Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 783

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 gru 2010, 22:58

Sędzia wydymał nas po mistrzowsku. Mógł jeszcze jakąś decyzję na korzyść Wigan podjąć, np. mógł zostawić N'Zogbie na boisku...

Tragiczne sędziowanie to jedno a nasza słaba postawa to drugie. Wiedziałem, że 2:1 to żadna przewaga i będzie gorąco w końcówce. Szkoda, że Arsza nie wykorzystał swojej sytuacji bo mogło być pozamiatane.

Sędziowanie i Squillaci [']

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2010, 23:09

ehhh,
po pierwsze Wenger po dupie powinien dostać za te zmiany. 8 zmian i wprowadza na cięzki teren, gdzie boisko zawsze przypomina jakies pole, do tego zmrożone, piłkarzy którzy wracają po kontuzjach, albo mało grają. Nicklas, Rosa, Diaby. Ten karny dla nich to jakaś kpina, NZogbia wywrócił się przed linią i chyba nawet nie został sfaulowany, a ten na wapno pokazuje.
Potem wszedł Jacek i zaczęliśmy dominować kompletnie, do czasu. Wenger za długo czekał ze zmianamy. Squilla pokazuje znów ze sie nie nadaje, Mam nadzieje, ze już nie zagra. Cholera pozbyliści się trojana przyszedł kolejny :roll: ale złożył się ładnie do strzału :lol:
potem powinien być dla nas karny i oczywiście nie ma.
NIe zwalam winy na sędziego (nie całej :P) bo Wenger dał dupy ze zmianami, a piłkarze dali dupy pod bramką Wigan, bo i Arsha i Chamakh mogli zdobyć bramki.
ehhh,

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 gru 2010, 23:09

Spokojnie Panowie, zostaliśmy wydymani równo więc jakaś sprawiedliwość istnieje.Mam nadzieje ze FA wezwie na dywanik 2 czarnych bo to farsa robić takie błedy. Gol dla BIrm to ewenement, spalony ręka i faul na Rio :rotfl:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2010, 23:11

Przy tej bramce to Fabian rownie zawalil co francuz

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 gru 2010, 23:15

fieldy pisze:Wenger dał dupy ze zmianami
No to osobna kwestia. Rozumiem, że niektórzy piłkarze mogli być zmęczeni ale żeby zaraz rewolucję kadrową robić :roll: Mógł jeszcze Fabiańskiego i Sagne na ławce posadzić bo też pewnie czuli w nogach Chelsea. Zmiany też zbyt późne. Walcott i Nasri mieli pojawić się na boisko znacznie wcześniej, a nie na ostatnie sekundy.

Szkoda zmarnowanej okazji, bo to poniedziałkowe zwycięstwo przy dzisiejszym remisie trochę traci na wartości.
MGiggs pisze:Mam nadzieje ze FA wezwie na dywanik 2 czarnych bo to farsa robić takie błedy
Pewnie zaś po kościach się rozejdzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2010, 23:18

Jak traciliśmy gole po stałych fragmentach, tak wciąż tracimy. 50% (!!!) goli straciliśmy po wolnych, albo rożnych. brak słów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 gru 2010, 23:36

fieldy pisze:Jak traciliśmy gole po stałych fragmentach, tak wciąż tracimy. 50% (!!!) goli straciliśmy po wolnych, albo rożnych. brak słów.
Może mnie zjebiecie, ale jeżeli faktycznie jest taki stan rzeczy, to część winy leży po stronie Fabiana. Oglądałem kilka razy powtórkę bramki na 2:2 i mam jedno pytanie. Czemu Bambi znów się zawahał? Kolejny raz robi krok, dwa do piłki, do której nie ma prawa dojść. Potem są takie kwiatki. Po meczu z Chelsea Dowhań powiedział, że na miejscu Łukasza nie wychodziłby, tutaj też wiedział, że raczej nie ma szans na wypiąstkowanie piłki i odsłonił bramkę. Jakby stał tak jak przy wykopie, to złapałby ją w zęby. Niby poszedł asekurować krótki słupek, ale przecież miał na nim obrońcę. Wenger powinien głęboko się zastanowić, bo takie błędy stały się tradycją Fabiana. Szkoda, ale powiedzcie mi co jest ważniejsze? Dobro jednostki, czy ogółu? Nie twierdzę, że Szczęsny nie zrobiłby tego samego, ale w tym elemencie Łukasz jest bardzo słaby. Niby przez większość meczu broni znakomicie, ale jak ma tak destrukcyjnie zachowywać się przy stałych fragmentach/grać na linii, to kiepsko to widzę...

