Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sty 2011, 23:44

Akurat jemu zarzuca się, że w Rosji zamiast trenować to się opierdziela, żre i powiększa swój brzuch.
A kto tak mówi? Banda pseudofachowców od futbolu, którzy widzą tylko jego brzuch i nie zwracają uwagi na to, że facet ma bardzo mocną pozycję w klubie z czołówki rosyjskiej ekstraklasy. Murawski odwala tam bardzo dobrą robotę. Pewnie wróci za jakiś czas, bo wyjechał tylko ze względów zarobkowych, ale o jego poziom sportowy dziś i w najbliższej perspektywie jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2011, 0:03

To wiadomo, że pseudofachowcy. Ciężko brać portale onetu, sportu, weszło, Cafe Futbol, programy nsport. Dla wielu w Polsce profesjonalista to wyżyłowany Grzyb, z kaloryferem Bóg wie kogo. Widać nie wszędzie tak jest. Oczywiście gdy ktoś słabo się prezentuje zaraz zrzuca się winę właśnie na to, ale dla mnie Murawski i Bandrowski to zawsze będą zawodnicy nie do zajechania. Widać dla Kurbana także nie koniecznie ważna jest sylwetka.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 sty 2011, 0:11

Skoro ma taką dobrą pozycję w klubie i jest ceniony to dlatego mu dają odejść za śmieszne niską cenę jak mówi menadżer? :mrgreen:

A jest jeszcze coś po środku pomiędzy brzuchem kaloryferem, a zwisającym bębenem ? chyba jest bo jak patrze w lustro to nie mam ani jednego ani drugiego, a brzuchem to nazwę :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sty 2011, 0:24

Rooney nie ma jakies mega piłkarskiej sylwetki a ma mega kondycje, Rafal z sadlem biegał zawsze duzo i nigdy nie miał z tym problemow, Richard Dunn wyglada jak trener bramkarzy a nigdy nie miał braków kondycyjnych czy nawet szybkosciowych.
Dla mnie gracz ktory wybiega ile ma wybiegac, nie ma brakow motorycznych, moze mieci 20 kg nadwagi.
Czytałem o tym na Weszło gdzie była sylwetka grzyba.Typowa polska przypadłość..Bęben to miał gruby Ronaldo który nigy by z nim nie przebiegł ponad 12 km tak jak Murawski w LM.
Popatrz na sylwetke Rooneya, jako facet ktory sie zna na anatomi człowieka nigdy bym nie powiedział że facet jest geniuszem wydolnosci.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 sty 2011, 12:17

Bartłomiej Grzelak uzgodnił wstępnie warunki gry w Jagiellonii Białystok. Tymczasem byłego napastnika Legii Warszawa może zatrudnić także Polonia Warszawa.

Jak poinformował "Przegląd Sportowy" Grzelak był już w Białymstoku i rozmawiał z prezesem klubu Cezarym Kuleszą. Piłkarz podpisałby umowę do końca sezonu z opcją przedłużenia. Jagiellonia nic by za niego nie zapłaciła, bowiem Grzelak odszedł niedawno z Sybiru Nowosybirsk.

29-letni piłkarz wcale nie musi jednak trafić do lidera rozgrywek. Oto bowiem jego menedżer, a zarazem skaut Polonii Warszawa poleca go właśnie do drużyny Czarnych Koszul. Na razie nie wiadomo, jak ta sprawa dalej się potoczy.

Grzelak grał w Rosji od sierpnia. Wcześniej przez cztery lata występował w Legii Warszawa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2011, 13:42

Kamil232 pisze:Skoro ma taką dobrą pozycję w klubie i jest ceniony to dlatego mu dają odejść za śmieszne niską cenę jak mówi menadżer?
To czy dadzą mu odejść za śmieszną cenę to się zobaczy. śmieszna cena to będzie 200 tys. euro. Skoro by nie był ceniony i nie miał zaufania to by po prostu nie grał. Do końca nie mogę odczytać statystyk Murasia w 2010, bo w Rosji grają innym systemem, ale w lidze w 2010 rozegrał 23 spotkania + kilka w LM+ kilka w LE. Tu mówimy ciągle o zespole, którego stać na kilkunastu takich Murawskich. Gdyby nie był ceniony to by po prostu nie grał.
Weszło ma to do siebie, że lubi dopierdzielać się do zawodników, a jak np. Murawski grał w meczach LM, LE czy z czołówką w Rosji to ich nie było, teraz widzę ponownie odnaleźli się w temacie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sty 2011, 13:49

