, gdyż w skład tych grup wchodzą najczęściej ludzie młodzi, jednak wywodzący się z zupełnie różnych środowisk i warstw społecznych. Jedni pochodzą z tzw. dobrych domów, są studentami, mają własną rodzinę, dobrze płatną pracę itd.; drudzy pochodzą z rodzin patologicznych i mieszkają w najbiedniejszych dzielnicach. Często są oni fanatycznymi kibicami swoich zespołów, jednak odróżniają się od prawdziwych fanów w sposób zasadniczy. Przede wszystkim przed spotkaniem piłkarskim, w jego trakcie jak i po nim ich głównym celem jest taka sama grupa pseudokibiców klubu przeciwnego. Poza areną wydarzeń sportowych obie agresywnie do siebie nastawione grupy spotykają się na tzw. ustawkach, podczas których dochodzi do regularnej bijatyki. Miejsca ustawek są przeróżne, jednak w celu uniknięcia szybkiej interwencji ze strony policji zazwyczaj bywają nimi lasy i rzadko uczęszczane miejsca na skraju miasta. To właśnie policja jest uważana przez chuliganów za ich największego wroga i nienawidzące się grupy chuliganów gdy tylko mają do tego okazję łączą się pod szyldem nienawiści do policji, szczególnie gdy ta ingeruje w konflikt między nimi.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chuligan#Charakterystyka

Chuligan to osoba, która się bije z kibicami drużyny przeciwnej - proste jak jebanie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2010, 10:15

Czyli mam racje Chuligani nie maja honoru np nozownikow. tylko prosze nie pisz mi ze nozownicy to nowa subkultura wyodrebniona od chuliganow :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”