Takie moje skromne zdanie...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 gru 2010, 0:09

bartbuks pisze:Może mnie zjebiecie, ale jeżeli faktycznie jest taki stan rzeczy, to część winy leży po stronie Fabiana.
W tym meczu i w poprzednim Fabian miał swój udział przy straconych bramkach. Tak jak piszesz, pewnie gdyby został przed bramką a nie gonił do boku to bramki by nie było. Z Chelsea podobnie. Zrobił dwa kroki do przodu i stanął bo nie było szans dojść do piłki. Inna sprawa, że tam Koscielny (już nie pierwszy raz w tym sezonie) zajebał krycie. Dzisiaj Squillaci też jakoś dziwnie pilnował Caldwella. Na tyle dziwnie, że sam sobie bramkę wpakował :roll:

To tak z ostatnich spotkań, ale patrząc na wszystkie występy Fabiana w tym sezonie to i tak IMO znacząco się poprawił w tym elemencie. Stoperzy są z dupy jeśli chodzi o grę w powietrzu i stąd takie kwiatki. Para Vermaelen - Djourou na takie akcje by sobie raczej nie pozwalała i zapewniłaby bramkarzowi większy komfort.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 gru 2010, 0:17

Duch pisze:To tak z ostatnich spotkań, ale patrząc na wszystkie występy Fabiana w tym sezonie to i tak IMO znacząco się poprawił w tym elemencie. Stoperzy są z dupy jeśli chodzi o grę w powietrzu i stąd takie kwiatki.
Podstawa to ustawienie i asekuracja. Francuski duet niestety czasami popełnia bardzo głupie błędy, które jednak na takim poziomie nie powinny się zdarzać. Czasami tak sobie myślę, czy nie lepiej było wyrwać kogoś kto gra w słabszym zespole PL, niż brać dwóch stoperów z L1, którzy potrzebują czasu na przekwalifikowanie się na inny styl. No ale kto sądził, że duet Vermaelen - Djourou wyleci na jakiś czas. Przy pewnych stoperach to i nawet Fabian miałby mniej roboty...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 gru 2010, 0:25

Wenger twierdzi, ze Djourou nie moze grac za duzo z powodu tego ze nie gral przez caly rok. No ok. Mysle jednak, ze juz czas najwyzszy zeby Szwajcar stal sie podstawowym stoperem. To co sie dzieje w naszej obronie jest po prostu zenujace. Squillaci to taka lepsza wersja Silvestre'a i nic wiecej. Mysle, ze z Birmingham na pewno zagra duet Djourou-Koscielny. Ogolnie na Birmingam pewnie wybiegnie jedenastka zblizona do tej z Chelsea. Jakbysmy nie musieli grac 2 dni po ostatnim meczu to by takich cyrkow nie bylo.

Szkoda ogromna ale jak Giggs mowil - wczoraj United okradziono, dzisiaj nas. Poza tym podobno gol Chelsea byl ze spalonego wiec to by uzupelnialo ukladanke :lol:

Zastanawia mnie co z Fabianem bedzie. Jesli bedzie dalej mecz po meczu robil bledy to czy jemu sie przytrafi dluzsza kontuzja i skonczymy sezon z Wojtkiem jako podstawowym bramkarzem? :think: Zeby tylko nie przyszlo Wengerowi do glowy przywrocenie Almunii do podstawowego skladu...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 gru 2010, 0:31

Magnum pisze:Zeby tylko nie przyszlo Wengerowi do glowy przywrocenie Almunii do podstawowego skladu...
Nie no ośmieszyłby się. Jak trwoga to do Boga...

Fabian? Hmmm, nie wiem. Czy dać mu kredyt zaufania, bo skoro francuscy DC odwalają taką kaszanę i grają, to czemu karać Fabiana? Sprawiedliwość musi być. Jednak boję się, że zaraz Wojtek zacznie pleść bzdury, że z MU wytrzymał presję, że powinien grać, że on zachowałby się inaczej. Wenger czasami sprawia wrażenie człowieka wyjętego z innej rzeczywistości. Brak u niego jakiegoś schematu, trudno zrozumieć jego niektóre decyzje. Sam nie wiem...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 gru 2010, 0:33

Czułem ze Francuz będzie odwalał w Premiership,naprawde po zakupie Collociniego każdy klub z Prem powinien się 2 razy zastanowić nad zakupem stoper z PD.Tracicie mase bramek po stałych fragmentach....jak się ma takich stoperów( Verma połamany) to co się dziwić, nie macie szans w walkach powietrznych w wiekszymy silniejszymi rywalami.
Ciekawy jestem jakbyscie wyglądali ze Stoke :mrgreen: gdyby mecz sie odbył, coś czuje ze byłyby niezłe jaja w waszym polu karnym przy każdym aucie....

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 gru 2010, 0:51

Wlasnie dlatego musi grac Djourou. On jest silny w powietrzu... ale Wenger twierdzi, ze Djourou nie moze grac duzo bo dopiero wrocil z kontuzji.. ale minelo juz pol roku wiec powinien naprawde zaczac grac normalnie w pierwszym skladzie a odpoczywac w pucharach. Z drugiej strony jakby tak teraz stracic Szwajcara.. to kleska zywiolowa. Mysle, ze na mecz z United w kwietniu bedzie juz ustawione partnerstwo Djourou-Vermaelen i nie bedziemy mieli problemow ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 gru 2010, 14:36

Sprzedaliście Nordtveita czy tylko go wypożyczyliście do końca sezonu do Gladbach, bo pojawia się sprzeczne info?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2010, 14:37

ponoć definitywny transfer, choć oficjalnie milczą.

słyszałem, ze w styczniu Wenger bedzie chciał sprowadzić 25-letniego Niemca. Tyle wiadomo :lol:
jakieś pomysły na obronę lub defensywnego pomocnika ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”