Mistrz Rosji który dużo siana nie grałby Murawskim ww LM czy LE skoro mógłby mieć nastu lepszych.Murawski wyjechał, zarobił pokazał że wcale gorszy od rywali nie jest, grał dobre mecze w LM czy LE.Weszło ma taki poziom jak Kowal,czyli poziom mułu.To tak jak kiedyś jakiś spec na Polsat Sport mówił że Rooney nigdy orłem kondycji nie był.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2011, 13:50

Jarzinho pisze:Weszło ma to do siebie, że lubi dopierdzielać się do zawodników, a jak np. Murawski grał w meczach LM, LE czy z czołówką w Rosji to ich nie było, teraz widzę ponownie odnaleźli się w temacie.
To prawda, ale z takim brzuchem to Murawski się tylko ośmiesza. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2011, 14:29

Murawski nigdy nie miał specjalnie dobrze zbudowanej sylwetki. Fakt faktem w Lechu wyglądał nieco lepiej, ale czy to ważne, chłop i tak jest jednym z najlepszych naszych zawodników, a o kondycję jego nie ma się co martwić.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2011, 14:34

Jarzinho pisze:o kondycję jego nie ma się co martwić.
Mnie osobiście jego kondycja jest zupełnie obojętna, nawet cieszyłbym się, gdyby trafił do Lecha i był bez formy :haha: Walka o utrzymanie będzie gorąca, więc osłabienie się rywala będzie plusem dla Polonii 8)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2011, 14:46

Nie porównujcie brzucha Murawskiego z brzuchem Rooneya. Obaj mają inną budowę ciała. Roo jest nabity, a Muraś ma dość szczupłą budowę, więc nie opowiadajcie bajek. Anglik jest typem grubokościstego kolesia i jak zakończy karierę, to zapewne w 2-3 miechy złapie takie ciałko, że się zdziwicie. Tak jak napisał cloner - z takim sadłem Polak się ośmiesza i tyle.
Jarzinho pisze:To czy dadzą mu odejść za śmieszną cenę to się zobaczy. śmieszna cena to będzie 200 tys. euro. Skoro by nie był ceniony i nie miał zaufania to by po prostu nie grał.
Dla mnie to trochę dziwne, że środkowy pomocnik nie zalicza ani jednej asysty, nie mówiąc o bramkach. Wiesz jaka jest prawda? Rubin strasznie zawiódł w rozgrywkach Primjer Ligi i LM (gdzie miał PAO i Kopenhagę) i raczej z części zawodników po prostu rezygnuje, gdyż są słabi. Pamiętaj, że w sierpniu z Kazania odszedł Semak, którego obecność raczej wzmagała walkę o skład, a potem niestety nie ma się co oszukiwać - pomoc Rubina okazywała się dość średnia.
Jarzinho pisze: Do końca nie mogę odczytać statystyk Murasia w 2010, bo w Rosji grają innym systemem, ale w lidze w 2010 rozegrał 23 spotkania + kilka w LM+ kilka w LE. Tu mówimy ciągle o zespole, którego stać na kilkunastu takich Murawskich. Gdyby nie był ceniony to by po prostu nie grał.
No i właśnie taki Murawski jest na wylocie, bo kosztował nie za dużo, ale Rosjanie potrzebują kogoś bardziej doświadczonego, obytego w Europie i posiadającego lepsze umiejętności. W Polsce robią z niego nie wiadomo kogo, a w Rosji za 5 mln euro to się kupuje piłkarzy wewnątrz ligi (ten niskie transfery). Średnia wartość piłkarza w szerokiej kadrze RK to 3 mln funtów. Tak więc Murawski to dla Rubina jedną z wielu nieudanych inwestycji i chętnie oddadzą go za pewnie około 500-800 tys euro.
Jarzinho pisze: Weszło ma to do siebie, że lubi dopierdzielać się do zawodników, a jak np. Murawski grał w meczach LM, LE czy z czołówką w Rosji to ich nie było, teraz widzę ponownie odnaleźli się w temacie.
A co mieli napisać? Odnotować jego obecność na boisku? Z Barcą miał setkę, którą lepiej wykończyłby niepełnosprawny na wózku. Koleś jest przeciętny i tyle. W pierwszym sezonie nie pokazał nic, dano mu szansę, bo Rubin wygrał ligę. W drugim cały team zawiódł, więc przyjdą na ich miejsce lepsi. Kto bogatemu zabroni? Takie jest prawo piłkarskiej natury.
Jarzinho pisze:Murawski nigdy nie miał specjalnie dobrze zbudowanej sylwetki. Fakt faktem w Lechu wyglądał nieco lepiej, ale czy to ważne, chłop i tak jest jednym z najlepszych naszych zawodników, a o kondycję jego nie ma się co martwić.
Teraz to mnie rozbawiłeś. Jednym z najlepszych? Dobry to był Sobolewski, Kałużny, a nawet J.Bąk na DM, a Murawski jest co najwyżej solidny. Za granicą nigdy nie zrobi kariery, może przez swój charakter, dupowatość, ale w Ekstraklasie zawsze będzie się wyróżniał.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sty 2011, 15:03

