Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 17 sty 2011, 12:36
Jaro1910

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 sty 2011, 12:57
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 sty 2011, 14:10
Dr.Football1 pisze:Zaczyna mnie to juz wkurzac. Moja druga po Serie A ukochana liga wyglada jak SPL 10 lat temufieldy pisze:Kiedyś liga była ciekawa, a teraz ? Barca ma 4 pkt przewagi i kibice Realu (a także kilku postronnych) już pogodziło się, że Real nie odrobi strat. Real, który też praktycznie wszystko wygrywa.![]()
Najgorsze jest jednak to,ze w przeciagu conajmniej 5 lat nic w tej kwestii raczej sie nie zmieni
rkoeman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 sty 2011, 14:12
Przecież wy nic nie wygraliście ostatnio godnego uwagi.czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 14:23
rkoeman pisze:Dr.Football1 pisze:Zaczyna mnie to juz wkurzac. Moja druga po Serie A ukochana liga wyglada jak SPL 10 lat temufieldy pisze:Kiedyś liga była ciekawa, a teraz ? Barca ma 4 pkt przewagi i kibice Realu (a także kilku postronnych) już pogodziło się, że Real nie odrobi strat. Real, który też praktycznie wszystko wygrywa.![]()
Najgorsze jest jednak to,ze w przeciagu conajmniej 5 lat nic w tej kwestii raczej sie nie zmieni
za to w anglii stojacy na boisku MU nie moze znalezc pogromcy mimo ze nie gra w tym sezonie niczego godnego uwagi
czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza. tak samo jak lepszy od innych jest w lidze real. barcelona ma zaczac przegrywac by sila ligi wzrosla?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 sty 2011, 14:29
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 14:34
przecież ja nie neguję wielkości Barcy. Własnie dlatego, że Barca ma taką znakomitą drużynę, liga zrobiła się nudna, bo wiadomo kto ją wygra na półmetku. Gdzie tu emocje ? Liga to nie tylko Barca, was taka sytuacja oczywiście cieszy, ale postronnego widza niekoniecznie.rkoeman pisze:EDIT - tak fieldy. do ciebie. bo juz mam dosc powtarzania w kolko tego samego. barcelona w obecnej formie jezeli ma normalny dzien i sedzia prowadzi zawody poprawnie wygrywa z kazda druzyna swiata. nie jest to zadna napinka ani jej proba tylko ocena faktow. w katalonii stworzono terminatora i oby trwalo to jak najdluzej
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 sty 2011, 15:06
jesli za godne uwagi uznasz wygranie scudetto, to masz racje - barca nie wygrala nic szczegolnego.Marco_Van_Basten pisze:Przecież wy nic nie wygraliście ostatnio godnego uwagi.czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 sty 2011, 15:24
Pewnie dlatego zajmują niską 12. lokatę.ogladam w tym sezonie Everton i swiat stanal na glowie. mister D.Moyes gra po ziemi! nie wierze wlasnym oczom, wyprowadzaja pilke po ziemi przy presingu. tak sie wlasnie zmienia futbol na wyspach. i mysle ze idzie to wlasnie w tym kierunku. brawo Everton!
Myślę, że byście ich rozklepali, ale w tej lidze Messi znacznie częściej by pauzował. Raz już płakaliście, jak zaatakował go Ujfalusi, mimo, że przerwa wcale długa nie była. Dlatego moje zdanie na temat Premier League i Primera Division wygląda tak:Barcelona podobno dostawalaby regularny lomot na Britania Stadium
Pawel875
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sty 2011, 15:29
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 15:47
szczerze powiem, że mam wątpliwości czy tamta Barca była 2 razy lepsza od tamtego Arsenalu, skoro grając w przewadze do 20 minuty meczu musiała gonić wynik.miguel indurain pisze: F.C.Barcelona, ktora chyba nikt nie ma watpliwosci, jest jakies 2x lepsza od ekipy Wengera - nawet tej "Niezwyciezonej" - wszak spotkali sie wowczas w LM - ta Barcelona podobno dostawalaby regularny lomot na Britania Stadium? jak to jest mozliwe? moze mnie oswieci jakis fan kanonierow.
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 sty 2011, 15:59
Najbardziej w drodze po mistrzostwo Anglii hamuje ich ciągłe wyprzedawanie najlepszych piłkarzy. Często jeszcze młodych, a już na ich miejsce sprowadza się jeszcze młodszych. Arsenal, który wygrywał mistrzostwo Anglii i dochodził daleko w Lidze Mistrzów pełen był piłkarzy światowej klasy, potem rozpoczął się proceder, który opisałem w pierwszym zdaniu.Pawel875 pisze:
Arsenal? Od kilku lat nic nie wygrał, mimo, że tacy gracze jak Cesc, Nasri, van Persie, Vermaelen, Song itd. - to już są piłkarze ukształtowani piłkarsko, a nie żadne młodziki, spokojnie mogą walczyć o mistrzostwo, tyle, że czasami próbują wejść z piłką do siatki "po hiszpańsku". Nie chcę nic sugerować, bo jestem przekonany, że Gunners w Lidze BBVA byliby 3. siłą tej ligi, ale gdyby pozbyli się tego nawyku "nie strzelamy, tylko wchodzimy do bramki", to nie tracili by tylu punktów. Najbardziej w drodze o mistrzostwo Anglii hamuje ich styl. Sam Walcott chyba kiedyś gadał, że trzeba porzucić styl, na rzecz twardszej gry.
Typowy argument, niestety słaby. Przepisy gry w piłkę nożną są jednakowe dla wszystkich, to że w Anglii pozwala się na ostrą i często brutalną grę potem dzieją się różne dziwne rzeczy, np bywa, że przez bezmyślny faul jakiś piłkarz ma z głowy mistrzostwa Europy albo w lidze mistrzów del Horno dziwi się że za odbicie korków na udzie Messiego wylatuje z boiska.Myślę, że byście ich rozklepali, ale w tej lidze Messi znacznie częściej by pauzował. Raz już płakaliście, jak zaatakował go Ujfalusi , mimo, że przerwa wcale długa nie była. Dlatego moje zdanie na temat Premier League i Primera Division wygląda tak:
stary rupieć
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2011, 16:04
tak samo mozna napisac o waszej lidze ze jest top 4 tylko z nazwy bo liga toczy sie wedlug TYLKO 2 druzyn. Reszta to marketingWszystko pięknie i ładnie piszecie, że liga nie osłabła tylko Barcelona jest terminatorem...zajebiście, tylko dlaczego też Real wszystkich miecie jak dziwki? ten sam Real który potem w lidze mistrzów dostaje czwórkę na anfield, ten sam Real który potem w LM kompromituje się z Lyonem, oho zapomnieliście o tym? Już nie pasuje do chorej teorii?
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sty 2011, 16:06
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2011, 16:09
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio