LIGA HAXBALL - Strona 170

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: LIGA HAXBALL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 mar 2011, 19:51

No właśnie, pomysł niby dobry, ale większe rezerwy mogą umożliwić grę drużynom tak, aby przypadkiem się nie musiały wycofać z braku składu w jakiejś części sezonu co by spowodowało anulowanie wyników takiej drużyny i zamieszanie punktowe.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 mar 2011, 19:57

Większe rezerwy spowodują, że trochę ludzi nie będzie w ogóle grało, a druga sprawa to argument trochę naciągany z brakiem zawodników bo jakoś przeważnie udało się zebrać i nie było z tym większych problemów.

RealFan dobrze kombinuje.Ja popieram taki zapis.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 mar 2011, 20:02

W sumie i tak zgłaszają się już drużyny trzyosobowe (w tym Wy). :)

Generalnie po doświadczeniach pierwszego sezonu każdy wie na co się pisze, a terminy teraz będą tak bardzo elastyczne, że chyba nie powinno być wielu takich Reszt Świata. :P

Posiadanie więcej niż jednego rezerwowego mija się trochę z celem, bo albo ktoś sobie nie zwyczajnie pogra, albo taka drużyna grająca cały czas w innym zestawieniu po prostu nie stawia sobie zbyt ambitnych celów, co jest oczywiście ich sprawą. Osobiście wolałbym jednak, aby drużyn było jak najwięcej.

Jeszcze prośba do ogółu. Jak już robicie drużynę, to wymieńcie się kontaktami do siebie (komunikator, nawet telefon), bo teksty w stylu, "ja jestem, ale nie mam kontaktu do reszty drużyny" są wyjątkowo wkurzające.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 mar 2011, 20:04

EnJoy's pisze:Większe rezerwy spowodują, że trochę ludzi nie będzie w ogóle grało...
Jest przepis umożliwiający zmiany w trakcie meczu i przerwach.
EnJoy's pisze:a druga sprawa to argument trochę naciągany z brakiem zawodników bo jakoś przeważnie udało się zebrać i nie było z tym większych problemów.
- RŚ została rozwiązana w połowie sezonu a jej wyniki zostały anulowane.
- Było w pewnym momencie tuż po połowie ligi że praktycznie 3/4 drużyn groziły walkowery, gdyby nie naginanie regulaminu to tabela by inaczej wyglądała
- Na koniec kilka drużyn które nie walczyły już o nic miały walkowery za ostatnią kolejke, lub też pare ostatnich meczów. Liga była kilka razy przeciągana z zakończeniem, że gdy czołówka rozegrała wszystkie mecze i się wyjaśniła kwestia mistrzowska, pary niżej notowane dostały obustronne walkowery tj. 0 pkt. aby w końcu zakończyc ligę.

Dlatego nie jest to agrument naciągany, jak masz jakieś swoje uzasadnienie to je przedstaw, jeśli nie wiesz jak było, to nie pisz. I dlatego też nie należy ograniczać liczby rezerwowych aby drużyny mogły zachować płynność gry jednocześnie nie będą zakłucać zabawy innym jakimiś anulowaniami punktów.
RealFan pisze:W sumie i tak zgłaszają się już drużyny trzyosobowe (w tym Wy). :)
My byliśmy jedyną drużyną która miała tylko 3 graczy i jako jedyni nie wykorzystaliśmy wszystkich limitów. Jak teraz się zgłoszą takie składy i dadzą radę się zebrać to tylko brawa.
RealFan pisze: Jeszcze prośba do ogółu. Jak już robicie drużynę, to wymieńcie się kontaktami do siebie (komunikator, nawet telefon), bo teksty w stylu, "ja jestem, ale nie mam kontaktu do reszty drużyny" są wyjątkowo wkurzające.
Popieram.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 mar 2011, 20:13

Il padrino jakiś [k****] nieokrzesany jest !

jego teksty z robieniami lasek i ogólna bezpośredniość w ich wyrażaniu nie jednego by przerosła.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 09 mar 2011, 20:23

Dlaczego tylko 4 rezerwowych? Chyba po to wchodzi przepis ze zmianami w trakcie meczu, żebyśmy mogli dowolnie manewrować składem. Przykładowo, drużyna przegrywa i chce zagrać bardziej ofensywnie, to na boisko wchodzi napastnik. Spokojnie może być w składzie 5 a nawet i 6 zawodników moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 mar 2011, 20:40

Dlaczego już napisałem, żeby było więcej drużyn i dzięki temu ciekawsza liga. Generalnie wydaje mi się mało prawdopodobne, że w jednym czasie zbierze się 5 czy o zgrozo 6 zawodników jednej drużyny, ale jak sobie chcecie.

Edit:

To jak już to raczej się nie przyjmie, to może zapiszcie w regulaminie składy minimum 3 osobowe, a nie 4, żeby przynajmniej wszystkie drużyny spełniały wymóg formalny. :P
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011, 20:43 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
LeoMessi10
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LeoMessi10 » 09 mar 2011, 20:41

My mamy na przyklad tylko 3 zawodnikow bez rezerwowego ktorego wciaz poszukuje
Popieram RealFan

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 mar 2011, 20:42

Właśnie chodzi o to, żeby dzięki temu że w składzie jest 5 czy 6 zawodników, mogło zebrać się chociać 3 z nich aby zagrać :wink:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 09 mar 2011, 20:42

OFICJALNY KOMUNIKAT GPE

Prezentacja nowego zawodnika drużyny GPE i symboliczny podpis pod kontraktem odbędą się o 23, a nie jak wcześniej zapowiadano o 21.

Prezes GPE - Marco Van Basten

Awatar użytkownika
LeoMessi10
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LeoMessi10 » 09 mar 2011, 20:43

Robcie jak chcecie moja druzyna sie podporzadkuje ;)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 mar 2011, 20:45

LeoMessi10 pisze:My mamy na przyklad tylko 3 zawodnikow bez rezerwowego ktorego wciaz poszukuje
Popieram RealFan
RŚ miało 5 (czy nawet 6?) zawodników, i zagrało ledwie pół sezonu :|
Nadal nie popieram pomysłu RealFan'a.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 mar 2011, 20:46

ja chętnie dołączę, mogę być w odwodzie :))

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 mar 2011, 20:46

petrdcm pisze:Właśnie chodzi o to, żeby dzięki temu że w składzie jest 5 czy 6 zawodników, mogło zebrać się chociać 3 z nich aby zagrać
Weź pod uwagę jak bardzo w porównaniu do pierwszego sezonu elastyczny będzie terminarz.

Ale nic na siłę. Złożyłem propozycję, która kilku osobom na pewno przypadła do gustu, ale jak nie to nie. Nic na siłę.

O ile mi wiadomo, na innych stronach np. cules.pl czy rm.pl drużyny w ogóle nie miały rezerwowych, a zagrali całe turnieje.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 mar 2011, 20:49

RealFan pisze:To jak już to raczej się nie przyjmie, to może zapiszcie w regulaminie składy minimum 3 osobowe, a nie 4, żeby przynajmniej wszystkie drużyny spełniały wymóg formalny. :P
Ok. Faktycznie taki zapis będzie może lepszy i do tego zgodny z linią ogółu bo już wiele osób mi to pisało. Do tego będzie jakimś kompromisem pomiędzy tym aby nie ograniczać liczby rezerwowych ale też nie wymuszać minimalnej ich liczby.
:beer:
Regulamin str 165 tego tematu (tam niżej).
RealFan pisze:O ile mi wiadomo, na innych stronach np. cules.pl czy rm.pl drużyny w ogóle nie miały rezerwowych, a zagrali całe turnieje.
Na stronce dostępnej z poziomu zakładki community była jakaś liga z kilkunastoma drużynami (chyba przez tamtejsze forum wszedłem), najpierw została przełożona bo 1/3 drużyn się nie pojawiła. A kilkanaście dni temu nawet na tą stronkę wejść nie mogłem. Nie wiem tylko kurde która to była strona bo gdy nie było szans na zgłoszenie sie to wywaliłem z zakładek :hardkor: Bo jak wiemy Juve miało w planach grę w jakieś dodatkowej lidze :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”