LIGA HAXBALL - Strona 187

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
LubiePlacki
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: LIGA HAXBALL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LubiePlacki » 14 mar 2011, 20:15

Jak co to mi pasuję zapisywanie strzelców bramek ale minute też??

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 mar 2011, 20:16

w trakcie moim zdaniem odpada, wpada gol ktos tam zapisuje ze strzelil gola a tutaj rywal od razu atakuje i strzela gola... W przerwie lepiej zapisac kto strzelal gole (skonsultowac sie w razie gdyby byly watpliwosci) i potem jeszcze na koniec meczu.

Minut nie pisac, bez sensu.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 mar 2011, 20:22

Moim zdaniem najlepiej by było, jakby strzelców zapisywali rowniez postronni widzowie.

PS Ja jeszcze z jeden sezon sobie odpuszcze, możliwe, że w następnej ewentualnej edycji zdecyduje się pograć :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2011, 20:32

już widzę te dziesiątki stron kłótni, że "to ja trafiłem, a nie ty" i później wirtualne listy strzelców :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 mar 2011, 20:53

Klasyfikacja strzelców w Haxballu to delikatnie mówiąc utopia.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 mar 2011, 21:01

BarcaQzYN pisze:1. Teraz jedna sprawa związana między innymi z klasyfikacją strzelców, a także ze zmianami w trakcie meczu. Proponuję aby po każdej przerwie robić przymusową 10-15 sekundową przerwę na zapisanie strzelca i przeprowadzenie ewentualnej zmiany.
Dopiszę do regulaminu że. Tylko sprecyzuj jaki ma być dokładny zapis. Może coś takiego wystarczy:
W trakcie spotkania dopuszczalna jest min. 30sek. przerwa po strzeleniu bramki na uzupełnienie statystyk lub przeprowadzenie zmian.
BarcaQzYN pisze:2. Co do strzelców. Proponuję aby w trakcie meczu strzelców zapisywali przedstawiciele obu rywalizujących drużyn. Po jednym z każdej ze stron. To powinno wyeliminować błędy i wałki.
Regulamin wymaga minimum dwóch spektatorów.
BarcaQzYN pisze:3. Przed meczem osoba hostująca powinna przydzielić admina po jednej osobie z każdej drużyny (kapitanom) i oni mieliby władzę przeprowadzania zmian w swojej drużynie.
Dopiszę, faktycznie przeoczyliśmy ułatwienie konieczności robienia zmian w ten właśnie sposób.

Edit:
Do pomysłodawców klasyfikacji strzelców bramek. Podajcie mi gotowca to ponieważ jest wola ogółu dopiszę. Tylko napiszcie wzorcowy przepis abym mógł umieścić w regulaminie bo ja osobiście nie mam pomysłu jak to zmontować aby było obiektywne.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, 21:04 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 mar 2011, 21:03

dokładnie tak przeciez mozna po golu robic pauze na zapisanie gola potem pytanie tych co zaczynaja gramy? odpowiedź ok i gramy :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 14 mar 2011, 21:06

No albo ustawić 15 czy 20 sekund i gitara. Na pewno tego czasu wystarczy. Po za tym poziom ligi się podniósł i już nie będzie padało pewnie zbyt wiele bramek.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 mar 2011, 21:07

BarcaQzYN pisze:Po za tym poziom ligi się podniósł i już nie będzie padało pewnie zbyt wiele bramek.
Nike - Arsenal :hardkor:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2011, 21:08

Mnie by to trochę irytowało, te wszystkie przerwy po każdym golu tylko po to by zapisać, kto strzelił gola. Niektóre mecze mogłyby przez to zostać wydłużone o dobre kilka minut.

Jeśli tak bardzo chcecie robić klasyfikację strzelców, to zamiast tego proponowałbym, żebyście pościągali sobie jakieś darmowe programy do nagrywania obrazu z pulpitu np. Cam Studio i zwyczajnie ktoś, kto się tym zajmuje, niech nagrywa mecze i potem sobie patrzy, kto strzelił.

Wolałbym uniknąć zbędnych przerw na cokolwiek ponad zmianę stron lub zmianę zawodnika.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 mar 2011, 21:10

Bez jaj z tymi 30s przerwy. Padnie z 8 bramek w polowce, to mecz potrwa dwa razy tyle a i gra plynnosc straci. Moga byc te 3 zmiany w ciagu calego spotkania i wowczas te maksymalne 3x30s bedzie ok, ale przerwy na zapisywanie bramek to troche przesada. Beda spekty, to zawsze przed rozpoczeciem spotkania bedzie czas na dogadanie sie, kto bedzie zapisywal bramki.
Ja jestem zdecydowanie przeciwny pauzom po strzeleniu bramki. Osobiscie uwazam, ze za bardzo kombinujecie. Hax to prosta gra. Niedlugo dojdzie do tego, ze zostanie wprowadzony sedzia, ktory bedzie orzekal przewinienia i spalone "kuleczek". :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2011, 21:10

Podbijam RealFana. Jak już chcecie tak tą tabele strzelców to niech się tym zajmują widzowie i tak dwójka musi być obecna na meczu i tak oni nic innego mają nie robić podczas meczów bo robią lagi więc mają obserwować mecz, więc co za problem niech jeden widz weźmie kartkę i zapisuje.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 mar 2011, 21:12

Mnie by to trochę irytowało, te wszystkie przerwy po każdym golu tylko po to by zapisać, kto strzelił gola. Niektóre mecze mogłyby przez to zostać wydłużone o dobre kilka minut.
Dokładnie to samo myślałem co poprzednicy. Boję się o płynność gry i zbędne wydłużenie.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 mar 2011, 21:17

RealFan pisze:Jeśli tak bardzo chcecie robić klasyfikację strzelców, to zamiast tego proponowałbym, żebyście pościągali sobie jakieś darmowe programy do nagrywania obrazu z pulpitu np. Cam Studio i zwyczajnie ktoś, kto się tym zajmuje, niech nagrywa mecze i potem sobie patrzy, kto strzelił.
Nie doradzaj im tego, testowałem podobne programiki na sparingach o czym już kiedyś pisałem a na lige nawet bałem się włączać bo lagowało.
arek_ahig pisze:Bez jaj z tymi 30s przerwy. Padnie z 8 bramek w polowce, to mecz potrwa dwa razy tyle a i gra plynnosc straci.
To była tylko propozycja w odpowiedzi na wolę przerw. Osobiście uważam że ponieważ regulamin wymaga minimum 2 spektatorów to wystarczy, a drużyny też same mogą robić tą klasyfikacje we własnym zakresie jeśli im zależy, i żadne przerwy (no tylko ta na zmiane ale to trwa chwile) nie są potrzebne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2011, 21:23

Kiedyś nagrywałem jeden mecz dla próby działania i nic nie lagowało, kaczy też nagrywał pierwszą połowę naszego ostatniego meczu w lidze i nic nie lagowało. Także ja bym jeszcze to sprawdził, bo patrząc logicznie, programy te w żaden sposób nie obciążają łącza. :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”