Bart nigdzie nie porównałem Roo do Murasia tylko napisałem że niekiedy sylwetka ma sie nijak do kondycji. Własnie sam napisałeś że Roo jest grubokoscisty, a jednak mimo swojej wagi w stosunku do wzrostu ma przegenialną kondycje,wytrzymałość szybkosciową.Gdyby takiej nie miał to weszło by pisało że jest grubasem i nie potrafi biegać.
Dodatkowo jeśli jest aż tak słaby dlaczego rener Rubina jednak na niego stawiał? Skoro mogł kupić 10 razy lepszych.Naprawde Panowie zamiast się cieszyć że nasz gracz pokazywał się w europie, grał w Mistrzu Rosji to musimy mu dopiec.
Jakby zagrał 5 meczy pisano by czemu nie 20, zagrałby 20 czemu nie 40, nie zagrałby z Barca pisano by że byl za słaby by zagrać- zawsze się kuzwa znajdzie argument anty.
Na zachodzie i Wchodzie w tym wypadku taki Murawski idzie na bieżnie , badają mu wszystkie pomiary,biega rożne testy- jeśli osiąga dobry wynik to trener ma w d.... jego oponke. W Polsce zas ideałem jest grzyb który w slamazarnym tempie nie wybiega tego co Murawski w LM. Kondycja to jest płucoserce a nie kratka na brzuszku.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2011, 15:08

MGiggs pisze:Kondycja to jest płucoserce a nie kratka na brzuszku.
Coś w tym jest, też z 10kg nadwagą biegam szybciej i dłużej niż inni bez niej :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2011, 15:14

MGiggs pisze:Dodatkowo jeśli jest aż tak słaby dlaczego rener Rubina jednak na niego stawiał? Skoro mogł kupić 10 razy lepszych.Naprawde Panowie zamiast się cieszyć że nasz gracz pokazywał się w europie, grał w Mistrzu Rosji to musimy mu dopiec.
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Tak jak pisałem w połowie sezonu Rubin się osłabił (Siemak, Tekke, Bucharow, Kabze). Ja mu nie chcę dopiec, ja tylko uważam, że Rubin, to najlepsze co mogło mu się trafić. Dobrze zarobił, pograł w LM. Jednak nie jest on jakimś fantastycznym piłkarzem, nawet jak na warunki polskie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sty 2011, 15:21

Jasne że jak wyglądasz jak ciężarowiec bądz masz tusze grubego Ronaldo to nie wybiegasz tego co powinieneś.Jednak zawodnicy nawet z mała oponką mając znakomicie wytrenowane płucoserce, są lepsi kondycyjnie od takich Grzybów, ale paną z weszlo nie warto tłumaczyć co to płucoserce jest :roll: . Zresztą budowe grzyba może mieć każdy,1,2 miesiąc siłowni i zrzucenie 10 kg, tylko nie wiem kto potem wybiega 12-13 km w tempie murawskiego w LM.

Bartbuks- nie pisze że jest genialnym graczem, jednak podaje fakty, grał w mistrzu Rosji i grał w LM, jeśli bylby tak słaby dawno by go wywalono. Moja wypowiedz dotyczy kondycji.
Tak samo szybkości. Kiedyś uwazano że trzeba mieć niesamowitą muskulaturkę by robić niesamowite wyniki na 100 i 200 metrów aż Bolt pokazał że w bieganiu liczy się coś innego.
WIększość mysli że mocny strzał bierze się tylko z mocnej nogi. Mocny strzał bierze się z mocnych mięsni brzucha i odpowiedniej techniki.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2011, 15:24 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”